Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyWstawialyscie ostatnio brzuszki, to i ja wstawię swój na końcówce 18tygodnia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30da45368347.jpgAchia, Lunaris, blue00, KateHawke, malka, emi2016, Jeżowa, Aga9090, Kaczorka, Bajkaaa, Yoselyn82, Lena21, Rucola, Phnappy, JustynaG, Czrna 81, golonat, Lusesita, pilik lubią tę wiadomość
-
Bajka najważniejszy Twój spokój psychiczny i Wasze zdrówko :* zaraz stuknie 30 tc!
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmal wrote:Wstawialyscie ostatnio brzuszki, to i ja wstawię swój na końcówce 18tygodnia
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/30da45368347.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 13:45
-
Dzień dobry wszystkim
Bajka jakby nie patrzeć lekarz podszedł do tego rozsądnie. Nie dziwię się że trochę się nastawiałaś, ale dobrze że też patrzyłaś na to realnie. Dalej więc trzymam kciuki za każdy kolejny dzień aż do 35-go tygodnia &&&
Kaczorka unie zmiana planówprzekabaciłam eMka i jednak będzie u nas Natalka
jakbyś jeszcze kompa dorwała to będę wdzięczna :*
A że dopiero teraz udało mi się być na bieżąco (czerwcówek to nawet nie dałam rady) to wklejam zdjęcie z ostatniego przymierzania sukienki na imprezy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/584103f7cce7.jpgblue00, Jeżowa, Bocianiątko, Kaczorka, Bajkaaa, Yoselyn82, Lena21, Rucola, Lunaris, Czrna 81, Lusesita, Emiilka, Karma88, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAchia wrote:Mam wrażenie że mam podobny a jestem ponad miesiąc za Tobą :p
powiem Wam, że w sumie dopiero teraz, mimo wcześniejszych usg itp, dopiero teraz na serio zaczynam czuć że jestem w ciąży przez to że małe zaczyna rozrabiac powoli
Bajeczko, czas płynie coraz szybciej, zobaczysz jak zleci, a w szpitalu jesteście bezpieczni 24/7mi początkowo tygodnie leciały powoli a teraz ni się obejrzę a tu następny.. Pojęcie czasu jest bardzo względne u mnie
niby leci tak samo a odczucia zupełnie inne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 13:08
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Dorwałam się do kompa i uzupełniłam trochę naszą listę. Tyle ile zapamiętałam lub wyłapałam.
Nika - prenatalne wyszły dobrze, więc ośmieliłam się wpisać CiebieI wiem, że u Ciebie córcia, i prawdopodobnie Renatka, ale potwierdź mi jeszcze.
Nika - zobaczysz, że dziś na wizycie okaże się, że z szyjką jest wszystko oki
Tylko nie wiem, jaka data - z OM wychodzi 13.12 a z ostatniego usg 5.12 (hehe, ale byśmy przyoszczędzili na prezentach). Jak myślicie, który jest bardziej prawdopodobny? I tak, jeśli dziewczynka, a wszystko na to wskazuje, to Renatachociaż mąż się ośmielił wyjechać z propozycją Stefanii i twardo negocjuje;)
Lena, nastawienie mam takie jak do całego życia - trzeba być gotowym na wszystko i mieć na wszystko odpowiedź. Także jakby nie wyszło, jakoś to opanujemy.
A w moim bloku nie będzie ciepłej wody przez 3 dni, bo jakieś prace remontowe wymyślili. 3 dni! Zgroza!
Bajkaaa, Emiilka lubią tę wiadomość
-
U mnie co roku jest przerwa w dostawie ciepłej wody raz kilka dni raz tydzień a za dziecka pamiętam że miesiąc nie było i tak w każdym roku
Dziękuję dziewczyny za słowa wsparcia, fakt jest taki że tu mamy dobrą opiekę w razie czego i oby okazało się że będzie dobrze ze donosimy jeszcze kilka tygodni
Jedyny minus to te ogromne siniaki i takie jakby gule od heparyny czasami nawet kilka dni po zastrzyku boli -
Yosel wysyłam ci buziaczki :* :* :*
blisko w miarę mieszkamy to szybko dojdą
czekam na wieści od Ciebie jak będziesz gotowa wyjść z jamki czy innego miejsca gdzie jesteś
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNika moja młodsza siostra jest 22.12, mój termin OM to niby też 22.12 ale ona twardo że na urodziny chciałaby to a pod choinkę to :p także wiesz, albo się przyoszczędzi albo wręcz odwrotnie :p
My w tym roku na pewno zaoszczędzimy bo: a)nigdzie na święta nie chcemy jechać, b) kto ciężarną w 9mcu będzie prosił o prezenty :p
Amal ja jestem dopiero w 13tyg a mam wrażenie że brzusio podobny więc się raczej obawiam o swój rozmiar :p no ale moja waga startowa to 62 czy 63kg
A Ty to naprawdę chudzinka z taką wagą. O maleństwo się nie martw- na pewno ma miejsce i wszystko co potrzebuje by zdrowo rosnąćWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 13:46
-
nick nieaktualnyWłaśnie przeczytałam artykuł u mamyginekolog o seksie w ciąży a tam takie zdanie:
"opisano co prawda około 10 przypadków tzw. Superfetacji , czyli zapłodnienia kobiety która była już w ciąży- ale to jest wyjątek i raczej powinno się to uważać za ekstremalnie mało prawdopodobny fenomen natury"
Oraz jak kogoś zaciekawi:
"Jest nawet taka bardzo głośna praca naukowa z 2000 roku, że kobiety które często wykonywały s. oralny swoim partnerom – z „szczęśliwym zakończeniem” – mają zdecydowanie rzadziej preeclampsie Są również naukowe doniesienia, że nasienie – ale tylko ojca dziecka – jest też dobrym remedium na…. Poranne mdłości!"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 14:14
KateHawke, Rucola, Lunaris, Siwulec, Lena21, Flowwer, Karma88 lubią tę wiadomość
-
Amal rzeczywiście kruszynka jesteś
a brzuszek śliczny
A ja dzisiaj zrobiłam sobie 1,5 godzinny spacer z psempogoda idealna - nie za gorąco a po drodze jeszcze kilogram czereśni kupiłam i już prawie cały wciągnęłam...
Podoba mi się to odpoczywanie na zwolnieniu, ale mam do 20 czerwca na razie i później jeszcze wracam...
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Achia wrote:Właśnie przeczytałam artykuł u mamyginekolog o seksie w ciąży a tam takie zdanie:
"opisano co prawda około 10 przypadków tzw. Superfetacji , czyli zapłodnienia kobiety która była już w ciąży- ale to jest wyjątek i raczej powinno się to uważać za ekstremalnie mało prawdopodobny fenomen natury"
Oraz jak kogoś zaciekawi:
"Jest nawet taka bardzo głośna praca naukowa z 2000 roku, że kobiety które często wykonywały s. oralny swoim partnerom – z „szczęśliwym zakończeniem” – mają zdecydowanie rzadziej preeclampsie Są również naukowe doniesienia, że nasienie – ale tylko ojca dziecka – jest też dobrym remedium na…. Poranne mdłości!"
i wyslę emkowi
Achia, Flowwer lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
heheh Achia mój pytał, czy może mnie jeszcze "dopłodnić"
Jeżowa, Lunaris, KateHawke, Rucola, Flowwer, Emiilka, Karma88 lubią tę wiadomość
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Nika - wygrałaś! 3 dni bez ciepłej wody są gorsze niż jeden dzień bez TV
A u nas w domu nerwowo!!! Brat załatwia papiery do szkół ponadgimnazjalnych. I do technikum potrzebuje zaświadczenie od lekarza medycyny pracy. Był u naszej rodzinnej we wtorek (ma uprawnienia lekarza m-p.), ale nie miał kasy, więc go odesłała. Poszedł dzisiaj z kasą, to wymyśliła, że musi iść jeszcze prywatnie do okulisty, bo coś jej się wydaje, że ma krótkowzroczność..
Chłopak do 14.06. musi zawieźć papiery do szkoły a ta wymyśla..
Okazuje się, że jest przychodnia w Szczecinie, gdzie za darmo dostanie takie zaświadczenie, ale musi mieć ze szkoły "kartę zdrowia ucznia". Oczywiście nic takiego nie dostał a pielęgniarka jest raz w tygodniu.. w środę!! dziś już jest czwartek a on ma lekarza na wtorek umówionego.
No mówię Wam - masakra..
Kate - imię zmienioneNatalka bardzo ładne
jedno z moich ulubionych.
Szkoła o niczym nie informuje, ten gamoń też się zabierał do wybierania szkoły jak by chciał a nie mógł. I teraz tylko stresy..Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 14:40
-
Buahahahah metoda na poranne mdłości
ale się pośmiałam -dziewczyny z nudnościami do dzieła
...mnie właśnie nawiedziły pokusy- zapłacić za przedszkole czy zamówić antyramy do puzzliwygrał zdrowy rozsądek. I fakt że jutro pensja to zamówię i tak
Nenusia to wszystko przez Ciebie! Już się nie mogę doczekać bo zaczynam się nudzić w domu
Aga9090 lubi tę wiadomość
-
Kaczorka, musicie z bratem pokombinować jak wyciągnąć papiery od pielęgniarki. Może w sekretariacie dadzą jakiś numer do niej, żeby się skontaktować?
Phnappy, Twojemu M. się trojaczki marzą?
Kurczę nie wiem co się ze mną dzieje, ale jak całą ciążę zachcianki w miarę mnie omijały to od 2 dni ciągle myślę o lodach, frytach i jakiś chipsach. Póki co jedynie lody wpadły, ale coś czuję że w weekend popłynę.. jedyne co mnie hamuje to strach przed zgagąPhnappy lubi tę wiadomość