Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajka na początku pisałaś, że lekarze mówią, że na dniach będziesz rodzić, a tutaj spokojnie tyle dni przeczekałaś i jeszcze jest możliwość, że będą Cię wypuszczać, widocznie wszystko jest dobrze i tak pozostanie. Mam nadzieję, że wszystko się potoczy z korzyścią dla Ciebie i małej, będzie dobrze
.
Flower już 3 trymestr... Jak ten czas szybko leci. Zdrówko, ja też popijam kawę
. I kciuki za prenatalne.
Lunaris mam ten sam problem w nocy. Nawet trochę się boję, jak przekręcę się na plecy i zaczyna mnie boleć brzuch zwykle nad ranem. Ale po siku i jakimś czasie już nie boli, więc pewnie to jakiś ucisk na pęcherz. W każdym razie jest niewygodnie już teraz, a jak dziewczyny śpią z takimi wiekimi brzuchami i w ogóle funkcjonują to szacun. Kupiłaś sobie tą poduszkę motherhood?
Flowwer lubi tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry , jeszcze znad śniadania, które za chwilę zostanie popchnięte kawą i malinami
Bajka czekam oczywiście na wieści. Jeśli tylko uznają, że nie ma żadnego zagrożenia, to życzę Ci, żebyś mogła wrócić do domu. A jeśli jednak będziesz musiała zostać w szpitalu, to wiadomo, że ze względu na dobro Zosi
Lena no ciśnienie to mi skoczyło od samego czytania, że masz skurcze co 4 minuty! Ale dobrze, że jeszcze się wyciszyłoale teraz takie treningi pewnie będą co raz częściej, w końcu Ty już tuż tuż na końcówce
Olik kciuki za Twoją wizytę
A ja, jeśli można, to poproszę dzisiaj o kciuki, bo o 15:50 mamy połówkowe, ja jestem sparaliżowana strachem, ale jak nigdy mam super dobre przeczucie, że wszystko będzie w porządkuno i dowiemy się w końcu czy siusiak czy, jak to mówi moja 5 letnia bratanica, kreseczka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 10:36
Lunaris, Malwas, Rucola, Kaczorka, Lusesita, summer86, olik321, Phnappy, Lena21, Bajkaaa, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość
-
Tak, poduszkę mam już z miesiąc, używam bardziej do siedzenia na razie niż do spania ale wiem że wraz ze wzrostem rozmiaru brzucha to i w nocy będę korzystać.
Też utożsamiam ten ból z uciskiem bo po zmianie pozycji puszcza. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dorwałam się do kompa i uzupełniłam trochę naszą listę. Tyle ile zapamiętałam lub wyłapałam.
Nika - prenatalne wyszły dobrze, więc ośmieliłam się wpisać CiebieI wiem, że u Ciebie córcia, i prawdopodobnie Renatka, ale potwierdź mi jeszcze.
Tosia - u Ciebie też dzieciątko pięknie rośnie, więc też jest miejsce dla Ciebie. Tylko oczywiście nie znam TP.
Jeszcze nasze nowe dziewczyny - Veritaserum i Jaszmurka - podajcie daty porodu jakie Wam wychodzą i jeśli znacie płeć i macie wybrane imię to też
Phnappy - u Ciebie póki co tylko jeden dzidziutek z potwierdzoną płcią, więc wpisałam, a na drugie jeszcze czekamy
Justyna i Summer - można jakieś imię wpisać u Was czy czekamy??
No i oczywiście jeśli ktoś ma jakieś uwagi to proszę pisać
TV dzisiaj w Szczecinie ma przerwę techniczną i niestety Aluśka śpi słabo, bo wszystkie pozostałe dźwięki ją wybudzają.. A to mama lodówkę rozmraża zaraz obok, a to ktoś drzwiami od samochodu trzaska pod oknem, a to pociąg jedzie..
Włączyłam na telefonie jakieś kołysanki, ale to nie to samo
A coś ma dziś ciążki dzień do zasypiania do tego
Dodatkowo znów zaczyna grzać za oknem..
Lena - emocje od rana wywołujeszciekawe czy to tylko straszak czy jednak coś się będzie rozwijać.
Summer i Malka - u Was to już młode mogą wychodzić
Pamiętam, że jak już miałam donoszoną ciążę to chciałam, żeby Aluśka jak najszybciej wyszła, bo miałam już dość. Nawet wygodnie usiąść nie mogłam
Nika - zobaczysz, że dziś na wizycie okaże się, że z szyjką jest wszystko oki
Bajka - czekam na informację czy wracasz do domku czy zostajesz.
Ja to pewnie bezpieczniej bym się czuła w szpitalu. Ale psychika i ciało lepiej znoszą domowe warunki.
Lena - też teraz na lato mam dla Aluśki pieluszki i fajnie się sprawdzająTylko ja jej kupiłam flanelowe.
Phnappy lubi tę wiadomość
-
dziewczyny już drugi raz zdarzyła mi się smieszna sytuacja. otóż idę sobie w obcisłej mini, w sandałakch sportowych i z plecaczkiem na spacero-zakupy a tu jakiś młody facet na mnie trąbi... Nie wiem czy to byli jacys fetyszyści czy po prostu w ciąży wyglądam mega sexy
reset, Kaczorka, Aga9090, Jeżowa, Lusesita, Lunaris, Achia, emi2016, olik321, Phnappy, Karma88, Lena21, Bajkaaa, veritaserum, KateHawke, JustynaG, golonat, Czrna 81, Emiilka, pilik, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
lena pisz na bierząco co u Ciebie, Franio to już kawał człowieka, ale miło by było gdyby jeszcze chwilkę posiedział
Jezowa kciuki ogromniaste, obstawiam kreseczkęsisorki zazwyczaj wcześniej się ujawniają
a dziewczynki to wstydniochy
Bejeczko czekamy na relacje, jakby nie było-będzie dobrze :*Jeżowa lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Kaczorka jesteś super adminem naszej listy
Z tego co jeszcze pamiętam to u Lamki ma być syncio Dominik, ale nie wiem czy to już 100% informacjaKaczorka lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola wrote:Kaczorka jesteś super adminem naszej listy
Z tego co jeszcze pamiętam to u Lamki ma być syncio Dominik, ale nie wiem czy to już 100% informacja
To jeszcze chwilkę poczekamChyba, że Lamka wyraża zgodę na wpisanie takich info
Rucola lubi tę wiadomość
-
Kaczorka - myślę, że możesz na razie wpisać u mnie parkę :* mam przeczucie, że tak zostanie
do połówkowego oczywiście nie wytrzymamy i za jakieś 3 tygodnie pewnie pójdę znowu podejrzeć
Na razie mamy mały koszmarek z wyborem imienia - dla chłopca, bo dla dziewczynki sporo nam się podoba
A dla chłopca - to albo mamy złe skojarzenia, albo są dla nas zbyt popularne
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Jeżowa wrote:A ja, jeśli można, to poproszę dzisiaj o kciuki, bo o 15:50 mamy połówkowe, ja jestem sparaliżowana strachem, ale jak nigdy mam super dobre przeczucie, że wszystko będzie w porządku
no i dowiemy się w końcu czy siusiak czy, jak to mówi moja 5 letnia bratanica, kreseczka
Powodzenia na wizycie!
Rucola seksi mamuśka!
Na mnie mąz co chwilę patrzy takim wzrokiem jakby mnie miał bzyknąc, a tu zakaz.Jeszcze tak fajnie patrzy na brzuszek. On jeszcze na ciążowy nie wygląda, bardziej na przeżarty, ale fajnie, że wreszcie możemy się cieszyć tą ciążą.
Bajeczko czekam cał czas na decyzję co z Wami!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 11:11
Jeżowa, Malwas, pilik lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Nika za Ciebie też kciuki, żeby Twój lekarz Cię uspokoił. Mam nadzieję, że szyjka zmierzona przezpochwowo będzie długaaaaśna
Rucola w sumie szalona sytuacja, ale jednak miła
Mój mąż patrzy na mnie i chyba czasem się dziwi, że mam brzuch, jakby na chwilę zapomniał, że jestem w ciąży. Ostatnio szłam się myć i już byłam rozebrana, a on "ale arbuz!"
Odnośnie szyjki macicy - czy jest ona mierzona zawsze na USG połówkowym? Bo dzisiaj nie idę do mojego prowadzącego gina (on zawsze mi mierzy), tylko do "pana specjalisty od usg I,II,III trymestru" i jestem po prostu ciekawa czy ta wizyta obejmie mierzenie szyjki, bo nie ukrywam, że po tych wszystkich historiach bardzo bym chciała mieć ją zmierzoną - i usłyszeć dobre wieści oczywiścieWiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 11:16
Malwas, Karma88, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
-
Jeżowa, połówkowe robiłam u dwóch lekarzy - mój prowadzący nie mierzył, bo na standardowej wizycie to robi, ale u drugiego poprosiłam o pomiar i wykonał go bez żadnego problemu.
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Lena, ale akcja z rana. Ja bym już pewnie spanikowana jechała do szpitala
Pilik ja tak mam, że jak dłużej leżę na jednym boku to jak się obrócę to mnie brzuch boli. Przestaje jak mi się wszytsko dokładnie przemieści na drugą stronę, chyba te więzadła wszytskie się naciągają.
Summer ja też jak na razie mam w sumie tylko takie bóle jak na @ i czasem mnie w krzyżu boli też jak przy @. Ale to raczej wszytsko jest bardzo delikatne. Ale wczoraj Emilka razy wieczorem napiął mi się brzuch i w sumie nie byłam pewna czy to mała się tak wypycha czy to jakieś skurcze. Nie było to bolesne ale nie przyjemne.
Dziewczyny kciuki za wszytskie badania szyjek, prenatalne, połówkowe, ogólne wizyty i Bajka za wyjście ze szpitala.
Kaczorka, ja z jednej strony już bym chciała mieć to z głowy. Bo coraz bardziej mi ta ciąża ciąży, ale z drugiej lepiej żeby Fela poczekała do końca remontu. Jednak łatwiej jak siedzi w brzuchu, ja się jakoś przemęcze jeszcze.
Rucola u mnie Fela była odwrócona dopiero na wizycie w 35tc, wcześniej cały czas twardo z głową w górze siedziała.Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Heh, po chrzcinach na kilka dni jedziemy do Kołobrzegu. I jak sprawdzałam pogodę długoterminową na początku tygodnia to pokazywało spoko. A dziś już zapowiadają przelotne opady.. I wychodzi na to, że wybierzemy się w zasadzie akurat na najgorszą pogodę
Mam nadzieję, że to się jeszcze poprzesuwa.