X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :D
    Nacieszyłam oko Waszymi wspaniałymi brzuszkami <3 i wspaniałymi sukniami :) kobiety to jednak piękne stworzenia ;)

Tak powoluśku będę próbować być z Wami na bieżąco, bo u mnie zaczyna się stresujący czas. Same wiecie- pierwsza wizyta, serduszko, prenatalne itd itd

Bajka trzymam kciuki za Was jutro :*

Bajkaaa, Lunaris lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Cześć :D
    Nacieszyłam oko Waszymi wspaniałymi brzuszkami <3 i wspaniałymi sukniami :) kobiety to jednak piękne stworzenia ;)

Tak powoluśku będę próbować być z Wami na bieżąco, bo u mnie zaczyna się stresujący czas. Same wiecie- pierwsza wizyta, serduszko, prenatalne itd itd

Bajka trzymam kciuki za Was jutro :*

Wiemy :) ja czuję się totalnie zielona :p dlatego cieszę się że jest forum :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2018, 21:47

Siwulec lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Belly pokazuje początki kolejnych trymestrów o tydzień wcześniej niż większość źródeł.
    Ale tu akurat bym się z belly zgodziła, bo do terminu porodu zostało akurat 90 dni więc 3 miesiące :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec jesteś zawsze miłe widziana :)

Nika sprawdziłam jeszcze swoje badania prenatalne, w ogóle nie mam info o ryzyku porodu przedwczesnego, a swoją drogą mój M był przy conajmniej kilku usg dowcipnych i luzik, bo przecież on i tak patrzy z lekarzem na ten monitor nad moja głowa a ja na ten nad moimi nogami ;) wątpię żeby w tym momencie zaglądał mi w Grażynę :-D

Bajeczko miałaś wenflon przez dwa tygidnie w tym samym miejscu ? :O
    Pytam, bo mi położne mówiły, że co 72h się powinno zmienić, ale czasem trochę przetrzymują

Ja zrobiłam domowe hamburgery na kolacje i chyba pęknę :) tego mi było trzeba :p

Jeśli chodzi o chrzest to my planujemy, ale nie ma takiej cząsteczki w moim mózgu, która by wpadła na to by komuś innemu mówić czy ma chrzcić czy nie, naprawdę nie pojmuje, żeby się komuś wpieprzac w tego typu decyzje

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się wydaje że 27tc to 3 trymestr i początek 7 miesiąca bo 8 zaczyna się w 32tc tylko mówimy o skończonych tygodniach ciąży.

Siwulec wiemy wiemy jaki jest stresujacy 1 trymestr i pamiętaj że my rozumiemy tutaj wszystkie schizy także jakby co to wal śmiało :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będę walić :D dziękuje
    Tymczasem idę spać bo jestem totalnie wypluta dzisiaj :/

Dobrej nocki <3

Bajkaaa lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ten akurat mam os zeszłego wtorku tzn miałam a nikt nic nie mówił że co 72h się powinno zmienić i dzięki Bogu bo przynajmniej miałam w fajnym miejscu bo w innym na drugi dzień mi się przytkal a tu mi najmniej przeszkadzał :)

Ja też planuje chrzcic chociaż jak chciałam zdenerwowac mamę lub teściów to mówiłam że jeśli w ogóle się zdecydujemy chrzcic hehe wtedy im żyłka się napinala ale nic mówić nie mogli hehe,
    Zresztą powiem wam że jakoś będąc w szpitalu tutaj powoli odzyskuje wiarę sama nie wiem czemu ale jakoś mi tak lżej wiedząc o modlitwach i o tym że jednak ktoś tam czuwa nad nami nad moją Zosia :)

Czrna 81 lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2018, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffff nadrobiłam cały dzisiejszy dzień!

<3 cudowne brzuszki macie <3 (sukienki też urocze ale wolę brzuszki, jakoś klimat ślubu mnie nie kręcił nigdy :P)

Aga witaj na wątku :)

Bajeczko wypis w moim mniemaniu to dobra wiadomość, najważniejsze jednak żebyś Ty się czuła dobrze i bezpiecznie, wszystkiego dobrego!

Padam na twarz, wybaczcie że nie odniosę się dziś do wszystkich wydarzeń. Dobrej nocy!

Ps Kaczorka bardzo ładna sukieneczka! Zakonnice mogą tylko marzyć o takich ;)

Bajkaaa lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 05:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    wstałam o 5.00 i szykuję się na wyjazd.

Emilka no w końcu! Super brzuszek :-)
    Życzę wszystkim miłego dnia i udanych wizyt <3

Emiilka lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 06:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Mnie obudziły niestety znowu skurcze i pobolewanie, ale wzięłam magnez i nospe i mam nadzieję, że przejdzie, a aktualnie jest czkawka jak bardzo często oststnio nad ranem ;)

Kciuki za dzisiejsze wizyty <3 miłego dnia

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. Ja dzis zaszalalam ze spaniem do 6. Ha ha! Ide po jedzenie i leki.

Rucola, summer86 lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!! Jakie to dziwne, ze od kiedy jestem na zwolnieniu z lekkością motyla wstaję o 6.30 co przy chodzeniu do pracy było dla mnie dramatem :P
    A tak poważnie to zaczyna mi dokuczać kręgosłup, tak na dole, szczególnie jak leżę. Jak zaczynam chodzic to wszystko się poprawia :)
    Mój Lewko coś mało ruchliwy ostatnio, czuję tylko przebieranie nóżkami w głębi brzucha, co by potwierdzało jego położenie dupkowe :).... z takim temperamentem to się raczej nie obróci :P Najważniejsze żeby jemu było wygodnie, ja zaakceptuję każdą opcję :)

KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę dziewczyny nie wiem sama co myśleć, bo skurcze nie przechodzą... są co ok 4 minuty, trwają po 20-30 sek, tabletki wzięłam ponad godzinę temu. Poczekam jeszcze trochę i jak coś to zadzwonię chyba do mojego gina

• summer86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, Lewko ma jeszcze troszkę czasu na obrót. U nas dopiero po 30 tygodniu była pozycja główkowa, już nie pamiętam czy w 32 czy troszkę wcześniej, a i tak później miałam wielokrotnie wrażenie, że mała znów fiknęła głową w górę.

Kurczę, martwię się o Anię, bo dawno się już nie odzywała :/

Flowwer, jak brzuszek?

Wczoraj wieczorem pierwszy raz zaaplikowałam wiesiołka, myślałam że luteina jest kłopotliwa przy wypływaniu - cofam to ;) a ja miałam wątpliwości czy ta żelowa otoczka się rozpuści.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Kurczę dziewczyny nie wiem sama co myśleć, bo skurcze nie przechodzą... są co ok 4 minuty, trwają po 20-30 sek, tabletki wzięłam ponad godzinę temu. Poczekam jeszcze trochę i jak coś to zadzwonię chyba do mojego gina

Lena, próbowałaś wziąć prysznic? Jesli po prysznicu skurcze nie przechodzą to ja bym pojechała do szpitala. Trzymaj się dzielnie!

Rucola, Aga9090 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Podczytywalam Was wczoraj z doskoku i podziwialam wasze suknie. Piękne :-)
    Aż mi się własny ślub przypomnial. A raczej 2, bo osobno cywilny i kościelny braliśmy. Na złość tesciowi :-D

Nowe dziewczyny witam w naszych szeregach.

Melevis jeśli podczytujesz, to zostawiłam Ci wiadomość.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)

Witam się w kolejnym dniu :)
    Ja od rana w lekkim stresie co to będzie dzisiaj już oczywiście wydaje mi się że robi mi się jakaś infekcja ale to przecież zobaczy lekarz jakby co, jakieś głupie sny miałam przeżywam wszystko bardzo

Lena trzymam kciuki by to nie było to ale jeśli nawet to pamiętaj że to już jest wysoka ciąża i wszystko będzie dobrze :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena Summer ma rację. Idz pod prysznic i zobacz czy przyjdzie. Jak nie to dzwon do swojego giną albo jedź na IP.
    Co by nie było, maluszek już jest bezpieczny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 07:33

Rucola lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

my już też po śniadaniu. Teraz odliczanie do godziny 17.00 na wizytę.

Lena tak jak dziewczyny napisały prysznic i zobacz czy przejdzie. Trzymam kciuki.

Bajka jak tylko będziesz coś wiedziała daj nam znać czy wychodzisz :)

Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dziewczynki w nowym dniu znad czereśni :) ależ miałam bóle w nocy. W okolicach lewego biodra, promieniowalo aż na zebra. Nic nic nic, ból narasta momentami tak że nie mogłam złapać oddechu, i beczalam w poduszkę. Ani się ruszyć ani podnieść ani obrócić. I za kilka sekund opuszczał. I tak parę razy na minutę. W końcu udało mi się zasnąć i rano już spokój. Nie wiem co to było.

Bajka, wszędzie dobrze ale w domu najlepiej jak to mówią :) lekarze napewno zadecydują to co najlepsze dla Ciebie i maluszka :)

Ja od rana przeglądam sobie allegro, oglądam kocyki, pieluszki muslinowe, bambusowe.. Tego tyle że aż się w głowie kręci. Czytałam na necie opinie że te kocyki dwustronne (z jednej strony minky z drugiej bawełna a w środku jakieś wypełnienie, nie są za dobre bo dość sztywne i średnio współpracują.. Wzory śliczne, macie może takie i możecie coś o nich po powiedzieć czy warto czy lepiej coś innego? Malutka będzie listopadowym dzieciaczkiem.. Rozmiar już wyczytałam że najlepiej około 75x100cm. No i te pieluszki,bambusowe czy muslinowe, czy z nimi jak z tetrowymi że pieluszka pieluszce nierówna i trzeba patrzeć na jakieś parametry czy wszystkie takie same? Staram się zająć głowę myśląc o takich pierdolkach, żeby nie myśleć o tym całym g.. jaki mam w domu :/

Miłego dnia dziewczynki, ktoś coś wizytuje?

‹‹ 786 787 788 789 790 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ