X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno wam dam znać bo nawet jeśli mnie wypuszcza to mój mąż potrzebuje żeby się ogarnąć i tu przyjechać 1,5 godz a wiadomo że sama pakować się nie będę więc będę miała czas, ale coś czuję że nie wyjdę do domu, ale też jestem z tym pogodzona w sumie.

Amal ja się totalnie nie znam na tych pieluchach

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w kolejnym dniu przy kawie.

Bajka spokojnie a siostrze bym głowę urwała za wprowadzienie zamętu w twojej głowie. Wypuszczą dopiero jak będzie bezpiecznie.

A ja jutro mam prenatalne 3 trymestru.
    Amal ja mam bambusowy ale fakt do tanich nie należał.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny skurcze się wyciszają, są co ok 10-13 minut wiec myślę, że to była jakaś próba zastraszenia matki :) na razie nie dzwonię do mojego lekarza, bo sobie uświadomiłam, że jest czwartek i wiem że na pewno nie jest teraz w pracy, bo ma przychodnie popołudniu, także zobaczymy i najwyżej zadzwonię przed 15 jeśli nic się już nie będzie działo tylko zapytać czy przyspieszamy wizytę (planowo mam dokładnie za tydzień). Dzięki za wsparcie, bo muszę przyznać, że przeszło mi przez myśl, że to już ta chwila ;) mój biedny mąż pisze co 5 minut :p

Ta sytuacja przypomniała mi, że Ibishka tez miała takie próby przed porodem i tak sobie myślę, że dawno się nie odzywała, wiec wywołuję Ibishka jak tam u Was?

Rucola, Lusesita, Aga9090, Lunaris, Jeżowa, Flowwer, veritaserum, Emiilka lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, a powiedz jak wyglądają te skurcze? Bo dla mnie to jakaś abstrakcja..
    U mnie jedyne póki co to bóle miesiączkowe, było kilka dni spokoju a dziś od rana znów się pojawiły.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola moja uparciuszka obróciła się w 34 tygodniu dopiero ;) a jest tak ruchliwa, że mam obawy czy na wtorkowej wizycie nie zobaczę Jej spowrotem bokiem...
    Bajka czekamy na wieści i trzymamy kciuki
    Lena oby tylko straszyło, ale z drugiej strony tak jak dziewczyny piszą, dzidziuś już bezpieczny <3.
    Amal koleżanka ma trzy bambusowe kocyki i każdy jest totalnie inny, po opisie by nie wiedziała czym się różnią. Z pieluszkami niestety podobnie. Przy muslinie też trzeba uważać bo często to po prostu tetra podwójna... musi być informacja że pieluszki z muślinu bambusowego, jak z bawełnianego to jest zupełnie co innego wtedy ;). Dużo pułapek niestety przy zakupach internetowych. Ja cały czas myśle czy już kupować laktator czy czekać.
    A jeszcze pytanie - czy boli Was brzuch przy zmianie pozycji przy spaniu np.?

Rucola, Bajkaaa lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:

Bajka spokojnie a siostrze bym głowę urwała za wprowadzienie zamętu w twojej głowie. Wypuszczą dopiero jak będzie bezpiecznie.

Flo my mamy dziś :) i już przebieram nogami, może w końcu poznam wagę małego, bo ostatnio był rozjazd pomiędzy 1100g a 1600gram :)

Flowwer, Rucola, KateHawke, Jeżowa lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    U mnie jedyne póki co to bóle miesiączkowe, było kilka dni spokoju a dziś od rana znów się pojawiły.
    Kochana jak już będziesz miała te skurcze to będziesz wiedziała, że to to. Ja miałam cholerny ból krzyżowy (i takie uczucie jakbyś się musiała wypróżnić) i skurcze brzucha i zauważyłam jeden dziwny objaw, że bardzo mi się chciało siku, tyle co wchodziłam z WC znowu mi się chciało

summer86 lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:

Pytałam wczoraj położnej czy możliwe że chcą mnie wypchnac czy w ogóle tak robią a ona ze nie o żebym się dopytala wszystko lekarza bo jej też jakoś dziwne to wygląda że mam wyjść a to taka super położna jest :)
    No ja potem powiedziałam siostrze gdy pytała czemu płaczę to jej powiedziałam że nie róże sytuację ale przez Nią ehh ja wiem ze każdy chce dobrze tylko że mogli by czasem ugryźć się w język.
    Cieszę się Flowwer że u ciebie do przodu :) i zazdroszczę porannej kawy :)

Olik to trzymamy kciuki :)

Lena to fajnie ze to tylko był straszak :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Bajka kciuki za wypis! w domu się leży lepiej.

Ja muszę przejrzeć strony meblowe -brakuje mi komody. Nie zmieścimy się jak maluch się urodzi a po wakacjach trzeba będzie szykować wszystko. Muszę sobie znaleźć kawał porządnego dużego mebla.

Pilik ja mam takie bóle czasem i szukam wygodnej pozycji, zwykle jak się jakoś ułożę to przechodzi. Budzi mnie też w nocy i muszę się przekręcić.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, z tym że dla mnie cholerny ból krzyżowy to znana rzecz, bo miałam bardzo bolesne miesiączki i właśnie od rana już mnie w krzyżu ból łapie. No ale mam nadzieję, że jest właśnie tak jak piszesz - że jak się zacznie to już wątpliwości nie będę miała ;)

Idę zatem robić obiad i może poprasuję zanim od jutra znów upały wrócą.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:

Gdy zbyt gwałtownie zmienię pozycję to czuje kłucie w brzuchu. Dlatego staram się dzieckiem nie rzucać ;p i przy zmianie pozycji robić to bardziej płynnie.

Lena , to masz pierwszego straszaka za sobą. Ale to już taki moment, że w każdej chwili może się zająć. Patrząc na ten Twój suwaczek, to chyba ogarniać dziecięce ciuszki będę wcześniej (pranie/prasowanie) bo różnie może być w 35tc.

Bajeczko , zobaczymy co dziś powiedzą. Będzie dobrze i nie ma powodów do płaczu. Głowa do góry.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja się tak wtrącę odnośnie tych skurczy. Mo tez wszyscy mówili, ze na pewno będę wiedziała, ze się zaczęło, ze nie da się tego przegapić. Pokrótce - wróciłam o 10 do domu z KTG (praktycznie zero skurczy na zapisie), mąż 500km od domu, była moja mama. No i tak siedzę i czuję, że ten brzuch się spina. Bolało, ale znośnie (po prostu brzuch mi twardniał na kilkanaście sekund) i tak co kilkanaście minut. Może nawet to nie był ból, tylko po prostu bardzo nieprzyjemne. No i tak siedziałam 3h z tymi regularnymi skurczami :D byłam pewna, że to skurcze straszaki, jeszcze mamy pytałam, czy ma nospę. Jak mnie nagle pogoniło na wc to mama już się śmiała, ze się oczyszczam przed porodem. Później poszłam na siku a na majtkach różowy śluz - wtedy się wystraszyłam, zadzwoniłam do położnej i kazała mi przyjechać do szpitala. Jechałyśmy jakieś 7 minut i w tym czasie ze 4 skurcze. Na IP skurcze co 40 sekund no i po 30 minutach urodziłam. Także jak już będziecie w terminie to niczego nie lekceważcie! :)

summer86, Lunaris, Lusesita, JustynaG, Phnappy, pilik, Rucola, emi2016, KateHawke, Jeżowa, golonat, Czrna 81 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • AgaH26 Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim!:)
    Emilka brzuszek piękny.

Bajka- trzymam za Was kciuki, wiem że będzie dobrze - wysyłam multum pozytywnych wirusków dla Was:)

Ja dzisiaj obudziłam się o 4 w nocy i spać nie mogłam. Trochę krzyż pobolewał, ale odkąd znów ćwiczę to jest coraz lepiej, dzisiaj też muszę coś poćwiczyć :)

Emiilka lubi tę wiadomość

ckaiflw1zxek7xa9.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:

Summer to jest takie twardnienie, ale na tyle mocne, że czujesz się przez chwilkę jakby Ci brakowało tchu i zaraz brzuch robi się cały jak kamień, dodatkowo właśnie pojawia się ból taki miesiączkowy i za chwilkę puszcza (jak to tylko ćwiczenia to nie powinno ich być więcej niż 10 podobno w ciągu dnia i powinny być praktycznie nieodczuwalne, dlatego dziś jak zaczęły być regularne, dość długie i bolesne to mi się lampka zapaliła)

Rucola Franio się obrócił dopiero pod koniec 30 tygodnia a był już naprawdę spory ;)

Amal ja mam pieluszki muslinowe z baby ono - szczerze mówiąc póki co przy prasowaniu nie zauważyłam jakiejś szalonej różnicy między nimi a dobrej jakości tetrą, tetrowe mam webber lux z gemini, dwie bambusowe z texpola tez kupione w gemini i tutaj widzę różnice - bambusowa jest mięciutka i delikatna, bardzo przyjemna w dotyku, kupiłam kiedyś przy okazji tez 2 flanelowe na wyprzedaży i są przyjemne w dotyku ale już po 1 praniu pojawiły się takie jakby kuleczki na nich, wiec mam mieszane uczucia :)

Kocykow nie kupowałam, mały urudzi się latem i mam zamiar wykorzystać pieluszki bambusowe do wózka itd., a takie typowe kocyki dostałam chyba dwa używane od sióstry i jedna cienka kołderkę z minki w gratisie do mebli

Olik kciuki !

Bajecxko aż sama jestem ciekawa co Ci powiedzą po badaniu, na pewno wybiorą najbezpieczniejsza opcje dla Was

Nika a Ty jak dziś nastawienie ?

Rucola lubi tę wiadomość

• AgaH26 Znajoma

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypożyczyłam parę książek odnośnie ciąży i porodu, w jednaj znalazłam ciekawy sposób na hartowanie brodawek :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de850a49fdb1.jpg

Aga9090, Lunaris, reset, Lusesita, Jeżowa, Rucola, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość

ckaiflw1zxek7xa9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka wypytaj o wszystko lekarza, powiedz o swoich wątpliwościach, na pewno podejmą bezpieczną decyzję dla Ciebie i Zosi :)
    Nika - kciuki:)
    Lena - czyli to te skurcze przepowiadające braxtona-hicksa? Daj znać co Twój lekarz powiedział :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Rucola moja uparciuszka obróciła się w 34 tygodniu dopiero ;) a jest tak ruchliwa, że mam obawy czy na wtorkowej wizycie nie zobaczę Jej spowrotem bokiem...
    Bajka czekamy na wieści i trzymamy kciuki
    Lena oby tylko straszyło, ale z drugiej strony tak jak dziewczyny piszą, dzidziuś już bezpieczny <3.
    Amal koleżanka ma trzy bambusowe kocyki i każdy jest totalnie inny, po opisie by nie wiedziała czym się różnią. Z pieluszkami niestety podobnie. Przy muslinie też trzeba uważać bo często to po prostu tetra podwójna... musi być informacja że pieluszki z muślinu bambusowego, jak z bawełnianego to jest zupełnie co innego wtedy ;). Dużo pułapek niestety przy zakupach internetowych. Ja cały czas myśle czy już kupować laktator czy czekać.
    Dzięki za informację o pieluszkach, właśnie na allegro są takie trojpaki za ok 25zl komplet i jak się wczytam w opis to właśnie jest ze bawełna a nie bambus.. Te bambusowe za za 20-30zl minimum za sztukę..

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dość mocno boli brzuch przy zmianie pozycji, ale to zazwyczaj jak bardzo długo leżę w jednej i chcę zmienić. Zmienię i przechodzi.
    Skurczy typowych nie mam, miałam kilka B-H ale to tak max 2 dziennie, teraz przeszły ale mam wrażenie że brzuch mam ogólnie taki napięty sam w sobie. Nie jak kamień ale jest twardy a nie mięciutki. Nie wiem czy to normalne.

Baka trzymam kciuki za Ciebie a lekarze na pewno wiedzą co robią i podejmą mądrą decyzję ;)

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis zostawiłam Ci wiadomość ;-)

Melevis lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy dostałam dziś od kumpeli co ma bliźniaczki-specjalnie dla Ciebie zdjęcie pt "mycie głowy z twinsami" ale nie cytujcie, jak tylko Phnappy da znać że widziała to skasuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2018, 10:32

Flowwer, Phnappy, Aga9090, Jeżowa, Siwulec, Kaczorka, Lena21 lubią tę wiadomość

‹‹ 787 788 789 790 791 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ