X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka jak my jechaliśmy teraz nad morze, to dzień przed jeszcze pokazywało jeden dzień słońca, resztę z chmurami i burzami. Skończyło się siedmioma dniami pięknego słońca bez kropli deszczu :) więc jest nadzieja!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Kaczorka jak my jechaliśmy teraz nad morze, to dzień przed jeszcze pokazywało jeden dzień słońca, resztę z chmurami i burzami. Skończyło się siedmioma dniami pięknego słońca bez kropli deszczu :) więc jest nadzieja!

Jak pokazują burze to akurat jest małe prawdopodobieństwo, że będzie padać ;) Przynajmniej na pomorzu :P
    Ale deszcze niestety się częściej zdarzają.
    No nic - liczę na to, ze jak zwykle pogoda im się nie sprawdzi.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Jak pokazują burze to akurat jest małe prawdopodobieństwo, że będzie padać ;) Przynajmniej na pomorzu :P
    Ale deszcze niestety się częściej zdarzają.
    No nic - liczę na to, ze jak zwykle pogoda im się nie sprawdzi.

A widzisz, to ja niedoświadczona odnośnie pogody na Pomorzu :D we Wrocławiu po prostu zawsze jest gorąco :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam dziewczyny za podgrzewanie emocji z rana, ale do kogo ja bym mogła napisać o 6 rano jak nie do Was :-D męża musiałam uspokajać i udawać twardą, choć samej mi już różne scenariusze krążyły po głowie, bo jednak było to inne niż wcześniej, bardziej intensywne i regularne, szczególnie jak zaczęłam w aplikacji zaznaczać skurcze i patrzę a tam co 4 minuty faktycznie jeden za drugim

Teraz leżymy i odpoczywamy, napięcia wróciły do normy - czyli są tylko przy zmianach pozycji, jak mam pełny pęcherz, albo po prostu są rzadko i krótkie także myśle, że jeszcze dajemy sobie czas ;) choć moja siostra urodziła 3 dni po takim straszaku :-p kto to wie co tam Franio kombinuje ?

Teraz czekam na same dobre nowiny od reszty <3

A jeszcze Was zapytam co dobrego robicie, albo w jaki sposób przygotowujecie białe szparagi ? Rano jak miałam te skurcze to mnie naszła głupia myśl, że ja sobie cholera nie zdążę zjeść tych szparagów, które wczoraj kupiłam :)

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie to dzieciaki już Wami i Waszymi brzuchami rządzą. :)A Franio niech nie straszy, bo tu nad ranem zawsze jest grupa zombie ciężarówek :D

Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zostaje w szpitalu :)
    Co prawda czuję nutkę rozgoryczenia bo już jedną nogą byłam w domu :) jednak lekarz powiedział że nie jest gorzej a lepiej nie będzie ze nie ma bezpośredniego zagrożenia porodem że może być tak że doczekam w domu porodu albo i nie ze tak samo być w szpitalu jak i w domu ale tu decydującą jest waga dziecka Zosia ma dopiero 1,3 kg a on mówi że fajnie byłoby dobić do 2kg także mówi że 34tc to już nie będzie wczesne wczesniactwo więc odliczamy dni do urodzin emka :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka proszę Cię o wpisanie na 12.09- córeczka Ania ;)

Bajeczko widzę po poście że mimo tego że zostajesz, jesteś spokojna ;) i tak trzymać.

Bajkaaa, Kaczorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko najważniejsze żebyś miała spokojną głowę i czuła się bezpieczna :)
    Skoro zostajesz w szpitalu to będziemy Cię oczywiście wspierać ile się da!:)
    A będziesz mogła z biegiem czasu więcej wstawać i spacerować?

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko to odliczamy dni do 34 tygodnia :) szybko zleci i przeleci i jeszcze w 40 urodzisz :D wiem, że pewnie wolałabyś być w domku, ale jesteś super silna, no i dla Zosi przecież wszystko się zniesie <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Bajeczko najważniejsze żebyś miała spokojną głowę i czuła się bezpieczna :)
    Skoro zostajesz w szpitalu to będziemy Cię oczywiście wspierać ile się da!:)
    A będziesz mogła z biegiem czasu więcej wstawać i spacerować?
    Powiedział że może za dwa tygodnie będę mogła wyjść tutaj do ogrodu :) ale narazie mogę siadać jak ktoś mnie odwiedzi :)

Karma88, Achia, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, też dobrze. Najważniejsze żebyście były z Zosią bezpieczne. I tak byłaś pogodzona z tym, że posiedzisz tam do porodu. Trzymam kciuki, żeby to było jak najdłużej ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa do 40 nie dotrwam bo pessar ściągają w 37tc więc wtedy szyjka poleci ale 37tc to już Marzenie na chwilę obecną :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, w domu pewnie byłoby wygodniej, ale w szpitalu jest bezpieczniej :* będziemy Ci nadal dostarczać rozrywki, czerwcowy wątek gna jak szalony, więc zleci szybko do 34 tygodnia!

Karma88, Jeżowa, Bajkaaa, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że lekarz patrzy realnie. Niby super by było w domu leżeć, ale wiesz jak to człowiek w domu jest, będzie jednak siłą rzeczy wstawać więcej niż w szpitalu. Przynajmniej ja bym tak miała pewnie. :/
    A tu opiekę masz jak coś cały czas.
    Wydaje mi się, że jednak jesteś spokojna, więc i ja się z tego cieszę. :) Zaraz będzie pełne 29 tygodni u Was. Coraz dalej jesteście. Trzymam kciuki!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - myślę, że tak będzie lepiej :) a to już tylko miesiąc!

A czerwiec gna, oj gna! Cały czas jestem o 2 dni do tyłu :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka bardzo rozsądna decyzja lekarza, dasz radę to już naprawdę niewiele.

Mnie rano odwiedził bratanek eMka, rozruba w domu na całego. Masło na zasłonach, sprawdzanie wózka naszego malucha, wchodzenie pod łóżko :)

Teraz ładnie leżę, by szyjka była lepsze niż na ostatniej wizycie.

Bajkaaa, Flowwer, Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, wiedziałam że lekarze podejmą rozsądną decyzję. Wiem, że szpital to nie jest wymarzone miejsce, ale Ty naprawdę świetnie sobie radzisz i przynosi to efekty w postaci kolejnych tygodni z Zosieńką w brzuszku. Wydaje mi się, że będziesz spokojniejsza dzięki temu.

A Zosia ma ładną wagę jak na ten etap ciąży :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a nie wiem jak sprawdzić który to był centyl jak na ten tydzień

Już się pogodziłam z tym że tu jestem ale może jest szansa że wyjdę faktycznie w lipcu :) jeszcze z Zosia w brzuchu :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam dziś taki apetyt, że już nie wiem co zjeść..
    właśnie wymieszałam serek mascarpone z dżemem truskawkowym.. ale marzą mi sie lody <3

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, że się wbijam, ale szukam kontaktu z Lamką :)

Lamka, gdzie we Wrocławiu tani sklep dla koksów? W okolicach Grunwaldu będę.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ