SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Kwas foliowy to nie wszystko:
Kompletny Przewodnik po mądrej suplementacji przed ciążą
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

NOWY ROK - NOWY PLAN NA PŁODNOŚĆ   

Jak pierwsze 60 dni mogą zwiększyć Twoje szanse na ciążę?
SPRAWDŹ
SUPLEMENT DIETY

Z GŁOWĄ O SUPLEMENTACH   

Pod choinkę polecamy Ci produkt dedykowany etapowi planowania ciąży
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka jak my jechaliśmy teraz nad morze, to dzień przed jeszcze pokazywało jeden dzień słońca, resztę z chmurami i burzami. Skończyło się siedmioma dniami pięknego słońca bez kropli deszczu :) więc jest nadzieja!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Kaczorka jak my jechaliśmy teraz nad morze, to dzień przed jeszcze pokazywało jeden dzień słońca, resztę z chmurami i burzami. Skończyło się siedmioma dniami pięknego słońca bez kropli deszczu :) więc jest nadzieja!

Jak pokazują burze to akurat jest małe prawdopodobieństwo, że będzie padać ;) Przynajmniej na pomorzu :P
    Ale deszcze niestety się częściej zdarzają.
    No nic - liczę na to, ze jak zwykle pogoda im się nie sprawdzi.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Jak pokazują burze to akurat jest małe prawdopodobieństwo, że będzie padać ;) Przynajmniej na pomorzu :P
    Ale deszcze niestety się częściej zdarzają.
    No nic - liczę na to, ze jak zwykle pogoda im się nie sprawdzi.

A widzisz, to ja niedoświadczona odnośnie pogody na Pomorzu :D we Wrocławiu po prostu zawsze jest gorąco :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam dziewczyny za podgrzewanie emocji z rana, ale do kogo ja bym mogła napisać o 6 rano jak nie do Was :-D męża musiałam uspokajać i udawać twardą, choć samej mi już różne scenariusze krążyły po głowie, bo jednak było to inne niż wcześniej, bardziej intensywne i regularne, szczególnie jak zaczęłam w aplikacji zaznaczać skurcze i patrzę a tam co 4 minuty faktycznie jeden za drugim

Teraz leżymy i odpoczywamy, napięcia wróciły do normy - czyli są tylko przy zmianach pozycji, jak mam pełny pęcherz, albo po prostu są rzadko i krótkie także myśle, że jeszcze dajemy sobie czas ;) choć moja siostra urodziła 3 dni po takim straszaku :-p kto to wie co tam Franio kombinuje ?

Teraz czekam na same dobre nowiny od reszty <3

A jeszcze Was zapytam co dobrego robicie, albo w jaki sposób przygotowujecie białe szparagi ? Rano jak miałam te skurcze to mnie naszła głupia myśl, że ja sobie cholera nie zdążę zjeść tych szparagów, które wczoraj kupiłam :)

• Karma88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na tym etapie to dzieciaki już Wami i Waszymi brzuchami rządzą. :)A Franio niech nie straszy, bo tu nad ranem zawsze jest grupa zombie ciężarówek :D

Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zostaje w szpitalu :)
    Co prawda czuję nutkę rozgoryczenia bo już jedną nogą byłam w domu :) jednak lekarz powiedział że nie jest gorzej a lepiej nie będzie ze nie ma bezpośredniego zagrożenia porodem że może być tak że doczekam w domu porodu albo i nie ze tak samo być w szpitalu jak i w domu ale tu decydującą jest waga dziecka Zosia ma dopiero 1,3 kg a on mówi że fajnie byłoby dobić do 2kg także mówi że 34tc to już nie będzie wczesne wczesniactwo więc odliczamy dni do urodzin emka :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka proszę Cię o wpisanie na 12.09- córeczka Ania ;)

Bajeczko widzę po poście że mimo tego że zostajesz, jesteś spokojna ;) i tak trzymać.

Bajkaaa, Kaczorka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko najważniejsze żebyś miała spokojną głowę i czuła się bezpieczna :)
    Skoro zostajesz w szpitalu to będziemy Cię oczywiście wspierać ile się da!:)
    A będziesz mogła z biegiem czasu więcej wstawać i spacerować?

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko to odliczamy dni do 34 tygodnia :) szybko zleci i przeleci i jeszcze w 40 urodzisz :D wiem, że pewnie wolałabyś być w domku, ale jesteś super silna, no i dla Zosi przecież wszystko się zniesie <3

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Bajeczko najważniejsze żebyś miała spokojną głowę i czuła się bezpieczna :)
    Skoro zostajesz w szpitalu to będziemy Cię oczywiście wspierać ile się da!:)
    A będziesz mogła z biegiem czasu więcej wstawać i spacerować?
    Powiedział że może za dwa tygodnie będę mogła wyjść tutaj do ogrodu :) ale narazie mogę siadać jak ktoś mnie odwiedzi :)

Karma88, Achia, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, też dobrze. Najważniejsze żebyście były z Zosią bezpieczne. I tak byłaś pogodzona z tym, że posiedzisz tam do porodu. Trzymam kciuki, żeby to było jak najdłużej ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa do 40 nie dotrwam bo pessar ściągają w 37tc więc wtedy szyjka poleci ale 37tc to już Marzenie na chwilę obecną :)

Jeżowa lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, w domu pewnie byłoby wygodniej, ale w szpitalu jest bezpieczniej :* będziemy Ci nadal dostarczać rozrywki, czerwcowy wątek gna jak szalony, więc zleci szybko do 34 tygodnia!

Karma88, Jeżowa, Bajkaaa, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze, że lekarz patrzy realnie. Niby super by było w domu leżeć, ale wiesz jak to człowiek w domu jest, będzie jednak siłą rzeczy wstawać więcej niż w szpitalu. Przynajmniej ja bym tak miała pewnie. :/
    A tu opiekę masz jak coś cały czas.
    Wydaje mi się, że jednak jesteś spokojna, więc i ja się z tego cieszę. :) Zaraz będzie pełne 29 tygodni u Was. Coraz dalej jesteście. Trzymam kciuki!

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - myślę, że tak będzie lepiej :) a to już tylko miesiąc!

A czerwiec gna, oj gna! Cały czas jestem o 2 dni do tyłu :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka bardzo rozsądna decyzja lekarza, dasz radę to już naprawdę niewiele.

Mnie rano odwiedził bratanek eMka, rozruba w domu na całego. Masło na zasłonach, sprawdzanie wózka naszego malucha, wchodzenie pod łóżko :)

Teraz ładnie leżę, by szyjka była lepsze niż na ostatniej wizycie.

Bajkaaa, Flowwer, Jeżowa, Emiilka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, wiedziałam że lekarze podejmą rozsądną decyzję. Wiem, że szpital to nie jest wymarzone miejsce, ale Ty naprawdę świetnie sobie radzisz i przynosi to efekty w postaci kolejnych tygodni z Zosieńką w brzuszku. Wydaje mi się, że będziesz spokojniejsza dzięki temu.

A Zosia ma ładną wagę jak na ten etap ciąży :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie a nie wiem jak sprawdzić który to był centyl jak na ten tydzień

Już się pogodziłam z tym że tu jestem ale może jest szansa że wyjdę faktycznie w lipcu :) jeszcze z Zosia w brzuchu :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mam dziś taki apetyt, że już nie wiem co zjeść..
    właśnie wymieszałam serek mascarpone z dżemem truskawkowym.. ale marzą mi sie lody <3

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2018, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wybaczcie, że się wbijam, ale szukam kontaktu z Lamką :)

Lamka, gdzie we Wrocławiu tani sklep dla koksów? W okolicach Grunwaldu będę.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ