Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Olik a suplementujesz żelazo? Na mnie gin już nawrzeszczał na ostatniej wizycie że mam brać bo było 11,5. Wcinam Chelafer ale jakoś nie wiem czy same tabsy wystarczą.
-
Olik na Twoim etapie hemoglobina powinna się już sama lekko podnosić. Bo objętość krwi się już nie zwiększa i organizm powinien wyrównać wcześniejszy spadek erytrocytów i hemoglobiny. Dlatego pewnie lekarka Cię trochę nastraszyła. Bierz żelazo i powinno się podnieść.
-
Co do hemoglobiny, to mocno spadła mi na początku, na około 10,4 i gin zapisał mi żelazo i na ostatniej morfo miałam 11,6 na co powiedział "wspaniale, ze tak wysoko"
moze wysoko jak na mnie, ale cały czas poniżej normy, więc dalej ładuję tardyferon ale za bardzo się nie przejmuję
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyCiężko Was nadrobić bo dosłownie kilkunastu godzinach nieobecności
Co do hemoglobiny ja się ciągle bujam tak od 11,3- 11,5. SZału nie ma. Biorę tardyferon 2x1 ale niewiele chyba pomaga, od odstatniej wizyty dodatkowo biorę Ferroplex czy coś takiego do picia. Dzisiaj robiłam morfologię bo jutro mam wizytę i ciekawe ile teraz wyjdzie. Codziennie pije pokrzywe, sok z buraka w miarę często ale ta HB stoi w miejscu, dla lekarza to jest najważniejsze i mi powiedział że najważniejsze że nie spada tylko stoi w miejscu. -
tak, brałam do wczoraj tradyfreron, ale skoro hemoglobina spada, to ginka zmieniła mi na Ferrum w tabletkach do ssania.
Za 2 tyg mam zrobić kontrolną krew, jeśli nadal będzie spadać to zapisze mi zastrzyki lub weźmie na oddział na kroplówki -
Olik gdzie masz brzuch !!! To ja mam wiekszy bardziej szpic do przodu a 7 kg już do przodu. Już odklada sie celulit wodny na udach i ramionach
Malka wygladasz jak ja w 5mc !
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Ja biorę buraczki w proszku i morfo ładna
a lekka anemia w ciąży jest fizjologiczna dzieci swoją porcje wysysają.
Olik zastrzyki z żelaza są niehumanitarne !
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja mam ostatnio ogromny problem z pewnością siebie, bo ciało mi się zmienia, cellulit się robi, brzuch wypukły. W sensie nie żebym nie wiedziała, że w ciąży rośnie brzuch ale czuję się jak taka parówka nieatrakcyjna ostatnio.
Jeszcze byłam w tamtym tygodniu w h&m i mieli tam takie okropne światło w przymierzalni, wyglądałam jak kupa sadła pokryta cellulitem. A Wy wszystkie takie modelki z brzuszkami przepiękne.
Malka, Olik, Rucola przecudnie wyglądacie. -
Flower potwierdzam zastrzyki
robię sobie średnio 2-3 razy w roku
dupsko boli
-
nick nieaktualnylamka wrote:Dziewczyny ja mam ostatnio ogromny problem z pewnością siebie, bo ciało mi się zmienia, cellulit się robi, brzuch wypukły. W sensie nie żebym nie wiedziała, że w ciąży rośnie brzuch ale czuję się jak taka parówka nieatrakcyjna ostatnio.
Jeszcze byłam w tamtym tygodniu w h&m i mieli tam takie okropne światło w przymierzalni, wyglądałam jak kupa sadła pokryta cellulitem. A Wy wszystkie takie modelki z brzuszkami przepiękne.
Malka, Olik, Rucola przecudnie wyglądacie. -
Dziewczyny, powiem Wam, że macie prześliczne brzuszki! I to nie zasadzie, że kręci mnie każdy brzuch, bo sama o takim marzę, ale obiektywnie naprawdę są urocze.
P.S. Lamka, Ciebie też widziałam na zdjęciu przy ogórkach oraz z chrzcin i powiem Ci, że też wyglądasz super! Na pocieszenie- ja mam cellulit bez ciąży, więc i tak jesteś wygranaA poza tym zawsze możesz nakupować długich kiecek i nie będzie go widać, a i dobre zakupy humor powinny poprawić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 11:02
Bajkaaa, Anaaa90 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dziewczyny przepiękne macie brzuszki, wiecie co, tęsknię za swoim...
Trzymam kciuki za każdą z Was, cieszę się z kolejnych dni w dwupaku Bajki i Ani, wyczekuję pierwszych skurczy u Summer, Malki i Pilik, a moje serce jest teraz przy Franiu i Lenie. Dużo siły dla Was, zdrówka dla Frania
Luna współczuję stresu, który przeżywacie, z całych sił trzymam kciuki aby podejrzenie wady się nie potwierdziło, aby wszystko okazało się fałszywym alarmem, a zmiany w serduszka cofnęły się do 30 tyg.
Aksamitna witaj Kochana, czekałyśmy na Ciebie :*:*
U nas po malutku mijają kolejne dni, z Adasia juz niezły pulpet się zrobił, a jeszcze 3 mce temu był takim okruszkiem. Ostatnio zaczął śmiać się w głos, przewraca się na boczki, z brzucha na plecy, jest rozkoszny, jednak nadal jego ukochanym miejscem jest u mamy na rękach, co trochę dezorganizuje mi codzienne czynności. Musze chyba poważnie pomyśleć o chuście.lamka, malka, Bajkaaa, Lunaris, Lusesita, summer86, Rucola, Phnappy, KateHawke, Emiilka, Lena21, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Lamka - dokładnie wiem jak się czułaś! Mam ten sam problem z przymierzalniami. Powinni kary tym sklepom dawać za takie dołowanie klientów :p
Olik i Malka - super zgrabne brzuszki macieRucola - Ty też!
My wczoraj ćwiczyliśmy wytrzymałość Aluśki. Wybraliśmy się na zachód słońca. Wprawdzie nie czekaliśmy do końca, ale i tak wróciliśmy do pokoju od 22.
Młoda zachwycona falami i tym, że po piasku mogła potupać
Powiem Wam, że jeśli nie ma się wyjca, to spokojnie można jechać na wakacje z dzieciuszkiem
Jedyne ograniczenie to wózek - nie wszędzie się z nim wejdzie. Ale jak ktoś nosi w chuście to już w ogóle można wielenawet na dancing pod chmurką wczoraj na trochę poszliśmy :p
A zdjęcia Aluśki wrzucę i z chrzcin i znad morzaale dopiero jak z aparatu zgramy, bo telefonem nic nie robię.
Siwulec, Lunaris, Rucola, KateHawke, Emiilka, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Lamka, ja też przechodziłam taki etap, że czułam się bardzo nieatrakcyjnie. Teraz w sumie się to nie poprawiło, ale się z tym pogodziłam
mam na plusie już 15kg więc to na pewno nie tylko brzuch tyle waży, ludzie mówią, że niby po mnie nie widać, ale ja widzę że wszytsko jest większe i właśnie cellulit. Trudno, będę z tym walczyć po porodzie, teraz nie mam na to za dużego wpływu. Zwłaszcza, że ostatnio mam mega apetyt, przez całą ciążę tak nie miałam.
-
nick nieaktualnySarna może jakieś zdjęcie Adasia?
Malka u mnie jest takie dziwne zjawisko, że wagowo nic nie przytyłam a nam wrażenie że wszystko mam większe i tłustsze. Ale tak jak mowisz, będziemy się martwić po porodzie, zwłaszcza że 4 i 7 miesięcy po terminie mam dwa wesela w bliskiej rodzinie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 11:21
-
Lameczko mówisz i masz
Pozdrowienia dla wszystkich ciotek :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2018, 11:21
lamka, Bajkaaa, Flowwer, Aga9090, malka, Lusesita, blue00, Siwulec, Amal, 91Ewela09, veritaserum, Bocianiątko, agulineczka, Anaaa90, Rucola, Kargo31, Minie Black, Karma88, Phnappy, Lunaris, Jeżowa, KateHawke, olik321, Yoselyn82, Tosia2323, pilik, Emiilka, Lena21, JustynaG, Kaczorka, StaraczkaNika, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDzień dobry dziewczynki.. Dopiero wstałam, zjadłam owsianke..
Coś ostatnio mam fazę depresji i nawet nie bardzo wiem co tu pisać...
Trzymam kciuki za maluszki, zdrowe serduszka, żeby skurcze nie dokuczaly i maluchy siedziały grzecznie do swojego terminu, albo czekały na tatusiow grzecznie w brzuszkach, no i żeby Franio szybko wyszedł do domu
Ja w piątek idę do szpitala polozniczego w którym będę mieć poród zapisać się i wszystko ustalić (tutaj są oddzielne szpitale do rodzenia i oddzielnie normalne). Nie wiem czy ktoś mnie zbada czy tylko papierologia.. Do babki do której chodzę mam termin dopiero 16.07..
Miłego dnia