X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna jaki śliczny śmieszek :)

Sarna84 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Lameczko mówisz i masz

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/647ae56729c3.jpg
      https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7d36c500fa0.jpg

Pozdrowienia dla wszystkich ciotek :*
    Ale Adaś wesoły ♡ najbardziej rozkoszny dźwięk to śmiech dziecka!

Kaczorka twoja Aluśka jest badzo dzielna.

Sarna84 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do hemoglobiny to mi ostatnio między wizytami spadła z 11,4 na 10,7 i dostałam Tardyferon na receptę. Normy niby są od 12, ale w ciąży od 11. Dorzuciałam do tego burak forte w tabletkach i od dzisiaj pije sok z pokrzywy (szkoda, ze taki niesmaczny).

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszej ciazy też hemoglobina spadała, co jest naturalne - startowałam z 12,5, później spadła do 11,3 - przy tej dostałam żelazo. Od 36 tyg znowu zaczęła trochę rosnąć, także przed porodem miałam jakieś 11,9. Po porodzie naturalnym miałam tylko 7,8 i długo dochodziłam do siebie, bo to już spora anemia, zawroty głowy i brak apetytu.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczko śliczny zgrabny brzusio a w brzusiu wiadomo co? w sensie, czy znacie płeć :)

agulineczka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w związku z mocnym postanowieniem poprawy swojej aktywności idę gotować obiadek, a dziś serwuję kotleciki z bobu, świeże ziemniaczki i mizerię :) Chętne zapraszam :)

Bocianiątko, Jeżowa, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Sarna84, olik321, nick nieaktualny, Lusesita, nick nieaktualny, malka, Emiilka, JustynaG lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotleciki z bobu?jak robisz?:)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja wpadam na pewno!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADAŚ <3 <3 <3 chyba cały czas się uśmiecha <3 piękny jest!

A może ktoś ma pomysł na przesolonego kalafiora? ugotowała i zanadto dosoliłam :P myślę co może by z niego jakieś kotlety zrobić?

Sarna84, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej tłusto ale smacznie ;D kotlety schabowe, fasolka szparagowa, ziemniaki z koperkiem ;) Mąż wniebowzięty. Ostatnio mi powiedział ,że dawno nie jadł tak dobrze odkąd jestem na zwolnieniu ;)

nick nieaktualny, nick nieaktualny, Lunaris, Karma88, Emiilka, JustynaG lubią tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :*
    Niedawno się obudziłam... :) dzisiaj mam ostatni dzień zwolnienia, więc korzystam :( powiem Wam, że po miesiącu ciężko mi będzie.. ale 10 lipca już lecimy na wakacje :)
    Niestety obudziłam się znowu z pobolewającym brzuchem :/ nie jest gorzej, ale cały czas czuję dyskomfort... chyba zrobię sobie dzień na lekkiej zupie i sucharkach...

Piękne macie brzuszki ciążowe :) mój chyba rzeczywiście mały jak patrzę na dziewczyny na podobnym etapie :)
    Wczoraj jak pokazałam mojemu te ciuszki co tutaj wstawiłam... to jak mu się oczy świeciły... :) zaczął oglądać i tak pyta "a jak to się w ogóle zakłada?" :D

Trzymam mocno kciuki za pilik, malkę i summer zaraz Wasze córeńki będą po tej stronie :)
    Ania jesteś b dzielna i chyba masz jakieś super moce, że nie skurcze Cię nie bolą!!

Sarna śliczny Synio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 12:27

nick nieaktualny, Sarna84, pilik lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum ja wczoraj zrobiłam mężowi schabowego i kalafior. Sobie bez panierki ;-) ale też muszę zadbać o żelazo (wprawdzie mam 12 ale też tendencja spadkowa), stąd ta wieprzowina. I mam znowu ochotę na sałatkę od Malki :-D

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• 91Ewela09 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Od kilku dni przymierzalam się do napisania,ale mam tak kiepski czas,że nie chciałam Wam marudzic.
    Lenka, gratuluję narodzin synka i trzymam kciuki żebyście jak najszybciej mogli zabrać go do domu.
    Luna, za Ciebie i Zuzie również trzymam kciuki, wierzę mocno w to ze wszystko będzie dobrze.
    Ania i Bajka jesteście dzielne, u mnie dwa dni w szpitalu skończyły się mini depresją.
    U mnie mała tak nisko leży ze ciągle uciska szyjke, co powoduje skurcze, niby chwilowe, ale dość mocne.
    Dostałam zakaz stresowania sie, jazdy na rowerze i spania na plecach.
    Nie macie pojęcia jak bardzo chce mieć poród juz za sobą, czuję się źle, ciągle głowa mnie boli i jestem jakas "wypluta".
    Mam nadzieję że w końcu skończy się ten marny czas i znów będę miała mnóstwo energii.
    Miłego dnia ❤

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Karma88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    M nie wie kiedy wraca. Na razie nie ma planu podmiany. Za kilka dni powinno być coś wiadomo. A ja tylko czekam na tą informację 'kiedy'...
    Wtedy zrobię wszystko żeby urodzić po jego powrocie i bez odsyłania do domu.

Jak się tak da to byłoby super, żeby M zdążył, ale dzieć sobie chyba sam wybierze porę. :/

olik malutki masz ten brzuszek, ale taki sliczny! <3

Sarna do schrupania mały szkrabek!

To chyba czas żebym i ja wrzuciła fałda... Tak, tak siniaki to Clexane :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de15325eba97.jpg

Ewela super, że się odzywasz. Im bliżej końca tym chyba ciężej i psychicznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 12:32

nick nieaktualny, Sarna84, Siwulec, Jeżowa, olik321, Lunaris, Bajkaaa, Rucola, nick nieaktualny, Yoselyn82, Lusesita, malka, KateHawke, Emiilka, JustynaG, Kaczorka lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, brzuszek brzuszkiem ale te pośladki :-O

Ewela jesteś już na końcówce, już prawie u celu, będzie dobrze.

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    ADAŚ <3 <3 <3 chyba cały czas się uśmiecha <3 piękny jest!

Zbyt piękne by to było, on jest z tych "nieodkładalnych", gdy już próbuje to jest placz,a przynajmniej ostre marudzenie. Jednak co by nie robił, czy się śmieje, czy marudzi- jest na maxa słodziakowy.

Karma88, Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Karma, brzuszek brzuszkiem ale te pośladki :-O

Za duże. :P Zawsze miałam dupsko, na fitness jak latałam do niedawna to fajnie się ujędrniły, a teraz szkoda gadać. No i cellulit swoje pieprzy. ;)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dziewczyny ja mam ostatnio ogromny problem z pewnością siebie, bo ciało mi się zmienia, cellulit się robi, brzuch wypukły. W sensie nie żebym nie wiedziała, że w ciąży rośnie brzuch ale czuję się jak taka parówka nieatrakcyjna ostatnio. :-/ Jeszcze byłam w tamtym tygodniu w h&m i mieli tam takie okropne światło w przymierzalni, wyglądałam jak kupa sadła pokryta cellulitem. A Wy wszystkie takie modelki z brzuszkami przepiękne. <3

Malka, Olik, Rucola przecudnie wyglądacie.

Lamka jakbym Ci pokazała swoje uda to byś zobaczyła celulit... jest masakra.
    Dziś mi się tak woda zatrzymuje, że bransoletka nawet nie rusza się na ręce, a normalnie była sporo za duża.
    Mimo, że nie masz dodatkowych kg ( zazdroszczę) to progesteron robi swoje i niestety ciało robi się flakowate. Też miałam z tym problem, teraz na wakacjach nawet bardzo bo jak ubrać coś krótszego. Ale z drugiej strony jesteśmy w ciąży i ciało ma prawo nie być idealne. Do tego moje wszystkie znajome mówią, że też miały celulit wodny i samo zeszło po ciąży więc trzymam je za słowo ;)

A propo dużego apetytu, wracając z ćwiczeń wciągnęłam kaszankę o tak na zimno.. przecież dojść do domu 20 minut to już za długo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 12:57

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Phnappy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola A to masz? :)

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0616997006.html?utm_medium=unpl&utm_source=facebook&utm_campaign=dpaprospecting_w44_performance&utm_content=performance&utm_term=pl

olik321, Rucola lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lunaris Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna próbuj z chustą/ nosidełkiem w takim razie- choćby tylko na ten czas kiedy potrzebujesz coś zrobić :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ