X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna jaki śliczny śmieszek :)

Sarna84 lubi tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna84 wrote:
    Lameczko mówisz i masz

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/647ae56729c3.jpg
      https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f7d36c500fa0.jpg

Pozdrowienia dla wszystkich ciotek :*
    Ale Adaś wesoły ♡ najbardziej rozkoszny dźwięk to śmiech dziecka!

Kaczorka twoja Aluśka jest badzo dzielna.

Sarna84 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do hemoglobiny to mi ostatnio między wizytami spadła z 11,4 na 10,7 i dostałam Tardyferon na receptę. Normy niby są od 12, ale w ciąży od 11. Dorzuciałam do tego burak forte w tabletkach i od dzisiaj pije sok z pokrzywy (szkoda, ze taki niesmaczny).

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszej ciazy też hemoglobina spadała, co jest naturalne - startowałam z 12,5, później spadła do 11,3 - przy tej dostałam żelazo. Od 36 tyg znowu zaczęła trochę rosnąć, także przed porodem miałam jakieś 11,9. Po porodzie naturalnym miałam tylko 7,8 i długo dochodziłam do siebie, bo to już spora anemia, zawroty głowy i brak apetytu.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczko śliczny zgrabny brzusio a w brzusiu wiadomo co? w sensie, czy znacie płeć :)

agulineczka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w związku z mocnym postanowieniem poprawy swojej aktywności idę gotować obiadek, a dziś serwuję kotleciki z bobu, świeże ziemniaczki i mizerię :) Chętne zapraszam :)

Bocianiątko, Jeżowa, veritaserum, Aga9090, lamka, Sarna84, olik321, Amal, Lusesita, Luna1993, malka, Emiilka, JustynaG lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotleciki z bobu?jak robisz?:)

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja wpadam na pewno!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ADAŚ <3 <3 <3 chyba cały czas się uśmiecha <3 piękny jest!

A może ktoś ma pomysł na przesolonego kalafiora? ugotowała i zanadto dosoliłam :P myślę co może by z niego jakieś kotlety zrobić?

Sarna84, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dalej tłusto ale smacznie ;D kotlety schabowe, fasolka szparagowa, ziemniaki z koperkiem ;) Mąż wniebowzięty. Ostatnio mi powiedział ,że dawno nie jadł tak dobrze odkąd jestem na zwolnieniu ;)

Aga9090, lamka, Lunaris, Karma88, Emiilka, JustynaG lubią tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :*
    Niedawno się obudziłam... :) dzisiaj mam ostatni dzień zwolnienia, więc korzystam :( powiem Wam, że po miesiącu ciężko mi będzie.. ale 10 lipca już lecimy na wakacje :)
    Niestety obudziłam się znowu z pobolewającym brzuchem :/ nie jest gorzej, ale cały czas czuję dyskomfort... chyba zrobię sobie dzień na lekkiej zupie i sucharkach...

Piękne macie brzuszki ciążowe :) mój chyba rzeczywiście mały jak patrzę na dziewczyny na podobnym etapie :)
    Wczoraj jak pokazałam mojemu te ciuszki co tutaj wstawiłam... to jak mu się oczy świeciły... :) zaczął oglądać i tak pyta "a jak to się w ogóle zakłada?" :D

Trzymam mocno kciuki za pilik, malkę i summer zaraz Wasze córeńki będą po tej stronie :)
    Ania jesteś b dzielna i chyba masz jakieś super moce, że nie skurcze Cię nie bolą!!

Sarna śliczny Synio :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 12:27

lamka, Sarna84, pilik lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum ja wczoraj zrobiłam mężowi schabowego i kalafior. Sobie bez panierki ;-) ale też muszę zadbać o żelazo (wprawdzie mam 12 ale też tendencja spadkowa), stąd ta wieprzowina. I mam znowu ochotę na sałatkę od Malki :-D

veritaserum lubi tę wiadomość

• 91Ewela09 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Od kilku dni przymierzalam się do napisania,ale mam tak kiepski czas,że nie chciałam Wam marudzic.
    Lenka, gratuluję narodzin synka i trzymam kciuki żebyście jak najszybciej mogli zabrać go do domu.
    Luna, za Ciebie i Zuzie również trzymam kciuki, wierzę mocno w to ze wszystko będzie dobrze.
    Ania i Bajka jesteście dzielne, u mnie dwa dni w szpitalu skończyły się mini depresją.
    U mnie mała tak nisko leży ze ciągle uciska szyjke, co powoduje skurcze, niby chwilowe, ale dość mocne.
    Dostałam zakaz stresowania sie, jazdy na rowerze i spania na plecach.
    Nie macie pojęcia jak bardzo chce mieć poród juz za sobą, czuję się źle, ciągle głowa mnie boli i jestem jakas "wypluta".
    Mam nadzieję że w końcu skończy się ten marny czas i znów będę miała mnóstwo energii.
    Miłego dnia ❤

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Karma88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    M nie wie kiedy wraca. Na razie nie ma planu podmiany. Za kilka dni powinno być coś wiadomo. A ja tylko czekam na tą informację 'kiedy'...
    Wtedy zrobię wszystko żeby urodzić po jego powrocie i bez odsyłania do domu.

Jak się tak da to byłoby super, żeby M zdążył, ale dzieć sobie chyba sam wybierze porę. :/

olik malutki masz ten brzuszek, ale taki sliczny! <3

Sarna do schrupania mały szkrabek!

To chyba czas żebym i ja wrzuciła fałda... Tak, tak siniaki to Clexane :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de15325eba97.jpg

Ewela super, że się odzywasz. Im bliżej końca tym chyba ciężej i psychicznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 12:32

Aga9090, Sarna84, Siwulec, Jeżowa, olik321, Lunaris, Bajkaaa, Rucola, blue00, Yoselyn82, Lusesita, malka, KateHawke, Emiilka, JustynaG, Kaczorka lubią tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, brzuszek brzuszkiem ale te pośladki :-O

Ewela jesteś już na końcówce, już prawie u celu, będzie dobrze.

Rucola, pilik lubią tę wiadomość

• Sarna84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    ADAŚ <3 <3 <3 chyba cały czas się uśmiecha <3 piękny jest!

Zbyt piękne by to było, on jest z tych "nieodkładalnych", gdy już próbuje to jest placz,a przynajmniej ostre marudzenie. Jednak co by nie robił, czy się śmieje, czy marudzi- jest na maxa słodziakowy.

Karma88, Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Karma, brzuszek brzuszkiem ale te pośladki :-O

Za duże. :P Zawsze miałam dupsko, na fitness jak latałam do niedawna to fajnie się ujędrniły, a teraz szkoda gadać. No i cellulit swoje pieprzy. ;)

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Dziewczyny ja mam ostatnio ogromny problem z pewnością siebie, bo ciało mi się zmienia, cellulit się robi, brzuch wypukły. W sensie nie żebym nie wiedziała, że w ciąży rośnie brzuch ale czuję się jak taka parówka nieatrakcyjna ostatnio. :-/ Jeszcze byłam w tamtym tygodniu w h&m i mieli tam takie okropne światło w przymierzalni, wyglądałam jak kupa sadła pokryta cellulitem. A Wy wszystkie takie modelki z brzuszkami przepiękne. <3

Malka, Olik, Rucola przecudnie wyglądacie.

Lamka jakbym Ci pokazała swoje uda to byś zobaczyła celulit... jest masakra.
    Dziś mi się tak woda zatrzymuje, że bransoletka nawet nie rusza się na ręce, a normalnie była sporo za duża.
    Mimo, że nie masz dodatkowych kg ( zazdroszczę) to progesteron robi swoje i niestety ciało robi się flakowate. Też miałam z tym problem, teraz na wakacjach nawet bardzo bo jak ubrać coś krótszego. Ale z drugiej strony jesteśmy w ciąży i ciało ma prawo nie być idealne. Do tego moje wszystkie znajome mówią, że też miały celulit wodny i samo zeszło po ciąży więc trzymam je za słowo ;)

A propo dużego apetytu, wracając z ćwiczeń wciągnęłam kaszankę o tak na zimno.. przecież dojść do domu 20 minut to już za długo ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 12:57

lamka lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Phnappy Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola A to masz? :)

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0616997006.html?utm_medium=unpl&utm_source=facebook&utm_campaign=dpaprospecting_w44_performance&utm_content=performance&utm_term=pl

olik321, Rucola lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lunaris Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sarna próbuj z chustą/ nosidełkiem w takim razie- choćby tylko na ten czas kiedy potrzebujesz coś zrobić :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
‹‹ 938 939 940 941 942 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ