Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Achia wrote:Kotleciki z bobu?jak robisz?
z tego przepisu, oczywiście trochę modyfikuję pod siebie, ale mniej więcej to jest to
i piekę w piekarniku
Achia lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
No muszę koniecznie nad czymś pomyśleć, liczyłam ze jak będzie starszy to będzie można go czymś zabawić, że pomerda grzechotka w czasie gdy ja bede robic obiad. Owszem teraz już jest zainteresowany zabawkami, nawet bardzo, ale pod warunkiem, że ja się z nim nimi bawię.
-
Phnappy wrote:Rucola A to masz?
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0616997006.html?utm_medium=unpl&utm_source=facebook&utm_campaign=dpaprospecting_w44_performance&utm_content=performance&utm_term=plPhnappy lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
veritaserum wrote:A ja dalej tłusto ale smacznie
kotlety schabowe, fasolka szparagowa, ziemniaki z koperkiem
Mąż wniebowzięty. Ostatnio mi powiedział ,że dawno nie jadł tak dobrze odkąd jestem na zwolnieniu
veritaserum lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
dziewczyny macie jakieś porady dotyczące niani elektronicznej? nie wiem na co zwrócić uwagę, poza zasięgiem i baterią. Macie jakieś swoje typy?
Co do materacyka to zdecydowałam się na taki z pianki wysokoelastycznej, troszę poczytałam i zdecydowaliśmy z emkiem, ze kokos, gryka i inne naturalne materiały odpadają.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Flowwer wrote:Olik gdzie masz brzuch !!! To ja mam wiekszy bardziej szpic do przodu a 7 kg już do przodu. Już odklada sie celulit wodny na udach i ramionach
Malka wygladasz jak ja w 5mc !
Więc brzuch przy tym wydaje się mniejszy.
Celulit wodny tak jak pisałam lamce to mój towarzysz od kilku tygodni a może nawet z 2 miesięcy -
U mnie idą w ruch kotleciki z kalafiora (przesolonego
) z mięskiem i buraczki smażone!
Ps po drodze z przedszkola idę po bób!Karma88 lubi tę wiadomość
-
Rucola wrote:Ja w związku z mocnym postanowieniem poprawy swojej aktywności idę gotować obiadek, a dziś serwuję kotleciki z bobu, świeże ziemniaczki i mizerię
Chętne zapraszam
U mnie podobnie tyle, ze kotlety mieloneSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
nick nieaktualnyRucola
Ja wybrałam też piankę- Fiki Miki Sensitive. Jestem alergikiem a łóżeczko stoi przy łóżku. Nie chciałam żadneg gryki czy kokosa.
Nianię mam z Vtech- taki miś. Nie pamiętam numeru, ale jak wejdziesz na ich stronę to na pewno znajdziesz.
Po pierwszych próbach: fajny zasięg, bardzo przejrzysty obraz, duży ekran, komunikacja w dwie strony.
Z minusów: brak pracy na baterię tej bazy z kamerą. Musi mieć kontakt. I to byłoby na tyle. Na razie byliśmy zadowoleni z tego co udało się przetestować. -
Rucola wrote:Agulineczko śliczny zgrabny brzusio a w brzusiu wiadomo co? w sensie, czy znacie płeć
Dziękuję
Jeszcze nie wiemy. Na prenatalnych lekarz tylko powiedział, że chyba stawiałby na chłopca, ale nie chce wróżyć z fusów. Na kolejnej wizycie mój lekarz mówił, że jeszcze za wcześnie, ale stawiałby na synka bardziej. Zaś na ostatniej wizycie widział dziewczynkę, ale dzidziuś nie chciał współpracować i nie dało rady dobrze pooglądać co tam ma między nózkami. Wyglądało na dziewczynkę, ale na moment coś się pojawiło miedzy nózkami, ale lekarz mówił, ze to bardziej pępowina się zawinęła.
Może na połowkowych 4 lipca się dowiemy
Ewela witaj w klubie - mnie tez często męczą bóle głowyPoza tym czuję się ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 13:47
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziewczyny a bób jest ciężkostrawny? Może powodować zaparcia? Pytam, bo też mam ochotę i się tak zastanawiam
Rucola co do niani ja mam bez monitora Avent - SCD 505 (dwukierunkowa) i u nas do tej pory - a to już ponad 2 lata sprawdza się świetnieZabieramy ją na każdy wyjazd, w domu używamy codziennie, bo salon mamy oddalony od sypialni. Zasięg ma dobry - mogę spokojnie iść na ogród i słyszeć synka. Do tej pory używamy też wbudowanej lampki nocnej i kołysanek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 13:51
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Agulineczka, u mnie do kompletu z bólem głowy, ciagle sączy mi się krew z nosa i mam chwilowe zawroty. Miałam w szpitalu badania i lekarz nie znalazł nic co mogłoby to powodować, stwierdził że to wina klimatyzacji. Od kilku dni nie jeżdżę samochodem (ciągle siedzę w domu ;( ) i widzę poprawę.
Ja już odliczam dni do porodu... mam nadzieję że w połowie lipca będzie po wszystkim -
agulineczka wrote:Dziewczyny a bób jest ciężkostrawny? Może powodować zaparcia? Pytam, bo też mam ochotę i się tak zastanawiam
Mój sprawdzony sposób na zaparcia to ok kg arbuza dziennie, ewentualnie slodka herbata naczczo
Jeszcze się nie zawiodłam na tym sposobie...Phnappy lubi tę wiadomość
-
Lena- mam nadzieję, że laktacja powoli się rozkręca (wróć - nie powoli, mam nadzieję, że hula i zalewa;)) oraz że dzisiejsze spotkanie u Frania przyniesie jakieś dobre wieści.
Anna Stesia- wysyłam masę ciepłych myśli, mam nadzieję, że powoli wychodzisz na prostą i czasem do nas zaglądniesz i opowiesz o swoim synku.
Luna- a Ty się dzielnie ucz (ja i tak za tydzień będę Ci stać za plecami i podpowiadać) i staraj się nie martwić. Kiedy masz wyniki dzisiejszych badań?
P.S. Spoko, tak się tu czuję dobrze, że nieświadomie piszę "do nas", choć ze mnie taka ex testerka jak z koziej d...py trąba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 14:01
Bajkaaa lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyKarma ale masz boski tyłek
Rucola ja bardzo chętnie się wprosze na obiad
Ale macie piękne brzuszki dziewczyny
Sarna maluszek cudowny, będzie wyrywać
Ja po badaniach, zaraz się kładę. Mam już wynik tarczycy- w normie. Czekam na resztę i naprawdę wiem jak to zabrzmi, ale modlę się żebym miała cukrzycę, bo to by tlumaczylo za duże serce. Rh dopiero pojutrze, ale robiłam miesiąc temu, nic się nie powinno zmienić więc to raczej nie to. Zostaje więc tylko cukrzyca i cytomegaliacholernie się boję że wyniki będą w normie ... Wtedy to oznacza jedno
PS ale bym jadła kalafiora !Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 14:05