X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Kotleciki z bobu?jak robisz?:)
    https://smaker.pl/przepis-kotleciki-z-bobem,113621,ankagotuje.html
    :) z tego przepisu, oczywiście trochę modyfikuję pod siebie, ale mniej więcej to jest to :) i piekę w piekarniku

Achia lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Sarna84 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No muszę koniecznie nad czymś pomyśleć, liczyłam ze jak będzie starszy to będzie można go czymś zabawić, że pomerda grzechotka w czasie gdy ja bede robic obiad. Owszem teraz już jest zainteresowany zabawkami, nawet bardzo, ale pod warunkiem, że ja się z nim nimi bawię.

Yru0p1.png
    yusqp1.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Rucola A to masz? :)

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0616997006.html?utm_medium=unpl&utm_source=facebook&utm_campaign=dpaprospecting_w44_performance&utm_content=performance&utm_term=pl
    Cudny!!! Mój mały Simba będzie w nim wyglądał bosko :*

Phnappy lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaserum wrote:
    A ja dalej tłusto ale smacznie ;D kotlety schabowe, fasolka szparagowa, ziemniaki z koperkiem ;) Mąż wniebowzięty. Ostatnio mi powiedział ,że dawno nie jadł tak dobrze odkąd jestem na zwolnieniu ;)
    Mój mi to samo powtarza. I ogólnie mnie chwali ale przy tym zrobił się takim leniem, ze nic poza pracą nie robi. Trochę mnie to przeraża, bo go strasznie rozpuszczam a tu za około 2 miesiące szykuje się rewolucja!!!!

veritaserum lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny macie jakieś porady dotyczące niani elektronicznej? nie wiem na co zwrócić uwagę, poza zasięgiem i baterią. Macie jakieś swoje typy?
    Co do materacyka to zdecydowałam się na taki z pianki wysokoelastycznej, troszę poczytałam i zdecydowaliśmy z emkiem, ze kokos, gryka i inne naturalne materiały odpadają.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Olik gdzie masz brzuch !!! To ja mam wiekszy bardziej szpic do przodu a 7 kg już do przodu. Już odklada sie celulit wodny na udach i ramionach :(

Malka wygladasz jak ja w 5mc !
    Flo u mnie plus 10 kg i to nie tylko brzuch, obawiam się, że mała część z tego to brzuch. W pupę i uda też poszło sporo.
    Więc brzuch przy tym wydaje się mniejszy.

Celulit wodny tak jak pisałam lamce to mój towarzysz od kilku tygodni a może nawet z 2 miesięcy

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie idą w ruch kotleciki z kalafiora (przesolonego :D) z mięskiem i buraczki smażone!

Ps po drodze z przedszkola idę po bób!

Karma88 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przez Was zaraz znowu będę głodna..

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Ja w związku z mocnym postanowieniem poprawy swojej aktywności idę gotować obiadek, a dziś serwuję kotleciki z bobu, świeże ziemniaczki i mizerię :) Chętne zapraszam :)

U mnie podobnie tyle, ze kotlety mielone ;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola
    Ja wybrałam też piankę- Fiki Miki Sensitive. Jestem alergikiem a łóżeczko stoi przy łóżku. Nie chciałam żadneg gryki czy kokosa.

Nianię mam z Vtech- taki miś. Nie pamiętam numeru, ale jak wejdziesz na ich stronę to na pewno znajdziesz.
    Po pierwszych próbach: fajny zasięg, bardzo przejrzysty obraz, duży ekran, komunikacja w dwie strony.
    Z minusów: brak pracy na baterię tej bazy z kamerą. Musi mieć kontakt. I to byłoby na tyle. Na razie byliśmy zadowoleni z tego co udało się przetestować.

• 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio króluje fasolka szparagowa z jajkiem sadzonym i kompot wisniowy. Ale bób też za mną chodzi, może w weekend dla odmiany zrobię z dużą ilością kopru świeżego :)

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Agulineczko śliczny zgrabny brzusio a w brzusiu wiadomo co? w sensie, czy znacie płeć :)

Dziękuję :)

Jeszcze nie wiemy. Na prenatalnych lekarz tylko powiedział, że chyba stawiałby na chłopca, ale nie chce wróżyć z fusów. Na kolejnej wizycie mój lekarz mówił, że jeszcze za wcześnie, ale stawiałby na synka bardziej. Zaś na ostatniej wizycie widział dziewczynkę, ale dzidziuś nie chciał współpracować i nie dało rady dobrze pooglądać co tam ma między nózkami. Wyglądało na dziewczynkę, ale na moment coś się pojawiło miedzy nózkami, ale lekarz mówił, ze to bardziej pępowina się zawinęła.
    Może na połowkowych 4 lipca się dowiemy :)

Ewela witaj w klubie - mnie tez często męczą bóle głowy :/ Poza tym czuję się ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 13:47

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a bób jest ciężkostrawny? Może powodować zaparcia? Pytam, bo też mam ochotę i się tak zastanawiam :)

Rucola co do niani ja mam bez monitora Avent - SCD 505 (dwukierunkowa) i u nas do tej pory - a to już ponad 2 lata sprawdza się świetnie :) Zabieramy ją na każdy wyjazd, w domu używamy codziennie, bo salon mamy oddalony od sypialni. Zasięg ma dobry - mogę spokojnie iść na ogród i słyszeć synka. Do tej pory używamy też wbudowanej lampki nocnej i kołysanek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 13:51

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, u mnie do kompletu z bólem głowy, ciagle sączy mi się krew z nosa i mam chwilowe zawroty. Miałam w szpitalu badania i lekarz nie znalazł nic co mogłoby to powodować, stwierdził że to wina klimatyzacji. Od kilku dni nie jeżdżę samochodem (ciągle siedzę w domu ;( ) i widzę poprawę.
    Ja już odliczam dni do porodu... mam nadzieję że w połowie lipca będzie po wszystkim :)

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Dziewczyny a bób jest ciężkostrawny? Może powodować zaparcia? Pytam, bo też mam ochotę i się tak zastanawiam :)

Mój sprawdzony sposób na zaparcia to ok kg arbuza dziennie, ewentualnie slodka herbata naczczo :)
    Jeszcze się nie zawiodłam na tym sposobie...

Phnappy lubi tę wiadomość

klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena- mam nadzieję, że laktacja powoli się rozkręca (wróć - nie powoli, mam nadzieję, że hula i zalewa;)) oraz że dzisiejsze spotkanie u Frania przyniesie jakieś dobre wieści.

Anna Stesia- wysyłam masę ciepłych myśli, mam nadzieję, że powoli wychodzisz na prostą i czasem do nas zaglądniesz i opowiesz o swoim synku.

Luna- a Ty się dzielnie ucz (ja i tak za tydzień będę Ci stać za plecami i podpowiadać) i staraj się nie martwić. Kiedy masz wyniki dzisiejszych badań?

P.S. Spoko, tak się tu czuję dobrze, że nieświadomie piszę "do nas", choć ze mnie taka ex testerka jak z koziej d...py trąba :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 14:01

Bajkaaa lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Mój sprawdzony sposób na zaparcia to ok kg arbuza dziennie, ewentualnie slodka herbata naczczo :)
    Jeszcze się nie zawiodłam na tym sposobie...

Dobrze wiedzieć, a arbuzy uwielbiam :D

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy Wy musicie pisać o takim dobrym jedzeniu? :D Kto mnie zaprosi na obiad? Placuszkami z bobu nie pogardzę :P

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma ale masz boski tyłek <3

Rucola ja bardzo chętnie się wprosze na obiad :)

Ale macie piękne brzuszki dziewczyny <3

Sarna maluszek cudowny, będzie wyrywać ;) :)

Ja po badaniach, zaraz się kładę. Mam już wynik tarczycy- w normie. Czekam na resztę i naprawdę wiem jak to zabrzmi, ale modlę się żebym miała cukrzycę, bo to by tlumaczylo za duże serce. Rh dopiero pojutrze, ale robiłam miesiąc temu, nic się nie powinno zmienić więc to raczej nie to. Zostaje więc tylko cukrzyca i cytomegalia :( cholernie się boję że wyniki będą w normie ... Wtedy to oznacza jedno

PS ale bym jadła kalafiora !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 14:05

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset bo tu jeszcze nie wiesz a już lecą dni twojej ciąży :)

Arbuza też bym zjadła z chęcią :)

reset, Phnappy, Lunaris lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
‹‹ 939 940 941 942 943 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ