X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny uciekam na szkołę rodzenia!!!
    Udanego popołudnia!!!

summer86, lamka, Sarna84, agulineczka, Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anaaa90 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    No nic to czekamy dalej, mam nadzieję że wynik będzie jeszcze dzisiaj, robiłam w diagnostyce i facet mówił, że przeciwciała za dwa dni, a reszta dzisiaj.

Bób też bym zjadła, przez ten stres mam jeszcze większy apetyt ;)
    Lunka kciukam aby wyniki wyszły dobre :)

Luna1993 lubi tę wiadomość

2nn33e3kuc9837dy.png
    Aniołek - 7 mcż [*]
    MTHFR 1298A-C - homo, PAI - 1 4G - Homo
    Pozytywna beta 30.11 - 198
    18.12 - mamy <3
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was zdecydowała się na łóżeczko turystyczne? Tak się zaczęłam zastanawiać... bo wygodne jest jak ma kółka i można do innego pokoju je w ciągu dnia przeciągnąć? Czy jakiś inny patent planujecie?
    Jak w takim łóżeczku wygląda kwestia materacyka? Plus czy ono ma później też opcję tak jak szczebelkowe żeby wyjąć jedną część dla większego malucha?

TAK - już planuję takie rzeczy :D

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, my się nie zdecydowaliśmy na turystyczne, ale na podobne rozwiązanie czyli dostawkę, którą łatwiej jest przemieszczać z miejsca na miejsce plus zajmuje mniej miejsca. Wzięliśmy Chicco Next2Me. Część osób decyduje się również na pierwsze miesiące na kołyski i kosze Mojżesza.
    Turystyczne na pewno się przyda przy wyjazdach, ale nie wiem jak to jest ze spaniem w nim na dłuższą metę.

Rucola, udanych zajęć :)

U mnie po badaniu przez położną szyjka nadal zamknięta, ale pojawiły się chyba dziś jakieś skurcze, choć nie wiem czy to jest to.

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, ja właśnie chciałam też mieć mobilne łóżeczko jak Stasia urodziłam (z perspektywy czasu nie wiem po co mi było w kawalerce?!) i mój tato przerobić mi zwykle - tzn zamiast nóżek przykręcil kółka :)

Phnappy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cytomegalia ujemna :( :( :( czyli powiększenie serca i płyn nie są od infekcji żadnej :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łóżeczka Woodies mają opcję montażu kółek. Na pewno są solidniejsze w wykonaniu od Klupś.
    Ja mam bez kółek Woddies i polecam.

Do turystycznych nie mam wcale przekonania. Ciągle słyszę historie, że dziecko obtarte przez tą siatkę jest jak zaczyna wędrować. Tak samo jak przy siatkowych kojcach.

Dla mnie lepsze są od zawsze szczebelki. Szybciej się dzieci uczą stawać, bo jest się o co złapać. W siatkowych zwykle nosami obcierają żeby się podnieść.

Phnappy lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy my najprawdopodobniej będziemy takie mieli
    Siostra zdecydowała się na takie jak urodził się młody i mamy je po nim dostać. Ona się bała że on albo się walnie w głowę o szczebelki,albo że ręką mu się zaklinuje :p ma takie z regulacją wysokości materacyka i na początku był wyżej a potem spał na dole. Długo służyło, później było kojcem do zabawy. Miał otwieraną z boku klapę i później wchodził i wychodził kiedy chciał :) generalnie ona się cieszy że wybrała takie :)
    Edit - doczytałam Anię :) u siostry nie było żadnej historii z problemami siatką czy że stawaniem. Żaden nos też nie ucierpiał :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 17:21

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane,

Piszecie tu dziś cały dzień o pysznych rzeczach a mi dziś położne powiedziały, że u dzieci na intensywnej terapii często występują silne reakcje na pokarm i że one oczywiście wiedzą, że teraz wg nowych wzorców przy karmieniu można jeść wszystko, ale one proszą o zachowanie restrykcyjnej diety do czasu pobytu maluszka na oddziale, wiec się dostosuję jeśli to miałoby mieć jakikolwiek wpływ.

Luna trzymam kciuki bez względu na wynik :*

Przepiękne ciążowe brzuszki macie, ja jeszcze troszkę swojego tez mam, ale już się mocno obkurcza. Już wiem, że będę zanim tęsknić

U nas znów dzień pełen emocji, byłam u Frania, usłyszałam wiele przerażających możliwości komplikacji po niedotlenieniu, ale muszę je wyrzucić z głowy i skupić się tylko na tym, że musi być dobrze. Oczywiście na początku totalnie mnie to przygniotło, płakałam jak dziecko. Zaczekałam godzinę na korytarzu aż oni się tam ogarną z karmieniem, przewijaniem itd i mogłam wejść jeszcze raz - dzięki Bogu, że zostałam, bo dziś trafiłam na kochana i przemiła położną, która podniosła mnie mocno na duchu, porozmawiała ze mną jak z człowiekiem. Naprawdę super kobieta.

Niestety do końca miesiąca synuś będzie musiał tam zostać :/ muszę wierzyć m, że to szybko minie i że to zawsze jest dla jego dobra choć moje serce pęka to teraz on i jego zdrowie jest najważniejsze

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Łóżeczka Woodies mają opcję montażu kółek. Na pewno są solidniejsze w wykonaniu od Klupś.
    Ja mam bez kółek Woddies i polecam.

Rewelacja. Już jestem na stronie :)
    Najbardziej tak naprawdę chciałabym na początku kołyski/kosze ale nie wiem gdzie będziemy mieszkać i ciężko mi to zaplanować :/

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena to odliczamy razem.
    Franek zwalnia miejsce w szpitalu a mój ma wtedy zielone światło do wychodzenia. Byle na ojca poczekał.
    Ale do 1.07 zrobię wszystko żeby urodzić... może to samolubne i jestem złą matką ale takie zawieszenie też nie jest ok.
    Tym bardziej że w domu niebezpiecznie ale lepsza opieka psychiczna no i jedzenie. A tego mi też potrzeba.
    W szpitalu tylko tyle że jestem pod kontrolą a resztą się nie przejmują...
    Dla mnie te 2tyg. będą naprawdę już wystarczająco wykańczające i nie chcę tego dłużej ciągnąć...
    Przy hemoglobinie 9.3 jaką mam to szpital słabo mi pomoże trzymaniem mnie tu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena trzymam kciuki aby Ci ten czas szybko mijał :*

Aniu za Ciebie również trzymam :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I przyszłam pochwalić się co eMek buduje :)
    Kupił deski i tworzy :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8f72f51191a6.jpg

malka, olik321, Luna1993, agulineczka, Jeżowa, Bajkaaa, Siwulec, Kaczorka, JustynaG, Achia, Lunaris, blue00, Rucola, MamaFabianka, Lusesita, KateKum, Emiilka lubią tę wiadomość

• malka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena spróbuj się pozytywnie nastawić i nie myśleć o komplikacjach. One mogą, ale wcale nie muszą być. Franio na jest silny i na pewno będzie wszystko dobrze. Z dietą dasz radę, a czas do końca miesiąca minie tak szybko, że nawet nie zauważysz kiedy i będziesz mieć synka w domu :) trzymaj się! Dzielna mama z Ciebie!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obiecana fotka :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf2bf2c445a2.jpg

Aga9090, malka, Luna1993, Lena21, Jeżowa, Madzik34, Bajkaaa, JustynaG, lamka, summer86, Achia, Karma88, Lunaris, blue00, Rucola, MamaFabianka, Lusesita, Phnappy, KateHawke, Emiilka, emi2016, E_w_c_i_a, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Obiecana fotka :-)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf2bf2c445a2.jpg

Yoselyn piekny groszek:)
    Mozesz przypomniec ktory to tydzien?
    (Ja ide w piatek i zastanawiam sie na co sie nastawiac)
    Ostania miesiaczka 21.05 (mniej wiecej bedzie 22dpo).

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Przestawiam Wam moja Betunię

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/33f54481cd77.jpg

Jest czynność serca, jest zarodek 3,4mm, jest pęcherzyk żółtkowy 3,8mm
    Na ta chwile jest pięknie, ale doktorek powiedział ze po ostatniej stracie przepisze mi dupka żeby dmuchać na zimne. Następna wizyta za 2 tyg

Chciałam zapytać te, które brały lub biorą dupka, mam brać 2x1 i teraz nie wiem czy ostęp 12h powinnam pilnować tak restrykcyjnie jak przy antybiotyku ?

Aga9090, Kaczorka, Jeżowa, veritaserum, lamka, Madzik34, summer86, Achia, malka, Karma88, Luna1993, Lunaris, blue00, Tosia2323, Rucola, MamaFabianka, Lusesita, Phnappy, Lena21, KateHawke, Emiilka, E_w_c_i_a, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulcu co 12 :)

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, Olik Gdzie Wasze brzuszki? Bo jak na moje oko to są takie "mikro".

Lamka , Myślę, że każda ma czasami dość swojego ciała i czuje się nieatrakcyjnie. Mi pomogły zakupy. :) Mam nowe kiecki, w których czuję się bardzo dobrze i to poprawia mi humor.

Rucola , to może czas najwyższy odpuścić troszkę z tym rozpuszczaniem? Staram się oczywiście dbać o to by był obiad, ładuję i rozładowuję zmywarkę, robię pranie... Ale mimo tego pyta czy mi w czymś nie pomóc, a jak poproszę to robi to bez zbędnej zwłoki.

Lena , jesteś dzielna i z pewnością wytrwasz! Z pewnością trzymają Frania dla jego dobra. Chcą mieć pewność, że rozwija się prawidłowo.

Ania , nikt Cię nie będzie tu oskarżał o bycie złą matką. Twoje samopoczucie też jest ważne.Oskar Cię straszy ale jednak siedzi jeszcze w brzuszku a sytuacja nie wyglądała zbyt obiecująco gdy zabierała Cię karetka. Bądźmy więc dobrej myśli!

Nenusia To pięknie się eMek stara :) Koniecznie daj zdjęcie jak już będzie skończona robota.

Yoselyn Przepiękny pęcherzyk! Gratulacje! To teraz troszkę cierpliwości i czekamy na informację, że serduszko pięknie biło :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 19:03

malka, Aga9090, Bajkaaa, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec ja brałam pi razy drzwi jak to mówią,nie pilnowałam restrykcyjnie ale może na mnie nie patrz :D W ogóle to super i gratulacje!

‹‹ 941 942 943 944 945 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ