X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec piekne zdjecie!!!jeszcze raz gratuluje!

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • malka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer a możesz opisać jakoś te skurcze? Były bolesne? A położna coś robiła więcej oprócz sprawdzenia szyjki czy zamknięta?

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec i Yoselyn- piękne widoki <3

Lena- staraj się nie myśleć o potencjalnych smutkach niedotlenienia. Mózg dzieci ma niesamowite możliwości regeneracyjne i pewnie Franio wyjdzie z tego obronną ręką:* my tu kciuków nie puszczamy!

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec co do dupka to ja mam 3x1 i biorę o 5 z resztą garści (tak wstajemy w tygodniu jak M do pracy leci to od razu jem i biorę leki), potem o 13 i 20-21 ciut ruchomo.

Oczywiście przypominajki w komórce chodzą non stop. :D

Yos, Siwulec fajnie widzieć te Wasze Bąbelki. Niech pięknie rosną!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 19:15

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • pilik Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer obawiam się, że jak je jesteś pewna to nie były jeszcze skurcze, a bardziej stawianie brzucha.
    Ja z niedzieli na poniedziałek miałam skurcze, tzn. tak myślałam i były jakieś ale bardzo marne a wiem teraz bo mam porównanie do wczorajszych, które już były naprawdę bolesne. Taki mocny ból jak na okres tylko bardziej plus regularne ściskanie brzucha takie którego nigdy wcześniej nie czułam. Mi gin mówiła, że badanie szyjki nie powoduje skurczy, ale kto to wie...
    A ci do wiesiołka bo wczoraj pisalyscie - podobno naprawdę pomaga, działa dobrze na śluzówkę, ja raz dziennie aplikuje, na noc i myśle że lepsze to niż nic ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Summer a możesz opisać jakoś te skurcze? Były bolesne? A położna coś robiła więcej oprócz sprawdzenia szyjki czy zamknięta?

Masażu szyjki nie miałam, ale badała konkretniej niż lekarz wczoraj, bo trochę bolało.. około 18 pojawiło się jednorazowe krwawienie, ale uprzedzała o takiej możliwości. Dzwoniłam jeszcze do niej dla pewności, kazała monitorować, ale jeśli maluszek się rusza i krwawienie nie nasila, nie ma jej zdaniem powodu żeby do szpitala jechać. Ale nie ukrywam, że trochę się martwię..
    O wiesiołka pytałam i mówiła właśnie, że warto choć raz dziennie na noc po 3 kapsułki jeśli częściej jest niewygodnie.

A co do skurczy, u mnie są dziwne zaczynają się od bólu krzyża, który przenosi się na dolną część brzucha i wtedy większa część brzucha twardnieje. Po 30-40 sekundach przechodzi.. ale częstotliwość nie wzrasta i nadal są co 7-8 minut.
    Z drugiej strony trwają od 16 i mimo drzemki przed chwilą nie przeszły.

Pilik, mi trudno to rozróżnić, bo przez lata miałam bolesne miesiaczki, ale te skurcze są mocniejsze niż ból miesiączkowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 19:26

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jaki cudny wysyp kropków! <3 Yos, Siwulec jesteście w ciąży :D <3

Lenka widać są ludzie i ludzie- mam nadzieję że będziesz trafiać na same dobre zmiany :* oby ten czas szybko dla Was minął i przyszedł koniec pobytu w szpitalu.

Udało mi się wcisnąć na wizytę w przyszłym tygodniu do Dr, która pracuje w szpitalu gdzie chcę rodzić. Mam nadzieję że to już ostatnia zmiana lekarza bo mam dość. Idę prywatnie i pracowałam razem z tą ginką w pogotowiu, może będzie mnie pamiętać i jakoś po ludzku podejdzie...

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer mam cichą nadzieję, że skurcze zrobią się częstsze i niedługo urodzisz. ;-)

Siwulec, Yoselyn piękne widoki <3

Jeżowa kupiłaś te porzeczki? :-D

U mnie masakra, nie dość że głowa boli to jeszcze oko łzawi, ropieje i boli. Średnio dwa razy w roku mam coś z tym okiem, nie wiem czy nie od zatok.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn, Siwulec - super wieści <3 niech maluszki pięknie rosną!

Siwulec, ja aż tak bardzo nie pilnowałam tych 12 godzin.. brałam przed wyjściem do pracy, czyli jakoś o 6:30 a później wieczorem ok 20. Pewnie lepiej byłoby równo co 12, ale ta było mi najłatwiej.
    Dopiero gdy przez jakiś tydzień lub dwa brałam 3 tabletki, to wtedy już starałam się pilnować odstępów 8h.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer majstrowanie przy szyjce jakiekolwiek (czy to <3 czy badanie) może wywołać skurcze :) z tego co piszesz to coś chyba się zaczyna dziać. Teraz trzeba obserwować czy się nasila. Bóle krzyża to często początek. Dodatkowo jeśli nie przeszło Ci po drzemce to jesteś na dobrej drodze do finiszu. Kciukaski :) Będzie prezencik na Dzień Ojca :D

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer bardzo chciałabym Ci powiedzieć jak wyglądają skurcze zwiastujace poród, ale u mnie były takie lekkie miesiaczkowe i bóle krzyża, nieregularne a rozwarcie się nie robiło, z takimi niestety pojechałam do szpitala a resztę znacie. Trzymam kciuki żeby to już niebawem :*

Lamka, myślę że oko może być związane z zatokami

Ja zaczynam się oswajać z tym wszystkim i myśleć zadaniowo

• malka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, opis brzmi obiecująco. Trzymam kciuki, żeby to był początek akcji.

A u mnie nic, pewnie wyląduje w tym szpitalu 2go :/

Pilik a jak dzisiaj u Ciebie?

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, nie liczę że to już porodowe, ale mam nadzieję że chociaż rozwarcie ruszą.

Do 2 lipca tyle czasu, że na pewno coś się u Ciebie rozkręci.

W ogóle idąc do szpitala minęliśmy dwie pary z noworodkami w nosidełkach wychodzące do domu i już się wzruszyłam a jak usłyszałam płacz noworodków na oddziale to aż mi łezka pociekła.

Luna, kiedy będziesz konsultować te wyniki z lekarzem? Nie wiem jak z cukrzyca, ale w przypadku cytomegalii to akurat dobrze, że nie masz aktywnego zakażenia, bo ona potrafi mieć różne skutki dla maleństwa. Jestem z Wami myślami oraz Leną i jej Franiem <3

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje Wam bardzo :* :* :*

wiecie, przed tą wizytą byłam spokojniejsza niż teraz, ten pęcherzyk siedzi mi w głowie. (ostatnim razem był za duży, w 7tc miał ponad 8mm i zwiastował poronienie) dziś jest wielkości 3,8mm ale pamiętam jak doktorek mi mówił że pecherzyk rośnie do ok 11tc i nie powinien być większy niż 4mm (taki jest idealny) dopuszcza się jeszcze wielkość max do 6mm. Wg usg to jest 6tc i boje się czy ten pęcherzyk znów nie poszaleje z wielkością.
    Przepraszam że Wam smęcę, ale teraz jest tyle wątków że już momentami jestem głupia co gdzie pisać :/

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer też już na dniach usłyszysz płacz swojego maleństwa :) ja wiem, że to dobrze że nie mam tego wirusa, tylko w takim razie zdaniem tych dwóch lekarzy to rozwijająca się wada, jaka to mi nie powiedzą narazie. Gdybym miała cukrzycę to serce mogłoby być powiększone i by się unormowalo po porodzie. Tylko skąd ten płyn... naprawdę byli zdziwieni, że to nie od infekcji bo właśnie przez nią się pojawia. Teraz idę do mojego gina za 2 tyg, mam nadzieję że chociaż tego płynu będzie mniej, albo chociaż tak samo. A tak to wychodzi podejrzenie kardiomegalii i skieruje mnie do szpitala u nas na oddział, gdzie będą diagnozowac dalej, ale to też za minimum 2 tygodnie, żeby być bliżej 30 tc (wtedy diagnoza jest łatwiejsza, tak mowili)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 19:56

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, to normalne, że się obawiasz. Ale tym razem musi być dobrze!

Siwulec, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka nie byłam, bo za długo pospałam i obudziłam się z takimi mdłościami, że nie ruszyłam się już :(

Siwulcu ją w 8 tygodniu miałam 6mm pęcherzyk i doktor mówił, że jest idealny... Rozumiem, że się martwisz, ale naprawdę jest bardzo mało prawdopodobne, by sytuacja się powtórzyła. Nie zamartwiaj się na zapas :)

Siwulec lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakoś tak mało się udzielam nie wiem czemu przecież nudzę się cały dzień :)
    Muszę coś napisać Siwulcu tu jest od tego wątek żeby pisać o obawach lekach radosciach pamiętamy twoja historie więc pisz tu ile wlezie i zobaczysz że te lęki okażą się tylko lekami i będzie wszystko dobrze, gdyby cofnąć się do momentu mojego początku ciąży to ja tu prawie codzień pisałam o tym jak bardzo się boję...

Luna cholernie ciężkie jest to przez co przechodzisz nie jestem w stanie powiedzieć że wiem co czujesz bo nie mam pojęcia ale ja wierzę że to tylko taki beznadziejny czas który minie i za kilka tygodni okaże się że strach miał wielkie oczy i życzę wam tego z całego serca

Summer oby to było to :) już się nie mogę doczekać kolejnego dzieciaczka na tym forum, oczywiście tego w terminie :)

Siwulec lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dziękuję :*:*
    Jeżowa wróciłaś mi wiarę :* :* dziękuję <3
    Bajka <3 :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 20:12

Bajkaaa lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec to zupełnie naturalne że się martwisz i boisz o okruszka. Ale naprawdę teraz musi być dobrze, zobaczysz że z każdym tygodniem będziesz coraz spokojniejsza :* tule i naprawdę wiem, że maluch jest zdrowy !

Bajka dziękuję za miłe słowa :* damy radę cokolwiek by to nie było

Siwulec, Bajkaaa lubią tę wiadomość

‹‹ 942 943 944 945 946 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ