X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos, Siwulec - piękne kropusie <3 <3

U mnie niestety trochę masakra. :/
    Ruszyłam się trochę z domu - do sklepu i znowu zaczęło mnie ciągnąć w lewym boku... promieniuje na lewe biodro :/ boli mocniej jak się ruszam a jak leżę jest w miarę ok.

Mam nadzieję, że to więzadła.

Siwulec, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, dobrze pamiętam, że miałaś rwe kulszowa? Bo ciągle zastanawia mnie ten mój ból "nie wyrostek". Od niedzieli ciągle boli i piecze brzuch jakby obok jajnika, z tym, że od wczoraj ból ból się nieco przeniósł - między jajnik, pośladek, a kolano ;) tzn do kolana promieniuje....

Apropo wczesnych porodów - w latach 60 moja babcia urodziła moja ciocie w 28 tygodniu, odkleilo jej się łożysko jak niosła miskę z praniem. Dziecko niedotlenione, niestety mózg nie pracuje jak powinien (zatrzymał się na etapie ok 7 latki), ale żyje! I to w jakich czasach taki wcześniak sobie poradził!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 21:45

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie tak miałam rwe kulszowa i to taki ból był u mnie jakby ktoś wbijal igły w posladek ale opis phnappy też pasuje do tego a jeżeli ból wędruje coraz niżej do nogi to pewnie i ciebie też to jest i ten ból wychodzi z kręgosłupa i ja uważam że tejpy są najlepsze i można to mieć na NFZ także polecam chociażby spróbować jak ból jest na tyle duży że przeszkadza w życiu

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, ciężko mi się odnieść bo całęgo dnia nie dałam rady przeczytać ale widziałam maleńśtwo Siwulca :)
    Ania - cały czas dzielnie walczysz! kobiety to mają tę moc!
    Luna- kciuki za córkę, wierzę że da sobie radę!a Wy razem z nią!
    Lena- już za momencik 21.06, oby czas szybko zleciał do konca mca. pamiętam jak kolezanka urodziła synka, zabrali go po 2 dniach do domu, ale potem musieli z nim wrócić i go zostawić pod lampami jednak na jakiś tydzien. mówiłą że to było dużo gorsze niż gdyby od razu zostawili ich w szpitalu.
    Minie- po takich historiach moja pierwsza myśl- nie będę już sama nosić miski z praniem.. wiem, troszkę może na wyrost,ale tak mi się pojawiło w głowie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 21:57

Siwulec, Minie Black lubią tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - jutro podejdę do położnych, bo będę w pobliżu i ich podpytam o te bóle.
    Na razie idę wyleżeć to w wannie...

Bajkaaa lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka, dziękuję za szybką odpowiedź! <3 jutro podejdę do mojej fizjo (siostry), niech popatrzy fachowym okiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 22:02

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dlatego polecam tejpy bo
    1. Nie są inwazyjne
    2. Mało kto ma kwalifikacje do masażu ciężarnych ( gdyby moje rehabilitantki były mniej odpowiedzialne to moja Zosia już dawno była by na świecie bo wtedy na pewno bym urodziła :()
    3. To nic nie kosztuje na NFZ i nie ma kolejek w związku z Ustawą za życiem
    4. Wiem jak działają zastrzyki bo nie raz miałam korzonki przed ciąża i uwierzcie mi działają tak samo albo i lepiej :)

A spróbować można bo tym się nie zaszkodzi

Minie Black lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka sama Ci polecałam z tego co pamietam :) mi nie raz uratowaly już życie :)
    I dziewczyny - po porodzie często robi się problem z cieśnia nadgarstka od trzymania główki dziecka, wtedy tejpy mi z nieba spadły!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 czerwca 2018, 22:18

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie opowiedz coś więcej o cieśni nadgarstka bo ja od jakiegoś czasu u siebie coś takiego podejrzewam :/

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 czerwca 2018, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Minie opowiedz coś więcej o cieśni nadgarstka bo ja od jakiegoś czasu u siebie coś takiego podejrzewam :/
    U mnie ból był od czubka kciuka i palca wskazującego promieniujacy aż do łokcia, czułam go non stop z różnym natężeniem, apogeum jak mi zaczęła dretwiec dłoń z bólu...

• malka Autorytet

Wysłany: 20 czerwca 2018, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer jak sytuacja?

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 00:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, położyłam się koło 23, ale po godzinie skurcze mnie wybudziły.. ale nadal nie są częste. A jak Ty się czujesz?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 00:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, Summer jak tam? Śpicie?

Ja się obudziłam z bólu oka i nie mogę spać, cała prawa strona twarzy mnie okropnie boli.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, współczuję tego bólu oka :/ planujesz do lekarza iść z tym?

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2018, 01:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jutro z samego rana jeśli doczekam do tego czasu. :-P jak tam skurcze?

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam do domu i padam.
    Sammer i jak ?

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, gdzie Ty się podziewalas o tej porze? :)

U mnie coraz bardziej boleśnie.. wzięłam wlasnie prysznic i zobaczę czy przejdzie, jak nie to chyba pora budzić eMka.

Edit: są silne (gryzłam poduszkę), ale juź coraz rzadziej, więc chyba fałszywy alarm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2018, 03:20

-Mamunia- lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer minęły czy pojechaliście na IP?
    Łącze się w bólu, całą noc mam regularne skurcze. Ale po ostatnich nocach wiem, że te moje za słabe. No ale spać nie dają...
    Lamka współczuje :( mam nadzieje że lekarz znajdzie przyczynę i coś zaradzi!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 04:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, są co 5 minut.. ale były już nawet co 3 a później zwolniły do 10. Nie pojechaliśmy póki co tylko dlatego że z samego rana i tak mam wizytę u lekarza.. zastanawiam sie tylko co ja zrobię jak będe mieć skurcze w poczekalni ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2018, 05:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Pilik, są co 5 minut.. ale były już nawet co 3 a później zwolniły do 10. Nie pojechaliśmy póki co tylko dlatego że z samego rana i tak mam wizytę u lekarza.. zastanawiam sie tylko co ja zrobię jak będe mieć skurcze w poczekalni ;)

Summer-tak czy siak porod juz za rogiem:)))aaaaa
    Jak skurcze zwalniaja to znaczy,ze to moga byc takie przepowiadajace(ja mialam tak na dwa trzy dni przed porodem-cala noc sie meczylam a nad ranem ustalo.)
    Pozniej sie smielismy,ze to byla proba generalna:)))ale faktycznie potem szybko poszlo!
    Koniecznie daj znac jak po wizycie!!
    Ps.ja spac nie moge...odkad dowiedzialam sie,ze jestem w ciazy budze sie dzien w dzien o 5 rano:(((
    Oszalec mozna...

summer86 lubi tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
‹‹ 944 945 946 947 948 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ