X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn wrote:
    Pardon, musiałam gdzieś przeoczyć :D pewnie bardziej mnie przyciągnęła Twoja uwaga o imionach ;)

To mam nadzieję, że szybko poznamy wynik jutro :)

Nie poznacie, bo zabraniacie mi napić się piwa :P

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kysz, ja Ci nie zabraniam :P nie chcę mieć myszy w domu, jeśli jesteś w ciąży :P

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn wrote:
    A kysz, ja Ci nie zabraniam :P nie chcę mieć myszy w domu, jeśli jesteś w ciąży :P

Ha ha :D No ja sama nie wiem czemu, ale mam straszną ochotę na jedno piwo. Takie zimniusie z lodóweczki :) Mówi się, że dopóki kobieta nie wie, że jest w ciąży to nie zaszkodzi :D

Dagn lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjadłam suszone jabłka :) piwa brak, tzn brak smakowego. Ojciec jakieś tam swoje ma, ale jego jest zwykłe i śmierdzi :P

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny, dlaczego ten czas się tak dłuży ? :/
    Po owulce mogłabym zasnąć i obudzić się dopiero w dniu spodziewanej miesiączki :P

Dagn, Madlene84 lubią tę wiadomość

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajsonek, dokładnie... to samo ostatnio powiedziałam mężowi. Ja jestem 10dpo albo 12dpo, ale nie spieszno mi, oj nie.

Mnie dziś zgaga pali ;) ale to nie ciąża. Zamówiłam sobie nowe liquidy, zmieszałam czekoladę z truskawką i niestety ta truskawa strasznie chemiczna jest :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 20:56

Zajsonek lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn wrote:
    Zajsonek, dokładnie... to samo ostatnio powiedziałam mężowi. Ja jestem 10dpo albo 12dpo, ale nie spieszno mi, oj nie.

Mnie dziś zgaga pali ;) ale to nie ciąża. Zamówiłam sobie nowe liquidy, zmieszałam czekoladę z truskawką i niestety ta truskawa strasznie chemiczna jest :(

Co to są liquidy?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Płyny do e-papierosa (bez nikotyny od tego cyklu) ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, jakaś masakra ta ginka :| Przecież to komedia jakaś, co Ci powiedziała. Ech, trafić teraz na człowieka z sercem, powołaniem i cierpliwością.

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Dziewczyny jestem w domu i jestem wściekła jak nie wiem co ! Wizyta u tej pani ginekolog to była największa maskarada w jakiej brałam udział normalnie żenada , nie wiem skąd ta baba wzięła papier lekarza bo nie potrafiła się nawet wyslowic . Jak pokazałam jej wyniki takie jak lh fsh to czytała mi z kartki normy tego badania jakbym to ja tego nie potrafiła zrobić . Następnie powiedziała , że ona na ten temat się nie będzie wypowiadać bo nie będzie wchodzić w kompetencje endokrynologa, potem przez 10 min tłumaczyła mi ze nie mam zrobionego progesteronu w 22 dc i mówi , że to jest ważne aby stwierdzić czy mam owulacje, wiec ja wyciągam jej kolejne wyniki i tłumacze jej ze nie jestem sama w stanie stwierdzić kiedy jest ta owulacja przy moich długich cyklach i ze te właśnie wyniki mówią o tym ze owulacja była w 44 dc, wiec nic dla mnie nie mówiło by zrobienie badań w 22 dc gdyż wyszlyby ze tej owulacji nie mam a mogę przecież ja mieć później a ona do mnie , że to może stwierdzić klinika niepłodności , no szlag mnie jasny trafił mówię wam. Powiedziałam , że niech mnie zbada wiec posadziła mnie na samolot i mówi że ona nie widzi nieprawidłowości i ze mam się ubrać, to ja na to , że przyszłam tu na usg kazała wiec mi się położyć , mowi ze ona nie widzi u mnie policystycznych jajników gdyż nie mam włosów na plecach , no myślałam , że się spier*dole z tej kozetki. To się pytam czy coś w usg mówi o tym czy jest tam jakiś pecherzyk dominujący a ona mi na to "no ciężko stwierdzić bo jak dla mnie to jest pierwszą faza cyklu i to różnie może być więc musisz współżyć" po chwili dodała ze obstawiala by tego na prawym ale to za jakiś czas. Powiedziała , że jajniki są odpowiednich rozmiarów i ona tu też nie widzi problemu i mówi do mnie tak " ja pani dam złota rade jak zajść w ciążę do 2 lat napewno się pani uda musi panie współżyć uwaga dopochwowo to jest konieczność , najlepiej dwa razy w tygodniu nie rzadziej, kiedyś pani trafi w ten moment" ja jej mowie , ze współżyje codziennie dopochwowo a ona na to "oj a ma pani na to siły i czas ? Naprawdę aż tyle razy to nie trzeba". Zdarla ze mnie 150 zł i po wyjściu krzyczy do mnie "niech pani zbada progesteron w 22 dc tylko niech pani go nie pomyli z prolaktyna bo to nie to samo i wtedy może pani do mnie wrócić albo odrazu jechać do Wrocławia do -i tu podała nazwę jakiejś tam kliniki niepłodności , dodając ze nie wpuszcza mnie tam bez badań nasienia bo to podstawa! No normalnie kopara opada powiedzcie mi skąd się tacy głupi ludzie biorą i gdzie oni ten papier lekarza robili ? Kto jej wydał takie uprawnienia ja się pytam kto !?

O kur... z tym seksem dopochwowo to mnie tak zaskoczyła, że pękłam ze śmiechu!!! Buahahaha :D

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Kotowa Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, przykro mi, że znowu trafiłaś na niekompentnego lekarza :-( to straszne, że masz swiadomowsc, że to ty musisz coś tlumaczyc lekarzowi, a nie on tobie

Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
    Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn wrote:
    Płyny do e-papierosa (bez nikotyny od tego cyklu) ;)

Aha, a może szisza?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nee, szisza za mocno dymi ;) To mi pasi, taniej, wychodzić z domu nie muszę, no i udało mi się zejść na moc 0mg, a to duży sukces po 2,5 roku używania e-papierosa :) A normalne paliłam przez 15 lat (nie licząc 2 i 3 trymestru ciąży)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 21:06

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa nie idź do niej więcej, masakra jakaś... o tych wlosach na plecach to już w ogóle żałosne ;) ale nie martw się u mnie tez dzis z dupy dzień, jutro pewnie będzie jeszcze gorszy. Tak się cieszyłam, że wszystko teraz fajnie się układa, badania, praktyki itp ale zawsze coś się musi z*ebać..

• Zajsonek Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, to jest ginekolog?
    Jak dla mnie to jakiś przebieraniec :/
    W jakim mieście jest ta PANI GINEKOLOG ? Żeby na nią nie trafić czasami :P

dqprj44jt7qos0i5.png
    dqprj44j14rw1kad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta, a co się stało :(? Wróciłaś ogólnie zadowolona dziś po południu. Coś się wydarzyło?

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa,
    Napisz o niej opinię negatywną na stronie dobrylekarz.pl

Cigaretta,
    Co się stało? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 21:10

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Zetka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa, współczuję nerwów. Jeśli możesz to nie wychodź.

Morwa, masakra Dopochwowo, tego nie wiedziałam :] i włosy na plecach, szok :)

Cigaretta, co tam? :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2015, 21:11

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra Morwa, współczuje że akurat na taką osobę trafiłaś, jakaś porażka!! i za takie coś az 150 zł!! śmiechu warte! czyli nic nie wiesz ile masz pęcherzyków, jakiej wielkości itd???

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdybym dołączyła na forum teraz, zrobiłabym sobie nicka "Dopochwowa" ^^

Zetka, Zajsonek, Morwa, Kotowa, NIEPOKORNA, Madlene84, agata83 lubią tę wiadomość

‹‹ 174 175 176 177 178 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ