Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Nusia rozumiem Cie calkowicie. Ja na szczescie mam platne chorobowe. 50% ale to lepsze niz nic.
W kazdym razie tez nie moge sobie pozwolic na to zeby dac wymowienie i siedziec w domu bez zadnych dochodow, bo nie wyrobimy nawet z podstawowymi oplatami, a planow na wydatki jest od groma
Musze szukac czegos innego...25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
She, a do innej przychodni? Ale co my tu gdybamy, musi się udać naturalnie i się uda
Głowa masakra. Wczoraj pierwsza kawę od 2 mcy wypiłam. Dziś tez ale do tego paracetamol. Przelozylam wizytę bo akurat mój dyrektor się rozchorowal a ja chciałam w pracy powiedzieć po prenatalnym, no i chciałam może pn-wt wolny za tydzień. Wiec ponieważ nie mam ochoty, a raczej boje się tej rozmowy to bym po prostu w pn maila napisała ze chciałam go powiadomić o ciąży a nie miałam okazji w tym tyg bo chorował no i ze teraz musze bo potrzebuje 2 dni wolnego tak sobie obmyslilam no ale najważniejsze żeby z dzidzia było wszystko ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 14:22
agata83 lubi tę wiadomość
-
Zetka ale cwaniara jestes Ale dobry plan nie jest zly
W innej przychodni sie nie da, bo musialabym sie przepisac. A z tego co doczytalam to w programi invitro potrzebuja raportu z calego leczenia u lekarza. Tutaj wszystko wpisuja od razu do bazy danych, wiec nie mam jak sciemnic sprytni sa.
Ja wracam 16.02 tak samo jak Nusia25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualny
-
Wiem, ale to dla mnie dużo stres tym bardziej ze jest bardzo dużo pracy a ciężko będzie kogoś znaleźć. No ale ja chciałabym popracować tak chociaż do maja, może jeszcze w maju, obym się tylko w miarę czuła i z dzidzia było ok.
Nusia, mam nadzieje ze będziesz zadowolona i ze staż zamieni się w dobra prace
She, rozumiem musze dopytać jak było u mojej przyjaciółki. Oni w Danii, płacili z tego co wiem za pierwsze iv a potem traktują to jako chorobę przewlekła i następne za free. A mieli 8 albo 9Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 14:56
-
Zetka jak masz sile to pewnie ze pracuj, szybciej zleci do porodu
U nas proponuja do 3 darmowych prob, ale to tez zalezy od kliniki, bo jesli masz pecha i kieruja Cie do takiej gdzie proponuja tylko 1 probe, to nie msz wyjscia i musisz brac co daja No ale zobaczymy najpierw co powie lekarz, no i ja tez jakos sie do tego nie spiesze, to taki pomysl wstepny, gdyby sie nie udalo przez kolejne kilka miesiecy.25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualnyShe Wolf wrote:Zetka jak masz sile to pewnie ze pracuj, szybciej zleci do porodu
U nas proponuja do 3 darmowych prob, ale to tez zalezy od kliniki, bo jesli masz pecha i kieruja Cie do takiej gdzie proponuja tylko 1 probe, to nie msz wyjscia i musisz brac co daja No ale zobaczymy najpierw co powie lekarz, no i ja tez jakos sie do tego nie spiesze, to taki pomysl wstepny, gdyby sie nie udalo przez kolejne kilka miesiecy.
She a leki tez są darmowe? bo ja korzystałam tutaj w Polsce z programu rządowego gdzie były 3 darmowe próby, ale leki we własnym zakresie. Teraz one juz są refundowane, ale jak ja podchodziłam do in vitro to na same leki poszło mi jakieś 10 tys. -
nick nieaktualny
-
Nusia wrote:a u mnie to same widzicie, że ze względu na nową pracę ciąża nie jest teraz wskazana, jakby się okazało że cudem się udało, to musiałabym ściemniac, albo nic nie mówić dopóki nie dostałabym umowy na dłużej...
-
nick nieaktualnyNiepokorna no tak jest, że jak się ma umowę na czas określony i pójdzie się na chorobowe, to kase się dostaje od Zusu, ja wiem o tym, ale nie wlicza się do tego umowa na okres próbny, więc trzeba czekać z tą informacją aż się będzie miało normlaną umowę.
Zetka moja koleżanka tez tak miała, przyszła do nowej pracy i w tym samym miesiącu okazało się że jest w ciąży, no ale pracowała praktycznie do samego porodu. W drugiej ciąży poszła na L4 już w 2 miesiącu ciąży.
no ale o czym ja gdybam @ na pewno się zjawiWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 15:32
-
Zetka wrote:Uda się kochana przecież raz się udało wiec teraz na pewno też. Może to przez ta szyjke tak się knoci kiedy masz mieć zabieg?
Na razie termin mam na 6.03, ale to zalezy czy moj cykl bedzie jak w zegarku, bo inaczej bede musiala przelozyc.
Nusia nie jestem pewna czy trzeba placic za leki ale wydaje mi sie ze sa refundowane.25 cs; 3 IUI udane - 15.04.17
17 cs 2.11.2019
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnywlaśnie byłam w trakcie robienia obiadu a tu zadzwoniła Pani z firmy Asseco w sprawie rozmowy o pracę, czy mogłabym z nią tak 15 minut porozmawiać, troche mnie zaskoczyła bo wysyłałam do nich CV chyba z miesiąc temu i byłam pewna że to juz dawno nie jest aktualne, no ale super się rozmawiało
-
Nusia wrote:wlaśnie byłam w trakcie robienia obiadu a tu zadzwoniła Pani z firmy Asseco w sprawie rozmowy o pracę, czy mogłabym z nią tak 15 minut porozmawiać, troche mnie zaskoczyła bo wysyłałam do nich CV chyba z miesiąc temu i byłam pewna że to juz dawno nie jest aktualne, no ale super się rozmawiało