X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss chodzilam na monitoring 3 razy, dwa razy super pęcherzyki które pękały ( chociaż ten gin zakręcony i do końca mu nie ufam dlatego chce zmienić lekarza) a ten 3 monitoring i dup bezowulacyjny, hormonów nie miałam badanych, także mąż tylko badanie nasienia a ja 3 razy monitoring i tyle.

• triss Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta ale to już po terminie chyba u Ciebie? ja i tak cały czas kciukasy trzymam :* mnie też czeka mycie okien, teraz jak słońce swieci to dopiero widac jakie są brudne :/

Lady kiara a badanie nasienia jest ok, tak? powinnas wg mnie porobić badania hormonów żeby upewnic się wszystko ok. Ale to pewnie lekarz Ci zleci na początku cyklu. Tempki nie mierzysz?

• triss Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa jak tam infekcja? idziesz do gina?

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wg lekarza badanie nasienia jest ok, w miarę dobra ruchliwość dużą liczba plemników , morfologia jest tylko na granicy normy czyli jak jest 4% to mój ma 5% ale jak to mój gin stwierdził "większość mezszczyzn ma takie wyniki i nie maja żadnych problemów z poczeciem dziecka" wiec albo ze mną cos jest nie tak albo po prostu trzeba swoje odczekać.
    Tempke mam zamiar mierzyć od tego cyklu;)

• triss Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    5% jest ok jak masz pozostałe parametry w porządku :) czasem wszystko jest ok, trzeba tylko czasu :)

lady kiara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wam.ja juz wstalam i zaraz na sniadanko;)pozniej was doczytam;)) cos mnie kaszel bierze i brzuch boli...

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju ale dzień, cały weekend poza domem dal mi w kosc, niemoge się dzisiaj pozbierać, spać mi się chce jak nie wiem.

• juwelka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 17:19

lady kiara, Madlene84 lubią tę wiadomość

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juwelka ja w to niewatpie ze może wszystko się zdarzyc,. Czytalam tez tu wiele razy ze niby bezowulacyjny a tu bach ciąża,ale ja to po sobie widzę ze nic z tego tak po prostu,a lekarzowi nigdy na 100% nie zaufam trzeba mieć tez swój rozum;)

• juwelka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2015, 17:19

atdce6ydcmj5jyyx.png

oar843r8a3hzoi3d.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa no kto jak nie Ty :) Dasz rade i bedziesz wiedziala co i jak. Zarowno z infekcja (a wierze ze to nic powaznego) jak i z babelkami :)

U nas dzis slonca brak, ale jest juz odrobine cieplej. Biore sie za szukanie ubezpieczenia na moja nowa cytrynke :P

Okna tez musze umyc i w ogole za porzadki sie wziasc, ale chyba skupie sie na tym w nastepnym tygodniu. Musze tez kwiatki na balkonie zasadzic, bo widze, ze Wy juz wszystkie sie za to wzielyscie :)

Ale narazie korca mnie jakies zakupy, bo w Lidlu piekne ozdoby wielkanocne :D

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa to powodzenia, żeby Cię tam nie zjadły w poczekalni :P daj znac po wizycie :)

Madlene ja jeszcze nic nie sadziłam. Dopiero w maju bede balkonowe sadzic w skrzynki :) ooo a co tam w lidlu ciekawego? :)

Lady kiara ja tez po weekendzie ledwo zyję ;)

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :*

Ale naskrobalyscie :) az milo, ze watek troche odzyl :)
    My wczoraj bylismy na zwiadach nad morzem. Psy mialy dosc naszego spacerowania :P Miasto tak jak je zapamietalam, klify, piekna sciezka spacerowa, gdzie schodzi sie z wysoka nad samo morze, kutry rybackie wyladowujace swieze rybki, cudne powietrze. Pare minusow tez jest. Kamienista plaza, sporo dziwakow nas zaczepilo, wiec mam podejrzenie, ze musi tam byc w poblizu szpital psychiatryczny ;) wielu bezdomnych siedzacych wszedzie gdzie sie da. I to przed sezonem, wiec wyobrazam sobie co sie musi dziac w sezonie. W kazdym razie pojedziemy jeszcze raz w okolicy swiat w inne miejsce i zobaczymy jak tam jest :)

Nusia jak pierwszy dzien pracy?
    Trzymam kciuki za Fasolineczke Kochana, bo juz u Ciebie czas najwyzszy :*

Triss, wczoraj mialam okropne zawroty, dzis jak na razie jest spoko, ale do wieczora daleko.
    A na kaca najlepsza praca i swieze powietrze :) Ladnie poszalalas :)

Morwa, jesli to infekcja grzybiczna, to lekarz powinien Ci przepisac leki bezpieczne dla starajacych. Ja mam czesto po owulacji infekcje i nie bylo problemy ze staraniami.
    Poza tym mi lekarz zabronil uzywania kosmetykow perfumowanych do higieny intymnej. Najlepiej myc sie delikatym aptecznym balsamem do ciala. Pomaga, do tego nawilza, a my czesto zapominamy o pielegnacji tych delikatnych okolic.

Niepokorna jak bylo? Ale Ci zazdroszcze :P

Madlene, no wreszcie wrocilas :* mam nadzieje, ze z ta praca Ci wypali. Gratulacje nowego autka. Co kupiliscie?

Lady kiara, witam i mam nadzieje, ze mimo 'braku owulacji' bedzie Fasolka :)

Co do kwiatkow, to moje posiane tydzien temu juz maja jakies 1-2 cm. Ale inne ktore wsadzilam do innej ziemi, cos nie rosna. Poczekam jeszcze kilka dni i jak nic nie ruszy to kupie inaziemie. Ta co teraz mam wlasnie w Lidlu kupilam, i same grudy i patyki, nic wiecej :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2015, 12:37

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • triss Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Boże jak ja Ci zazdroszczę :) chciałabym się kiedyś z miasta wyrwac, ale u nas to mało realne. Chyba że kiedys nam sie uda ogarnąć jakiś własny biznes to wyprowadze się stąd na wieś i będe miała kury kaczki kozy owce konika i moze jeszcze krowę :D
    a póki co musze się meczyc w mieście... ech...

Zetka lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, ja tez marze o malej farmie :D tylko wez to wszystko ogarnij. W koncu dziecmi tez trzeba sie zajac ;)

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • triss Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tam... pusci się samopas na podwórze, będa się same chowac ;)

She Wolf lubi tę wiadomość

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze triss mowisz, na wsi to dzieci same sie ogarniaja :)

ja niby miastowa, ale chowana na wsi, takze wiem jak jest. caly zwierzyniec byl, spanie na sianie, dojenie krow o 6 rano i jezdzenie traktorem :P.
    ze 3 tyg w te wakacje zamierzam spedzic u dziadkow, wprawdzie bedziemy remontowac, ale dzieci na podworko wypuszcze, zapozycze tylko jakas trampoline, basen i bedzie z glowy :P

a teraz mieszkam w miescie, ale nie duzym, wiec nie jest zle.

triss lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she z praca zobaczymy, niby ma byc od 1.04. Na inne stanowisko w duzej firmie o efektach rekrutacji mam sie dowiedziec w tym tyg. Wychodze z zalozenia ze co ma byc to bedzie :) A kupilismy Citroena C4, bo z jednym autem nie dawalam rady. Niemal codzennie musialam meza odwozic do pracy (bo popoludniami dzieci maja zajecia, wiec musialam ich wozic), a wieczorem po 23 musialam go odbierac. Dobrze ze ma w miare blisko, ale na dluzsza mete to i tak uciazliwe.

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez miastowa od urodzenia,jechać na wieś na weekend,na wakacje to fajnie ale,mieszkać na stale to chyba nie dla mnie:)

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja pochodze z malego miasteczka, ale pamietam jak bylo u babci, ktora miala zwierzaki, sad, dom nad jeziorem. Bylam zalamana, jak go sprzedali i wyniesli sie do miasta :( uwielbialam tam spedzac czas. Moze dlatego teraz we mnie jest taka tesknota za wsia.

Madlene, masz racje, co ma byc to bedzie, ale szczesciu trzeba troche pomoc. Mam nadzieje, ze w koncu dostaniesz jakas fajna prace :)
    Ja sobie nie wyobrazam nie miec swojego auta, ale ja tu tez mieszkam na wygwizdowiu i bez samochodu ani rusz :P

17 cs <3 2.11.2019

‹‹ 409 410 411 412 413 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ