X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję She:*

Morwa pisz tu wszystko co robiłaś inaczej w tym cyklu, że się udało??? :) zdradź nam ten cudowny przepis na fasolkę :)

Niepokorna życzę CI, aby Morwa miała rację z tym porodem ;) hehe

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Niepokorna życzę CI, aby Morwa miała rację z tym porodem ;) hehe

Nusia,
    Ty też zwariowałaś :P

Nusia lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci przeważnie w sprawach gotowania są mega niezdarni. No cóż, nikt nie jest idealny :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna nie zwariowałam hehe, tylko myślę realnie :)

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Niepokorna nie zwariowałam hehe, tylko myślę realnie :)

Ech kobietki :P
    Ja nadal czekam na okres. Piersi już mnie prawie nie bolą, więc pewnie małpa niebawem się pojawi :P

kahaśka lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She wolf normy,tsh 0,27-4,20....ft4 0,93-1,70....prolaktyna 4,79-23,30

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczyna mnie wkurzać fakt, że mam tak nieregularne miesiączki. Raz @ przychodzi w 29 dniu, a potem np. w 33. To naprawdę strasznie wkurzające...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna no co zrobić :) taki już na los kobiet ;)
    potem robimy sobie nadzieję, myślimy że wredota nie przyjdzie a ona pojawia się z zaskoczenia!

mnie w tym cyklu wyjątkowo szybko zaczęły piersi boleć, dzisiaj mam dopiero 14 dc a już czuje taki dziwny ból, pojawił się ładny śluz, czuje dzisiaj lewy jajnik, więc może owulka jest tuż tuż :)

Madlene84, kalika lubią tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    Niepokorna no co zrobić :) taki już na los kobiet ;)
    potem robimy sobie nadzieję, myślimy że wredota nie przyjdzie a ona pojawia się z zaskoczenia!

mnie w tym cyklu wyjątkowo szybko zaczęły piersi boleć, dzisiaj mam dopiero 14 dc a już czuje taki dziwny ból, pojawił się ładny śluz, czuje dzisiaj lewy jajnik, więc może owulka jest tuż tuż :)

No właśnie. Tym razem Morwa narobiła mi nadziei, a pewnie @ przyjdzie :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Zrobilabys test jak na staraczke przystało to dałabym Ci spokój :p a co do @ to tym cyklem w razie gdyby nic nie wyszło bym się nie przejmowała , dlatego ,że podróżowałas, zmieniłaś klimat. A to potrafi w cyklu ładnie namieszać.

W przyszłym cyklu też będę podróżowała, więc w zasadzie nic nie może być idealnie :P
    Morwa, mieszasz mi w głowie. Zaczęłam sobie wyobrażać, że się udało i zaczęłam się zastanawiać nad testem. Ale cholera, zawsze gdy tracę kasę na test i go robię, to chwilę później dostaję @... I mimo, że nie chcę być teraz w ciąży to myślę o tym, co by było gdyby. Kurcze...

Monika*** lubi tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa staramy sie staramy;) zobaczymy co powie jutro ginek:))

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Nie chciałabyś wiedzieć ;) haha a tak naprawdę to nic specjalnego nie robiłam, nie miałam specjalnej diety (kilka razy odwiedziłam McDonald's ;) ), dużo imprezowalam i dużo piłam (Majówka) (nie piłam tylko wino na endo tak jak zawsze tylko wódkę i piwa w ilości -dużej) no i trochę schudłam od kiedy biorę metę ;) . Raczej to wszystko za dużo nie pomogło, więc twierdzę, że to zasługa mojego endo-ginko ( 4 cykle z nią i z monitoringiem - czwarty udany - drugi na clo ).

czyli, że co? że mam więcej pić? hehe, żartuję :)
    a ile kg schudłaś? może to pomogło? co to jest ta meta??? też chce schudnąć :)

nie no ale serio mówię o tym spadku wagi, mojego kolegi siostra nie mogła zajść w ciążę, 19 lat się starała, mąż ją w końcu zostawił itd...lekarze nie dawali jej szans i w chyba 2 lata temu pojechała do brata, czyli do tego kolegi mojego, on ostro się za nią zabrał, zaczęli chodzic razem na siłownię, dużo schudła i po 3 miesiącach zaszła naturalnie w ciążę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to 7 kg to sporo, tez tak chcę! :)
    A słyszałas o kwasie ALA (alfa liponowym)? zastanawiam się nad zakupem

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia wrote:
    czyli, że co? że mam więcej pić? hehe, żartuję :)
    a ile kg schudłaś? może to pomogło? co to jest ta meta??? też chce schudnąć :)

nie no ale serio mówię o tym spadku wagi, mojego kolegi siostra nie mogła zajść w ciążę, 19 lat się starała, mąż ją w końcu zostawił itd...lekarze nie dawali jej szans i w chyba 2 lata temu pojechała do brata, czyli do tego kolegi mojego, on ostro się za nią zabrał, zaczęli chodzic razem na siłownię, dużo schudła i po 3 miesiącach zaszła naturalnie w ciążę :)

Ale z kim zaszla skoro maz ja zostawil? :P ;)

A tak na powaznie, to prosze Cie nie faszeruj sie zadnymi dziwnymi specyfikami, tylko wyeliminuj cukier i tluste miecho, jedz wiecej warzyw, do tego troche ruchu i waga sama poleci, ale trzeba byc wytrwalym.
    Tak wogole czytalam ze szybkie chudniecie nie sprzyja zajsciu w ciaze, bo organizm magazynujac tluszcz na zapas przy odchudzaniu, dostaje sygnal, ze to nie jest dobry czas na dziecko.
    Wiec do wszystkiego trzeba podchodzic ze zdrowym rozsadkiem :D

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Kochana nie wiem szczerze mówić z kim zaszła ;) nie dopytywałam hehe, dla mnie najważniejszą informacją było, że jej się udało :)

She ten kwas ALA to nie jest na schudnięcie, mnie on bardziej interesuje pod kątem mojej endometriozy, bo podobno ma silne działanie przeciwzapalne.

Odnośnie diety, to ja nawet nie jestem tłustego mięsa bo nie lubie, bardziej drób i to nawet nie jemy codziennie mięsa. Z cukrów to w sumie słodzenie kawy pół łyżeczki i może raz na tydzień coś słodkiego, ale to też rzadko, więc z tym akurat nie mam problemu bo ja jakoś specjalnie za słodkim nie przepadam. Najtrudniej jest mi wyeliminować białe pieczywo, ale bardzo się staram i teraz praktycznie kupuje tylko ciemne.

She z moimi ostatnimi wahaniami nastroju to mój organizm na 100% wysyła dostaje sygnały, że to nie jest dobry czas na dziecko :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem, najlepiej byłoby dla mnie całkiem wyeliminować mięso...
    muze wprowadzić w życie diete antyestrogenową, ale ciężko mi się za to zabrać :)

Morwa lubi tę wiadomość

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia skoro sie zdrowo odzywiasz, to ciesze sie. Co do pieczywa to masz racje, ja jeszcze odstawilam bialy ryz i makaron i ograniczam ziemniaki (nad czym ubolewam, bo uwielbiam je). Wogole ostatni jade na owocach warzywach i rybach, do tego kasze, platki owsiane, siemie lniane, orzechy, pestki i minimalna liosc nabialu ze wzgledu na to ze go ostatnio nie toleruje.

Morwa zazdroszcze tych ekologicznych produktow. U nas to one sa strasznie drogie :( moze jak sie przeprowadzimy, to bedzie z tym latwiej, bo widzialm sporo pol uprawnych w tamtej okolicy :D

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She ja akurat ryżu nie jem za wiele, może raz na 2 miesiące, albo i rzadziej, makarony lubi mój mąż niestety...a Twój T jada to samo co TY?? bo wiesz, gdsybym nie musiała gotować dla męża też to pewnie jadłabym same warzywa hehe, ale skoro wypada raz na jakiś czas coś ugotować to już nie chce mi się robić 2 obiadów...i tu jest problem...

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 20 maja 2015, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia, wiesz co, jak T ma mieso na obiad, to ja sobie robie rybe, ale ogolnie to jemy to samo. On nigdy wczesniej nie jadl kaszy a jak sprobowal, to mu zasmakowalo. Stwierdzil ze smakuje troche jak ryz ;) Troche czasu musze spedzic w kuchni dodatkowo, ale co zrobic? Nie dam rady go namowic na rezygnacje z miesa :(
    A Twoj maz zjadlby razowy makaron? W sumie to nawet jest zjadliwy ;)

17 cs <3 2.11.2019

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie On nie lubi razowego, kilka razy próbowałam przemycić go ale potem zawsze mówił, że woli zwykły i że tego nie lubi...mój z mięsa też nie zrezygnuje, ale ma czasem takie dni, że chce coś bezmięsnego na obiad. Za ziemniakami też jakoś nie specjalnie przepada, tzn zje ale nie musi mieć jak niektórzy codziennie, więc bardzo rzadko ostatnio ziemniaki jemy. No nic, chyba zacznę zapisywać co jem i wtedy będę miała jakiś obraz tego co robię źle...

‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ