Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNiepokorna no co zrobić
taki już na los kobiet
potem robimy sobie nadzieję, myślimy że wredota nie przyjdzie a ona pojawia się z zaskoczenia!
mnie w tym cyklu wyjątkowo szybko zaczęły piersi boleć, dzisiaj mam dopiero 14 dc a już czuje taki dziwny ból, pojawił się ładny śluz, czuje dzisiaj lewy jajnik, więc może owulka jest tuż tużMadlene84, kalika lubią tę wiadomość
-
Nusia wrote:Niepokorna no co zrobić
taki już na los kobiet
potem robimy sobie nadzieję, myślimy że wredota nie przyjdzie a ona pojawia się z zaskoczenia!
mnie w tym cyklu wyjątkowo szybko zaczęły piersi boleć, dzisiaj mam dopiero 14 dc a już czuje taki dziwny ból, pojawił się ładny śluz, czuje dzisiaj lewy jajnik, więc może owulka jest tuż tuż
No właśnie. Tym razem Morwa narobiła mi nadziei, a pewnie @ przyjdzie -
Morwa wrote:Zrobilabys test jak na staraczke przystało to dałabym Ci spokój :p a co do @ to tym cyklem w razie gdyby nic nie wyszło bym się nie przejmowała , dlatego ,że podróżowałas, zmieniłaś klimat. A to potrafi w cyklu ładnie namieszać.
W przyszłym cyklu też będę podróżowała, więc w zasadzie nic nie może być idealnie
Morwa, mieszasz mi w głowie. Zaczęłam sobie wyobrażać, że się udało i zaczęłam się zastanawiać nad testem. Ale cholera, zawsze gdy tracę kasę na test i go robię, to chwilę później dostaję @... I mimo, że nie chcę być teraz w ciąży to myślę o tym, co by było gdyby. Kurcze...Monika*** lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMorwa wrote:Nie chciałabyś wiedzieć
haha a tak naprawdę to nic specjalnego nie robiłam, nie miałam specjalnej diety (kilka razy odwiedziłam McDonald's
), dużo imprezowalam i dużo piłam (Majówka) (nie piłam tylko wino na endo tak jak zawsze tylko wódkę i piwa w ilości -dużej) no i trochę schudłam od kiedy biorę metę
. Raczej to wszystko za dużo nie pomogło, więc twierdzę, że to zasługa mojego endo-ginko ( 4 cykle z nią i z monitoringiem - czwarty udany - drugi na clo ).
czyli, że co? że mam więcej pić? hehe, żartuję
a ile kg schudłaś? może to pomogło? co to jest ta meta??? też chce schudnąć
nie no ale serio mówię o tym spadku wagi, mojego kolegi siostra nie mogła zajść w ciążę, 19 lat się starała, mąż ją w końcu zostawił itd...lekarze nie dawali jej szans i w chyba 2 lata temu pojechała do brata, czyli do tego kolegi mojego, on ostro się za nią zabrał, zaczęli chodzic razem na siłownię, dużo schudła i po 3 miesiącach zaszła naturalnie w ciążę -
nick nieaktualny
-
Nusia wrote:czyli, że co? że mam więcej pić? hehe, żartuję
a ile kg schudłaś? może to pomogło? co to jest ta meta??? też chce schudnąć
nie no ale serio mówię o tym spadku wagi, mojego kolegi siostra nie mogła zajść w ciążę, 19 lat się starała, mąż ją w końcu zostawił itd...lekarze nie dawali jej szans i w chyba 2 lata temu pojechała do brata, czyli do tego kolegi mojego, on ostro się za nią zabrał, zaczęli chodzic razem na siłownię, dużo schudła i po 3 miesiącach zaszła naturalnie w ciążę
Ale z kim zaszla skoro maz ja zostawil?
A tak na powaznie, to prosze Cie nie faszeruj sie zadnymi dziwnymi specyfikami, tylko wyeliminuj cukier i tluste miecho, jedz wiecej warzyw, do tego troche ruchu i waga sama poleci, ale trzeba byc wytrwalym.
Tak wogole czytalam ze szybkie chudniecie nie sprzyja zajsciu w ciaze, bo organizm magazynujac tluszcz na zapas przy odchudzaniu, dostaje sygnal, ze to nie jest dobry czas na dziecko.
Wiec do wszystkiego trzeba podchodzic ze zdrowym rozsadkiem
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyShe Kochana nie wiem szczerze mówić z kim zaszła
nie dopytywałam hehe, dla mnie najważniejszą informacją było, że jej się udało
She ten kwas ALA to nie jest na schudnięcie, mnie on bardziej interesuje pod kątem mojej endometriozy, bo podobno ma silne działanie przeciwzapalne.
Odnośnie diety, to ja nawet nie jestem tłustego mięsa bo nie lubie, bardziej drób i to nawet nie jemy codziennie mięsa. Z cukrów to w sumie słodzenie kawy pół łyżeczki i może raz na tydzień coś słodkiego, ale to też rzadko, więc z tym akurat nie mam problemu bo ja jakoś specjalnie za słodkim nie przepadam. Najtrudniej jest mi wyeliminować białe pieczywo, ale bardzo się staram i teraz praktycznie kupuje tylko ciemne.
She z moimi ostatnimi wahaniami nastroju to mój organizm na 100% wysyła dostaje sygnały, że to nie jest dobry czas na dziecko -
nick nieaktualny
-
Nusia skoro sie zdrowo odzywiasz, to ciesze sie. Co do pieczywa to masz racje, ja jeszcze odstawilam bialy ryz i makaron i ograniczam ziemniaki (nad czym ubolewam, bo uwielbiam je). Wogole ostatni jade na owocach warzywach i rybach, do tego kasze, platki owsiane, siemie lniane, orzechy, pestki i minimalna liosc nabialu ze wzgledu na to ze go ostatnio nie toleruje.
Morwa zazdroszcze tych ekologicznych produktow. U nas to one sa strasznie drogiemoze jak sie przeprowadzimy, to bedzie z tym latwiej, bo widzialm sporo pol uprawnych w tamtej okolicy
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
nick nieaktualnyShe ja akurat ryżu nie jem za wiele, może raz na 2 miesiące, albo i rzadziej, makarony lubi mój mąż niestety...a Twój T jada to samo co TY?? bo wiesz, gdsybym nie musiała gotować dla męża też to pewnie jadłabym same warzywa hehe, ale skoro wypada raz na jakiś czas coś ugotować to już nie chce mi się robić 2 obiadów...i tu jest problem...
-
Nusia, wiesz co, jak T ma mieso na obiad, to ja sobie robie rybe, ale ogolnie to jemy to samo. On nigdy wczesniej nie jadl kaszy a jak sprobowal, to mu zasmakowalo. Stwierdzil ze smakuje troche jak ryz
Troche czasu musze spedzic w kuchni dodatkowo, ale co zrobic? Nie dam rady go namowic na rezygnacje z miesa
A Twoj maz zjadlby razowy makaron? W sumie to nawet jest zjadliwy25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
nick nieaktualnyNo właśnie On nie lubi razowego, kilka razy próbowałam przemycić go ale potem zawsze mówił, że woli zwykły i że tego nie lubi...mój z mięsa też nie zrezygnuje, ale ma czasem takie dni, że chce coś bezmięsnego na obiad. Za ziemniakami też jakoś nie specjalnie przepada, tzn zje ale nie musi mieć jak niektórzy codziennie, więc bardzo rzadko ostatnio ziemniaki jemy. No nic, chyba zacznę zapisywać co jem i wtedy będę miała jakiś obraz tego co robię źle...