X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta powodzenia:)

Kalika, jak tam Twój progesteron?? odebrałaś już wyniki?

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta trzymamy :)

Madlene śniło mi się dzisiaj, że wchodzę na Twój wykres a tam piękny zielony kropek :)

Moja temperatura daje mi straszną nadzieję ale jutro pewnie na moim wykresie pojawi się bardzo długa krecha w dół :(

Madlene84 lubi tę wiadomość

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta powodzenia!! Trzymam mooocno kciuki :)

U mnie niestety zaczęło się minimalne plamienie, brzuch już boli na @, więc pewnie dzisiaj przyjdzie.

Klaudia kciukam mocno za Ciebie, aby jeednak to była fasolka :)

klaudia1534 lubi tę wiadomość

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia mnie się też w tym cyklu śniło ze będę miała drugiego lutowa go synka... a że sny zazwyczaj na odwrot a tempka juz dziś niżej to nie liczę na tego kropka w tym cyklu. Tym bardziej ze to jeszcze miał być cykl w którym się nie staramy :P

Ale od następnego ruszamy pełna para. Inofolic zakupiony mąż witaminy zaczął łykać jeść ze tylko testy ovu musze zamówić :D

Klaudia czas tu na zielonego kropka wiec Ty jesteś najbliżej! Życzę Ci go z całego serca!

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia :(

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nusia przykro mi:(

Madlene no zobaczymy jutro ale gdyby nie to, że jestem dzisiaj uziemiona w domu bo mi przegląd z auta wyszedł i mąż ma dopiero jechać zrobić to bym zasuwała do apteki po teściora żeby rozwiać tą niepewność i się nie nakręcać niepotrzebnie :) To może te nasze sny były już na przyszły cykl i wtedy zobaczysz II krechy :)

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia kciukam, kciukam, kciukam! Wczoraj mikrospadek, ale dzis już dobrze, także wierzę ze Ci sie uda:*

Cigaretta powodzenia!

Morwa to dobre wieści! Odpoczywaj i hoduj fasola, żeby w końcu sie pokazał swojej mamie:*

Magda dzis odebrałam wynik - progesteron 18,36 ng/ml.

Agata apetyt nadal dopisuje, ale piersi bolą jak na @ już od kilku dni, a tempka wczoraj lekko w dół. Dzis niestety nie udało mi sie zmierzyć, bo całą noc zamiast spać pracowałam, ale nastawiam sie na wizytę @ w weekend;)

klaudia1534, Morwa lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczynki, ale w tym cyklu nie staraliśmy się za bardzo, więc w sumie mnie to wcale nie dziwi, na nic nie liczyłam.

Agatka, tak, już się dobrze czuje hehe, koniec z alkoholem :) wole nie pić niż tak się męczyć na drugi dzień :)
    a TY jak się czujesz????

• Zetka Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cigaretta, powodzenia podwójnie kochana :) Czekamy na dobre wieści.

Morwa, będzie dobrze. Pewnie gdybyś nie robiła bety tyle razy, to nic by Cię nie niepokoilo. Także teraz nie martw się. Czy ta wizyta 11czerwca jest aktualna?
    Ja na początku też miałam różne bóle, jak ba @ jak na owulke, klucia itp. Teraz odpoczywaj, beta rośnie, dzidzia się lokuje. Na pewno będzie dobrze.

Kotowa, uważaj na siebie. Ja na początku też miałam miesowstret :) Jadłam często, bo jak przez 2-3godziny nie miałam nic w ustach to mi niedobrze było. Odpoczywaj i idź na trochę chodź na zwolnienie dłuższe.

She, trzymam kciuki za Twoja owulke.

Nusia, buu :(

Klaudia, oczekujemy jutro dwóch kreseczek :)

Madlene popowodzenia :)

Juwelka, dzieki za listę :)

Agatka, jak sie czujesz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 10:23

klaudia1534, Morwa lubią tę wiadomość

82doh371efo4yjxe.png
    82doh371ee36m5no.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Ja dzisiaj lecę na miasto załatwiać wiele spraw. Czeka mnie wizyta w NFZ, w Sądzie, u optyka, mąż odbiera dowód itd. Straszna bieganina.
    Miłego dnia Wam życzę :D

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • magdaM85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Klaudia kciukam, kciukam, kciukam! Wczoraj mikrospadek, ale dzis już dobrze, także wierzę ze Ci sie uda:*

Cigaretta powodzenia!

Morwa to dobre wieści! Odpoczywaj i hoduj fasola, żeby w końcu sie pokazał swojej mamie:*

Magda dzis odebrałam wynik - progesteron 18,36 ng/ml.

Agata apetyt nadal dopisuje, ale piersi bolą jak na @ już od kilku dni, a tempka wczoraj lekko w dół. Dzis niestety nie udało mi sie zmierzyć, bo całą noc zamiast spać pracowałam, ale nastawiam sie na wizytę @ w weekend;)
    Kalika a jak to się ma do norm? mi sie wydaje, że jest ok. Tak się dopytuje bo ja w tym cyklu też muszę zrobić. A jak apetyt,dalej dopisuje? może to zachcianki już:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • believe Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klaudia, u Ciebie wykresik śliczny! faktycznie wczoraj nieznaczny spadek i dzisiaj znowu temperatura poszła do góry :) zaciskam kciuki!

klaudia1534 lubi tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdaM85 wrote:
    Kalika a jak to się ma do norm? mi sie wydaje, że jest ok. Tak się dopytuje bo ja w tym cyklu też muszę zrobić. A jak apetyt,dalej dopisuje? może to zachcianki już:)

Normy w moim lab dla fazy lutealnej to 1,7-27,0 wiec moje 18,36 w 7dpo jest gdzieś w połowie normy. Podali tez normę dla I trymestru i ona wynosi 9-47, także mój wynik tez sie mieści, wiec wydaje mi sie ze taki poziom jest wystarczający do podtrzymania ewentualnej ciąży.
    Apetyt mam większy, ale wydaje mi sie, ze zawsze przed @ jakaś taka nienasycona jestem ;) Poza tym już poważnie przeczuwam @ w kościach, także to nie zachcianki a łakomstwo przeze mnie przemawia;p
    Magda, a byłaś już u tego nowego ginka, o którym wspominałaś? Ustaliliście coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2015, 11:20

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• agata83 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zetka, Nusia u mnie to tak srednio. Ostatnio same problemy. Bylam u rodzicow w zeszlyn tyg, moja mama w szpitalu, wiec kursowalam miedzy domem a szpitalem. Poszlam do swojej ginki, bo tu na ostatniej wizycie polozna powiedziala mi, ze mam za maly brzuch, ale powiedziala mi, ze dziecko rosnie prawidlowo, lecz ma pepowine okrecona wokol szyji. Wiec sie troche zmartwilam. W niedziele dostalam dziwnych skurczy i mocno bolal mnie brzuch, wiec wczoraj pojechalam do szpitala. Z malutka wszystko ok, pepowina juz sie odwinela, ale wyszly bakterie w moczu i moze temu mialam te skurcze. Dostalam antybiotyk i mam 2 tyg zwolnienia.

Zetka a ty na zwolnieniu caly czas jestes? Kiedy teraz masz wizyte?

• magdaM85 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalika wrote:
    Normy w moim lab dla fazy lutealnej to 1,7-27,0 wiec moje 18,36 w 7dpo jest gdzieś w połowie normy. Podali tez normę dla I trymestru i ona wynosi 9-47, także mój wynik tez sie mieści, wiec wydaje mi sie ze taki poziom jest wystarczający do podtrzymania ewentualnej ciąży.
    Apetyt mam większy, ale wydaje mi sie, ze zawsze przed @ jakaś taka nienasycona jestem ;) Poza tym już poważnie przeczuwam @ w kościach, także to nie zachcianki a łakomstwo przeze mnie przemawia;p
    Magda, a byłaś już u tego nowego ginka, o którym wspominałaś? Ustaliliście coś?
    To w takim razie bardzo ładny wyniczek:) zaciskam kciuki, żeby się zielony kropek pojawił niedługo:)

Tak byłam u nowego gina. Póki co jestem zadowolona. Pierwszy raz tyle czasu siedziałam w gabinecie u lekarza:) wizyta trwała jakieś 45 minut, kolejnym zaskoczeniem była cena, bo spodziewałam się że będzie drożej.
    Z kwestii leczniczych to spisał wszystkie wyniki jakie miałam, zwiększył mi dawkę letroxu na tarczycę, bo cały czas to tsh jest za wysokie do ciąży (ostatni wynik 1,56, a przy planowaniu ciąży powinien być poniżej 1 wtedy jest najbezpieczniej), na prolaktyne zmniejszył mi dawkę bromergonu bo mówił że ta prolaktyna może być ściśle związana z tarczycą więc trzeba będzie obserwować i mam brać bromka tylko w pierwszej fazie cyklu:) za miesiąc mam powtórzyć badania i dodatkowo właśnie progesteron zmierzyć w 21 dc. Dał mi też wykaz badań do zrobienia przed ciążą takich standardowych (m.in. toksoplazmowa, rózyczka). Muszę trochę jeszcze wagę zrzucić to na pewno pomoże. Najbardziej zmartwiło mnie bo w trakcie usg wyszło że mam jak to on określił "nieciekaw, niepokorne" endometrium i mówił że będzie trzeba obserwować. Jak zrobię wyniki to mam mu na maila wysłać i wtedy powie co dalej. Ogólnie ma bardzo dobre opinie, więc zobaczymy jak będzie. Daję mu czas do końca roku:) jak nie to wybierzemy się już pewnie do konkretniejszej kliniki, trochę już szukałam i jakby coś to pewnie zdecydujemy się na Bociana w Białymstoku. Koleżanka tam jeździła i bardzo poleca, po kilku latach starań i leczenia dopiero tam jej lekarze pomogli i naturalnie zaszła w ciążę:)ogólnie jestem dobrej myśli:)
    Ale się rozpisałam:)

dqprk6nlnzlsawwt.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane :*

Agata, co u Ciebie? Jak sie czujesz?
    Ja jak zwykle duzo nauki, chociaz ostatnimi czasy troche sobie pofolgowalam i jestem bardzo do tylu, ale miejmy nadzieje, ze nadrobie jakos :D

Cigaretta trzymam kciuki :*

Klaudia kiedy testujesz?

Nusia :( nie lubie tego :( Tule mocno :*

Madlene w koncu oficjalne staranka :D

Kalika u Ciebie na @ jeszcze za wczesnie, a uwierz mi piersi moga bolec na @ i na ciaze tak samo :P

Zetka a jak Ty sie czujesz Slonce?

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata wlasnie doczytalam. Matko mialas troche przezyc. Dobrze ze wszystko juz ok z dzidzia :* Teraz odpoczywaj i staraj sie myslec pozytywnie, choc wiem ze to trudne :*

Morwa, a ja bym sie jednak cieszyla z kazdej chwili z tego ze masz ta fasolke w brzuchu. Wiem co mowie, bo ja tez tak sie wypieralam, a jak moje dziecko postanowilo odejsc to zalowalam, ze nie cieszylam sie nim tylko staralam sie nie myslec, w razie czego.

Magda, mnie sie wydaje ze ta tarczyca jest ladna. Powinna byc kolo 1 -1.5, ale skoro lekarz chce ja jeszcze zbijac, to pewnie wie co robi.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za kciuki zobaczymy jutro co z tego wyniknie :)

She jeśli okres nie pojawi się jutro to wtedy zatestuje, ale dopiero po południu bo dzisiaj nie mam gdzie testu dorwać.

3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 czerwca 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja tak na szybciutko: jutro zostane ciocią :)
    siostra jest już 4 dni po terminie, dzisiaj była u położnej, oderwala jej chyba pęcherz od macicy czy coś takiego, żeby skurcze się jakieś zaczęły. Póki co ma rozwarcie dopiero na 1 cm, ale wody jej nadal nie odeszły, więc jak dzisiaj się nic nie zadzieje to jutro w południe będzie miała cesarkę :)
    nie mogę się doczekać Niuni!!! :)

Agatka oj to miałaś rzeczywiście trudne chwile, ale najważniejsze, że juz jest wszystko ok. Brzuszkiem się nie przejmuj, moja siostra tez miała mały, a w osttanim miesiącu straszliwie jej urósł :) wybraliście imię? :)

• kalika Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She niby tak, ale mnie zawsze cycuszki zaczynaja boleć na tydzień przed @, a na kilka dni wcześniej zaczynam czuć charakterystyczny dyskomfort w dole brzucha i teraz jest tak samo, także @ przybędzie czy nam sie to podoba czy nie ;)

Magda to świetnie, ze jesteś zadowolona z lekarza i macie plan działania. Oby wspólnymi siłami udało wam sie osiągnąć sukces:) a ten Twój ginek zna sie na wykresach, czy nie interesują go one?;)

Morwa tez uwielbiam taki deser-prosty ale jest w nim moc;) Gdybys chciała osiągnąć jeszcze wyższy poziom rozkoszy to polecam taka modyfikacje-kocham ten deser! http://www.mojewypieki.com/post/eton-mess
    Progesteron robiłam też 2 cykle wstecz, w moim 52-dniowym cyklu. Wówczas na 14 dni przed @ wynosił 1,54, a na 6 dni przed @ był podobny do tego aktualnego i wynosił 17,03. Innego porównania nie mam :)

Morwa lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ