X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene plusem jest to, że mąż ma takie samo zdanie jak ja jeśli chodzi o teścia, ale życie w takiej atmosferze jest co raz bardziej uciążliwe.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene ja się właśnie tego obawiam.... ja już się czasem kłócę o to, mówię że mi się to nie podoba że powinna to ona się zastanowić nad sobą i swoim postępowaniem że ciekawe czy by chciała żeby jej teście tacy byli namolni i ona jest taka że taką swoją słodyczą dobrocia tak umęczy człowieka że głowa mała.
    No ale to jest jego matka.....
    I tak jak mówiłam nawet jak jej zwraca uwagę i ja jej daję do zrozumienia to i tak to nic nie daje....

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobrze ze męzowie Wasi są po wasezj stronie, bo znam i takie przypadki gdy jest na odwrót :/

Madlene a jak Ty się czujesz? transfer w przyszłym tygodniu pewnie. jutro idę na usg i bedziemy podglądać endometrium, bo od tego zależy termin transferu.

• Ania24 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss trzymam kciuki :*
    Ja też muszę w końcu iść do lekarza i zacząć coś robić...

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzie jest reszta dziewczyn?
    nataliano, Morwa, She, Smerfelinka i inne...

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • klaudia1534 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny gdzieś zaginęły, Moniki też dawno nie widziałam.

Nasza Pchełka jest już z nami <3
    3jvz6iye0wj7pqpl.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Zetka? wiadomo co u niej?

• Madlene84 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss to trzymam kciuki.

Niepokorna ja jestem chudzielcem, wiec juz troche widac, znaczy ja widze. Rano odrobinke, ale popoludniu i wieczorem juz niezle. W kazdym badz razie spodnie cisna, zamowilam juz pierwsze ciazowe spodnie, ale bede je miala dopiero po 20stym. Przytylam okolo 1-1.5kg zalezy kiedy, bo waha mi sie waga okolo kilograma z dnia na dzien. Odpukac i zeby nie zapeszyc, wczoraj czulam sie super, dzis narazie tez tak jest, mam nadzieje, ze rzeczywiscie wstepuje w ten dobry czas :)

Ale zeby nie bylo nudno, wczoraj wypadla mi plomba z zeba i mam dziure jak krater :/ Wizyta dopiero na czwartek, i jak normalnie nie boje sie dentysty, to czuje ze tym razem moze byc roznie :P

Trzymajcie kciuki za mojego meza bo zdaje egzamin za 15 minut :)

CO do tesciowych.... moj maz tez byl po mojej stronie, ale tesciowa moja cwana i tak kombinowala za plecami naszymi, ze i tak sie klocilismy.... i poki znami mieszkala to nawet tego nie widzielismy... przejrzelismy na oczy jakis czas po tym, jak sie jej pozbylismy. Wtedy zrozumielismy, ze wszystko co sie zle dzialo w naszym malzenstwie to jej interwencje, ale tak jak mowie na tyle cwana byla, ze ciezzko to bylo dojrzec. My przez to bardzo duzo przeszlismy.... a dla niej najwazniejsze bylo, aby nas sklocic, a synus wtedy wrocil by do Polski i zamieszkal z nia. Wierzycie? Nie mialo znaczenia, ze jej wnuki beda zyc bez ojca, bo ze o moja samotnosc sie nie martwila to mam gdzies hahaha. Smieje sie teraz z tego, bo wyszlismy z tego wszytskiego niesamowicie silniejsi i teraz... to jest jego matka... ale skoro ona nie szanuje jego wyborow i dla niej nie jest najwazniejsze aby on byl szczesliwy... no to sorry... zalozyl rodzine i to my jestesmy dla niego najwazniejsi, chocby nie wiem co. To tak bardzo ogolnikowo, bo sytuacja jest delikatnie mowiac skomplikowana do dzis.

triss lubi tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przez to cisza tu straszna...

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, czuję się coraz mniej atrakcyjna :( I kompletnie nie mam ochoty na seks. A mówi się, że w ciąży libido rośnie :(

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wlasnie co u Zetki, nic nie wiemy :(

A reszta pewnie korzysta z lata w Polsce i plażing i smażing :P

zrz6e6ydhjw308do.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja będe kiedyś najlepszą teściową, obiecałam to sobie i chocby nie wiem, co taka własnie będę :)

Madlene84 lubi tę wiadomość

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Kurde, czuję się coraz mniej atrakcyjna :( I kompletnie nie mam ochoty na seks. A mówi się, że w ciąży libido rośnie :(

Ponoc w drugim trymestrze, w pierwszym za duzo zmian, wszystko sie musi uregulowac. Ale ja sie tez czuje brzydsza.... bedzie corcia :P

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Ponoc w drugim trymestrze, w pierwszym za duzo zmian, wszystko sie musi uregulowac. Ale ja sie tez czuje brzydsza.... bedzie corcia :P

Ja się nie czuję brzydsza, tylko grubsza. A tak to ok wyglądam. Cycki mi się podobają :D
    Dobra, uciekam zająć się czymś pożytecznym. Miłego dnia kochane :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIEPOKORNA wrote:
    Ja się nie czuję brzydsza, tylko grubsza. A tak to ok wyglądam. Cycki mi się podobają :D
    Dobra, uciekam zająć się czymś pożytecznym. Miłego dnia kochane :)

Mi corcia powiedziala, ze mi tylek urosl hahaha, poki co to mnie narazie nie rusza ;)

zrz6e6ydhjw308do.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 wrote:
    Mi corcia powiedziala, ze mi tylek urosl hahaha, poki co to mnie narazie nie rusza ;)

No mi jakby mąż tak powiedział to chyba bym się pod ziemię zapadła.
    A dzieciakom jak powiedziałaś?

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene dzieci sa beztrosko i bezwarunkowo szczere :)

ja przytyłam przez te dwie stymulacje chyba z 5 kilo :/ jestem raczej drobna więc u mnie to na prawdę sporo. Nigdy wczesniej tyle nie ważyłam (no oprócz czasu ciązowego). Za to moj P. wydaje się być tym faktem zachwycony ;)

mnie wkurza najbardziej to, że nie mieszcze sie w ubrania. Chociaż teraz zauwazylam ze w pasie mam luźniej, objawy hiperki znikają, wiec i brzuch się zmniejszył na szczescie :)

• Smerfelinka Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja się nie odzywam, bo ciężko mi chociaż chwilę dla siebie złapać w pracy. Niestety zapierdziel okropny, a ja jakby ostatnio mam kryzys i zero motywacji do pracy, przez co idzie jeszcze gorzej :/ Po pracy nie mam już ochoty siadać do komputera i tak mi mijają dni... No i nie powiem, podłamałam się kolejnym niepowodzeniem na polu starań o dzidziusia i nie chciałam Wam ciągle narzekać. Wpadłam w taki dołek przez to wszystko, że ciężko mi cokolwiek sensownego napisać, ale poczytuję Was w nielicznych wolnych chwilach i zbieram siły, bo @ powoli się wynosi. Może uda mi się jeszcze później odezwać. Miłego dzionka Kochane!

👩36 lat 🧑39 lat

1 ❄️

7 dpt - beta <1 💔
    8.02.2025 - transfer blastocysty 2.1.1 🤞❤️

14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
    9 dtp - beta 32 mIU/ml
    11 dpt - beta 75 mIU/ml
    13 dpt - beta 225 mIU/ml
    16 dpt - beta 1028 mIU/ml
    18 dpt - beta 1804 mIU/ml
    20 dpt - beta 2872 mIU/ml
    24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
    14.10 - pusty pęcherzyk 💔

kwalifikacja z MZ - 10.06

21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔

lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞

luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży

22.07.2019 - urodził się Leon <3
    13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
    październik 2018 - Salve - ivf
    sierpień 2018 - histeroskopia ok
    kwiecień 2017 - hsg ok
    starania od 2014
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz tez pewnie by nie plakal jakbym przytyla nawet nie bedac w ciazy, ale wiem, ze ja bym sie zle czula. Ale z drugiej strony nie posiadam silnej woli, wiec gdyby mi sie przytylo np od jedzenia, to nie wiem co by bylo silniejsze.... zle samopoczucie, czy jednak fakt ze uwielbiam jesc :P

Moje dzieci szczere do bolu, ale ich tata tez.... wydaje mi sie jednak ze to dobrze :)

Niepokorna pytasz jak powiedzialam dzieciom o ciazy?

zrz6e6ydhjw308do.png
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 4 sierpnia 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maz nie zdal tego egzaminu.... oblal na ostatniej prostej :( I o ile wierze, ze zda nastepnym razem, to on wsciekly.... strasznie takie rzeczy na niego dzialaja demotywujaco. Jedzie wlasnie do domu, musze go ustawic do pionu i zamowic nastepny egzamin :)

zrz6e6ydhjw308do.png
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ