Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
-
WIADOMOŚĆ
-
Cigaretta głowa do góry! Jesteś po zabiegu, wszystko pięknie udrożnione, sprawdzone, jajniki podrasowane, także teraz musi być juz z górki. Uda sie, jesteś juz o krok i absolutnie nie wolno Ci teraz popadać w rezygnacje, bo to najmniej odpowiedni moment :*
I prosze mi usunąć te smutasne minki, bocian był idealny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 17:24
Morwa, Cigaretta lubią tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykalika wrote:Cigaretta głowa do góry! Jesteś po zabiegu, wszystko pięknie udrożnione, sprawdzone, jajniki podrasowane, także teraz musi być juz z górki. Uda sie, jesteś juz o krok i absolutnie nie wolno Ci teraz popadać w rezygnacje, bo to najmniej odpowiedni moment :*
I prosze mi usunąć te smutasne minki, bocian był idealny! -
Jestem.
Kalika, wczoraj zrobilam tak jak mowilyscie, zimny oklad na glowe i polozylam sie do lozka, ale jeszce wzielam lyk syropu przecibolowego moich dzieci - pomyslalam, ze jak oni mieli go przepisany majac 2 latka, to chyba nic mi nie bedzie - wiem wiem, pewnie nie powinnam. Ale z tym okladem na glowie usnelam i udalo mi sie przespac cala noc, bez bolu w nocy. Za to godzine po wstaniu z lozka bol glowy zaczal wracac, wiec od razu wzielam jeden panadol i do teraz mam spokoj! Odpukac, bo ciagle mam stresa, ze za chwile wroci, ale jest ok. Dzieki ze pytasz.
Agatka ogromne gratulacje, imie jest przesliczne, mam nadzieje, ze z Malutka wszystko w najlepszym porzadku mimo jej pospiechu. Ja sie urodzilam w 8 miesiacu i zobaczcie jaki bystrzak
Kotowa, jestem z Toba, sercem, myslami i modlitwa. Bedzie dobrze, bo zaslugujecie na szczescie! Zycie wam wszystko wynagrodzi i wierze w to z calego serca. Tak jak dziewczyny pisaly, to jest po prostu niesprawiedliwe, ze w ogole ludzie staja przed takimi wyborami. Trzymajcie sie kochani!
Jutro zabieraja moja kanape i z miesiac albo lepiej zostaniemy bez, bo nowej nawet jeszcze nie wybralismy
Na jakiej wysokosci brzucha moge w tej chwili poczuc ruchy Maluszka? Gdzies chyba bardzo nisko, co?
Morwa mam nadzieje, ze te Twoje cykle rzeczywiscie sie teraz ureguluja, chociaz tyle dobrego z tego by bylo. Przykro mi bardzo, ze jakies dolegliwosci i chorobska ciagle Ciebie dopadaja
Mnie wlasnie przyszli sasiedzi dokarmic i dostalam od sasiadki golabki w sosie pomidorowym, mniam, mniam, mniam
Musze zaczac robi kocyk dla dzidziusia na drutach. Dwojce moich dzieci zrobilam, wypada zrobic i trzeciemu. A czas zleci nawet nie bede wiedziala kiedy.
Cigaretta, Ty juz jestes blizej swojego cudu niz dalej, wystarczy tych wszystkich przejsc, teraz w koncu musi sie udac!
-
kalika ale mam do Ciebie pytanie z innej beczki.... o synka mojego chodzi, Mlody ma troche ponad 6 lat i zdarza mu sie w nocy nie poczuc, ze chce mu sie sika i posika sie do lozka. Zdarza sie to co prawda sporadycznie bardzo, ale jednak.... powinnam sie martwic?
A drugie pytanie, co do pielegnacji siusiaka (tym bardziej, ze drugi siusiak nam rosnie prawdopodobnie ).... mi lekarz nie kazal ruszac i nigdy nie ruszalam tam mu nic, bo cos mi sie obilo o uszy, ze jak powoli zacznie dojrzewac, to ten napletek sam sobie bedzie sciagal powoli, ale dzisiaj przeczytalam jakis artykul, ze w tym wieku, to juz powinien byc sciagniety.... nigdy nie mielismy zadnego problemu, bakteri, zapalenia, zaczerwienien, nigdy sie nic nie dzialo. I nie wiem, czy mu teraz kazac powoli przy kapieli probowac sciagac ta skorke na dol, czy rzeczywiscie zostawic w spokoju w dalszym ciagu. On ma tak, ze tylko cewke/dziurke do sikania jest widoczna.
Sorki dziewczyny za prywate Ale moze i ktorejs sie przyda, jak nie teraz to w przyszlosci -
Madlene, faktycznie w tym wieku napletek powinien sie juz odprowadzać (uważa sie że granica to 3 rok życia). Jesli chodzi o niemowlęta i małych chłopców to podczas kąpieli powinno sie delikatnie ten napletek odciągać, tylko tyle ile sie da, z czasem bedzie to coraz więcej, nic na sile, bo wówczas powstają mikropęknięcia, blizny i to moze być przyczyna problemu na całe zycie. Jak będziecie na wizycie u swojego lekarza to pokażcie mu jak to wyglada, a do tej pory niech stara sie odciągać przy myciu lub sikaniu. Jesli to nie pomoże to może być konieczne zastosowanie maści ze sterydem lub nawet interwencji chirurgicznej.
Co do moczenia to pojawiło sie ono niedawno, czy od zawsze tak ma? W dzień tez mu sie to zdarza?Madlene84 lubi tę wiadomość
06.2015 - nasz aniołek:*
-
Kurcze widzisz przegapilam w takim razie. Mi lekarz powiedzil ze sa 2 szkoly, jedna zeby odciagac od malutkiego, druga zeby nie ruszac. I on zdecydowanie byl za ta druga. To był lekarze PL. U nas w IRL to pewnie poki sie nic nie bedzie dzialo, to beda olewac, ale zobaczymy jak to bedzie wygladalo przy kapieli.
Jesli chodzi o moczenie, to od zawsze, tylko czestotliwosc sie zmniejsza, teraz to nawet raz na miesiac, czasem dwa. Tylko podczas snu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 sierpnia 2015, 23:08
-
nick nieaktualnyMadlene dzięki za pocieszenie :* dużo zdrówka Ci życzę!
Kalika z Ciebie jest chodząca encyklopedia, dobrze Cię tutaj mieć, bo zawsze można się czegoś ciekawego dowiedzieć i zapytać zresztą Morwa to samo , zawsze jakaś ciekawostka zarzuci.
Chyba zrobię sobie wolny weekend od forum, nie wiem czy mi wyjdzie, w razie czego życzę wam fajnego, spokojnego weekendu! Buziaki :* :* :*Madlene84 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzien dobry dziewczyny!
Madlene moja mama kazdemu z moich braci (a mam ich az 4) sciagala delikatnie podczas zmiany pieluchy. Z tego co wiem i widze moi chlopacy nie maja zadnych nastepstw. Kiedys jak opiekowalam sie 2letnim chlopcem, jego matka tego nie robila i po jakims czasie musiala isc z nim na zabieg bo juz biedny przy sikaniu plakal z bolu. Chyba sie zrastalo to wszystko. Nikomu nic nie radze ale ja napewno pojde za rada mojej mamy
Co do moczenia przescieradla, to tez tak mialam jako 6-7latka, snilo mi sie ze jestem na kibelku i moczylam przescieradlo moze poprostu przed samym spaniem dopilnuj aby sie wysikal. A ile godzin orzesypia w nocy? Jesli jest spiochem i ma dlugie nocki to pecherz poprostu musi sie wyproznic
a ja robilam wxzoraj test, wyszedl negatywny, dzis czuje ze @ sie zbliza. Mam tylko nadzieje ze nie bedzie bardzo bolesna bo orzede mna dzis i jutro dluga droga
pozdrawiam goraco -
Dzien dobry.
No właśnie u nas same dziewczynki w rodzinie i nie było kogo popytać. A teraz pewnie będziemy mieli problem wieczorem tata ma z nim pogadać żeby sam próbował ściągać ta skórę przy kąpieli i sikaniu i zobaczymy za jakiś czas czy to w ogóle coś się rusza. No a jak nie to lekarz.
A co do sikania nocnego to pytałam go i twierdzi ze nie czuł ze mu się chce i się nie obudził.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 10:43
-
Hej dziewczyny
Długo się zbierałam, żeby napisać, bo u mnie ostatnio nic dobrego się nie dzieje. Niestety na tą chwilę z bólem serca musimy wstrzymać starania. Głównie ze względów medycznych, ale nie tylko. Nie chcę się wdawać w szczegóły, bo mimo że w tej chwili to jedyne wyjście, to dalej jest mi z tym bardzo źle. Jak dobrze pójdzie to do starań wrócimy dopiero gdzieś na początku grudnia Niby to cztery miesiące, ale dla mnie to jednak stracony czas... Mam jednak nadzieję, że wznowimy działania z nową energią i to zaprocentuje Z przyjemnością Was czytam, ale trochę mi przykro, że u mnie na razie żadnych pozytywnych wieści nie będzie. Dlatego z góry przepraszam, jeśli nie będę się odzywać, chociaż pewie zaglądąć będę, bo to już silniejsze ode mnie Poza tym wszystkim Wam kibicuję i jestem ciekawa dalszych losów Z OF na dobre nie znikam, bo lekarz radzi obserwować cykle tak czy tak, żeby wiedzieć, na czym stoimy.
W razie gdybym jednak dłużej się nie odzywała, to pozdrawiam Was wszystkie, dziękuję za wsparcie i życzę wszystkim starającym się zielonych kropeczek, a spokojnych ciąż tym, którym już się udało!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 11:25
👩36 lat 🧑39 lat
14.09.2024 - transfer blastocysty ❄️
9 dtp - beta 32 mIU/ml
11 dpt - beta 75 mIU/ml
13 dpt - beta 225 mIU/ml
16 dpt - beta 1028 mIU/ml
18 dpt - beta 1804 mIU/ml
20 dpt - beta 2872 mIU/ml
24 dpt - pęcherzyk 0,94 cm
14.10 - pusty pęcherzyk 💔
kwalifikacja z MZ - 10.06
21.08.2023 - transfer blastocysty 3AA ❄️ 💔
lipiec 2023 - transfer odwołany - za niski progesteron 😞
luty 2023 - poronienie naturalnej ciąży
22.07.2019 - urodził się Leon
13.11.2018 - transfer blastocysty 4AA
październik 2018 - Salve - ivf
sierpień 2018 - histeroskopia ok
kwiecień 2017 - hsg ok
starania od 2014 -
Smerfelinka pamiętaj, że my tutaj jesteśmy i czekamy na Ciebie :*
nataliano udanego wypoczynku!
A mnie chyba owulka zaskoczyła w tym cyklu i przyszła o parę dni za wcześnie a serduszkować na całego dopiero mieliśmy zacząć Chyba od przyszłego cyklu zacznę znów mierzyć temperaturę (choć mam nadzieję, że ten będzie ostatnim na 9 miesięcy).NIEPOKORNA, Smerfelinka, kalika, nataliano lubią tę wiadomość
-
Kochane, przepraszam ze się nie odzywałam. Wylądowałam na tej patologii, mega doła miałam. 6.08.2015 lekarz na obchodzie mi powiedział ze będę tu do porodu (tp 23.08), ryczałam dzień cały. Następnego dnia na obchodzie inny lekarz pyta jak się czuje, czy jadłam no i ze ciąża donoszona i ze dzisiaj możemy rozwiązać ciążę. To był 37t+5d. To był szok. Chcialam żeby Michaś jeszcze kilka dni posiedział ale taka masakra była z tymi lekarzami, ja byłam w szoku ze po prostu uwierzyć nue mogłam. Mąż ledwo zdążył, jak mnie cięli to nawet nie wiedziałam czy on zdążył na czas. A on akurat wbiegł na kilka sekund jak Małego wyciągnęli i zaczął płakać
Tak więc Michaś urodzony 7.08.2015r 3080g i 54cm
Cesarka to dla mnie masakra, wolałabym cztery razy naturalnie urodzić
Proszę, napiszcie komu gratulować w skrócie, bo nie ma szans na nadrobienie. Mały wisi na cycki jedno karmienie to 1-1,5h.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/928056c14e2f.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c4955beb8ad1.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 15 sierpnia 2015, 17:25
D-dawna, Cigaretta, Morwa, Kotowa, Monika***, magdaM85, Madlene84, kalika, nataliano, agata83, aneczka85m lubią tę wiadomość