X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • Kotowa Autorytet

Wysłany: 29 września 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    kalika, miło Cię znowu widzieć :-)

Byłam dziś u mojej ginki, powiedziała, że fizycznie wszystko super i gdy tylko będziemy gotowi psychicznie, to możemy ruszać. Według niej badania genetyczne to formalność, zdziwiła się mocno, że jeszcze nie zrobiliśmy...
    Także wkrótce idziemy na badania i czekamy na moment, kiedy chęć posiadania dziecka będzie większa od przerażenia

kalika, Madlene84, Morwa, Doda, Cigaretta, triss, kahaśka lubią tę wiadomość

Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
    Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss i jak po zabiegu? Mam nadzieję, że wszystko dobrze! Daj znać kochana :*

triss lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Jestem, przeżyłam, obudziłam sie w całkiem niezłym nastroju ;)

Niby wszystko ok. Żadnych zmian, polipów, mięśniaków etc. Czysto. Ale endometrium fatalne. Jak to lekarz określił "anemiczne". Blade i cienkie jak u kobiety po menopauzie albo w trakcie brania tabletek anty. Prawdopodobnie zachwiana gospodarka hormonalna jest przyczyna - a konkretnie niski poziom estrogenów.

Cykle z transferami miałam na estrofemie, wiec to endo sobie rosło ładnie. To chyba nie jest jednak przyczyna ze zarodki nie chcą ze mną zostawać. Chyba. Jak będę u siebie w klińice to pogadam o tym z lekarzem prowadzącym. Wyjaśniła sie za to sprawa moich plamienie po i przed @. Słabe endometrium.

Madlene współczuje tego leczenia. mam nadzieje ze to szybko i łatwo pójdzie. Biedna, pewnie za dużo nie możesz brać środków przeciwbólowych a ból pewnie nie do zniesienia, jak ten ząb do kanałowego.

Kotowa :* a co to za badania genetyczne macie do wykonania? Kariotypy chyba robiliście? Czy sie mylę?

Morwa 10 .10 to dobra data na testowanie :) ja lubię każdy dziesiąty dzień miesiąca. Zgarniam wtedy wynagrodzenie za miesięczny trud pracy :D ;) kciuki mocne &&&&

Kalika mam nadzieje ze mimo natłoku obowiązków nie przegapiliście owulki :P bo ja cały czas za Ciebie kciuki trzymam :)

Morwa, kalika, Kotowa lubią tę wiadomość

• kalika Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My w tym cyklu oczywiście znów z przygodami. Ovu jeszcze nie wyznaczył mi owulki, ale wg mnie była wczoraj. Niestety wczorajsze <3 nam nie wypaliło. Jesli chłopaki z przedwczoraj nie przetrwały trudów życia, to znów bedzie kiszka:/ Mimo wszystko tez wpraszam sie 10.10. na testowanie z Morwa;)

triss, Morwa lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10.10 mój ślub :)
    A 11.10 testuję:)
    Na wrazie w przetestuję się jutro bo w piatek %%% mogą wejść.

Trzymam kciuki:*

triss, Morwa lubią tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ksosia wrote:
    10.10 mój ślub :)
    A 11.10 testuję:)
    Na wrazie w przetestuję się jutro bo w piatek %%% mogą wejść.

Trzymam kciuki:*

Ja bym zatestowała w dniu ślubu przed nim, by mąż miał jeszcze piękniejszy dzień :D

triss lubi tę wiadomość

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Kotowa Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, cieszę się, że wszystko dobrze poszło :-) musimy zrobić pełne kariotypy i jeszcze jakieś rozszerzone pod kątem tej translokacji, która była. W środę będę też miała wyniki tsh, bo pod koniec ciąży wpadłam w nadczynność. Wtedy zobaczymy czy się unormowało czy trzeba potraktować to lekami

Małgosia 24tc +15.08.2015💔
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb 😔
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki 😔
    06.2018 - crio 1 blastki 😔
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb😔
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020💔
    03.2021 - crio 1 blastki 😔
    06.2021 - crio 1 blastki 😔
    02.2022 - 5 ICSI PGD: 14 oocytów->2 blastki->1❄po PGD
    09/2022 - crio blastki, 5dpt - 16, 7dpt - 40, 9dpt - 113, 11dpt - 382, 19dpt - 6563,
    4/10 - usg, crl 9,1mm, ❤ 135/min
    Alicja ❤️ 26/05/23, 3600g, 50cm
  • Madlene84 Autorytet

Wysłany: 30 września 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss dobrze ze juz po i ze wszystko w miare w porzadku, bez jakichs bardzi dziwnych niespodzianek. Ciesze sie tez ze w miare sie trzymasz.

Kalika wlasnie gdzies nawet dzis czytalam, ze najlepsze sa te plemniczki sprzed, takze trzymam za Ciebie i Morwe kciukasy z calych sil za 10 dni.

Z zebem od wtorku jest nieco lepiej, ale biore antybiotyk, co nie bardzo mnie cieszy. Jednak calkiem bolec nie przestal, chociaz da sie zyc. Jutro na 8:50 USG polwkowe a na 12:00 kanal. brrr

Dobranoc :*

Morwa, D-dawna lubią tę wiadomość

Emilka 10 lat & Davidek 7 & Philipek ♡
    zrz6e6ydhjw308do.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene trzymam mocno kciuki, daj znac jak połowkowym :) mam nadzieje ze z tym zebem szybko się lekarz upora :*

Kotowa wierzę ze wszystko wyjdzie w porzadku po badaniach. Jestem z Tobą całym sercem :*

Niepokorna co u Ciebie? jak sie czujesz?

Madlene84, Kotowa lubią tę wiadomość

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u nas ok. Synuś zdrowy i śliczny. A ja lecę do dentysty.

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3fbfe68945d.jpg

D-dawna, Morwa, triss, klaudia1534, Cosma, Monika***, agata83, Kotowa, kahaśka lubią tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene84 dziękuję za łzy wzruszenia z rana :)

Synuś przybił piątkę! :)))

a słyszałyście, że od kiedy R. Lewandowski wbił pięc strzałów, to piątkę przybije się lewą reką huehuehue :D

Morwa, Madlene84 lubią tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene jaka łapka cudna :) <3 śliczny !! powodzenia u dentysty

Madlene84 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prześliczne fotki, Madlene :)

Fajnie, dziewczyny, że robicie badania i w porządku wychodzą, przynoszą Wam pozytywne nastawienie, chociażby troszkę :)

U mnie się okazało, że nie powinnam brać niepokalanka, bo mi się z neuroleptykiem gryzie :/ Wychodzi, że oba leki będą miały osłabione działanie "z uwagi na antagonizm w stosunku do receptorów dopaminowych". Więc wezmę to opakowanie do końca (15 dni, bo przy mojej wadze to dwie dziennie) i dam sobie spokój ;)

Pytałam wczoraj męża, czy jak go umówię na badania, to pójdzie. Powiedział, że nie wie. Więc odparłam, że nie ma prawa już mówić, że to być może jego wina, skoro nie chce tego sprawdzać.
    Trochę chujowo, że pozostaję sobie sama z poczuciem winy i bycia gorszą, od tych wszystkich brzuchów naokoło, ale co tam...
    Nie mam do niego żalu, bo chyba w analogicznej sytuacji postąpiłabym podobnie.

Dobrego dnia Wam wszystkim :*

Madlene84 lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagn "nie wiem" nie znaczy nie. Moze potrzebuje chwili czasu zeby się z tym oswoic. wiem po moim P. ze dla faceta badanie (nasienia, bo o tym piszesz? ) jest stresujące. Próbowałam żartować z nim po pierwszym jego razie, ale on w ogole nie chciał o tym mówić. Potem mi powiedział, że nie chodzi o samą fizyczną czynność, nie o skrępowanie samym faktem oddania nasienia. Tylko o to, że może okazac sie ze to jego wina i bedzie czuł nie niewartościowy jako facet. Niestety u nas diagnoza potwierdziła jego obawy, nasienie fatalne. ale bez tego bysmy próbowali bez sensu dalej naturalnie.
    U was to mało prawdopodobne zeby nasienie było całkiem kiepskie, ale może faktycznie jakies parametry są obniżone i wystarczyłoby je trochę podrasowac suplementami

u mnie dziś skok tempki, poczekam dwa dni i wezmę luteine, może małpiszon wczesniej przyjdzie. Chciałabym wyrobic się z transferem do końca października, bo w związku z wpradzeniem ustawy o invitro mogą być jakieś przejściowe cyrki w klinikach. Dziewczyny na watku ivf straszą, ze zanim kliniki nie dostaną akredytacji od państwa to wszystkie transfery beda wstrzymane. Więc zaczynam wyścig z czasem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 15:40

• kalika Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene, maluch piękny <3 Jak po wizycie u dentysty, przeżyłaś?

Kotowa, mam nadzieje, że wyniki bedą dobre-tak TSH, jak i (a raczej przede wszystkim) genetyczne. Życzę Wam z całych sił, aby nie było z Waszej strony żadnych obciążeń i przeciwwskazań do kolejnej ciazy, a przypadek Małgoni był jedynie wynikiem okrutnego, nieprawdopodobnego do ponownego powtórzenia sie zrządzenia losu:*

Dagn, porzuć tego wiesiołka, bo ani Ci on nie pomoże, ani leki, a tylko wydłużasz sobie czas powrotu do pełnej formy :* Mezowi daj czas, Triss mądrze pisze. Nie powiedział, ze nie, a to juz bardzo wiele :)

Triss, w takim razie pędź do przodu:) Ciesze sie, ze w histero bez wielkich rewelacji :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 października 2015, 17:58

Madlene84, triss, Kotowa lubią tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak już kupiłam tego niepokalanka za niebotyczne pieniądze (20zł za ziółka, seriously :P?), to go zjem do końca.
    Na wszelki wypadek sprawdziłam, czy moje cukierki mają interakcje z Acardem i na szczęście nie. I tak się zastanawiam, skoro do tej pory się udawało tylko na Acardzie, czy nie brać w tym cyklu...

A męża rozumiem, że nie chce iść na te badania. Skoro zachodzę, to coś nie tak ze mną, nie z nim :)

• Madlene84 Autorytet

Wysłany: 1 października 2015, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny później napisze więcej ale u dentysty super :). Prawie nic nie bolało. Teraz też narazić ok.

D-dawna lubi tę wiadomość

zrz6e6ydhjw308do.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 października 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlene piekne zdjecia,prawdziwy cud :)

Dagn sam fakt zachodzenia wcale nie wyklucza ewentualnej jego "winy" wiec niech sie tez zbada.

• triss Autorytet

Wysłany: 2 października 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    D-dawna wrote:
    A męża rozumiem, że nie chce iść na te badania. Skoro zachodzę, to coś nie tak ze mną, nie z nim :)

o to nie tak do konca. Ciąze biochemiczne moga być spowodowane nieprawidłowościami w genetyce zarodka. A wpływ na to, że zarodek jest nieprawidłowy może mieć zarówno komórka jajowa jak i materiał genetyczny, ktory niesie ze sobą plemnior. zobacz, u na kariotypy prawidłowe, ja jestem przebadana od a do z, moj P. ma co prawda kiepską morfologię nasienia ale za to badanie DNA nasienia wyszło bardzo dobrze (a to do in vitro najwazniejsze). Otzrymaliśmy super zarodki, pięknie się rozwijały, dzieliły ksiązkowo. a jednak nie chcą zostać ze mną na dłużej. Pierwszy transfer zakonczony ciażą biochemiczna, przy drugim coś tam drgnęło (beta 3). I kto tu jest winien? :P

madlene super :) to już koniec przygody z tym zębem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam, że nie ma co szukać winy ani w sobie ani w drugiej połówce tylko cieszyć się chwilami.

Ja momentami mam wrażenie, że nakręcam się do tego stopnia, że aż drażnię R.
    Chociaż oboje pragniemy dziecka.

‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ