X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • czekoladowa_mama Przyjaciółka

Wysłany: 28 października 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny można dołączyć? Ja cykle mam 31 dniowe, dziś jest 29. Nie mam żadnego monitoringu w tym cyklu pełen spontan. Dziwne bo dwa dni temu robiłam test owulacjny zgodnie z ulotką wyszły dwie grube tłuste krechy co było moim wielkim zdziwieniem i totalna suchość, szyjka nisko,a przecież byłam wtedy 4 dni przed miesiączką. . Wczoraj bardzo się nakręciłam i zrobiłam WIECZOREM TAK GŁUPIA JA test ciążowy i ani śladu drugiej kreski, czyli 3 dni przed @. Żadnych bólów piersi czy skutków, co zawsze zwiastowalo @. Mam nadzieje że w tym cyklu się uda, testuje za 2 dni.

Morwa lubi tę wiadomość

w4squgpjeu3zkukf.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry :)

U mnie znowu jak grom z nieba wiadomosc o kolejnej ciazy w gronie najblizszych znajomych :/ Wpadka!!!
    No ja sie pytam, czy ja w zlej kolejce stoje po ta ciaze? Czy pula na ten rok juz sie wyczerpala?

Dagn, donga tak jak mowisz od ustania krwawienie i plamienia do owulacji, soja nie wiem jak dziala, wiec sie nie wypowiem.
    Ale maz sie 'ucieszy' z witaminek :P

Sanderrra serdeczne zyczenia dla Twojej Ksiezniczki :)

Monika, na ciaze tez moze bolec :P a na powaznie to kiedy masz ta wizyte u gina? Niech Ci da jakies Clo i Pregnyl i bedzie ciaza od razu :)

Lala, witaj. Powiedz cos wiecej o sobie :)

Czekoladowa mama rowniez witam i zapraszam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 13:31

adasiowa lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • triss Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie beta <1. Dziękuje wam wszystkim z wsparcie :* muszę trochę odętchnac i od forum i od kliniki. Robię przerwę, bo świruje już totalnie. Za Was wszystkie trzymam kciuki :* będę zaglądać <3

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Dziewczyny u mnie beta <1. Dziękuje wam wszystkim z wsparcie :* muszę trochę odętchnac i od forum i od kliniki. Robię przerwę, bo świruje już totalnie. Za Was wszystkie trzymam kciuki :* będę zaglądać <3

O nie :( No zycie jest naprawde porabane :( Strasznie mi przykro Kochana. Odpocznij i wroc do nas z nowymi silami :*

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa, rękawiczki bez palców, z taką nakładką, mama mi kupiła dość tanio w Zakopcu :) Takie czerwone z wzorkami zimowymi.
    Kiedyś miałam podobne, ale duży palec był ekhm, goły, bez żadnej nasadki i średnio miło się to nosiło.
    A czapę dorwałam w Pepco, zwykła czarna wełniana ze srebrnymi nitkami tu i ówdzie, ale długa, więc jest efekt krasnoludka ^^ W innych czapkach mi ten zwis stawał :P Jakkolwiek by to nie brzmiało :P
    Morwik, czy to jest już ten moment kiedy się parujemy na twarzoksiążce ;)?

Sanderra, może jakieś fajne racuszki-placuszki? Albo o, w Biedronce się natknęłam ostatnio na czekoladowy makaron. Można zapiec z jakimś słodkim śmietanowym sosem :)
    I napisz coś czasem, kochana, o sobie też. A nie tylko się różowymi spódniczkami córy zasłaniasz, hehe ;D

Witam nowe dziewczyny :) Czekoladowa! Widziałam Cię w kilku wątkach. Mam nadzieję, że się Wam uda :)

Triss, tulkam mocno :*

She Wolf, a soja też podobno na podniesienie estrogenów ;) Jest we wszystkich pre-menopauzalnych produktach i suplementach, więc może coś pomaga.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 14:38

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lala111,
    To powodzenia w takim razie :)

Monika,
    A u nas bardzo przyjemna, słoneczna pogoda :) Mamy 15 stopni :D

triss,
    Tak mi przykro :( Tulę Cię i czekam na Twój powrót kochana :*

linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Ania24 Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morwa wrote:
    Ooo kurczak u Ciebie już 16 tydzień , ale ten czas szybko leci:D jak tam u was, jak się czujecie ? Znacie już płeć dzieciaczków?

Kochana teraz bardzo dobrze się czuję tylko już coraz bardziej jest mi ciężko, brzuch mam taki ogromny że każdy się pyta kiedy rodzę ;p a może dowiemy się w ten piątek kto tam w brzuszku siedzi :) mam nadzieję że chłopczyk i dziewczynka :)

Morwa, Madlene84 lubią tę wiadomość

uwo9kw7iwhwdks4f.png
    932332a8a8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem! Wlasnie zaprowadzilam core na angielski i mam cheilke dla was :) zaraz zabieram sie za czytanie.

Musze sie pochwalic wszem i wobec ze przefarbowala sie! Mialam czerwono rude wlosy. Teraz mam blond

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj lala i czekoladowa mama!

Triss tyle mocno i mam nadzieje ze juz niedlugo zabierzesz nowych sil!

Ania parka byla by pieknym prezentem :) oby oby!!!! Daj znac co wyszlo w USG!

Dagn ja uwielbiam Pepco moja corka ma wszystkie ubrania od nich! Sa znosnej jakosci a jak cora zrobi dziure to nie jest mi jakos specjalnie zal cos wyrzucic!

She nie przejmuj sie tym... wiem ze jestes zdesperowana i drazni cie to ale wiesz. Moze to proba pokory. Jak moja znajoma miala to o czym ja zawsze marzylam bral mnie taki wqurw ale mowilam sobie ze najwyrazniej nie przyszla na mnie jeszcze pora. Sciskam i glowa do gory. Moze jutro ale wierze ze na bank zafasolkujesz :*

Dagn teraz doczytalam! Haha a co byscie chcialy o mnie wiedziec :) hmmm nastepny post pisze cos o sobie!!! Objecuje!

Niepokorna u nas tez pieknie az cudnie wrecz. Niebieskie piekne niebo! Zlote liscie na moim orzechu pod domem. Cudnie. Piekna jesien w tym roku!

Monika walcz o swoje! Ja to musze lekarza ze swieca szukac kazdy mnie zbywa! Zreszta od pewnego czasu zauwazylam ze w służbie zdrowia ostatnio wiecej weterynarzy niz lekarz... niestety

Jak kogos pominelam przepraszam. Pisze z telefo u :) i im wyzej tym ciezej mi idzie z czytaniem i odpowiadaniem ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos o mnie. Takze czytajta dziewoje!

Mam 18 lat ;) nooo dobra troszke wiecej. Mam 28 PRAWIE! ;) jestem po rozwodzie, z pierwszego malzenstwa mam corke 5 letnia Lene. Obecnie jest w zareczona z moja miloscia z dziecinsta. Kiedys za czasow szczeniaka kochalismy sie w sobie. Rozstalismy sie kazde z nas znalazlo swoje nowe inne połówki. Ja sie rozwiodlam. On tez ;) i po 10ciu latach zeszlismy sie. Moj P. Ma tez core w wieku 5.5 ;) takze wesolo jest jak jestesmy wszyscy razem. Co jeszcze. O bobo staramy sie jak tylko postanowilismy ze nie mozemy zyc bez siebie ;) i od 16 cykli staramy sie o naszego wspolnego potomka ;) w styczniu mialam ciaze biochemiczna. A od 3ch miesiecy lecze sie na hiperprolaktynemie. Takze wierze ze to juz niedlugo! Juz niedlugo zafasolkujemy :)

D-dawna lubi tę wiadomość

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sanderrra,
    Ale udało się osiągnąć blond bez niszczenia włosów? Fajnie, ja jestem naturalną blondynką. Jak się sobie podobasz?
    Jesteś rocznik 88? Fajnie, że po rozwodzie można być szczęśliwym. Oby udało Wam się mieć to wspólne dziecko :)

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna ja jestem z wykształcenia technikiem fryzjerstwa. Szczyt marzen to nie byl i poszlam na studia dietetyczne. I w sumie to tez mnie nie jaralo i jestem kierownikiem w odziezowce ;)

Tak, jestem rocznik 88 ;) a co do wlosow cale zycie mialam blond. Po rozwodzie zrobilam sobie czerwono rude. A teraz znow powrot :) czy sa zniszczone? Lekko przesyszone na komcach ale moja mistrzyni nauczyla mnie pewnych sztuczek fryzjerskich ;) i bedzie dobrze ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 16:55

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, melduję się po kawie i dobrze spożytkowanym popołudniu :)

Ciemność za oknem, łech... kiedy to się wydarzyło?

Sanderra, ale elaborat walnęłaś ^^ Nie no, mi chodziło o takie codziennie rzeczy, wiesz, "been there, done that". Bo cały czas piszesz o Lenie, a nic o sobie. Tzn można się domyślić, że głównie się nią zajmujesz, ja też w sumie siedzę non stop z Erykiem w domu, bo on do przedszkola niet, ale o coś poza tym chodzi :) Mam nadzieję, że się nie gniewasz na mnie.

I nie odpowiedziałaś mi, czy oglądacie kucyki :P !

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha nie gniewam sie :D

A wiec na codzien pracuje. W systemie 12 godzinnym na kierowniczym stanowisku w odziezowce. Kiedy mam wolne to regeneruje sie na nastepny dzien :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem tak wściekła, ze z trudem hamuje łzy w tym autobusie... po pracy pojechałam do Luxxmedu, bo widziałam na stronie ze mój lekarz przyjmuje na usg - chciałam wejść jako osoba dodatkowa zapytać o skierowanie na prolaktyna J progesteron a "przy okazji' poprosić żeby już w następnym cyklu zaczął jakąś stymulcje. No ale okazało się ze to dziś nie ma (ze błąd na stronie) i będzie dopiero w poniedzialek, w godz. 9-16 ...czyli w moich godzinach pracy. Więc po pierwsze do pn pewnie już rozpoczne Nowy cykl i na rozpoczęcie stymulacji pewnie będzie za późno, a po drugie nie mogę tak ciągle się urywac z pracy. Więc dupa zbita... czeka mnie normalny monitoring i kolejny miesiąc psu w dupe...
    Grrrr!!!
    A już się tak się Nastawilam, ze coś się da zrobić i to przyspieszyć:(
    Nie chce zmieniać lekarza, bo ten jest w porządku, zna sytuacje i ma jakiś plan (tylko czemu tak rozwleczony w czasie?)
    (Tak, tak wiem, mam jeszcze czas, nie musimy się spieszyć)

Sorki za tę nerwy, musiałam się wygadać -jak w końcu znajdę się w domu to ogarne co tu dziś napisalyście :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wyluzuj. Wiem latwo sie mowi ale co ma byc to bedzie. Ja tez do niedawna strasznie dziczylam. Biegalam po lekarzach a oni zlewka i sie wqurwialam jak Ty. W koncu moj P mi mowi ze mam przestac bo to odwrotny skotek daje. Stres mnie jeszcze bardziej blokowal. Takze nic nie przyspieszaj. Po co? Widocznie tak ma byc. I nie stresuj sie bo hormony Ci szaleja i dupa wyjdzie z tego cyklu. Luz blus i orzechy :) trzymam kciuki!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 października 2015, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu :( <tuli> Szkoda, Moniś, że tak powychodziło...
    Ale a propos stymulacji, to dziewczyny chyba brały od 3 do 9dc. Morwa, popraw mnie, jeśli się mylę :)
    Może jeszcze nie wszystko stracone :) A we wtorek, środę też ma takie dziwne godziny przyjęć?
    Poza tym jak masz owulację tak dość późno, to może i stymulacja może się rozpocząć te 2 dni później.

Jak najbardziej rozumiem wkurw i ani nie będę Ci mówiła, że masz luzować i bez stresu, bo się wkurwisz bardziej :D :* <wysyła mentalną folię bąbelkową>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2015, 18:03

• NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika,
    Morwa ma rację. Jak się ma dłuższe cykle to później startuje się z Clo. Jest szansa :) Może ten ostatni raz uda Ci się urwać z pracy :*

Sanderrra,
    Fajnie, że jesteś fryzjerką. One są bardzo potrzebne na świecie i uważam, że to bardzo fajny zawód :)

A ja dzisiaj mam dobry dzień. Mamy taką głupią współlokatorkę, która mieszka tak samo długo jak my i do tej pory się nie nauczyła, które talerze i sztućce są nasze. Stwierdziłam, że to bez sensu bym się denerwowała i postanowiłam kupić własną suszarkę do naczyń. I dzisiaj przyszła i jestem zadowolona, bo wreszcie mogę normalnie suszyć swoje naczynia bez konieczności chowania ich przed nią :)
    Ładna?

10zzn6b.jpg

Aha, przy okazji przyszedł mi też kombinezon dla ludzika :D

o7lljr.jpg

D-dawna, AniaT lubią tę wiadomość

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • NIEPOKORNA Autorytet

Wysłany: 28 października 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha, mój mąż stwierdził, że jestem jego donatem. Dlaczego? Bo jestem słodka jak on i mam własną dziurkę :P

2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • vens Debiutantka

Wysłany: 28 października 2015, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, biorę tabletki antykoncepcyjne, w zeszłym tygodniu dokładnie 20.10 kochałam sie z moim partnerem w prezerwatywie i stosunek był przerywany.
    W piątek zapomniałam wziąć tabletki o ustalonej porze i ją pominęłam (siódma tabletka pominięta, w sobotę osma wzięta normalnie)
    Dzisiaj 27.11 dokładnie tydzien po stosunku dostałam plamienia brązowego dość obfitego, jakby gluty w nim są? Lekko bolą jajniki?
    Co to może być? Dodam że biorę tabletki anty nadal i od jakiegoś czasu ćwicze coś intensywnie na brzuch i jestem na diecie.

‹‹ 708 709 710 711 712 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ