Forum W oczekiwaniu na testowanie Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D
Odpowiedz

Fasoleczko moja miła obyś w końcu się zjawila :D

Oceń ten wątek:
  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2835 2864

    Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    inna u nas generalnie z samym zajściem w ciążę nie ma problemu, więc nikt nam czegoś takiego nie proponował. Zresztą poprzednio nie dotarliśmy do etapu transferu, więc trudno mi powiedzieć ;) moja koordynatorka ma cudny sposób, żeby mnie zbytnio nie stresować: etap po etapie. W związku z tym mam rozpiskę cyklu z zastrzykami i czekam na pierwsze badanie krwi.
    I masz rację, zbliżam się do kolejnej próby i mam ponownie masę energii. Biorę pod uwagę kolejną porażkę, ale wiem, że trzeba walczyć i czekanie nic nam nie da :)

    Madlene84 lubi tę wiadomość

    Małgosia 24tc +15.08.2015
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb :-(
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki :-(
    06.2018 - crio 1 blastki :-(
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020
    03.2021 - crio 1 blastki :-(
  • innamorata88 Autorytet
    Postów: 4329 4635

    Wysłany: 11 stycznia 2017, 14:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa wrote:
    inna u nas generalnie z samym zajściem w ciążę nie ma problemu, więc nikt nam czegoś takiego nie proponował. Zresztą poprzednio nie dotarliśmy do etapu transferu, więc trudno mi powiedzieć ;) moja koordynatorka ma cudny sposób, żeby mnie zbytnio nie stresować: etap po etapie. W związku z tym mam rozpiskę cyklu z zastrzykami i czekam na pierwsze badanie krwi.
    I masz rację, zbliżam się do kolejnej próby i mam ponownie masę energii. Biorę pod uwagę kolejną porażkę, ale wiem, że trzeba walczyć i czekanie nic nam nie da :)
    Kotowa, super podejście, ja ciągle żyję nadzieją - przynajmniej jak nie wyjdzie, nie będę mieć do siebie pretensji, że nie próbowaliśmy. Kotowa, dobrze zrozumiałam - leczycie się za granicą?

    Mikołaj 25.04.2011

    08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2835 2864

    Wysłany: 11 stycznia 2017, 16:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    inna mieszkamy w Belgii

    Małgosia 24tc +15.08.2015
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb :-(
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki :-(
    06.2018 - crio 1 blastki :-(
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020
    03.2021 - crio 1 blastki :-(
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8563 7927

    Wysłany: 11 stycznia 2017, 17:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    akilegna, generalnie oprócz TSH wyniki wyszło gorsze niż w sierpniu. Stosunek LH do FSH wyszedł 1,47, a podobno od 1,5 bywa już podejrzenie PCOS i estradiol wyszedł chyba za niski (wklejam wyniki poniżej). W piątek mam lekarza to zapytam. A co u Ciebie?


    TSH 1,87 [norma 0,27 - 4,20] - spadek z 2,55 w sierpniu

    ft3 4,72 [3,1-6,8]

    ft4 17,32 [12-22]

    anty TPO 9,42 [0-34]

    LH 9,8 [faza folikularna: 2,4-12,6]

    FSH 6,65 [faza folikularna 3,5-12,5]

    Estradiol 30,56 [1-6 dc: 12,5-166]

    Prolaktyna 353 [102-496]

    Testosteron 0,24 [0,08-0,48]



    Kinga13, również nie kojarzę Ciebie, ale gratuluję :)

    Innamorata, super, że daje Ci to energię :) Będziemy Ci tu mocno kibicować.

    Dagn_ fajnie, że tu zaglądasz do nas :)

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • akilegna♥ Autorytet
    Postów: 2737 1436

    Wysłany: 11 stycznia 2017, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer a w którym dc robiłaś te wyniki? Żeby zdiagnozować PCOS potrzeba więcej wskaźników, np. Po AMH można rozpoznać, albo usg z ilością pęcherzyków na jednym jajniku ponad 8 (nie dot.cyklu stymulowanego) , wysoki testosteron (u ciebie w porządku). Ja bym się na twoim miejscu nie przejmowała PCOS

    U mnie w 9dc estriadol był 102 a w 13dc już 444. Normy u mnie to powyżej 10. Wiec tym też raczej nie ma co się przejmować. Jeżeli się mylę, to proszę dziewczyny, żeby mnie poprawiły. A jeszcze spojrzałam na poprzedni cykl i tam w 12dc miałam 70. Skacze i teraz też się zastanawiam czy to jest ok.

    U ciebie jedynie prolaktyna mnie trochę niepokoi, bo bliska górnej granicy. Może tu jest problem?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2017, 18:39

    summer86 lubi tę wiadomość

    cb7w3e3kliu3igpn.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8563 7927

    Wysłany: 11 stycznia 2017, 18:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Badania robiłam w 3 dniu cyklu.
    Nigdy nikt nie wspominał o PCOS. Zawsze jest jeden pęcherzyk dominujący.
    Prolaktynę pewnie musiałabym zbadać z obciążeniem. Tak sobie myślę czy nie wybrać się do endokrynologa, jeśli mój gin niewiele powie na temat tych wyników.
    W przyszłym cyklu mam plan zrobić AMH, sprawdzę jak to moja rezerwa, a może i to PCOS się wyjaśni.

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie powiem Ci, Summer, na 100%, ale miałam dość podobne lh i fsh. Właśnie 9 coś i albo 5 albo 6 coś :)
    Prolaktynę to wiesz, że najlepiej około 9-10, bo rano największe stężenie, pół godziny odsiedzieć przed pobraniem itd? Ja za 1 razem tego nie wiedziałam i wyszło ponad 25 (norma niby do 29, ale wg neta galopująca hiperprolaktynemia), a za 2 już 8 było.

    Jasne, że zaglądam :) tylko nie zawsze mam co pisać

    summer86 lubi tę wiadomość

  • summer86 Autorytet
    Postów: 8563 7927

    Wysłany: 11 stycznia 2017, 19:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam o tej 9-10, zawsze pędzę przed pracą na wyniki czyli ok. 7:30.

    Pisz co tam u Was :) Jak tam Twoja młodzież, jakie seriale aktualnie oglądasz. Oczywiście jeśli masz czas. Ja się wkręciłam w ostatni weekend w Westworld, nie lubię ani westernów ani sci-fi, ale to połączenie mnie zaintrygowało :)

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kinga13 Autorytet
    Postów: 1888 1709

    Wysłany: 12 stycznia 2017, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    inna, ściskam mocno kciuki za Ciebie :* podziwiam odwagę, my kiedy już poruszaliśmy temat leczenia to oboje stwierdziliśmy, że chyba nie udźwignęlibyśmy in vitro psychicznie..
    summer, ja akurat Ciebie kojarzę jako specjalistkę od wyników hormonów i jak widzę, niewiele się zmieniło xD

    Byłam wczoraj na badaniach i HCG calkowite wyszło mi 3776 mIU/ml. Jutro robię powtórkę, a w niedzielę wieczorem być może uda mi się już iść do lekarza.

    08.09.2017 - Staś <3
    24.02.2019 - Aniołek [*] 7tc
    18.05.2020 - Lilka i Nelka <3 <3

    konflikt serologiczny w układzie białek zgodności tkankowej
  • akilegna♥ Autorytet
    Postów: 2737 1436

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 17:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Helo

    Dziś jestem jednym wielkim bólem :/ chyba oba pecherzyki pękły w tym samym czasie. Możliwe to wogole? 23mm i 19mm?

    Miłego wieczoru

    cb7w3e3kliu3igpn.png
    74dianlikkw71sia.png
    ICSI 09.2020 -> 7❄
    Crio 10.2020 -> 🤰
    3❄
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8563 7927

    Wysłany: 13 stycznia 2017, 18:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aki, wydaje mi się, że to możliwe, bo jak jest wzrost LH to pewnie jednocześnie działa na oba pęcherzyki :) Może bliźniaki będą? :D

    Ja czekam do lekarza, ale jest niezla obsuwa czasowa..

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • NIEPOKORNA Autorytet
    Postów: 3559 1459

    Wysłany: 14 stycznia 2017, 01:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa
    Nawet nie wiesz jak się cieszę z faktu, iż masz w sobie tyle entuzjazmu. Twoja pozytywna energia mi się udziela :) Dziękuję i trzymam za Ciebie kciuki :D

    Kochane dziewczęta
    Przepraszam Was, że tak rzadko zaglądam, ale moja kluseczka robi się coraz bardziej mobilna i coraz trudniej ją upilnować. Uwielbia elektronikę, a jej ulubioną zabawa jest kręcenie pokrętłem od wzmacniacza :P Poza tym nie chcę Wam psuć nastroju moim smęceniem. Zaglądam, czytam i myślę o Was i jestem z każdą z Was serduszkiem :)
    nastrojowy-emotikon-ruchomy-obrazek-0095.gif

    linia-podzialu-ruchomy-obrazek-0012.gif
    2nn3vfxm0x0qzs5t.png
  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2835 2864

    Wysłany: 14 stycznia 2017, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, jak tam wizyta?

    Akilegna, oczywiście że możliwe. Trzymam kciuki za szczęśliwe zakończenie :-)

    Niepokorna, a cóż innego mi zostało? :-D Siedzenie, płacz i narzekanie nie przybliżą mnie do posiadania dziecka, a może nawet oddalą, bo czas ucieka, młodsza nie jestem, a z czasem może być trudniej. Na razie mam jeszcze parę szans z in vitro, później będę płakać i zastanawiać się, co dalej :-)

    Udanej soboty wszystkim, zabieram się za naukę, bo w poniedziałek zaczynam egzaminy :-(

    innamorata88, NIEPOKORNA lubią tę wiadomość

    Małgosia 24tc +15.08.2015
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb :-(
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki :-(
    06.2018 - crio 1 blastki :-(
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020
    03.2021 - crio 1 blastki :-(
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8563 7927

    Wysłany: 14 stycznia 2017, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niepokorna, pisz i smęć do woli w razie potrzeby, od tego tu jesteśmy. A co Cię trapi?

    Kotowa, dziękuję, że pytasz. Wizyta była długa, najpierw 1,5 opóźnienia a później ponad pół godziny w gabinecie.

    LH/FSH się na razie mam nie martwić, tylko sprawdzić AMH i wtedy będziemy ocenimy. Estradiol niski, ale tu nic nie powiedział czy coś z tym robimy. Zaniepokoił go mój cukier, bo ciągle wychodzi podwyższony i może to swiadczyć o insulinoodporności, zatem mam zrobić krzywą glukozową i insulinową. Jesli wyjdzie nie tak, startujemy z metforminą. Oczywiście, dalej powtarza, że mimo wagi prawidłowej dobrze byłoby, żebym schudła. Póki co zrzuciłam tylko 2 kg z 5 zaleconych we wrześniu..

    W lewym jajniku pęcherzyk 20 mm, endo 1,15 cm. Ostatnio po monitoringu we wrześniu pęcherzyk z lewego jajnika nie pękł, zatem dostałam receptę na pregnyl. Dziś z samego rana byłam w przychodni na zastrzyku.

    Na koniec lekarz prosił, żeby trochę wyluzować, bo nie widzi u nas aż tak dużych problemów, żeby podejmować już jakieś zdecydowane kroki.

    To chyba tyle.. w sumie dalej jestem skołowana, ale będę sie trzymać wytycznych.

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2835 2864

    Wysłany: 14 stycznia 2017, 12:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer to może warto mu zaufać i na razie nie myśleć o in vitro i przyjaciołach? :)
    działajcie zatem! pęcherzyk śliczny, endo cudne! Trzymam kciuki!

    Małgosia 24tc +15.08.2015
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb :-(
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki :-(
    06.2018 - crio 1 blastki :-(
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020
    03.2021 - crio 1 blastki :-(
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8563 7927

    Wysłany: 14 stycznia 2017, 13:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa, postaram się :) Taki mam charakter, że zawsze myślę z wyprzedzeniem i planuje dalsze działania, ale mam postanowienie, że przez najbliższe 2-3 cykle spróbuję podejść pozytywnie i z wiarą, że się uda.

    A co u Ciebie?

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2835 2864

    Wysłany: 14 stycznia 2017, 14:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kotowa, postaram się :) Taki mam charakter, że zawsze myślę z wyprzedzeniem i planuje dalsze działania, ale mam postanowienie, że przez najbliższe 2-3 cykle spróbuję podejść pozytywnie i z wiarą, że się uda.

    A co u Ciebie?

    Też tak miałam. Obecna lekarka nauczyła mnie, żeby zajście w ciążę potraktować jako wyzwanie, które trzeba przechodzić etap po etapie :) teraz jestem na etapie oczekiwania na pierwsze badanie krwi, nie wychodzę zbytnio w przyszłość, bo to nic nie zmieni :)
    U mnie? Szaleństwo w pracy, egzaminy na kursie i za chwilę zaczynam stymulację. Żyć nie umierać :D

    Małgosia 24tc +15.08.2015
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb :-(
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki :-(
    06.2018 - crio 1 blastki :-(
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020
    03.2021 - crio 1 blastki :-(
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8563 7927

    Wysłany: 14 stycznia 2017, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotowa, podoba mi się Twoje podejście :D Mam nadzieję, że w pracy się wkrótce uspokoi a z egzaminami i stymulacją, życzę powodzenia :) A jakie badanie krwi będziesz robić?

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2835 2864

    Wysłany: 15 stycznia 2017, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer, trzeba sprawdzić poziom hormonów, żeby można było zacząć mnie wyciszać przed stymulacją

    Małgosia 24tc +15.08.2015
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb :-(
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki :-(
    06.2018 - crio 1 blastki :-(
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020
    03.2021 - crio 1 blastki :-(
  • Kotowa Autorytet
    Postów: 2835 2864

    Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, a co tu tak cicho? :) odzywać mi się szybciutko, co u Was? :)

    Małgosia 24tc +15.08.2015
    09.2016 - 1 ICSI PGD: 22 oocyty->18 zarodków->0 po PGD
    02.2017 - 2 ICSI PGD: 20 oocytów->14 zarodków->1 po PGD-> cb :-(
    10.2017 - 3 ICSI PGD: 19 oocytów->12 zarodków->2 po PGD
    02.2018 - crio 1 blastki :-(
    06.2018 - crio 1 blastki :-(
    05.2019 - 4 ICSI PGD: 20 oocytów->16 zarodków->2 po PGD
    12.2019 - cb
    09.2020 - "niespodzianka!"
    Jasiek 15tc +23.11.2020
    03.2021 - crio 1 blastki :-(
‹‹ 870 871 872 873 874 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego