🦊 Gdy w kwietniu Lisik wątek przejmuje, to wiele ciąż się z tego wykluje! 🐣
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jutro rano skoczę na betę i będzie pewność co i jak. Jutro powinien być wynik też
Lisik lubi tę wiadomość
2016 - naturals 👶(córka) ❤️
2017 - poronienie zatrzymane 💔
2017 - zapalenie przydatków
2018-2019 - x2 cp usunięty prawy jajowód
2018 - drożność jajowodu( niedrożny)
2019 - procedura in vitro 3 podejścia wynik - 0 💔
2020 - kolejna procedura 4 mrożonki
Procedura udana - 👶(córka) ❤️
2025 - usunięta nisza po cc
2026 - procedura w nowiu
04.2026 - podany zarodek klasy 3.1.1 wynik - 0 💔
04.05.2026 - transfer 4bb z 6 doby
08.05.2026 - 4dpt ⏸️ kreseczki ♥️ cudzie trwaj 🫶
🧑 - wiek 36 lat,jeden jajowód, niedrożny
🧔 - 41, zdrowy -
Liora, to ja w takim razie stoję jutro pod drzwiami! 😁
Ten skurcz na początku badania faktycznie był nieprzyjemny, ale do zniesienia. Domyślam się, że przy niedrożnych nie jest tak kolorowo. Do tej pory czuje jedynie rozpieranie w brzuchu i dyskomfort. Jednak sporo tej soli poszło i brzuch jest napompowany.
Poprosiłam też o receptę na proga, bo już mi się kończy i nieśmiało zapytałam czy możemy spróbować z innym niż duphaston i dostałam besins. Pani dr powiedziała że skoro u mnie do tej pory organizm ładnie reaguje na aromek, a pęcherzyki same pękają to żebym odpuściła monitoring i inne badania i trochę odpoczęła od tego wszystkiego. Jesli cykl bedzie nieudany to mam sie pokazac na monit w kolejnym. No ciekawe czy wytrzymam bez podglądu 😅
Liora , Lisik lubią tę wiadomość
👩30 🙋♂️30
Starania od 4.2025
PCOS
Nieregularne cykle
Cykle bezowulacyjne
❌️ferrytyna 28 ➡️ 40
💊inozytol, foliany, D3,magnez,Omega,laktoferyna, sanprobi IBS
❌️Morfologia 2%
❌️Ruch postępowy a+b 23,77
💊D3, Omega, cynk, l-karnityna, Q10, foliany
04.2026 czwarty cykl z Aromkiem 🤞 -
Sylaada wrote:Dobry wieczór! 😍 Tak bardzo urzekł mnie motylek 🦋 ze stopki Biochemiczki, że postanowiłam wysłać Wam ich dzisiaj całe mnóstwo 🤭 Z niecierpliwością czekam na te wszystkie wiosenne cuda, a przede wszystkim na Wasze upragnione, małe motylki 🦋🦋🦋🦋
@Mania, podziwiam Cię za te stalowe nerwy, naprawdę zazdroszczę Ci takiego spokoju 🤭 Daj znać, jaką ostatecznie podjęłaś decyzję. Czy zostajecie przy tym poniedziałku?
@Sakaaira, potencjał jest nadal znaczący, więc nie tracimy nadziei ☺️ Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby wszystko poszło zgodnie z planem. Jeśli punkcja wypadnie w środę, to w czwartek i piątek planujesz wypoczynek? Zasługujesz na to, by teraz o siebie zadbać i nabrać sił.
@Wyobraźnia, tak bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić. Czy te leki przynoszą Ci chociaż odrobinę wytchnienia?
Mam nadzieję, że lada moment poczujesz się lepiej, przesyłam Ci mnóstwo ciepła i siły do walki z gorszym samopoczuciem.
@Nitka 🫂 Twój plan jest niezwykle konkretny i brzmi naprawdę obiecująco! Jeśli masz ochotę, zdradź nam proszę, gdzie planujecie ładować baterie? ☺️
@Aagaa, ogromne gratulacje dla Ciebie 💪 Jesteś niesamowicie dzielna. Dla mnie badanie drożności to jeden z większych koszmarków w całej diagnostyce niepłodności, więc tym bardziej chylę czoła, że masz to już za sobą.
U mnie dzisiejszy dzień upłynął pod znakiem siedzenia jak na szpilkach. Poprzednią betę miałam już po 14:00, więc dzisiaj do samego końca pracy niemal wariacko odświeżałam stronę diagnostyki 🙃🤭😅 Na szczęście doczekałam się dobrych wieści. Moja beta dla kliniki wynosi 794 🥹
Jutro idę rano na betę i jak negatyw to idę za ciosem 👍 jeśli pozytywna to w poniedziałek powtórka bety2016 - naturals 👶(córka) ❤️
2026 - procedura w nowiu
🧔 - 41, zdrowy -
Aaagaa wrote:Liora, to ja w takim razie stoję jutro pod drzwiami! 😁
Ten skurcz na początku badania faktycznie był nieprzyjemny, ale do zniesienia. Domyślam się, że przy niedrożnych nie jest tak kolorowo. Do tej pory czuje jedynie rozpieranie w brzuchu i dyskomfort. Jednak sporo tej soli poszło i brzuch jest napompowany.
Poprosiłam też o receptę na proga, bo już mi się kończy i nieśmiało zapytałam czy możemy spróbować z innym niż duphaston i dostałam besins. Pani dr powiedziała że skoro u mnie do tej pory organizm ładnie reaguje na aromek, a pęcherzyki same pękają to żebym odpuściła monitoring i inne badania i trochę odpoczęła od tego wszystkiego. Jesli cykl bedzie nieudany to mam sie pokazac na monit w kolejnym. No ciekawe czy wytrzymam bez podglądu 😅
A możecie starać się już w tym cyklu?
Jakoś jak piszecie o tej drożności to mniej się jej boje chociaż to jest mój pierwszy zabieg od lat. -
Ja miałam raz drożność i nigdy więcej. Miałam drożność jednego jajowodu i niestety blokada,a ból okropny. Myślałam,że zejdę na fotelu. Wtedy też się dowiedziałam,że nie zajde naturalnie w ciążę, to nie pamiętam jak wyszłam z kliniki. Ciężkie przeżycie. Przepłakałam całą noc,no ale cóż,trzeba iść dalej.
Murena dasz radę, trzymamy kciukasyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 22:40
2016 - naturals 👶(córka) ❤️
2026 - procedura w nowiu
🧔 - 41, zdrowy -
Aaagaa wrote:Liora, to ja w takim razie stoję jutro pod drzwiami! 😁
A możecie starać się już w tym cyklu? Dostałaś L4 tylko na dzień zabiegu? Czy na kolejny też?
Jakoś jak piszecie o tej drożności to mniej się jej boje chociaż to jest mój pierwszy zabieg od lat.
-
Murena96 nie byłam na zwolnieniu. Rano miałam badanie, a o 13 już byłam w pracy 😉 możemy się starać bez żadnej przerwy. Do badania podana była tylko sól fizjologiczna i podgląd na usg, więc nic nie przeszkadza staraniom.
Sama miałam stresik przed, mimo że podchodzę do takich rzeczy zadaniowo, więc rozumiem. Trzymam kciuki żeby Twoje badanie przeszło gładko 😊👩30 🙋♂️30
Starania od 4.2025
PCOS
Nieregularne cykle
Cykle bezowulacyjne
❌️ferrytyna 28 ➡️ 40
💊inozytol, foliany, D3,magnez,Omega,laktoferyna, sanprobi IBS
❌️Morfologia 2%
❌️Ruch postępowy a+b 23,77
💊D3, Omega, cynk, l-karnityna, Q10, foliany
04.2026 czwarty cykl z Aromkiem 🤞 -
staram_sie_ wrote:nie mam dziś za dużo czasu ale chciałam Wam tylko powiedzieć, że miałam dzisiaj okazję rozmawiać z endokrynologiem - leczę się u niego na tarczycę ale niby on też zajmuje się zaburzeniami płodności, nieregularnymi okresami etc. No i on mi powiedział, żeby wziąć ten progesteron tak jak wczoraj powiedziała ginekolog.
Użył dokładnie takiego określenia jak ja wczoraj: żeby zrestartować organizm. Że jeśli jeszcze niedawno miałam regularne okresy to może to zaskoczyć...
Co więcej - powiedział, że skoro mam nieregularne miesiączki i problemy z androgenami to zapewne mam PCOs a jajniki w ogóle nie muszą mieć obrazu policystycznych, ze zgodnie z najnowszymi kryteriami wystarczą zaburzenia owulacji i androgeny i już można postawić diagnozę.
Muszę chyba zbadać AMH.
A teraz... nie wiem. Rano zrobiłam test owu to kreseczka jaśniutka, na usg wczoraj nie było ŻADNEGO pęcherzyka więc ja może w tym cyklu faktycznie wezmę ten duphaston, może ten cykl w ogóle ma być bezowulacyjny i czekanie de facto opóźni jeszcze kolejny...
A już tak humorystycznie to wczoraj sprawdziłam sobie jakby wypadał termin porodu to wyskoczył 3 stycznia to może lepiej odpuścić poród w okolicach świątecznych 🤪
@staramsie u mnie zostało stwierdzone PCOS na podstawie wysokich androgenów, odwróconego lh do FSH, natomiast na USG czysto. Androgeny rozjechały mi cykl, owulacji nie było lub były mocne rozjechane. 3 miesiące hormonów na obniżenie i testosteron spadł x 86 na 42 w 3 miesiące, do tego wysokie SHBG, który jest ważny w wskaźniku FAI. Moje jajniki w pierwszej stymulacji pięknie zareagowały 14dc 2 pęcherzyki po 23mm. Dzięki temu mogę wykluczyć kolejne aspekty niepowodzeń. Polecam znaleźć kogoś kto poprzedzi Cię z monitoringiem, potwierdzeniem owulacji i odpowiedniej fazy z dobrym progresteronem 😊 trzymam kciuki• 25 lata| PCOS| wysokie androgeny| wysokie antyTPO antyTG| AMH 5,81
• starania od stycznia 2025
• diagnoza PCOS czerwiec 2025
• próby naturalne
• DIANE 35 od stycznia 2026 (obniżenie testosteronu)
• stymulacja letrozol + ovi od kwietnia 2026
• opanowane hormony, tarczyca, żelazo itp
• mąż - 29 lat, Koncentracja 167mln/ml,
objętość 0.2
Ruch postępowy 1,35
Żywe plemniki 20%
Morfologia budowa - 3%
Podwyższona lepkość
Agregacja -
Hej ja tylko daje znać, że jest tak jak się spodziewałam czyli biel...2016- początek.
2017-❌
2018-❌
2019- CB 💔
2020-CP 💔
2021-⏸️
2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
2026- po prostu bądź dobry i nie każ długo czekać 🙏
👩💼PCOS
🤵okaz zdrowia. -
Dzień dobry, ja zaraz idę na betę. Powiem wam,że chybaoj zarodek to jakiś mutant 😂 robiłam 3 różne testy i na każdym jest różowa kreska,ale po czasie. Śmieje się z siora,że reklamacje trzeba złożyć 😂2016 - naturals 👶(córka) ❤️
2026 - procedura w nowiu
🧔 - 41, zdrowy -
@Liora...byłam pod kibelkiem 🥹 przykro mi 🫂❤️
@ Mania czekamy na wieści! 😘
Mania90 lubi tę wiadomość
♀️ 90' ♂️ 90'
Starania o pierwsze 🤱od 10.2023 Klinika od 09.2024
❌Cukrzyca HbA1c 01.26 6,75 ➡️ 03.26 6,34 ➡️ 05.06 6,02 💪
❌USG Endometriozy 🗓️ 09.25 - endometrioza
AMH 1,720 🗓️10.25
03.26 1 Transfer ❄️
❄️❄️ na zimowisku
5dpt ⏸️ beta 39,9 8dpt 215 11dpt 794 14dpt 3501 17dpt 11257
18.04 mamy GS 🫧
24.04 2,5 mm jest ❤️
28.04 ostatnia wizyta w klinice 🥳
07.05 1.93 cm Misia 🥹

-
Liora przykro mi bardzo 😢 nie ma to znaczenia czy się nastawiałaś czy nie, nie warunki były idealne czy nie, zawsze boli 😕
Vergeet 🤞🤞
Saakaira powodzenia na punkcji! Wreszcie Cię uwolnią od bólu i niewygody ❤️ i zacznie się hodowla! 🥰
Mania co te testy… 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 08:12
Sakaaira lubi tę wiadomość
Starania od 05.2024
👫28
- Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
- Histeroskopia ✅
- Hycosy ✅ lipiodol ✅
- adenomioza
ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
AMH 3,7
TSH 0,9
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
Białka C i S ✅
On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega
PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eurhyrox, olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol -
Lisik wrote:Liora przykro mi bardzo 😢 nie ma to znaczenia czy się nastawiałaś czy nie, nie warunki były idealne czy nie, zawsze boli 😕
Vergeet 🤞🤞
Saakaira powodzenia na punkcji! Wreszcie Cię uwolnią od bólu i niewygody ❤️ i zacznie się hodowla! 🥰
Mania co te testy… 🤔
No ja jestem jakaś dziwna może 😂😂2016 - naturals 👶(córka) ❤️
2026 - procedura w nowiu
🧔 - 41, zdrowy -
Liora,bardzo mi przykro 🫂2016 - naturals 👶(córka) ❤️
2026 - procedura w nowiu
🧔 - 41, zdrowy -
Liora - przykro mi ale który dzisiaj dpo?
Mania - trzymam mocno kciuki i czekamy na wieści! Dziś już testu nie robiłaś?
Sylaada - bardzo się cieszę, że beta dobrze rośnie!
Wyobraźnia - oczywiście, że masz prawo do narzekania - w ciąży można mieć naprawdę wiele dolegliwości (niestety). Mnie wymioty męczyły praktycznie do końca ciąży - więc życzę żeby u Ciebie było łagodniej
Nitko przykro mi
A ja... wiem, że chyba wszystkie zrobiłybyście inaczej ale ja dziś zdecydowałam się wziąć ten duphaston. Robiłam codziennie testy owu i co dzień ta kreska jest jeszcze bledsza. Dziś nawet zrobiłam tak z półporannego moczu bo mnie syn o 4 obudził więc wtedy byłam w toalecie, potem 2h snu i potem zrobiłam ten test. Spróbuję tu wstawić zdjęcie - z 11 dc i 14 dc (dzisiaj). Z 10 dc wyrzuciłam ale ona była jeszcze mocniejsza niż z 10 - mimo, że wtedy wydawało mi się, ze nawet ten mocz mógł być bardziej rozcieńczony. No więc nie wiem ostatecznie co się zadziało ale wyglada na to, że nawet jeśli owu miałaby być w tym cyklu to pewnie grubo po 20 dc a też różnie mówią o tych mocno późnych owulacjach - więc żeby już nie przedłużać tego cyklu to dzisiaj wzięłam pierwszą tabletkę. Może w tym kolejnym już jednak uzależnię duphaston od faktycznej owulacji więc zastosuję Wasze rady. Gdybym po testach widziała, że jest szansa na owu w tym cyklu tak do 18 dnia to też bym przesunęła no ale nie widzę szans.
W kwestii mojego PCOS - Zula18 dzięki za swój przypadek. Czyli pewnie ja mam podobnie - jajniki bez obrazu PCO ale reszta tak. Jak kiedyś mnie diagnozowali to wydaje mi się, że kluczowe wówczas były: obraz jajników, nieregularne miesiączki oraz stosunek LH i FSH. Ja miałam jajniki na granicy, miałam nieregularne miesiączki ale LH i FSH idealne. do tego z androgenów podwyższony tylko androstendion (testosteron w normie). SHGB i wszystko inne (Dheas i wiele innych rzeczy, których już nie pamiętam ale miałam szeroką diagnostykę na oddziale endokrynologiczny). Teraz mi lekarz powiedział, że zmieniły się kryteria i faktycznie jak patrzę to nastąpiło to jakoś w okolicach 2023 r. - a ja wtedy już byłam po leczeniu onkologicznym i moje miesiączki były bardzo regularne, problem tak naprawdę powrócił 6-8 msc temu.
Zula a jakie hormony brałaś? tabletki anty?
https://ibb.co/7tZm0j1k
Sylaada, Zula18 lubią tę wiadomość
👩🏻35: nieregularne cykle, niski progesteron, podejrzenie PCOs (nigdy nie potwierdzone), hiperandrogenizm, niedoczynność tarczycy z hashimoto, po leczeniu onkologicznym (chemioterapia)
🧔🏻38: (względnie) zdrowy.
2021 - chłopiec 🤱 (38+5, planowe CC)
od 05/2025 - oczekiwanie czy się uda -
Liora 🥺🥺 jeszcze zaświesci słońce! Czekamy 🫂
Sakaaira, trzymam kciuki!!! ♥️♥️
Mania, powodzenia na becie!
Sylaada, nie wiem czy pytanie o środową punkcje było do mnie 😅 ale jeśli tak to planuję wziąć potem czwartek wolny. Kusi ten piątek ale muszę oddać projekt do 24 🥲 i się obawiam, że może mi nie wystarczyć czasu. Zobaczę jeszcze ile zrobię pon/wt. Tymczasem gratki za piękną betę 💫
Czy to normalne że czuję a la okresowy ból? 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia, 08:58
Sakaaira lubi tę wiadomość
całościowo 21 CS ❌
👧 34 👦🏻 36
👧 Hashimoto (Euthyrox 50), hipoglikemia reaktywna, AMH 1,78, drożność ✅ kariotyp ✅ hormony ✅
👦🏻 Ustępujące stłuszczenie wątroby, nasienie ✅ kariotyp ✅
Niepdlodnosc idiopatyczna 🥺
3 x IUI ❌
IVF 1 stymulacja
16 🫧 14 MII 🥚 11 ❄️🤯
8 x 5 doba ( 4x5AA, 4AA, 5BA, 2x4AB) 3 x 6 doba ( 3x5BB)
4 PGTA (2x5AA, 4AA - prawidłowe, 5BA mozaika trisomia 5) -
Zrobiłam ostatni jaki miałam. Chyba się coś przebija 😂 Następnym razem zero testów 😂 beta raczej na bank negatywna,ale okaże się.2016 - naturals 👶(córka) ❤️
2026 - procedura w nowiu
🧔 - 41, zdrowy -
Liora, przykro mi 🫂
Mam nadzieje, że los nie karze Ci długo czekać na drugi cud ❤️10.2024
➡️Endometrioza, adenomioza, Hashimoto, AMH (0,14), Stan zapalny endometrium, IO, Allo Mlr 0%
💉
I ICSI 05.2025 - 0 ❄️
II ICSI 08.2025 - 1 ❄️ 4AA -> PGT-A - 1 ❄️
III ICSI 01.2026 - 2 ❄️ 4AA (niebadane)
I FET - beta < 0,1
II FET - 🍀🙏
A ch*j z tym wszystkim! -
U mnie jeśli beta będzie negatywna,to sms do lekarza czy odstawić leki i biorę się za kolejne podejście. Może leki mi jakieś zmieni,nie wiem2016 - naturals 👶(córka) ❤️
2026 - procedura w nowiu
🧔 - 41, zdrowy -
Sylaada wrote:Dobry wieczór! 😍 Tak bardzo urzekł mnie motylek 🦋 ze stopki Biochemiczki, że postanowiłam wysłać Wam ich dzisiaj całe mnóstwo 🤭 Z niecierpliwością czekam na te wszystkie wiosenne cuda, a przede wszystkim na Wasze upragnione, małe motylki 🦋🦋🦋🦋
@Mania, podziwiam Cię za te stalowe nerwy, naprawdę zazdroszczę Ci takiego spokoju 🤭 Daj znać, jaką ostatecznie podjęłaś decyzję. Czy zostajecie przy tym poniedziałku?
@Sakaaira, potencjał jest nadal znaczący, więc nie tracimy nadziei ☺️ Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby wszystko poszło zgodnie z planem. Jeśli punkcja wypadnie w środę, to w czwartek i piątek planujesz wypoczynek? Zasługujesz na to, by teraz o siebie zadbać i nabrać sił.
@Wyobraźnia, tak bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić. Czy te leki przynoszą Ci chociaż odrobinę wytchnienia?
Mam nadzieję, że lada moment poczujesz się lepiej, przesyłam Ci mnóstwo ciepła i siły do walki z gorszym samopoczuciem.
@Nitka 🫂 Twój plan jest niezwykle konkretny i brzmi naprawdę obiecująco! Jeśli masz ochotę, zdradź nam proszę, gdzie planujecie ładować baterie? ☺️
@Aagaa, ogromne gratulacje dla Ciebie 💪 Jesteś niesamowicie dzielna. Dla mnie badanie drożności to jeden z większych koszmarków w całej diagnostyce niepłodności, więc tym bardziej chylę czoła, że masz to już za sobą.
U mnie dzisiejszy dzień upłynął pod znakiem siedzenia jak na szpilkach. Poprzednią betę miałam już po 14:00, więc dzisiaj do samego końca pracy niemal wariacko odświeżałam stronę diagnostyki 🙃🤭😅 Na szczęście doczekałam się dobrych wieści. Moja beta dla kliniki wynosi 794 🥹
Piękna beta 🥺
Planujemy zwiedzić Japonię i Koreę 🧳
Liora przykro mi 😞
Verget trzymam kciuki na testowanko!
Sylaada lubi tę wiadomość
👩🏻 96’ - PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, PAI-1 homozygota
Starania od 01.24
Start IVF
03.25 I procedura - 4 ❄️❌
I FET - 5AA, cykl sztuczny, beta 0
II FET - 5AA, cykl naturalny, poronienie zatrzymane 7+3 💔
III FET - 3AB, cykl naturalny, cb