X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 🦊 Gdy w kwietniu Lisik wątek przejmuje, to wiele ciąż się z tego wykluje! 🐣
Odpowiedz

🦊 Gdy w kwietniu Lisik wątek przejmuje, to wiele ciąż się z tego wykluje! 🐣

Oceń ten wątek:
  • Mania90 Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro rano skoczę na betę i będzie pewność co i jak. Jutro powinien być wynik też

• Aaagaa Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liora, to ja w takim razie stoję jutro pod drzwiami! 😁

Ten skurcz na początku badania faktycznie był nieprzyjemny, ale do zniesienia. Domyślam się, że przy niedrożnych nie jest tak kolorowo. Do tej pory czuje jedynie rozpieranie w brzuchu i dyskomfort. Jednak sporo tej soli poszło i brzuch jest napompowany.

Poprosiłam też o receptę na proga, bo już mi się kończy i nieśmiało zapytałam czy możemy spróbować z innym niż duphaston i dostałam besins. Pani dr powiedziała że skoro u mnie do tej pory organizm ładnie reaguje na aromek, a pęcherzyki same pękają to żebym odpuściła monitoring i inne badania i trochę odpoczęła od tego wszystkiego. Jesli cykl bedzie nieudany to mam sie pokazac na monit w kolejnym. No ciekawe czy wytrzymam bez podglądu 😅

👩30 🙋‍♂️30

Starania od 4.2025

PCOS
    Nieregularne cykle
    Cykle bezowulacyjne
    ❌️ferrytyna 28 ➡️ 40
    💊inozytol, foliany, D3,magnez,Omega,laktoferyna, sanprobi IBS

❌️Morfologia 2%
    ❌️Ruch postępowy a+b 23,77
    💊D3, Omega, cynk, l-karnityna, Q10, foliany

04.2026 czwarty cykl z Aromkiem 🤞
  • Mania90 Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylaada wrote:
    Dobry wieczór! 😍 Tak bardzo urzekł mnie motylek 🦋 ze stopki Biochemiczki, że postanowiłam wysłać Wam ich dzisiaj całe mnóstwo 🤭 Z niecierpliwością czekam na te wszystkie wiosenne cuda, a przede wszystkim na Wasze upragnione, małe motylki 🦋🦋🦋🦋

@Mania, podziwiam Cię za te stalowe nerwy, naprawdę zazdroszczę Ci takiego spokoju 🤭 Daj znać, jaką ostatecznie podjęłaś decyzję. Czy zostajecie przy tym poniedziałku?

@Sakaaira, potencjał jest nadal znaczący, więc nie tracimy nadziei ☺️ Bardzo mocno trzymam kciuki, żeby wszystko poszło zgodnie z planem. Jeśli punkcja wypadnie w środę, to w czwartek i piątek planujesz wypoczynek? Zasługujesz na to, by teraz o siebie zadbać i nabrać sił.

@Wyobraźnia, tak bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić. Czy te leki przynoszą Ci chociaż odrobinę wytchnienia? :( Mam nadzieję, że lada moment poczujesz się lepiej, przesyłam Ci mnóstwo ciepła i siły do walki z gorszym samopoczuciem.

@Nitka 🫂 Twój plan jest niezwykle konkretny i brzmi naprawdę obiecująco! Jeśli masz ochotę, zdradź nam proszę, gdzie planujecie ładować baterie? ☺️

@Aagaa, ogromne gratulacje dla Ciebie 💪 Jesteś niesamowicie dzielna. Dla mnie badanie drożności to jeden z większych koszmarków w całej diagnostyce niepłodności, więc tym bardziej chylę czoła, że masz to już za sobą.

U mnie dzisiejszy dzień upłynął pod znakiem siedzenia jak na szpilkach. Poprzednią betę miałam już po 14:00, więc dzisiaj do samego końca pracy niemal wariacko odświeżałam stronę diagnostyki 🙃🤭😅 Na szczęście doczekałam się dobrych wieści. Moja beta dla kliniki wynosi 794 🥹

Jutro idę rano na betę i jak negatyw to idę za ciosem 👍 jeśli pozytywna to w poniedziałek powtórka bety

• Murena96 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaagaa wrote:

Ten skurcz na początku badania faktycznie był nieprzyjemny, ale do zniesienia. Domyślam się, że przy niedrożnych nie jest tak kolorowo. Do tej pory czuje jedynie rozpieranie w brzuchu i dyskomfort. Jednak sporo tej soli poszło i brzuch jest napompowany.

Poprosiłam też o receptę na proga, bo już mi się kończy i nieśmiało zapytałam czy możemy spróbować z innym niż duphaston i dostałam besins. Pani dr powiedziała że skoro u mnie do tej pory organizm ładnie reaguje na aromek, a pęcherzyki same pękają to żebym odpuściła monitoring i inne badania i trochę odpoczęła od tego wszystkiego. Jesli cykl bedzie nieudany to mam sie pokazac na monit w kolejnym. No ciekawe czy wytrzymam bez podglądu 😅

A możecie starać się już w tym cyklu?
    Jakoś jak piszecie o tej drożności to mniej się jej boje chociaż to jest mój pierwszy zabieg od lat.

• Mania90 Znajoma

Wysłany: 10 kwietnia, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam raz drożność i nigdy więcej. Miałam drożność jednego jajowodu i niestety blokada,a ból okropny. Myślałam,że zejdę na fotelu. Wtedy też się dowiedziałam,że nie zajde naturalnie w ciążę, to nie pamiętam jak wyszłam z kliniki. Ciężkie przeżycie. Przepłakałam całą noc,no ale cóż,trzeba iść dalej.

Murena dasz radę, trzymamy kciukasy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia, 22:40

• Murena96 Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaagaa wrote:

A możecie starać się już w tym cyklu? Dostałaś L4 tylko na dzień zabiegu? Czy na kolejny też?
    Jakoś jak piszecie o tej drożności to mniej się jej boje chociaż to jest mój pierwszy zabieg od lat.

• Aaagaa Przyjaciółka

Wysłany: 10 kwietnia, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Murena96 nie byłam na zwolnieniu. Rano miałam badanie, a o 13 już byłam w pracy 😉 możemy się starać bez żadnej przerwy. Do badania podana była tylko sól fizjologiczna i podgląd na usg, więc nic nie przeszkadza staraniom.
    Sama miałam stresik przed, mimo że podchodzę do takich rzeczy zadaniowo, więc rozumiem. Trzymam kciuki żeby Twoje badanie przeszło gładko 😊

👩30 🙋‍♂️30

Starania od 4.2025

PCOS
    Nieregularne cykle
    Cykle bezowulacyjne
    ❌️ferrytyna 28 ➡️ 40
    💊inozytol, foliany, D3,magnez,Omega,laktoferyna, sanprobi IBS

❌️Morfologia 2%
    ❌️Ruch postępowy a+b 23,77
    💊D3, Omega, cynk, l-karnityna, Q10, foliany

04.2026 czwarty cykl z Aromkiem 🤞
  • Zula18 Debiutantka

Wysłany: 10 kwietnia, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staram_sie_ wrote:
    nie mam dziś za dużo czasu ale chciałam Wam tylko powiedzieć, że miałam dzisiaj okazję rozmawiać z endokrynologiem - leczę się u niego na tarczycę ale niby on też zajmuje się zaburzeniami płodności, nieregularnymi okresami etc. No i on mi powiedział, żeby wziąć ten progesteron tak jak wczoraj powiedziała ginekolog.
    Użył dokładnie takiego określenia jak ja wczoraj: żeby zrestartować organizm. Że jeśli jeszcze niedawno miałam regularne okresy to może to zaskoczyć...
    Co więcej - powiedział, że skoro mam nieregularne miesiączki i problemy z androgenami to zapewne mam PCOs a jajniki w ogóle nie muszą mieć obrazu policystycznych, ze zgodnie z najnowszymi kryteriami wystarczą zaburzenia owulacji i androgeny i już można postawić diagnozę.
    Muszę chyba zbadać AMH.

A teraz... nie wiem. Rano zrobiłam test owu to kreseczka jaśniutka, na usg wczoraj nie było ŻADNEGO pęcherzyka więc ja może w tym cyklu faktycznie wezmę ten duphaston, może ten cykl w ogóle ma być bezowulacyjny i czekanie de facto opóźni jeszcze kolejny...
    A już tak humorystycznie to wczoraj sprawdziłam sobie jakby wypadał termin porodu to wyskoczył 3 stycznia to może lepiej odpuścić poród w okolicach świątecznych 🤪

@staramsie u mnie zostało stwierdzone PCOS na podstawie wysokich androgenów, odwróconego lh do FSH, natomiast na USG czysto. Androgeny rozjechały mi cykl, owulacji nie było lub były mocne rozjechane. 3 miesiące hormonów na obniżenie i testosteron spadł x 86 na 42 w 3 miesiące, do tego wysokie SHBG, który jest ważny w wskaźniku FAI. Moje jajniki w pierwszej stymulacji pięknie zareagowały 14dc 2 pęcherzyki po 23mm. Dzięki temu mogę wykluczyć kolejne aspekty niepowodzeń. Polecam znaleźć kogoś kto poprzedzi Cię z monitoringiem, potwierdzeniem owulacji i odpowiedniej fazy z dobrym progresteronem 😊 trzymam kciuki

• 24 lata| PCOS| wysokie androgeny| wysokie antyTPO antyTG| AMH 5,81
    • starania od stycznia 2025
    • diagnoza PCOS czerwiec 2025
    • próby naturalne
    • DIANE 35 od stycznia 2026 (obniżenie testosteronu)
    • stymulacja letrozol + ovi od kwietnia 2026

• opanowane hormony, tarczyca, żelazo itp
‹‹ 14 15 16 17 18
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ