🦊 Gdy w kwietniu Lisik wątek przejmuje, to wiele ciąż się z tego wykluje! 🐣
-
WIADOMOŚĆ
-
Szamanka, Clara - powiedzcie prosze troche wiecej na temat Waszych doswiadczen z adenomioza/polipami/zrostami.
Ja jestem po histeroskopii pol roku gdzie usunieto zrosty, polipa i dwa ogniska adenomiozy, ale cd138 mialam negatywne, tylko obraz w jamie macicy byl podejrzany. Biralam dwa antybiotyki przez 20 dni.
Nie wiem po jakim czasie to moze odnowic, jak zapobiegac, po jakim czasie kontrolna histeroskopia...
Biore Enoover, jem raczej przeciwzapalnie, nie wiem co ja moge jeszcze robic.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:29
Ona:32
AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
❗️Adenomioza
On: 33
Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
IUI 04.2026 -
Jupiter wrote:Szamanka, Clara - powiedzcie prosze troche wiecej na temat Waszych doswiadczen z adenomioza/polipami/zrostami.
Ja jestem po histeroskopii pol roku gdzie usunieto zrosty, polipa i dwa ogniska adenomiozy, ale cd138 mialam negatywne, tylko obraz w jamie macicy byl podejrzany. Biralam dwa antybiotyki przez 20 dni.
Nie wiem po jakim czasie to moze odnowic, jak zapobiegac, po jakim czasie kontrolna histeroskopia...
Biore Enoover, jem raczej przeciwzapalnie, nie wiem co ja moge jeszcze robic.
Niestety, ja wiem niewiele więcej. Ale na pewno tworzą mi się polipy, bo od 2020 miałam 4 histeroskopie, 3 na NFZ 2020/2022/2023 (nie ufam, że były dobrze zrobione - może narobiły więcej szkody niż pożytku, ale nigdy się nie dowiem - nie badałam wtedy markerów, nawet nie wiedziałam, że coś takiego jest, tylko dostawałam skierowania od gina na usunięcie polipów) i tą ostatnią w klinice niepłodności w maju 2025 taką "profesjonalną" z shaverem, więc liczyłam, że to będzie przełom. W momencie ostatniej histeroskopii moje endometrium było przerośnięte i trochę pofałdowane - może stąd podejrzenie adenomiozy. W histero endometrium było polipowate ale bez zapalenia, ognisk ani zrostów. Ścięli ładnie wszystko i do tej pory na USG wygląda wzorcowo, ale niestety nic nie ruszyło po tym też
Lekarz powiedział, że jak pierwsza procedura się nie uda, to zaleca ponowną histeroskopię przed kolejną, bo już trochę czasu minęło i mogą się tworzyć mikropolipy, których nie widać w USG, i utrudniać zajście.
Też mam dietę przeciwzapalną, suplementację przeciwzapalną i Endoover Biotic biorę.Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:25
💃🏻32 adenomioza? nawracające polipy endometrium, niewielki mięśniak
badania: helicobacter, kariotyp, hormony, witaminy, ferrytyna ✔
zabiegi: drożność, 4 x histeroskopia ✔
🕺🏻42 fDNA 23%, kariotyp ✔
czekamy od 07.2023
niepłodność idiopatyczna
cykli starań: 26 (8 stymulacji, 1 IUI)
ciąż: 0
⤷ IVF
I PROCEDURA
03.02.2026 → 20 MII (6 zapł., 14 zamroż.) → ❄️❄️
04.2026 → 1 FET ⏳
Masz władzę nad swoim umysłem, nie nad wydarzeniami. -
A wczesniej w obrazie USG te polipy byly widoczne?clara wrote:Ścięli ładnie wszystko i do tej pory na USG wygląda wzorcowo, ale niestety nic nie ruszyło po tym też

.
Ja sie zastanawiam jak moja byla ginka mogla przegapic pol centymetowy polip.Ona:32
AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
❗️Adenomioza
On: 33
Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
IUI 04.2026 -
staram_sie_ wrote:Liora poczasiaki chyba też mocno bolą, nie wiem czy nie bardziej niż wiedza od razu
bo nadzieja, że się udało a potem kubeł zimnej wody. Sama mówiłaś, że ten cykl był trudny - kolejny będzie lepszy!
Mania przykro mi
ale wynik 2,3 czy <2,3?
<2.3 ale to i tak negatywWiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 16:33
-