Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie 🦊 Gdy w kwietniu Lisik wątek przejmuje, to wiele ciąż się z tego wykluje! 🐣
Odpowiedz

🦊 Gdy w kwietniu Lisik wątek przejmuje, to wiele ciąż się z tego wykluje! 🐣

Oceń ten wątek:
  • kałamarnica 11 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny w kwietniu 🌷

Jestem wzruszona tym, że o mnie pamiętacie i wciąż we mnie wierzycie. 🥹 Dziękuję Wam za to. Zaglądam tu cyklicznie co jakiś czas, ale dobrze mi narazie w ukryciu. To nie tak, że złożyliśmy broń, wręcz przeciwnie, mamy plan na dalsze działania, ale narazie wszytko zachowam dla siebie, bo tak mi jakoś lepiej. Byliśmy na cudownym urlopie, odpoczęły nam głowy, pojedliśmy i popiliśmy pyszności i zrobiliśmy tysiące kroków w przepięknym otoczeniu Andaluzji. To nam pozwoliło nabrać dystansu do wszystkiego i nacieszyć się sobą.

Jestem przy Was sercem moje kochane ❤️

Aszin, nie mogę się pozbierać po wiadomości od Ciebie. Z całych sił Cię wspieram. Cieszę się, że macie plan i możliwość żeby badać zarodki, już za nie zaciskam kciuki. Kochana trzymaj się. 😘😘😘

Wszystkim Wam kibicuję i czekam na wysyp licznych dwóch kreseczek w tym pięknym, wiosennym miesiącu. A ja wrócę, wrócę, za jakiś czas. ☀️
    Buziaczków moc. 😘

PaulinKA, clara, aszin, Biochemiczka, Loraa, Piret, Aaagaa, Imazolka, Bajka92, Aga_92, Ann35, Lisik, Aksandra, Sakaaira, Jaszczureczka, Kingus 1, brilka, Motylek93, Liora , Sylaada, Vergeet lubią tę wiadomość

👱‍♀️34l.❤️👨38l.
    🐱 6l.

starania od 08.23r.

PCOS, cykle bezowulacyjne, pokrzywka, KIR Bx, crossmatch 37.8% ❌ -> 31.9% ❌
    7 cykli stymulowanych ❌

• AMH 3,4 ✅
    • parametry nasienia: prawidłowe ✅
    • kariotypy oboje ✅
    • HSG (01.25r.) - jajowody drożne ✅
    • immunosupresja: Encorton, Equoral, Hydroxychloroquine, Accofil - 3 x cykle ❌brak ciąży

10.25 histeroskopia ✅
    01.26 immunosupresja + IUI ❌

02.26r. IVF: 5 MII ➡️ ❌ 😭
    05.26r. IVF vol.2... 🙏🏻

✨I (don't) know (if) it's worth it, but I won't stop.✨
  • clara Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik, super, wreszcie jakieś dobre wieści, tak się odległa wydawała ta laparoskopia, a to już po 🥹 To teraz czekamy na wyniki, oby zapalenia nie było i niech Ci się uda w ciągu tych dwóch cykli! 🪄 Mam nadzieję, że rekonwalescencja przebiegnie gładko ❤️

Loraa, ja ciągle trzymam kciuki za Twój transfer, chyba się nie zdradzałaś z datą, ale to jakoś już chyba ❤️🍀🤞
    Mój transfer blisko, ale nie chcę podawać daty, bo i tak czuję duże obciążenie psychiczne. Nadal trzymam się na uboczu, śledzę wątek, ale trochę na mnie forum działa dwojako, czasem mi pomaga, czasem szkodzi...

Saakaira, BillyJean, witajcie po powrocie, miło Was poznać. Jestem z dziewczynami od listopada, moja historia w stopce :) Powodzenia!

Kałamarniczko, Aszin, jak tu zaglądacie, to wiedzcie, że myślę o Was ❤️

aszin, Loraa, Lisik, BillieJean, Sakaaira, Liora , Sylaada, Vergeet lubią tę wiadomość

💃🏻32: adenomioza? nawracające polipy endometrium, niewielki mięśniak, niedoczynność tarczycy
    badania: helicobacter, kariotyp, hormony, witaminy, ferrytyna ✔
    zabiegi: drożność, 4 x histeroskopia ✔
    🕺🏻43: fDNA 23%, kariotyp ✔

czekamy od 07.2023
    niepłodność idiopatyczna
    starania naturalne: 26 cykli (8 stymulacji, 1 IUI)
    ciąż: 0
    ⤷ IVF

I PROCEDURA
    02.2026 → 20 MII (6 zapł., 14 zamroż.) → ❄️3.1.2 (5 doba) ❄️4.2.3 (6 doba)
    04.2026 → 1 FET 4.2.3, CN, 8dpt beta 0,213 ❌
    09.05.2026 → 2 FET 3.1.2, CN 🍍🍀🤞🏻

Masz władzę nad swoim umysłem, nie nad wydarzeniami.
  • clara Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lol, Kałamarniczko, jakbym Cię wywołała myślami, uprzedziłaś mój post 😍 Czekałam na taki pozytywny wpis od Ciebie, cudownie, że odpoczęliście, zażyliście swojego życia, które jest teraz przecież cudowne i tak, i nacieszyliście się sobą. Odpoczynek dla głowy działa cuda! Powodzenia w planach! Czekam na Twój powrót, brakuje tu trochę tych Twoich słoneczek, które nam przysyłasz 😊❤️ Spokojnego kwietnia i powodzenia! 🍀

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

💃🏻32: adenomioza? nawracające polipy endometrium, niewielki mięśniak, niedoczynność tarczycy
    badania: helicobacter, kariotyp, hormony, witaminy, ferrytyna ✔
    zabiegi: drożność, 4 x histeroskopia ✔
    🕺🏻43: fDNA 23%, kariotyp ✔

czekamy od 07.2023
    niepłodność idiopatyczna
    starania naturalne: 26 cykli (8 stymulacji, 1 IUI)
    ciąż: 0
    ⤷ IVF

I PROCEDURA
    02.2026 → 20 MII (6 zapł., 14 zamroż.) → ❄️3.1.2 (5 doba) ❄️4.2.3 (6 doba)
    04.2026 → 1 FET 4.2.3, CN, 8dpt beta 0,213 ❌
    09.05.2026 → 2 FET 3.1.2, CN 🍍🍀🤞🏻

Masz władzę nad swoim umysłem, nie nad wydarzeniami.
  • Rajka Debiutantka

Wysłany: 2 kwietnia, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, mogłabym dołączyć do testowania 30 kwietnia? Nie udzielałam się zbytnio na forum, ale fajnie by było do Was dołączyć. Jestem pod wrażeniem jak fajnie się wspieracie. Staramy się już jakiś czas, ale niestety póki co nie mam szczęścia

Rajka
  • Aga_92 Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik super wiadomosci! Szybkiego powrotu do formy po operacji, ospoczywaj 😘

Kalamarniczko,fajnie ze jestes :) daj sobie tyle czasu ile tylko potrzebujesz, ciesze sie ze mieliscie fajny urlop i trzymam za Was kciuki ! 🍀

Lisik, kałamarnica 11 lubią tę wiadomość

Starania od 03.2023
    Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
    👱‍♀️34 🧑40

👱‍♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
    Amh: 1,440
    Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
    Euthyrox n75
    IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
    insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
    Symformin xr 750
    DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
    Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
    Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu

💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
    Allo-MLR: 27,1%
    💉 accofil

Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
    Cykle owulacyjne ✅️

👱‍♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
    🧑nasienie ✅️
    Ovitrelle 15x ❌️
    Letrozole Bluefish 8x ❌️

w 41 cs pierwsze ⏸️ 24.04
    25.04 beta 225 27.04 beta 460 29.04 beta 829 30.04 beta 1200
    7.05 CRL 2,4mm z bijącym ❤️
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rajka wrote:
    Cześć, mogłabym dołączyć do testowania 30 kwietnia? Nie udzielałam się zbytnio na forum, ale fajnie by było do Was dołączyć. Jestem pod wrażeniem jak fajnie się wspieracie. Staramy się już jakiś czas, ale niestety póki co nie mam szczęścia
    Hej, bardzo nam miło że chcesz do nas dołączyć. To jest wątek gdzie jesteśmy ze sobą blisko, znamy swoje historie, regularnie się wspieramy i gadamy nie tylko o staraniach. Mam nadzieję, że przeczytałaś pierwszą stronę 😉 jeśli tak to zapraszam cię do opowiedzenia więcej o sobie, historii starań i uzupełnienia stopki ☺️

PaulinKA, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania od 05.2024
    👫28
    - Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
    - Histeroskopia ✅
    - Hycosy ✅ lipiodol ✅
    - adenomioza
    ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
    AMH 3,7
    TSH 0,9
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne
    Białka C i S ✅
    On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega

PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eurhyrox, olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol
  • Jupiter Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik, jesteś bardzo dzielna!

Dziewczyny czy któraś z Was czuła się słabo na Lametta?
    Strasznie jestem słaba, zmęczona, brak mi energii.

Wiele przeszłyście, pewnie nie raz byłyście na jakichś większych porcjach leków ( do IVF to na pewno, ale domyślam się że przed również te wszystkie stymulacje itd..) - czy któraś z Was była w związku z tym na l4?
    Pracuje 10 lat, w tym czasie na chorobowym byłam w sumie może 2 tygodnie. Pracuje zawsze - mając covid, biorąc antybiotyki na Helicobater, na SIBO, po histeroskopii.. Owszem - jest łatwiej, bo mogę częściowo pracować zdalnie, ale nie mogę robić dupogodzin, u nas jest duży młyn, nie ma luźniejszych okresow.

Zastanawiam się ile ja pociągnę tak, zwłaszcza ja dojdzie jedzie Accofil, albo zaczną mi się jakiś jazdy na progesteronie. Niestety wszystkie leki hormonalnie mnie kompletnie rozstrajają psychicznie. Nie wiem co o tym sądzić. Chętnie przyjmę Wasze porady.

Lisik lubi tę wiadomość

Ona:32
    AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
    🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
    ❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
    ❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
    ❗️Adenomioza

On: 33
    Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
    MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
    ❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst

CB 💔 12.2025
    IUI 04.2026 ❌
    IUI 05.2026
  • Bambik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik- biedna 😞 kciuki za szybką regeneracje i dobre wyniki🤞

Rajka- super, że też dołączyłaś, będzie mi raźniej, bo jak na razie to czytam i dziwnie się czuję, bo dziewczyny tutaj już tak się znają

Jupiter- nigdy nie brałam l4 w związku z ivf, nawet po histeroskopii czy punkcji, ALE teraz uważam, że to głupie podejście. Jeśli czujesz, że nie dasz rady, że Ci ciężko, to teraz bym bez wahania brała. W pracy często mają podejście „nie Ty to następny”, więc dlaczego my kobiety często tak bezsensownie się poświęcamy? Ale oczywiście rób jak czujesz 😉

Lisik, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏻35; AMH 9,41 (’24) kariotyp ✅

🧔🏻38; Teratozoospermia, CFTR - prawidłowy;kariotyp✅

starania od 2015, w klinice od 2022
    08/22 punkcja 6 🥚, 2❄️ 5AA
    11/22 FET 💔
    05/23 FET ❌

02/24
    SONO HSG - jajowody obustronnie drożne ✅; histeroskopia - polip na ścianie tylnej

03/24 punkcja: 12 🥚, zapłodniono 6, mamy 5❄️: 3x5AA, 2x5AB

04/24=5dpt 16,5|7dpt 50,60|9dpt 202,2|13dpt 787,20♥️

wracamy po rodzeństwo
    01/26=beta 0❌
    03/26=beta 0❌
    04/26=beta 0❌

To tylko kolejny krok, nie koniec drogi…

Został ❄️
  • Bambik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj nie dałam znać, ale transfer przebiegł gładko, dosłownie. W porównaniu do poprzedniego, który jak nigdy był bolesny, ten wczoraj był znowu miłą odmianą. Mam nadzieję, że to dobry znak i kropek ze mną zostanie, jutro pierwsze badanie proga. U mnie mimo obstawy lekami zawsze ten progesteron jest niski, zobaczymy

Sakaaira, Biochemiczka, Aga_92, Lisik, BillieJean, Vergeet lubią tę wiadomość

11/22 FET 💔
    05/23 FET ❌

02/24
    SONO HSG - jajowody obustronnie drożne ✅; histeroskopia - polip na ścianie tylnej

wracamy po rodzeństwo
    01/26=beta 0❌
    03/26=beta 0❌
    04/26=beta 0❌

Został ❄️
  • Sakaaira Ekspertka

Wysłany: 2 kwietnia, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za tak miłe przyjęcie spowrotem 😊

@Loraa na razie mam rozpisaną od 2 do 7 dnia cyklu bemfole 150. W poniedziałek wielkanocny mam USG w klinice (to będzie 6 dzień cyklu). Ze względu na moje AMH i to jak wcześniej reagowałam na hormony to lekarz obawia się trochę hiperstymulacji. Jak się czujesz? Jak tam sztuczna menopauza?

@PaulinKA bardzo ucieszyła mnie wiadomość o Twojej ciąży. Jak się czujesz?

@Lisik świetnie, że możecie wrócić już do starań w następnym cyklu! Szybkiej regeneracji życzę 😊 Skoro podoba Ci się, że zapełnia się kalendarz możesz dopisać u mnie USG 6 kwietnia 😊

@clara podczytuję wątek mam wrażenie, że trochę Cię już poznałam. Rozumiem to, że chcesz trzymać się trochę na uboczu obecnie, jednak świadomość, że tutaj ktoś cały czas trzyma kciuki jest uspokajająca. Trzymam kciuki za transfer 🤞

@Jupiter warto zadbać na siebie i jeżeli czujesz się źle to iść na L4. Niektórzy reagują gorzej na hormony, uważam, że nie warto się tak męczyć. Zwłaszcza jeśli wcześniej na tym L4 praktycznie nie byłaś.

@Bambik trzymam kciuki! Żeby kropek się wgryzał 🍀

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 kwietnia, 21:08

clara, Bambik, Lisik, Vergeet lubią tę wiadomość

'99 & '89
    Starania od 09/2023

Ona:
    niedoczynność tarczycy - letrox
    Metformax

03.25 - ovitrelle + luteina ❌
    04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
    05.25 - IUI ⏩ przesunięte
    06.25 - 1 IUI ❌
    07.25 - 2 IUI ❌
    08.25 - 3 IUI ❌

03.26 sonovaginografia - wszystko ok ✅
    03.26 - wizyta kwalifikacyjna ✅

IVF
    04.26 ❄️❄️❄️❄️
  • brilka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisik, bardzo mi przykro, że pionizacja była ciężka, ale idziesz przodu, wieści są dobre a jutro już będziesz w domu! 🔥 Wiadomości pozytywnych jest zatem więcej niż tych złych 😉

Jupiter, ja brałam l4 ale tylko po punkcji i na dzień transferu. Mi leki nie doskwierają na tyle, żebym potrzebowała zwolnienia, jakiekolwiek skutki uboczne miałam póki co po tylko besinsie (no i equoralu ale to inna historia) ale znalazłam na nie sposób. Jeśli czujesz się źle i jest ci ciężko pracować to od tego jest l4.

Bambik, kciuki za pozytywne wieści za kilka dni 🍀

Bambik, Lisik lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

niedrożny kanał szyjki macicy, niedrożny jajowód, kir AA, ogniska adenomiozy, allo-MLR 0%, RIF, oligospermia

08/25 - I ICSI ➝ 3 ❄️ po PGT-A
    3 x FET beta <0,2
    04/26 - II ICSI ➝ 3 ❄️ ➝ PGT-A ⏳🍀
  • Biochemiczka Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Lisik o rety cudowne wiadomości. Tzn współczuję ile ci musieli wyciąć ale o ja cię! Zyskałaś chyba nowe życie co? 🥹 ewidentnie hormony mi buzują bo jak czytałam Twój opis to łezki mi poleciały 🥹

@bambik trzymam kciuki za kropka, wpisujesz się na testowanie 5dpt? 😊🤞

@wyobraznia czy Ty nie miałaś mieć dzisiaj USG? Daj znać co u Ciebie ❤️

@kalamarniczko, czekamy tu na Ciebie ja będziesz gotowa ❤️ Cieszę się że wyjazd do Andaluzji się udał i mam nadzieję że zwiedziłaś mnóstwo tapasow ❤️🥂
    @clara za Ciebie też po cichu trzymam kciuki. 🤞❤️

@bajeczko @brilko🤞🤞 no i @loraa kiedy ty kończysz to wyciszenie?

Bambik, Lisik, kałamarnica 11, Vergeet lubią tę wiadomość

34👩🏽36👨🏼

12/2022 42tc (cc) 🩵
    02/2025 6tc 💔
    08/2025 8tc 💔
    02/2026 10dpo ⏸️, 12dpo beta 37.6, 14dpo beta 132.0, 16dpo beta 341.0, 23dpo beta 5944, 30dpo beta 30715
    11.03 0.64cm🐞 + ❤️
    16.03 1.30cm 🐝
    26.03 2.36cm 🐌
    09.04 4.47cm 🦋
    22.04 6.74cm 🩵
    30.04 8.40cm 🐥
    11.05 130g 🦔

Ona
    ❗️ cross-match 36,6%
    ⚠️homocysteina, MTHFR (A1298) homo, PAI-1 hetero
    ✅ HLA-C1, anxa5, kariotyp, KIR Bx (brak 2DS3), ana1+, ana3-, antytrombina III, białko c&s, zespół antyfosfolipidowy, cd56, cd138
    ✅ B12, D3, ft4, żelazo, ferrytyna, kwas foliowy
    💊euthyrox 50, jod, modulator homocysteiny, wit C+Zn, omega3, wit D, probiotyki, desloratadyna, encorton, prograf, progesteron
    On
    ✅ HLA-C1, kariotyp, anxa5
    ✅Morfologia (4%), fDNA (13%), HBA (88%)
    ❗️ liczba, ruch, upłynnienie

preg.png
  • Bambik Autorytet

Wysłany: 2 kwietnia, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biochemiczka - nie będę ściemniać, testy już kupiłam 🙈 a przed transferem oczywiście zarzekałam się, że nie będę ich robić.
    5dpt wypada mi w Poniedziałek Wielkanocny i tak się waham czy wtedy zrobić czy poczekać ten jeden dzień i pojechać na betę.
    Tyle transferów, a człowiek każdy przeżywa równie mocno co poprzednie.

A Ty jak się czujesz? Pewnie pierwsze prenatalne już umówione? ☺️

11/22 FET 💔
    05/23 FET ❌

02/24

wracamy po rodzeństwo
    01/26=beta 0❌
    03/26=beta 0❌
    04/26=beta 0❌

Został ❄️
  • Liora Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ! Napiszę tylko,że u nas nawrót jelitówki, póki co tylko u młodego 🙈 jak się wyliżemy to nadrobię.

ale widziałam Kałamarniczkę <3 trzymam kciuki kochana za Was 🍀

kałamarnica 11 lubi tę wiadomość

2016- początek.
    2017-❌
    2018-❌
    2019- CB 💔
    2020-CP 💔
    2021-⏸️
    2022- 💙 spełnione marzenie 🤱
    2025-nowy początek i cios w pysk (CB💔?)
    2026- po prostu bądź dobry i nie każ długo czekać 🙏

👩‍💼PCOS
    🤵okaz zdrowia.
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Jupiter, l4 jest na zle samopoczucie wiec jak potrzebujesz to oczywiście wskakuj do wyrka i zbieraj sily ❤️❤️ mam nadzieje ze to ostatni raz kiedy musisz wziąć lamette niemniej.., jesli nie, to moze warto pomyśleć o godzinach modyfikacji brania by brac np na noc albo cos w tym stylu? Ja mialam chyba z 10 stymulacji i jakbym co miesiąc sie zle czuła i musiala brac wolne to szef chyba nie bylby zachwycony 🙈 ale faktycznie accofil moze dojechać rownie mocno, choc to tylko 1x cała ampułka, potem te dawki 1/3 sa juz wg nie odczuwalne. Trzymam kciuki zeby warto bylo tak cierpieć i zeby efekt byl jedyny oczekiwany 🌻

@Sakaairo, dziekuje Ci kochana💛 ja sie czuje bardzo dobrze, ciaza jest dla mnie laskawa. Wczoraj dostaliśmy wyniki Panoramy i czekamy na zdrowego dzidziusia💛 trzymam kciuki za Twoją procedurę🌼🐣🍀 wiesz jaki bedziesz miala tranafer? Świeży czy odroczony? Co masz do stymulacji??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia, 11:02

Aga_92, Wyobraźnia87, Vergeet lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
  • Lisik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kałamarnica twój wyjazd brzmi super 🥰 ale bym pojadła tapasów… żurku… chipsów w zasadzie czegokolwiek po tym szpitalu. Cieszę się że macie plan i my tu pamiętamy oczywiście i wspieramy. W takim razie przepiszę cię na wolnego strzelca na razie 😉
    Saakaira wpisany podgląd! Chodujesz jajeczka na święta, idealnie 👌

Liora zdrówka dla was, jakieś fatum tam ciąży ostatnio nad waszą rodzinką 😢

Bambik to dobrze że masz dobre przeczucia odnośnie transferu i że obecność tutaj z nami cię wspiera. Jak już zdecydujesz czy jednak cię wpisywać na testowanie (to też może oznaczać badanie bety) t daj znać ☺️ ale oczywiście bez presji, niektóre dziewczyny wolą zatestowac w samotności a potem dają znać.

Biochemiczka ooo 🥹 chyba hormony buzują, kropek robi imprezę w środku. Czy ja nowe życie dostałam to jeszcze nie wiem, ciężko mi stwierdzić na razie jak się czuję. Już chcę do domu, własny prysznic, toaleta, lodówka i dopiero zobaczę 😁

PaulinKA, Bambik, Biochemiczka, Sakaaira, Sylaada, Vergeet lubią tę wiadomość

Starania od 05.2024
    👫28
    - Laparoskopowe usunięcie ognisk endometriozy II/III st. 1.04
    - Histeroskopia ✅
    - Hycosy ✅ lipiodol ✅
    - adenomioza
    ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
    AMH 3,7
    TSH 0,9
    KIR 2DS2, 2DS3 obecne
    Białka C i S ✅
    On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega

PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, Dosinex, Eurhyrox, olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol
  • Bambik Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Liora- współczuję jelitówka 😞 oby na resztę nie przeszła

PaulinKA gratulacje, zdrowo rośnijcie 🥰

Lisik- a niech będzie, poproszę o wpisanie testowania 6.04
    Jak się czujesz? Dzisiaj wypis? Ja do własnego prysznica, toalety i lodówki dodałabym własne łóżko! 😁

Lisik lubi tę wiadomość

11/22 FET 💔
    05/23 FET ❌

02/24

wracamy po rodzeństwo
    01/26=beta 0❌
    03/26=beta 0❌
    04/26=beta 0❌

Został ❄️
  • Wyobraźnia87 Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w wątku kwietniowym i trzymam za wszystkie bardzo mocno kciuki! Ja trochę tak się schowałam bo stresuje mnie ta sytuacja. Krwawienie się nie powtórzyło. Wczorajsze USG w sumie pokazało, że jest pęcherzyk ciążowy, żółtkowy i że chyba echo zarodka 2 mm. Wcale mnie to usg nie uspokoiło. Tak więc czekam na wizytę 7 kwietnia. Wtedy powinno być wszystko jasne. Mdłości mi się tak nasiliły że ciężko mi funkcjonować, może to akurat dobry objaw.

clara, Ann35, Sakaaira, Lisik, Sylaada, Vergeet lubią tę wiadomość

👩🏻‍💼AMH-0.7
    🤵🏻azoospermia

starania od 2024 r

08.2025 I procedura IVF świeży transfer blastki 4.2.3
    5dpt II
    6dpt beta 21,1
    8dpt beta 71,3
    11 dpt beta 200,1
    18 dpt beta 2646,1
    27 dpt beta 25904
    7+5 💔

01.2026 kolejna procedura

03.2026 transfer ❄ 4.1.2
    5dpt II
    8dpt beta 116,7
    10 dpt beta 237,8
    16 dpt beta 2551.1
    27 dpt beta 56747 mamy ♥️ preg.png
  • Imazolka Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulinka nie chcesz się podzielić czy to będzie kręcona dziewczynka, czy kręcony chłopak? 🤭

Lisik jakaś dieta Cię teraz obowiązuje? Jak długo?

Jupiter ja też w tamtym roku miałam 10 stymulacji i też nie mogłam sobie pozwolić na jakieś wolne. Też wydaje mi się, że na początku kiepsko znosiłam, a później już się organizm przyzwyczaił 😅 ale jak Cię mocno dojeżdża, to leć na L4, takie Twoje prawo i dlaczego z niego nie skorzystać 😄

1/3 ampułki to już przy potwierdzonym teście ciążowym tak? Bo cała ampułka okoloowulacyjnie i jak biało to nic wiecej nie robimy?

Starania od 09/23
    Z pomocą medyczną od 01/25

AMH: 5,5 - PCOS ❌
    MUCh✅
    Drożność z lipiodolem ✅
    Pasożyty ✅
    Białka C i S ✅
    KIR 2DS2, 2DS4 obecne
    Endometrioza, adenomioza ❌
    Podwyższone komórki NK ❌

🔜 kwalifikacja IVF 🥹
  • PaulinKA Autorytet

Wysłany: 3 kwietnia, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imazolko, na razie niech ta wiedza zostanie tylko w realu hehe🤭❤️

Tak, 1/3 mialam zlecone w staraniach naturalnych po dodatnim teście, co 2 dni. W przypadku IVF zalecenia tez sa raczej stałe i od 2dpt Jarosz zleca 1/3 tez co 2 dni.

Moze Paśnik lub Sydor dawkuja inaczej ale Jarosz chyba ma "staly" schemat :)

Imazolka, Lisik lubią tę wiadomość

⏳️1.2024
    🚺LUF, niedoczynność tarczycy, Hashi, endo i adenomioza, NK, hipoglikemia reaktywna, IO, KIR

2026🙏
    preg.png

"Zes*am się, a nie dam się."
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ