🦊 Gdy w kwietniu Lisik wątek przejmuje, to wiele ciąż się z tego wykluje! 🐣
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie dziewczyny w kwietniu 🌷
Jestem wzruszona tym, że o mnie pamiętacie i wciąż we mnie wierzycie. 🥹 Dziękuję Wam za to. Zaglądam tu cyklicznie co jakiś czas, ale dobrze mi narazie w ukryciu. To nie tak, że złożyliśmy broń, wręcz przeciwnie, mamy plan na dalsze działania, ale narazie wszytko zachowam dla siebie, bo tak mi jakoś lepiej. Byliśmy na cudownym urlopie, odpoczęły nam głowy, pojedliśmy i popiliśmy pyszności i zrobiliśmy tysiące kroków w przepięknym otoczeniu Andaluzji. To nam pozwoliło nabrać dystansu do wszystkiego i nacieszyć się sobą.
Jestem przy Was sercem moje kochane ❤️
Aszin, nie mogę się pozbierać po wiadomości od Ciebie. Z całych sił Cię wspieram. Cieszę się, że macie plan i możliwość żeby badać zarodki, już za nie zaciskam kciuki. Kochana trzymaj się. 😘😘😘
Wszystkim Wam kibicuję i czekam na wysyp licznych dwóch kreseczek w tym pięknym, wiosennym miesiącu. A ja wrócę, wrócę, za jakiś czas. ☀️
Buziaczków moc. 😘
PaulinKA, clara, aszin, Biochemiczka, Loraa, Piret, Aaagaa, Imazolka, Bajka92, Aga_92, Ann35, Lisik, Aksandra, Sakaaira, Jaszczureczka, Kingus 1, brilka lubią tę wiadomość
👱♀️34l.❤️👨38l.
🐱 6l.
starania od 08.23r.
PCOS, cykle bezowulacyjne, pokrzywka, KIR Bx, crossmatch 37.8% ❌ -> 31.9% ❌
7 cykli stymulowanych ❌
• AMH 3,4 ✅
• parametry nasienia: prawidłowe ✅
• kariotypy oboje ✅
• HSG (01.25r.) - jajowody drożne ✅
• immunosupresja: Encorton, Equoral, Hydroxychloroquine, Accofil - 3 x cykle ❌brak ciąży
10.25 histeroskopia ✅
01.26 immunosupresja + IUI ❌
02.26r. IVF: 5 MII ➡️ ❌ 😭
✨I (don't) know (if) it's worth it, but I won't stop.✨ -
Lisik, super, wreszcie jakieś dobre wieści, tak się odległa wydawała ta laparoskopia, a to już po 🥹 To teraz czekamy na wyniki, oby zapalenia nie było i niech Ci się uda w ciągu tych dwóch cykli! 🪄 Mam nadzieję, że rekonwalescencja przebiegnie gładko ❤️
Loraa, ja ciągle trzymam kciuki za Twój transfer, chyba się nie zdradzałaś z datą, ale to jakoś już chyba ❤️🍀🤞
Mój transfer blisko, ale nie chcę podawać daty, bo i tak czuję duże obciążenie psychiczne. Nadal trzymam się na uboczu, śledzę wątek, ale trochę na mnie forum działa dwojako, czasem mi pomaga, czasem szkodzi...
Saakaira, BillyJean, witajcie po powrocie, miło Was poznać. Jestem z dziewczynami od listopada, moja historia w stopce
Powodzenia!
Kałamarniczko, Aszin, jak tu zaglądacie, to wiedzcie, że myślę o Was ❤️
aszin, Loraa, Lisik, BillieJean, Sakaaira lubią tę wiadomość
💃🏻32 adenomioza? nawracające polipy endometrium, niewielki mięśniak
badania: helicobacter, kariotyp, hormony, witaminy, ferrytyna ✔
zabiegi: drożność, 4 x histeroskopia ✔
🕺🏻42 fDNA 23%, kariotyp ✔
czekamy od 07.2023
niepłodność idiopatyczna
cykli starań: 26 (8 stymulacji, 1 IUI)
ciąż: 0
⤷ IVF
I PROCEDURA
03.02.2026 → 20 MII (6 zapł., 14 zamroż.) → ❄️❄️
04.2026 → 1 FET ⏳
Masz władzę nad swoim umysłem, nie nad wydarzeniami. -
Lol, Kałamarniczko, jakbym Cię wywołała myślami, uprzedziłaś mój post 😍 Czekałam na taki pozytywny wpis od Ciebie, cudownie, że odpoczęliście, zażyliście swojego życia, które jest teraz przecież cudowne i tak, i nacieszyliście się sobą. Odpoczynek dla głowy działa cuda! Powodzenia w planach! Czekam na Twój powrót, brakuje tu trochę tych Twoich słoneczek, które nam przysyłasz 😊❤️ Spokojnego kwietnia i powodzenia! 🍀
kałamarnica 11 lubi tę wiadomość
💃🏻32 adenomioza? nawracające polipy endometrium, niewielki mięśniak
badania: helicobacter, kariotyp, hormony, witaminy, ferrytyna ✔
zabiegi: drożność, 4 x histeroskopia ✔
🕺🏻42 fDNA 23%, kariotyp ✔
czekamy od 07.2023
niepłodność idiopatyczna
cykli starań: 26 (8 stymulacji, 1 IUI)
ciąż: 0
⤷ IVF
I PROCEDURA
03.02.2026 → 20 MII (6 zapł., 14 zamroż.) → ❄️❄️
04.2026 → 1 FET ⏳
Masz władzę nad swoim umysłem, nie nad wydarzeniami. -
Lisik super wiadomosci! Szybkiego powrotu do formy po operacji, ospoczywaj 😘
Kalamarniczko,fajnie ze jestes
daj sobie tyle czasu ile tylko potrzebujesz, ciesze sie ze mieliscie fajny urlop i trzymam za Was kciuki ! 🍀
Lisik lubi tę wiadomość
41cs
Starania od 03.2023
Pierwsza wizyta w klinice: 11.2024
👱♀️34 🧑40
👱♀️🧑 hormony, homocysteina, trombofilia, morfologia, witaminy, lipidogram ✅️
Amh: 1,440
Tsh: 11.2024: 1.94 ➡️ 10.2025: 0.826
Euthyrox n75
IO: glukoza: 84 insulina: 12.20❌️
Wyniki krzywej cukrowej (11.2024)
glukoza na czczo 79, po h102, po 2 h 88,
insulina na czczo 2.85, po h 30.80, po 2 h8.30
Symformin xr 750
DHEA-SO4: 11.2024: 394 ➡️ 10.2025: 319
Prolaktyna: 11.2024: 21.3 ➡️ 10.2025: 6.4
Dostinex 0.5 mg, 1/2 tabletki raz w tygodniu
💊Fertilwoman plus, wit D 2000j, Estrovita skin, aspirin cardio, resweratrol, progesterone besins
Allo-MLR: 27,1%
💉 accofil
Drożność jajowodów plus podany lipiodol 03.2025 ➡️ oba drożne ✅️
Cykle owulacyjne ✅️
👱♀️biocenoza,MUCHa, bad. bakteryjne✅️
🧑nasienie ✅️
Ovitrelle 15x ❌️
Letrozole Bluefish 8x ❌️
Nigdy nie zobaczyliśmy⏸️ -
Hej, bardzo nam miło że chcesz do nas dołączyć. To jest wątek gdzie jesteśmy ze sobą blisko, znamy swoje historie, regularnie się wspieramy i gadamy nie tylko o staraniach. Mam nadzieję, że przeczytałaś pierwszą stronę 😉 jeśli tak to zapraszam cię do opowiedzenia więcej o sobie, historii starań i uzupełnienia stopki ☺️Rajka wrote:Cześć, mogłabym dołączyć do testowania 30 kwietnia? Nie udzielałam się zbytnio na forum, ale fajnie by było do Was dołączyć. Jestem pod wrażeniem jak fajnie się wspieracie. Staramy się już jakiś czas, ale niestety póki co nie mam szczęścia
PaulinKA lubi tę wiadomość
Starania od 05.2024
👫28
- Laparoskopowe usuwanie ognisk endometriozy --> kwiecień '26
- Histeroskopia - stan zapalny wyleczony ✅
- Leczenie u Naprotechnologa
- Hycosy ✅ lipiodol ✅
Endometrioza II/III stopień, czyste jajniki i jajowody, adenomioza
ANA1 miano 1:80 ANA2,3,4 ujemne
AMH 3,7
❌TSH 0,916 -3,5 - 3,5 - 9,6 (po lipiodolu)- 6,4 (po Euthyrox 50)- 5,7 (zwiększenie dawki do 75)-0,57 (korekcja do 62,5)
FT4, aTPO, aTPG ✅
Prolaktyna 23 ❌ (Dostinex)--> 22,8(wiecej Dostinexu)---> 12,6 ✅
Ferrytyna 21,73 - feroplex - 40 Bioradix- 103 (skutek Sulfazalazyny)
KIR 2DS2, 2DS3 obecne
Białka C i S ✅
On : lekkie IO, Morfologia 10% -->6%, PrenaMen, ADEK, modulator homocysteiny, wit D, kozieradka, omega
PrenaFem, ubiqinol, NAC, magnez , tran, Cyklogest, , olej z wiesiołka, cholina, inozytol, probiotyki, ADEK, kurkumina, resweratrol -
Lisik, jesteś bardzo dzielna!
Dziewczyny czy któraś z Was czuła się słabo na Lametta?
Strasznie jestem słaba, zmęczona, brak mi energii.
Wiele przeszłyście, pewnie nie raz byłyście na jakichś większych porcjach leków ( do IVF to na pewno, ale domyślam się że przed również te wszystkie stymulacje itd..) - czy któraś z Was była w związku z tym na l4?
Pracuje 10 lat, w tym czasie na chorobowym byłam w sumie może 2 tygodnie. Pracuje zawsze - mając covid, biorąc antybiotyki na Helicobater, na SIBO, po histeroskopii.. Owszem - jest łatwiej, bo mogę częściowo pracować zdalnie, ale nie mogę robić dupogodzin, u nas jest duży młyn, nie ma luźniejszych okresow.
Zastanawiam się ile ja pociągnę tak, zwłaszcza ja dojdzie jedzie Accofil, albo zaczną mi się jakiś jazdy na progesteronie. Niestety wszystkie leki hormonalnie mnie kompletnie rozstrajają psychicznie. Nie wiem co o tym sądzić. Chętnie przyjmę Wasze porady.
Lisik lubi tę wiadomość
Ona:32
AMH: 1.4 -> 2.2 ; KIR Bx;
🔀udrożniony jajowód+wycięte zmiany (histeroskopia)
❗️Tarczyca: Niedoczynność, Hashimoto
❗️Geny: Mthfr - homo , PAI-1 homo
On: 33
Morfo: 2% -> 4%- > 3% -> 3%
MAR, HBA, MiOXYS - ✅ HLA-C C1C1
❗️DFI 26% -> 39% -> 5️⃣%❗️ŻPN IIIst
CB 💔 12.2025
🔜 04.2026 IUI -
Lisik- biedna 😞 kciuki za szybką regeneracje i dobre wyniki🤞
Rajka- super, że też dołączyłaś, będzie mi raźniej, bo jak na razie to czytam i dziwnie się czuję, bo dziewczyny tutaj już tak się znają
Jupiter- nigdy nie brałam l4 w związku z ivf, nawet po histeroskopii czy punkcji, ALE teraz uważam, że to głupie podejście. Jeśli czujesz, że nie dasz rady, że Ci ciężko, to teraz bym bez wahania brała. W pracy często mają podejście „nie Ty to następny”, więc dlaczego my kobiety często tak bezsensownie się poświęcamy? Ale oczywiście rób jak czujesz 😉04/24 ♥️
01/26 💔
03/26 💔
04/26 🤞
estrofem, besins, cyclogest, neoparin
Zostały ❄️❄️
Nadzieja to jedyny kwiat, który potrafi zakwitnąć w każdą pogodę -
Wczoraj nie dałam znać, ale transfer przebiegł gładko, dosłownie. W porównaniu do poprzedniego, który jak nigdy był bolesny, ten wczoraj był znowu miłą odmianą. Mam nadzieję, że to dobry znak i kropek ze mną zostanie, jutro pierwsze badanie proga. U mnie mimo obstawy lekami zawsze ten progesteron jest niski, zobaczymy
Sakaaira, Biochemiczka lubią tę wiadomość
04/24 ♥️
01/26 💔
03/26 💔
04/26 🤞
estrofem, besins, cyclogest, neoparin
Zostały ❄️❄️
Nadzieja to jedyny kwiat, który potrafi zakwitnąć w każdą pogodę -
Dziękuję za tak miłe przyjęcie spowrotem 😊
@Loraa na razie mam rozpisaną od 2 do 7 dnia cyklu bemfole 150. W poniedziałek wielkanocny mam USG w klinice (to będzie 6 dzień cyklu). Ze względu na moje AMH i to jak wcześniej reagowałam na hormony to lekarz obawia się trochę hiperstymulacji. Jak się czujesz? Jak tam sztuczna menopauza?
@PaulinKA bardzo ucieszyła mnie wiadomość o Twojej ciąży. Jak się czujesz?
@Lisik świetnie, że możecie wrócić już do starań w następnym cyklu! Szybkiej regeneracji życzę 😊 Skoro podoba Ci się, że zapełnia się kalendarz możesz dopisać u mnie USG 6 kwietnia 😊
@clara podczytuję wątek mam wrażenie, że trochę Cię już poznałam. Rozumiem to, że chcesz trzymać się trochę na uboczu obecnie, jednak świadomość, że tutaj ktoś cały czas trzyma kciuki jest uspokajająca. Trzymam kciuki za transfer 🤞
@Jupiter warto zadbać na siebie i jeżeli czujesz się źle to iść na L4. Niektórzy reagują gorzej na hormony, uważam, że nie warto się tak męczyć. Zwłaszcza jeśli wcześniej na tym L4 praktycznie nie byłaś.
@Bambik trzymam kciuki! Żeby kropek się wgryzał 🍀Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 21:08
clara lubi tę wiadomość
'99 & '89
Starania od 09/2023
Ona:
niedoczynność tarczycy - letrox
Metformax
03.25 - ovitrelle + luteina ❌
04.25 - sono HSG, jajowody drożne ✅
05.25 - IUI ⏩ przesunięte
06.25 - 1 IUI ❌
07.25 - 2 IUI ❌
08.25 - 3 IUI ❌