X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • gg88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika i ja też trzyma mocno kciuki za betę :)

PS ja też kawy nie piję :)

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

Tomasz 09.2018 :)
    MTHFR A1298C-hetero, PAI-1 4G -hetero, IO
    Morfologia nasienia 2% w 2017

staranie o 2 dziecko od 2019 i nadal nic
    Morfologia nasienia 0% w 2022r
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - a jakiś indywidualny tok zajęć? Dziekanka? Ewentualnie zwykła, życzliwa rozmowa z prowadzącymi, żeby Ci odpuścili obowiązkowe obecności?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki trzymam i ja!:)

StaraczkaNika, Melevis lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Aga - a jakiś indywidualny tok zajęć? Dziekanka? Ewentualnie zwykła, życzliwa rozmowa z prowadzącymi, żeby Ci odpuścili obowiązkowe obecności?
    Bede musiała cos wymyślić :/ dziekanki chciała bym uniknąć w czerwcu mam obronę mgr i juz wszystko z głowy

Malgonia, Bocianiątko lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Bede musiała cos wymyślić :/ dziekanki chciała bym uniknąć w czerwcu mam obronę mgr i juz wszystko z głowy

No to ITS (Indywidualny Tok Studiów). Która uczelnia?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja tez ja tez trzymam kciuki!!!! :D
    No Ciebie to my nawet z Karoliną nie przebijemy, bo Ty z Zajączkami to 6 kciuków ;-)

nowa na dzielni, Karolina90, StaraczkaNika, Frelcia, Bocianiątko lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gg88 wrote:
    Nika i ja też trzyma mocno kciuki za betę :)

PS ja też kawy nie piję :)
    Gg twojego avatarka też zżarło :-(

Czarna81
    22 cs.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    No Ciebie to my nawet z Karoliną nie przebijemy, bo Ty z Zajączkami to 6 kciuków ;-)
    :D :D

MamaFabianka, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• MamaFabianka Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też kibicuje i trzymam mocno kciukasy Nika

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 14:58

Fabian 06.2014
    Dwa aniołki 02.2017 06.2017 [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja trzymam kciuki za Was wszystkie ,I żeby było dużo dużo fasolek w grudniu ☺❤❤❤

MamaFabianka, KateHawke, ANkaG lubią tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już było kilka podejść do ekspresu, ale zawsze spełzało to na niczym.

A kawę uwielbiam, choć staram się ograniczać, bo przecież jestem w permanentnej ciąży ostatnio :P

Agniecha, a praca napisana, czy dopiero się za nią zabierasz?

Lunaris lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika też trzymam!
    Mam taki ból jak na @, co za hece.

Dla mnie fajnym rozwiązaniem do pracy jest french press - dobra kawa bez kuchenki. Koszt 30-100zł

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 15:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    U nas już było kilka podejść do ekspresu, ale zawsze spełzało to na niczym.

A kawę uwielbiam, choć staram się ograniczać, bo przecież jestem w permanentnej ciąży ostatnio :P

Agniecha, a praca napisana, czy dopiero się za nią zabierasz?
    Dopiero sie zabieram, bo wywalili z uczelni mojego promotora i cała nasza grupa czeka na wyznaczenie nowego... paranoja

• gg88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to czas na nowe zdjęcie jak tamto mi zjadło. Oto czekam na mój mikołajkowo świąteczny "Prezent" do odbioru w sierpniu :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 15:16

StaraczkaNika, Agniechaaaa, Czrna 81, Flowwer, KateHawke, Lunaris lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dopiero sie zabieram, bo wywalili z uczelni mojego promotora i cała nasza grupa czeka na wyznaczenie nowego... paranoja

Miałam podobnie - mój, w trakcie pisania przeze mnie pracy, odszedł na emeryturę :) Żeby było śmiesznej - odszedł we wrześniu, kiedy miałam mieć obronę, więc przesunęło się wszystko o rok.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• gg88 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Liczę że Ci się wszystko poukłada na tej uczelni :) ale myślę że rozmowa z każdym wykładowcą ze z powodu ciąży żeby dali ci możliwość nie bycia na wszystkich zajęciach

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Ulala.. no to mam nadzieję, że wszystko pójdzie sprawnie.

https://www.youtube.com/watch?v=MmtbHRsySZg

oby twoja obrona inaczej wyglądała :P

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    czuję, ale dziwnie... :P moim zdaniem u mnie to już 9 dpo dzisiaj ;) ale zwykle do cycków nie mogłam się dotknąć już od samej owu, ew 2-3 dni po... teraz dopiero wczoraj sutki zaczęły być baaaardzo wrażliwe (zwykle tak miałam po ovitrelle, tylko wcześniej...), piersi nadal nie są wrażliwe na dotyk tylko od czasu do czasu łapie mnie w nich taki dziwny tępy ból w środku... mam dość tego czekania :P

Cycuszkami nie ma co się sugerować. Mnie wcale nie bolały w tym cyklu, dopiero z dzień przed testem zaczęły pobolewać dlatego myślałam że już @ zaraz przyjdzie. Potem pobolały parę dni i przestały, teraz bolą ale nie jakoś bardziej niż zwykle i tak w kółko raz bolą raz nie. Jeśli mam porównać do bólu z innych cykli to jest bardzo podobny, więc po cyckach bym ciąży nie poznała :P
    Ale Bociuś Tobie się fasolka zagnieżdża bo w końcu te wszystkie nasze wiruski muszą zadziałać :) <3 Ja tam cały czas czaruję, żebyś zobaczyła 2 kreseczki na święta <3 <3 <3

Bocianiątko, Anna Stesia, Flowwer lubią tę wiadomość

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Miałam podobnie - mój, w trakcie pisania przeze mnie pracy, odszedł na emeryturę :) Żeby było śmiesznej - odszedł we wrześniu, kiedy miałam mieć obronę, więc przesunęło się wszystko o rok.
    O masakra :/.

Pójdę do dziekanatu i dowiem sie jak to wyglada z indywidualnym tokiem bo tam trezyba być wtedy tylko 30% a nie 80% No zobaczymy cos muszę wymyslic

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam jaja ze swoim promotorem ;). Akurat na ostatni rok zmieniłam tryb z dziennego na zaoczne i w dziekanacie zapytali o nazwisko promotora - no to podałam. Wcześniej widziałam go ze 2 razy i zaczęłam u niego pisać pracę. Potem przez całe pół roku pisałam z nim mailowo o mojej pracy i przyszłam przed samą obroną. Miałam czasami wrażenie, że nie do końca wie, o jakiej pracy mówię, ale olałam ;). Okazało się, że przez przypadek przepisali mnie do syna poprzedniego promotora :D. To samo nazwisko tylko młodszy, no i dr a nie profesor :D. Jak przyszłam na spotkanie przed obroną to myślałam, że to inny student ;).

PS. Też takie jesteście dzisiaj senne? Ja się zaraz zaziewam na śmierć

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ