GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
agulineczka wrote:Ewela gratuluję!
Ja wciaz czekam na krwawienie i placze po katach. Od wczoraj dosc silne bóle jak na wielka @, ale poki co cisza.
Tak bardzo mi przykro Nie umiem powiedzieć nic więcej bo wszystko to za mało...
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Ten czas kiedy wiesz ze juz nie będzie dziecka ale strata się nie dokonała jest najgorszy. Ja najdłużej czekalam 2 tygodnie. Paskudne 2 tygodnie. Mój mózg je w większości wyparl. Nie pamiętam ich w całości tylko wyrywki. Pamiętam spacer z młodą i moim tatą na którym mu tlumaczylam ze moje dziecko nie żyje a ja je wciąż noszę. A potem pamiętam jak to się zaczęło i szpital i panią ordynator która mnie koniecznie chciała wyskrobac. Pamiętam jak mówiła ze juz jutro mogę wrócić do córki jak pozwolę zrobić zabieg.
Będzie lepiej.
Będzie choooyowo ale stabilnie a to już sukces. -
olik321 wrote:Juz zdaję relacja, ale raczej nie ma co opisywać,
Chyba mam pecha do lekarzy,
Potwierdził pęcherzyk na USG w macicy, nie zmierzył go bo teraz jeszcze "za wcześnie"
Nie dał skierowania na żadne badania "bo wczesna ciąża i różnie może być"
Kazał tylko pilnować TSH i być spokoojnym
Dał receptę na dupka, ale twierdząc, że to pomoc dla psychiki a nie ciałka żółtego, bo żeby coś pomogło to wiadro bym musiała zjeść
Karta ciąży nawet o niej nie wspomniał
Zapytałam o zaświadczenie o ciąży bo mam stresującą pracę, a on, że tylko jak jest praca na noc to na tak wczesnym etapie wypisuje takie zaświadczenie
I po wizycie, nie dostałam nawet wydruku z USG
na końcu podziękowałam za miłą wizytę i powiedziałam, że mam nadzieję, że do innych jest bardziej empatyczny
Dziękują dziewczyny za kciuki
Tak mnie ta wizyta wkurzyła, że w nagrodę idziemy wieczorem do Pasibusa na wyżerke, muszę udobruchać moje skołatane nerwy
Dopiero przeczytałam.
Ja mam pecha do lekarzy, ale ten to już przeszedł samego siebie!!! Mam nadzieję, że chociaż odrobinę mu się głupio zrobiło jak mu "dziękowałaś". Napisałaś do Medicovera skargę? Ja bym napisała. W końcu to prywatna placówka, niech się trochę przyłożą do pacjentów!
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Agulineczka współczuję Ci bardzo, najgorsze jest to oczekiwanie na zakończenie tego wszystkiego trzymaj się
Kochane ja miałam taką zachciankę, zrobiłam sobie makaron na zimno z pomidorem, oliwą, awokado, kurczakiem, czosnkiem i pietruszką. Omnomnomnomnom#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
-Monika- wrote:Osz Ty
dziś mam 11 dpt a klinika chce wynik z 12dpt więc nie chce się kłuć codziennie a zawsze to jeden dzień błogiej nieświadomości jak ma być coś nie tak.
-Monika- wrote:Chciałam przebrnąć przez dzisiejszy dzień, ale nie dam rady, ostatkiem sił muszę jeszcze bzyknąć męża
Do dzieła !!!! tylko daj spać sąsiadąWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 22:10
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:dziś mam 11 dpt a klinika chce wynik z 12dpt więc nie chce się kłuć codziennie a zawsze to jeden dzień błogiej nieświadomości jak ma być coś nie tak.
Ja bym dziś zrobiła i podała im wynik z dzisiajMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Rucola weszłam na chwilę i co ja czytam super że w końcu zwrócili na coś uwagę i jest plan! Teraz szybciutko się uda, zobaczysz
Agulineczka myślami jestem z Tobą. Przytulam
Hope, jutro do Ciebie dołączę! Będziem piiić
A teraz dobranoc bo idę męża zmolestowaćolik321, lamka, Koteczka82, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Agulineczka przykro mi bardzo.. Wiem co czujesz.. Dużo siły życzę!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Ja bym dziś zrobiła i podała im wynik z dzisiaj
Jesteś gorsza od mojego M bo cały dzień mnie męczył idź... idź... a jak wpadam w panikę
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Olik- lekarz do odstrzału, ale przynajmniej wiesz już kogo unikać!
Selina- przykro mi, ale za to w kolejnym miesiącu możemy zaciazac razem, a potem będziemy wspólnie krakowska porodówkę oblegać ten miesiąc nalezy do Boćka!
Bociek- że tak po krakowsku powiem weźŻE siknij jutro! Ja w niedzielę rano będę prowadzić auto i jak tu śledzić forum?!
Rucola-po sobie wiem, że plan działania to już jest coś! Teraz tylko realizacja i na końcu osiągniemy cel... Cel taki jak u Eweliny i Melevis- gratuluję dziewczyny! No i oczywiście taki jak u Flo, która jutro skończy z czarnowidztwem:)
Yose- Hiszpanie kocham, ale Włochy chyba nawet bardziej, więc Ci zazdroszczę tylko trochę
Jak kogoś pominęłam- przepraszam!
I raz jeszcze- miałam dziś ciężki dzień, ale dzięki Wam był lżejszy i weselszy! Nie wiem, co ja bym zrobiła bez Was kochane!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 22:21
lamka, 91Ewela09 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Olik- lekarz do odstrzału, ale przynajmniej wiesz już kogo unikać!
Selina- przykro mi, ale za to w kolejnym miesiącu możemy zaciazac razem, a potem będziemy wspólnie krakowska porodówkę oblegać ten miesiąc nalezy do Boćka!
Bociek- że tak po krakowsku powiem weźŻE siknij jutro! Ja w niedzielę rano będę prowadzić auto i jak tu śledzić forum?!
Rucola-po sobie wiem, że plan działania to już jest coś! Teraz tylko realizacja i na końcu osiągniemy cel... Cel taki jak u Eweliny i Melevis- gratuluję dziewczyny! No i oczywiście taki jak u Flo, która jutro skończy z czarnowidztwem:)
Yose- Hiszpanie kocham, ale Włochy chyba nawet bardziej, więc Ci zazdroszczę tylko trochę
Jak kogoś pominęłam- przepraszam!
I raz jeszcze- miałam dziś ciężki dzień, ale dzięki Wam był lżejszy i weselszy! Nie wiem, co ja bym zrobiła bez Was kochane!!!#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola wrote:Reset już wcześniej chciałam Ci napisać. Ja mam PCOS i to jest do ogarniecia, więc się nie łam. Jeśli faktycznie to jest PCOS to trzeba to zaakceptować i iść do przodu. Nie mamy wpływu na wiele rzeczy a akurat PCOS w dzisiejszych czasach to nie jest duży problem. Ściskam
Ja wiem, że to się da ogarnąć, tylko dziś to było jak obuchem w głowę po ostatnich dwóch cyklach (i zarazem pierwszych dwóch w życiu monitorowanych), które były z owulacja i dobrymi wynikami. A tu od wczoraj przykra niespodzianka... Ale będzie dobrze, bo kto nie walczy, ten nie nianczy:)
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyRucola wrote:Lamka z tego co się orientuje, to jesteś dietetyczką. A mam pytanie, jak się odnosisz do roślinnego odzywiania? chodzi mi o wegan i wegetarian
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 22:31
Rucola lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny wybaczcie, że tak ostatnio nawalam. Przeczytalam wszystko, a nie bylo latwo:) bo mialam ze 3 dni do nadrobienia. Jakos tak mnie ta ostatnia @ dobila, ze nie mialam sily nic pisac.
Kurcze, tak bardzo sie Niką zmartwilam:(
smigam do lozeczka, moze przez weekend sie zregeneruje i wroce tu do Was juz z nowa energią:*KateHawke lubi tę wiadomość
-
lamka wrote:Nie widzę przeciwwskazań, jedynie trzeba pamiętać o koniecznej suplementacji. W niektórych jednostkach chorobowych jest dość ciężko ją zbilansować, zwłaszcza jak np. nie można soi wprowadzać (mówię o weganach). Wegetariańska nie stanowi problemu w dużej większości przypadków i oczywiście jest łatwiejsza do zbilansowania dla pacjenta.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 22:35
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021