X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Ewela gratuluję!

Ja wciaz czekam na krwawienie i placze po katach. Od wczoraj dosc silne bóle jak na wielka @, ale poki co cisza.

Tak bardzo mi przykro <3 <3 <3 Nie umiem powiedzieć nic więcej bo wszystko to za mało...

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten czas kiedy wiesz ze juz nie będzie dziecka ale strata się nie dokonała jest najgorszy. Ja najdłużej czekalam 2 tygodnie. Paskudne 2 tygodnie. Mój mózg je w większości wyparl. Nie pamiętam ich w całości tylko wyrywki. Pamiętam spacer z młodą i moim tatą na którym mu tlumaczylam ze moje dziecko nie żyje a ja je wciąż noszę. A potem pamiętam jak to się zaczęło i szpital i panią ordynator która mnie koniecznie chciała wyskrobac. Pamiętam jak mówiła ze juz jutro mogę wrócić do córki jak pozwolę zrobić zabieg.
    Będzie lepiej.
    Będzie choooyowo ale stabilnie a to już sukces.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Juz zdaję relacja, ale raczej nie ma co opisywać,
    Chyba mam pecha do lekarzy,
    Potwierdził pęcherzyk na USG w macicy, nie zmierzył go bo teraz jeszcze "za wcześnie"
    Nie dał skierowania na żadne badania "bo wczesna ciąża i różnie może być"
    Kazał tylko pilnować TSH i być spokoojnym
    Dał receptę na dupka, ale twierdząc, że to pomoc dla psychiki a nie ciałka żółtego, bo żeby coś pomogło to wiadro bym musiała zjeść
    Karta ciąży nawet o niej nie wspomniał
    Zapytałam o zaświadczenie o ciąży bo mam stresującą pracę, a on, że tylko jak jest praca na noc to na tak wczesnym etapie wypisuje takie zaświadczenie
    I po wizycie, nie dostałam nawet wydruku z USG
    na końcu podziękowałam za miłą wizytę i powiedziałam, że mam nadzieję, że do innych jest bardziej empatyczny

Dziękują dziewczyny za kciuki <3

Tak mnie ta wizyta wkurzyła, że w nagrodę idziemy wieczorem do Pasibusa na wyżerke, muszę udobruchać moje skołatane nerwy :)

Dopiero przeczytałam.
    Ja mam pecha do lekarzy, ale ten to już przeszedł samego siebie!!! Mam nadzieję, że chociaż odrobinę mu się głupio zrobiło jak mu "dziękowałaś". Napisałaś do Medicovera skargę? Ja bym napisała. W końcu to prywatna placówka, niech się trochę przyłożą do pacjentów!

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie może co się dzieje u Niki? Nie wygrzebie spośród tylku postów i jaka beta u flower?

• Rucola Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Agulineczka współczuję Ci bardzo, najgorsze jest to oczekiwanie na zakończenie tego wszystkiego :-( trzymaj się <3

Kochane ja miałam taką zachciankę, zrobiłam sobie makaron na zimno z pomidorem, oliwą, awokado, kurczakiem, czosnkiem i pietruszką. Omnomnomnomnom <3
    Lamka z tego co się orientuje, to jesteś dietetyczką. A mam pytanie, jak się odnosisz do roślinnego odzywiania? chodzi mi o wegan i wegetarian

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika jutro robę bete ;)

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Monika jutro robę bete ;)
    Osz Ty :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam przebrnąć przez dzisiejszy dzień, ale nie dam rady, ostatkiem sił muszę jeszcze bzyknąć męża :P :-)

Flowwer, reset, Izolda90, Rucola, olik321, lamka, madzia8lenka, Malgonia, Czrna 81, Bunia86, Lunaris, Karma88 lubią tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Osz Ty :-)

dziś mam 11 dpt a klinika chce wynik z 12dpt więc nie chce się kłuć codziennie ;) a zawsze to jeden dzień błogiej nieświadomości jak ma być coś nie tak.
    -Monika- wrote:
    Chciałam przebrnąć przez dzisiejszy dzień, ale nie dam rady, ostatkiem sił muszę jeszcze bzyknąć męża :P :-)

Do dzieła !!!! tylko daj spać sąsiadą ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 22:10

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    dziś mam 11 dpt a klinika chce wynik z 12dpt więc nie chce się kłuć codziennie ;) a zawsze to jeden dzień błogiej nieświadomości jak ma być coś nie tak.

Ja bym dziś zrobiła i podała im wynik z dzisiaj :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola weszłam na chwilę i co ja czytam :D super że w końcu zwrócili na coś uwagę i jest plan! Teraz szybciutko się uda, zobaczysz <3

Agulineczka myślami jestem z Tobą. Przytulam <3

Hope, jutro do Ciebie dołączę! Będziem piiić :D

A teraz dobranoc bo idę męża zmolestować :P

olik321, lamka, Koteczka82, Czrna 81 lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:

Ja też ;) no to do dzieła :*

reset lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka przykro mi bardzo.. Wiem co czujesz.. Dużo siły życzę!

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ja bym dziś zrobiła i podała im wynik z dzisiaj :-)

Jesteś gorsza od mojego M :P bo cały dzień mnie męczył idź... idź... a jak wpadam w panikę
    omg188.gif

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik- lekarz do odstrzału, ale przynajmniej wiesz już kogo unikać!
    Selina- przykro mi, ale za to w kolejnym miesiącu możemy zaciazac razem, a potem będziemy wspólnie krakowska porodówkę oblegać:) ten miesiąc nalezy do Boćka!:)
    Bociek- że tak po krakowsku powiem weźŻE siknij jutro! Ja w niedzielę rano będę prowadzić auto i jak tu śledzić forum?!
    Rucola-po sobie wiem, że plan działania to już jest coś! Teraz tylko realizacja i na końcu osiągniemy cel... Cel taki jak u Eweliny i Melevis- gratuluję dziewczyny! No i oczywiście taki jak u Flo, która jutro skończy z czarnowidztwem:)
    Yose- Hiszpanie kocham, ale Włochy chyba nawet bardziej, więc Ci zazdroszczę tylko trochę;)

Jak kogoś pominęłam- przepraszam!

I raz jeszcze- miałam dziś ciężki dzień, ale dzięki Wam był lżejszy i weselszy! Nie wiem, co ja bym zrobiła bez Was kochane!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 22:21

lamka, 91Ewela09 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Olik- lekarz do odstrzału, ale przynajmniej wiesz już kogo unikać!
    Selina- przykro mi, ale za to w kolejnym miesiącu możemy zaciazac razem, a potem będziemy wspólnie krakowska porodówkę oblegać:) ten miesiąc nalezy do Boćka!:)
    Bociek- że tak po krakowsku powiem weźŻE siknij jutro! Ja w niedzielę rano będę prowadzić auto i jak tu śledzić forum?!
    Rucola-po sobie wiem, że plan działania to już jest coś! Teraz tylko realizacja i na końcu osiągniemy cel... Cel taki jak u Eweliny i Melevis- gratuluję dziewczyny! No i oczywiście taki jak u Flo, która jutro skończy z czarnowidztwem:)
    Yose- Hiszpanie kocham, ale Włochy chyba nawet bardziej, więc Ci zazdroszczę tylko trochę;)

Jak kogoś pominęłam- przepraszam!

I raz jeszcze- miałam dziś ciężki dzień, ale dzięki Wam był lżejszy i weselszy! Nie wiem, co ja bym zrobiła bez Was kochane!!!
    Reset już wcześniej chciałam Ci napisać. Ja mam PCOS i to jest do ogarniecia, więc się nie łam. Jeśli faktycznie to jest PCOS to trzeba to zaakceptować i iść do przodu. Nie mamy wpływu na wiele rzeczy a akurat PCOS w dzisiejszych czasach to nie jest duży problem. Ściskam

Synek 💚 31.08.2018r.
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Reset już wcześniej chciałam Ci napisać. Ja mam PCOS i to jest do ogarniecia, więc się nie łam. Jeśli faktycznie to jest PCOS to trzeba to zaakceptować i iść do przodu. Nie mamy wpływu na wiele rzeczy a akurat PCOS w dzisiejszych czasach to nie jest duży problem. Ściskam

Ja wiem, że to się da ogarnąć, tylko dziś to było jak obuchem w głowę po ostatnich dwóch cyklach (i zarazem pierwszych dwóch w życiu monitorowanych), które były z owulacja i dobrymi wynikami. A tu od wczoraj przykra niespodzianka... Ale będzie dobrze, bo kto nie walczy, ten nie nianczy:)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Lamka z tego co się orientuje, to jesteś dietetyczką. A mam pytanie, jak się odnosisz do roślinnego odzywiania? chodzi mi o wegan i wegetarian
    Nie widzę przeciwwskazań, jedynie trzeba pamiętać o koniecznej suplementacji. W niektórych jednostkach chorobowych jest dość ciężko ją zbilansować, zwłaszcza jak np. nie można soi wprowadzać (mówię o weganach). Wegetariańska nie stanowi problemu w dużej większości przypadków i oczywiście jest łatwiejsza do zbilansowania dla pacjenta.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 22:31

Rucola lubi tę wiadomość

• Amy333 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie, że tak ostatnio nawalam. Przeczytalam wszystko, a nie bylo latwo:) bo mialam ze 3 dni do nadrobienia. Jakos tak mnie ta ostatnia @ dobila, ze nie mialam sily nic pisac.
    Kurcze, tak bardzo sie Niką zmartwilam:(

smigam do lozeczka, moze przez weekend sie zregeneruje i wroce tu do Was juz z nowa energią:*

KateHawke lubi tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Nie widzę przeciwwskazań, jedynie trzeba pamiętać o koniecznej suplementacji. W niektórych jednostkach chorobowych jest dość ciężko ją zbilansować, zwłaszcza jak np. nie można soi wprowadzać (mówię o weganach). Wegetariańska nie stanowi problemu w dużej większości przypadków i oczywiście jest łatwiejsza do zbilansowania dla pacjenta.
    Pytam z ciekawości, bo jestem wegetarianką, rozważam przejście na weganizm ;) a nie jem mięsa głównie dlatego,że jestem przeciwniczką chowu przemysłowego i selekcjonowania zwierzat na jadalne i niejadalne ale również dlatego ze "mięso" w dzisiejszych czasach ma mało wspólnego z mięsem. Fajnie, że masz do tego normalne podejście, bo duża częśc dietetyków , nawet znajomych puka sie w głowę gdy pytam o weganizm, taki ciemnogród widzę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 22:35

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 215 216 217 218 219 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ