X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Dziewczyny wybaczcie, że tak ostatnio nawalam. Przeczytalam wszystko, a nie bylo latwo:) bo mialam ze 3 dni do nadrobienia. Jakos tak mnie ta ostatnia @ dobila, ze nie mialam sily nic pisac.
    Kurcze, tak bardzo sie Niką zmartwilam:(

smigam do lozeczka, moze przez weekend sie zregeneruje i wroce tu do Was juz z nowa energią:*

Amy, co my Ci mamy wybaczać głuptasie?:* Zbieraj siły, spędz czas z córa i wracaj pełna energii, optymizmu i nadziei:)

Btw. ciekawe jak ja Was nadrobię po tygodniu?! Może ktoś mi będzie raz dziennie robił taki newsletter z najważniejszymi wydarzeniami dnia?;)

Rucola, justyna14, lamka, Amy333, Koteczka82, Lunaris lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Amy, co my Ci mamy wybaczać głuptasie?:* Zbieraj siły, spędz czas z córa i wracaj pełna energii, optymizmu i nadziei:)

Btw. ciekawe jak ja Was nadrobię po tygodniu?! Może ktoś mi będzie raz dziennie robił taki newsletter z najważniejszymi wydarzeniami dnia?;)
    Mi też by się taki przydał, nie ogarniam tego forum :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja juz po usg jest pecherzyk ciazowy i w nim zoltkowy, zarodka jeszcze nie bylo widac. Ciaza juz wyglada na dzien lub dwa starasza nkz wychodzi z om. Troche jestem spokojniejsza choc liczylam na zarodek.

lamka, Rucola, reset, Amy333, blue00, Koteczka82, olik321, karolkaa22, Selina, Flowwer, Bocianiątko, Ania1003, Anna Stesia, Bunia86, pasiasta, Czrna 81, pilik, Bajkaaa, Lunaris, Malgonia, 91Ewela09, staraczka1111, KateHawke, Lena21, Maja84, Karma88, Kaczorka, Bea25 lubią tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, gratulacje! Następnym razem pewnie będzie już nie tylko zarodek, ale i serduszko :)

Rucola lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Justyna, gratulacje! Następnym razem pewnie będzie już nie tylko zarodek, ale i serduszko :)
    Obh bo dzis ciut zawiedziona jestem :-\

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Fajnie, że masz do tego normalne podejście, bo duża częśc dietetyków , nawet znajomych puka sie w głowę gdy pytam o weganizm, taki ciemnogród widzę
    Ostatnio nawet układałam jadłospis dziewczynie wegance chorej na celiakię, przez którą miała nawracające anemie. Da się to zrobić i zwykle się podejmuje, chociaż zdarza mi się też podpowiedzieć, że w danym przypadku chociażby wegetarianizm czy fleksitarianizm byłby rozsądniejszy. Mój brat jest weganinem, jego dziewczyna też, ja jem czasem mięso, bo lubię i nie jest tak do końca, że mięso ma niewiele wspólnego z mięsem. Nie jest to reguła. ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna bardzo się cieszę, niedługo będzie piękne serducho :-)

justyna14 lubi tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide spac , choroba mnie wykonczy.

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, jutro mam ciężki dzień, bo pakowanie, zakupy, prasowanie i inne takie, a dzisiejszy był też niełatwy, więc idę spać. Dobranoc <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 22:47

lamka lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Rucola Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Ostatnio nawet układałam jadłospis dziewczynie wegance chorej na celiakię, przez którą miała nawracające anemie. Da się to zrobić i zwykle się podejmuje, chociaż zdarza mi się też podpowiedzieć, że w danym przypadku chociażby wegetarianizm czy fleksitarianizm byłby rozsądniejszy. Mój brat jest weganinem, jego dziewczyna też, ja jem czasem mięso, bo lubię i nie jest tak do końca, że mięso ma niewiele wspólnego z mięsem. Nie jest to reguła. ;-)
    jesli ktoś ma dojścia do sprawdzonego źródła to inna bajka. Mi chodzi o mięso ze sklepu ;) I ja absolutnie nie chce nikogo do niczego przekonywać, chociaż propagowanie wegetarianizmu wpisuje sobie na listę dobrych uczynków ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 22:48

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    jesli ktoś ma dojścia do sprawdzonego źródła to inna bajka. Mi chodzi o mięso ze sklepu ;) I ja absolutnie nie chce nikogo do niczego przekonywać, chociaż propagowanie wegetarianizmu wpisuje sobie na listę dobrych uczynków ;)
    Nie odebrałam tego, jakbyś próbowała mnie przekonywać :-) generalnie za jakiś czas wszyscy na ziemi będą prawdopodobnie wegetarianami, chyba że do tego czasu ktoś wynajdzie sztuczne mięso. :-)

Też idę spać, jutro wybieramy się ze znajomymi na jarmark do Drezna no i obowiązkowo Primark! Dobranoc Kochane :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 22:52

pilik, olik321, Lunaris lubią tę wiadomość

• Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola cieszę się że masz plan i trzymam kciuki za szczęśliwy finał!

Boćku czekam na twoje dwie kreski w niedzielę!!!

Agulineczka wiem dobrze co przechodzisz przy drugim poronieniu czekałam w domu aż się zacznie a trwało to długo a i tak w końcu skończyło się zabiegiem. Tyle że u mnie ciąża była starsza. Mocno Cię przytulam. Wiem że teraz Ci ciężko ale za chwilę wrocisz do równowagi i pójdziesz do przodu. Wierzę że jeszcze będziesz tulic swoje małe szczęście!!!

Flo uwielbiam twoje poczucie humoru!!! Obrazek z bocianem bezbłędny!!!
    Trzymam kciuki za jutrzejszą betę!!!

U mnie nadal @ brak a cycki bolą...

Dobranoc dziewczyny dobrej nocy stosunkowo udanej ;-)

Flowwer lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Hej ja juz po usg jest pecherzyk ciazowy i w nim zoltkowy, zarodka jeszcze nie bylo widac. Ciaza juz wyglada na dzien lub dwa starasza nkz wychodzi z om. Troche jestem spokojniejsza choc liczylam na zarodek.

Cudowne a teraz trzymam kciuki za piękne serduszko <3

Amy tulę z całych sił nowy cykl nowe nadzieje!!

Amy333, justyna14 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy trzymaj się! Trzymam kciuki za kolejny udany cykl! :-)

Amy333 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Dopiero wróciłam przed chwilą z pracy i nie ma szans Was dzisiaj nadrobić.
    Mam tylko szybkie pytanie czy jest sens robić test ovu w 5 dc, bo strasznie mnie podbrzusze ciągnie

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja dołączam do sobotniej 'rozrywki'.
    Na 10:20 mam ginkę. Zobaczymy czy zrobi usg chociaż myślę że tak. Miałam przyjść 21.12 ale recepty źle wypisane i potrzeba szybciej się zgłosić. Będzie to 9 dni od poprzedniego usg. Oby było jutro <3...

I z gorszych wieści, M dostał wezwanie na statek. Więc święta raczej osobno już. Termin na 18.12 także już by się nie załapał na kolejne usg. Chciałabym żeby chociaż był przy <3 bo potem zobaczy nas na połówkowym dopiero...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 23:46

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    To i ja dołączam do sobotniej 'rozrywki'.
    Na 10:20 mam ginkę. Zobaczymy czy zrobi usg chociaż myślę że tak. Miałam przyjść 21.12 ale recepty źle wypisane i potrzeba szybciej się zgłosić. Będzie to 9 dni od poprzedniego usg. Oby było jutro <3...

I z gorszych wieści, M dostał wezwanie na statek. Więc święta raczej osobno już. Termin na 18.12 także już by się nie załapał na kolejne usg. Chciałabym żeby chociaż był przy <3 bo potem zobaczy nas na połówkowym dopiero...

To twój mąż gdzie pracuje na statkach wycieczkowych czy jak? Może pisałaś kiedyś ale nie jestem w temacie.. Trzymam kciuki za wizytę i za serduszko! :-)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja od Lutego jestem na weganizmie. Z dnia na dzien przeszlam z jedzenia miesa i w ciazy sposobu odzywiania nie zmienilam bo glownie zalezalo mi zeby opanowac cukrzyce i brac mniejsze dawki insuliny i co moge powiedziec. W zadnej ciazy nie mialam tak idealnych wynikow jak teraz a dawki insuliny w poprzedniej ciazy a teraz bez porownania :) a to jak sie czuje to juz w ogole super. Razem ze mna na weganizm przeszedl maz ktory zycia bez miesa, parowek itp. Sobie nie wyobrazal ;) a teraz. Nie potrafi zrozumiec jak kiedys mogl sie zywic miesem. Nie wyobrazal sobie ze na weganizmie mozna tak smacznie jesc i nie odczuwac braku miesa.

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 23:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    To twój mąż gdzie pracuje na statkach wycieczkowych czy jak? Może pisałaś kiedyś ale nie jestem w temacie.. Trzymam kciuki za wizytę i za serduszko! :-)

Na gazowcach LNG. A pływają wszędzie. Nigeria- Brazylia- Tobago- Hiszpania- Singapur- Australia- Katar itd.
    Jedynie Go w USA nie było jeszcze.

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to kciuki z serducho <3 może już będzie!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
‹‹ 216 217 218 219 220 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ