GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNajgorzej jest w pierwszy dzień miesiączki, później psychika wraca do normy i przedstawiamy się na tryb "dzialanie" u mnie dziś koniec okresu i zaczynamy. A z badaniami też czekam do nowego roku, nie chce psuć sobie świat jakby co
kahanka lubi tę wiadomość
-
Dziękuję nowa_na_dzielni i Flower! Wszystko spisane, teraz czekam, czy lekarz przyjmie mnie na dniach i będzie hojny na badania :)Jak nie, to uszczuplę swój budżet:) W czerwcu byłam na wizycie, zrobił badania, wywiad przeprowadził i stwierdził, że nie powinno być trudności. Wiadomo, że jak większość lekarzy - stwierdził, że dopiero po roku nieudanych starań biorą się poważnie do diagnozowania problemu.
-
nowa na dzielni wrote:Nie chcę wiele na święta,
Jest tylko jedna rzecz której potrzebuję
Nie przejmuję się prezentami
Pod choinką
Chcę Cię po prostu dla siebie
Bardziej niż możesz sobie wyobrazić
Spełnij moje marzenie
Wszystkim czego chcę na święta jesteś Ty.
Nie chcę wiele na święta,
Jest tylko jedna rzecz której potrzebuję
Nie przejmuję się o prezentami
Pod choinką
Nie potrzebuję skarpetek
powieszonych nad kominkiem
Święty Mikołaj nie uczyni mnie szczęśliwą
z zabawkami w świąteczny dzień.
Chcę Cię po prostu dla siebie
bardziej niż możesz sobie wyobrazić
Spełnij moje marzenie,
All I want for Christmas is you, baby
Boję się, że będę słabo ogarniać bo grudzień mam w pracy mega zawalony, więc wybaczcie jeżeli wpisy będą z mini opóźnieniem Będę się starać! Prośba - jeżeli ktoś chce się wpisać udostępnijcie proszę ten ten pierwszy post, żebym nikogo nie przegapiła .
Grudniowe testowanie będzie pełne cudów! Tradycyjnie przy każdym cudzie
1. Luna1993
2. Koteczkowa
3.
4. kika77
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17. bazylkove
18.
19.
20. ania1003
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
31.
Cześć
Dopiero zaczynam tutaj swoją przygodę, 3 cykl starań przed nami. Poproszę o wpisanie na 8.12. -
e_mii wrote:Cześć
Dopiero zaczynam tutaj swoją przygodę, 3 cykl starań przed nami. Poproszę o wpisanie na 8.12.
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Luna1993 wrote:Najgorzej jest w pierwszy dzień miesiączki, później psychika wraca do normy i przedstawiamy się na tryb "dzialanie" u mnie dziś koniec okresu i zaczynamy. A z badaniami też czekam do nowego roku, nie chce psuć sobie świat jakby co
Luna1993 lubi tę wiadomość
38 lat, 6 lat starań, 4 x IUI
Hiperprolaktynemia - Norprolac 75
Niedoczynność tarczycy - Letrox 50
MTHFR c677T hetero - metylofilolian
PAI-1 homo - Acard, Neoparin po FET
2019: IVF długi protokół (Macierzyństwo):
23.03 punkcja: 7 zarodków
28.03 ET: 2x 5.1.1 CB
31.05 FET (S): 4.2.1 i 3.2.2
02.07 FET (N): 2x bl2
Leczenie immuno: Intralipid, Encorton
23.09 FET (S): ostatni 3.3.2
14.11.219 histero - przewlekłe zapalenie
endometrium: antybiotykoterapia
2020: II IVF (Artvimed) - długi protokół:
zamrożone 10 oocytów
19.10.21 histero - znowu antybiotyki... -
Cześć dziewczyny
Jestem tu nowa, staramy się od 3 miesięcy z testami ovu, wcześniej się nie zabezpieczaliśmy i tez nic
Choruje na Hashimoto, ale ostatnie wyniki w normie tsh 0,28 a norma od 0,28.
Zastanawiam się czy zrobić jutro badania, które proponujecie na początku cyklu czy poczekać jeszcze miesiąc..
Proszę o zapisanie mnie na 5 grudniaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 18:42
-
olik321 wrote:Cześć dziewczyny
Jestem tu nowa, staramy się od 3 miesięcy z testami ovu, wcześniej się nie zabezpieczaliśmy i tez nic
Zastanawiam się czy zrobić jutro badania, które proponujecie na początku cyklu czy poczekać jeszcze miesiąc..
Proszę o zapisanie mnie na 5 grudnia -
Femine_ wrote:Jutro na 16 idę do lekarza! Może znajdzie jakiś skuteczny pomysł na pomoc w dojściu do celu:)!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Proszę o zapisanie mnie na 5 grudnia
Zrób, na pewno nie zaszkodzi! Ja żałuję, że wcześniej się za to nie wzięłam ! -
Femine_ wrote:Zrób, na pewno nie zaszkodzi! Ja żałuję, że wcześniej się za to nie wzięłam !
ale cały czas z tyłu głowy mam, żeby nie schizować, bo zdrowe pary też od razu nie zachodzą w ciąże.
Jednak spróbuje jutro te wyniki zrobić.
Dołuje mnie troche fakt, że cykle mam regularne co 28 dni, ostatnio testowałam owulację i niby celowaliśmy w ten dzień a nadal nici... -
Proszę o zapisanie mnie na 5 grudniaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2017, 21:04
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Od czegoś trzeba zacząć a te badania to takie podstawowe które coś podpowiedzą, później hsg czy jajowody drożne no i M zbadany ?
Flower nie, M nie zbadany tak samo reszta... w sumie nie wykonywałam żadnych badań w tym kierunku
-
olik321 wrote:Flower nie, M nie zbadany tak samo reszta... w sumie nie wykonywałam żadnych badań w tym kierunku
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
olik321 wrote:Pewnie masz rację
ale cały czas z tyłu głowy mam, żeby nie schizować, bo zdrowe pary też od razu nie zachodzą w ciąże.
Jednak spróbuje jutro te wyniki zrobić.
Dołuje mnie troche fakt, że cykle mam regularne co 28 dni, ostatnio testowałam owulację i niby celowaliśmy w ten dzień a nadal nici...
Na pewno po części masz rację Ja myślałam tak samo, mierzylam temperaturę od 2 nieudanego cyklu, robiłam testy owulacyjne, wszystko tak jak mówisz "celowane" w ten dzień... i nic! Nie chce tracić kolejnych cykli, żeby minął rok i wtedy lekarze stwierdza, że należy się wziąć za badania. Do tego czasu chce ujrzeć upragnione II kreski:)! Czego sobie i Wam zycze:)!!!!
Nie znam lekarza, idę w ciemno. Oby wspolpracowal, bo moja determinacja na ten cykl sięgnęła zenitu:D! -
olik321 wrote:hopless
ft4 1,81 a norma od 0,93 do 1,7
Od 3 miesięcy pije też infolic 2x dziennie po jednej saszetce -
olik321 wrote:Tak biorę. Eutyroks 175