GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Luna1993 wrote:Miałam, albo to była znów biochemiczna albo testy facelle i ż allegro są do d*** bo tylko mi nadziei narobiły:( nie chce tego wiedzieć, za parę dni po okresie biorę się dzielnie dalej do roboty
Trzymam kciuki za grudzień podwójnie mocno! -
malka wrote:Już grudzień?! Powodzenia mimo, że dopiero początek listopada to ja już zaciskam kciuki! Flo to będzie Twój miesiąc mam nadzieję!
-
nick nieaktualnyHopeless wrote:Różne firmy to się raczej nie mylily
Trzymam kciuki za grudzień podwójnie mocno! -
Luna1993 wrote:Eh wiem właśnie... próbuje myśleć pozytywnie i w tym miesiącu wrzucić na luz. Może wreszcie się uda. Choć teraz się boję, że jak była ciąża to może owulacji w tymmcyklu nie będzie ale dziękuję za kciuki, mam nadzieję że też dołączysz w grudniu
Ja w grudniu to pewnie będę dopiero odzyskiwać płodność po antykach. Przednie ze 2 cykle mi to zajęło dlatego raczej styczeń biorę pod uwagę -
nick nieaktualnyHopeless wrote:Po biochemie powinna być normalnie ovu. Organizm najczęściej traktuje ją jak zwykła @.
Ja w grudniu to pewnie będę dopiero odzyskiwać płodność po antykach. Przednie ze 2 cykle mi to zajęło dlatego raczej styczeń biorę pod uwagę
A dlaczego musiałaś je brać? Trzymam kciuki by był to jednak grudzień i prezent na święta lub na nowy rok A w styczniu pewnie też dołączę do wątku, bo już nie wierze w nasze powodzenie:/ chyba będę szukać innego lekarzami który się nami zajmie, a nie będzie czekać aż zajde w ciążę i wtedy będzie podtrzymywać. Bo teraz nawet bym do lekarza nie zdążyła... Ale chyba mogę donosić ciążę, skoro urodziłam zdrową córeczkę, choć co prawda ciąża była trudna i zagrożona. Mam kryzys w tym miesiącu, tracę wiarę -
Luna1993 wrote:A dlaczego musiałaś je brać? Trzymam kciuki by był to jednak grudzień i prezent na święta lub na nowy rok A w styczniu pewnie też dołączę do wątku, bo już nie wierze w nasze powodzenie:/ chyba będę szukać innego lekarzami który się nami zajmie, a nie będzie czekać aż zajde w ciążę i wtedy będzie podtrzymywać. Bo teraz nawet bym do lekarza nie zdążyła... Ale chyba mogę donosić ciążę, skoro urodziłam zdrową córeczkę, choć co prawda ciąża była trudna i zagrożona. Mam kryzys w tym miesiącu, tracę wiarę
A córkę tez mam. A potem same poronienia i coraz więcej prochów biorę a ciąża ma być na heparynie. -
nick nieaktualnyHopeless wrote:Mam torbiel. W sierpniu wyglądała jak potworniak albo nowotwór. W październiku zupełnie zmienił się jej obraz i lekarz nie jest do końca pewny co to. Nie chce mnie kroić bez pewności dlatego dostałam antyki żeby wyłączyć prace jajników i sprawdzić czy się będzie zmniejszać dziad czy nie.
A córkę tez mam. A potem same poronienia i coraz więcej prochów biorę a ciąża ma być na heparynie. -
Luna1993 wrote:Widziałam właśnie, moja jest 2 miesiące młodsza byłaś teraz na kontroli, zmniejsza się?
-
nick nieaktualnyHopeless wrote:Teraz byłam na konsultacji u profesora. Miała być konsultacja do operacji ale tak się zmienił obraz torbieli ze dostałam te antyki i kolejne spotkanie z prof 29 listopada. Mam nadzieje ze będę mogła się starać i ze zabieg nie będzie potrzebny. Wtedy w grudniu pierwsze krwawienie z odstawienia po tabsach i obserwacja czy wróciła ovu a w styczniu robimy dziecko
-
Szczerze to ja nie wierzę w luzowanie. Pragnienie dziecka to jedna z najsilniejszych potrzeb. 4 ciążę za mną i w żadnej się nie luzowalam podczas starań
Lunaris, mi88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDokładnie, tak samo myślę. Gdyby to miało znacze1nie, to byśmy nie były już tyle razy w ciąży. A wolę wiedzieć czy owulacja była i kiedy. Ale jestem rozbita, bo to nasz ostatni miesiąc starań i musimy zrobić przerwę z miesiąc, dwa. Dlatego czuję teraz tak silne parcie na listopad
-
nick nieaktualnynowa na dzielni wrote:Nie chcę wiele na święta,
Jest tylko jedna rzecz której potrzebuję
Nie przejmuję się prezentami
Pod choinką
Chcę Cię po prostu dla siebie
Bardziej niż możesz sobie wyobrazić
Spełnij moje marzenie
Wszystkim czego chcę na święta jesteś Ty.
Nie chcę wiele na święta,
Jest tylko jedna rzecz której potrzebuję
Nie przejmuję się o prezentami
Pod choinką
Nie potrzebuję skarpetek
powieszonych nad kominkiem
Święty Mikołaj nie uczyni mnie szczęśliwą
z zabawkami w świąteczny dzień.
Chcę Cię po prostu dla siebie
bardziej niż możesz sobie wyobrazić
Spełnij moje marzenie,
All I want for Christmas is you, baby
Boję się, że będę słabo ogarniać bo grudzień mam w pracy mega zawalony, więc wybaczcie jeżeli wpisy będą z mini opóźnieniem Będę się starać! Prośba - jeżeli ktoś chce się wpisać udostępnijcie proszę ten ten pierwszy post, żebym nikogo nie przegapiła .
Grudniowe testowanie będzie pełne cudów! Tradycyjnie przy każdym cudzie
1. Luna1993
2.
3.
4. kika77
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12.
13.
14.
15.
16.
17. bazylkove
18.
19.
20.
21.
22.
23.
24.
25.
26.
27.
28.
29.
30.
31.
20 grudnia chociaż i tak nic z tego nie wyjdzie. Teraz czy za miesiąc. Szanse znikome... -
Hej, mi też się nie udało w listopadzie
A byłam takiej dobrej myśli.
Najgorsze jest czekanie na kolejną szansę.
Powodzenia Dziewczyny, obyśmy pod choinką znalazły upragnione prezentynowa na dzielni, Flowwer, Luna1993 lubią tę wiadomość
28 lat
6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
Grudzień 2017 - cytologia (ok)
Luty 2018 - USG (ok)
"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach" -
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny! Po przepłakanym wczorajszym dniu i zebraniu się w garść tylko dlatego, że dziś praca - a jestem nauczycielką, więc przy dzieciach muszę być silna - witam się w grudniowym wątku. Do tej pory staraliśmy się bez żadnych badań. Miałam nadzieję, że jeśli prowadzimy zdrowy i aktywny tryb życia, to nie ma przeszkód, żeby się udało! A jednak .. Wykresy piękne, owulacje chyba raczej są ... i się nie udaje
Powiecie mi, co na początek powinnam zbadać? Czy lekarz na te badania może dać skierowanie, czy wszystko płatne? M nasienie - to już wiem (bez skierowania), ale ja?
-
Femine chyba najważniejszy na początku jest porządny wywiad u gin i zwykle USG pod tym katem, zeby zobaczyć takie oczywiste rzeczy. Tak to jeżeli chodzi o badania które mozna sobie samemu zrobić w lub to progesteron, TSH, prolaktyna, AHM. Ja dzisiaj idę przebadać . Ale mozliwych czynników które przeszkadzają jest tak duzo, ze mozna sobie zrobić te badania ale przy dłuższym staraniu to na pewno lekarz musi ustalić jakis plan sprawdzania i leczenia bo to robienie dzieci to skomplikowany proces i nawet lekarze z całą swoją dużą wiedzą i mimo chęci trochę nad nic wróżą z fusów .2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Femine_ wrote:Cześć dziewczyny! Po przepłakanym wczorajszym dniu i zebraniu się w garść tylko dlatego, że dziś praca - a jestem nauczycielką, więc przy dzieciach muszę być silna - witam się w grudniowym wątku. Do tej pory staraliśmy się bez żadnych badań. Miałam nadzieję, że jeśli prowadzimy zdrowy i aktywny tryb życia, to nie ma przeszkód, żeby się udało! A jednak .. Wykresy piękne, owulacje chyba raczej są ... i się nie udaje
Powiecie mi, co na początek powinnam zbadać? Czy lekarz na te badania może dać skierowanie, czy wszystko płatne? M nasienie - to już wiem (bez skierowania), ale ja?
Jakie hormony wykonać w poszczególnych dc;
3dc (2-5dc)
Prolaktyna
Estradiol
LH
FSH
Testosteron
TSH
Progesteron
AMH
Inne : DHEA, SHBG,D3,Homocysteina, kw.foliowy,
W 7-8 dpo:
Prolaktyna
Progesteron
Wymaz z szyjki na obecność Chlamydia, ureaplazma, mykoplazmia PCRsummer86 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Femine_ wrote:Cześć dziewczyny! Po przepłakanym wczorajszym dniu i zebraniu się w garść tylko dlatego, że dziś praca - a jestem nauczycielką, więc przy dzieciach muszę być silna - witam się w grudniowym wątku. Do tej pory staraliśmy się bez żadnych badań. Miałam nadzieję, że jeśli prowadzimy zdrowy i aktywny tryb życia, to nie ma przeszkód, żeby się udało! A jednak .. Wykresy piękne, owulacje chyba raczej są ... i się nie udaje
Ja wczoraj też pękłam. Dzisiaj już mam lepsze nastawienie, ale jednak...
Najbardziej wkurza mnie @ - niby się zaczyna, a coś przyjść nie chce. Od soboty mam jakieś "brudzenie" i tyle.
Też się zastanawiam nad badaniami, ale to chyba zostawię na Nowy Rok.28 lat
6 cykl starań o pierwsze dziecko (luty/marzec 2018)
W zanadrzu: ovarin, żel conceive -> od 4 cs
Grudzień 2017 - cytologia (ok)
Luty 2018 - USG (ok)
"Chcę tylko wiedzieć, do którego punktu wolno mi dojść w moich nadziejach"