Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet
    Postów: 3102 4064

    Wysłany: 8 listopada 2017, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    To pewnie lekarz zmniejszy dawkę. Kiedy masz wizytę?
    Dzis wysle mailowo tylko czekam na wyniki porannych hormonow

    <3 synek 18.08.18

    f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet
    Postów: 3102 4064

    Wysłany: 8 listopada 2017, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    HOPE myslisz ze za wysokie ft4 moze byc przyczyną problemów z zajściem w ciaze? Anty TPO mam 59 a norma do 34

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 11:10

    <3 synek 18.08.18

    f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet
    Postów: 3102 4064

    Wysłany: 8 listopada 2017, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje wyniki z dziś ( 3dzień cyklu)
    FSH 6,2
    LH 7,3
    ESTRADIOL 67
    PROGESTERON 0,28
    PROLAKTYNA 20,0 norma 4,79-23,3
    TESTOSTERON 46,68 norma 6,-82,00

    Tsh 0.28 norma od 0.28 -4,2
    FT4 1,81 norma 0,93 - 1,7
    AntyTPO 59 norma 0-34
    Ktoś mi pomoze i powie coś o tych wynikach?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2017, 13:21

    <3 synek 18.08.18

    f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Femine_ Przyjaciółka
    Postów: 73 26

    Wysłany: 8 listopada 2017, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower, ratunku! Wysłałam zaproszenie, bo inaczej nie da się napisać na priv???1

  • Femine_ Przyjaciółka
    Postów: 73 26

    Wysłany: 8 listopada 2017, 17:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po wizycie nabrałam siły do starań! Przypadkiem trafiłam na lekarza, który wszystko mi wyjaśnił, a przed wszystkim uspokoił i powiedział co będziemy robić. Tak jak każda pewnie z Was zaczynała, zaczynamy obserwować cykl - niestety w 5 dc nie ma szans na wizytę, zaczniemy od przyszłego wtorku. Pytałam o badania - powiedział, że na teraz nie ma takiej potrzeby. To co, mam jutro zrobić tak czy siak :)? Mam tylko nadzieję, że koński antybiotyk emka nie popsuje planów na owocne starania !!!

    Olik, z tego co na bieżąco czytałam na forum, wahania tarczycowe mają bardzo duże znaczenie. Ale poczekaj na dziewczyny bardziej obeznane w temacie - one doradzą co dalej :)!

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 8 listopada 2017, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femine_ wrote:
    Flower, ratunku! Wysłałam zaproszenie, bo inaczej nie da się napisać na priv???1
    Przyjęłam

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • olik321 Autorytet
    Postów: 3102 4064

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femine_ wrote:
    Po wizycie nabrałam siły do starań! Przypadkiem trafiłam na lekarza, który wszystko mi wyjaśnił, a przed wszystkim uspokoił i powiedział co będziemy robić. Tak jak każda pewnie z Was zaczynała, zaczynamy obserwować cykl - niestety w 5 dc nie ma szans na wizytę, zaczniemy od przyszłego wtorku. Pytałam o badania - powiedział, że na teraz nie ma takiej potrzeby. To co, mam jutro zrobić tak czy siak :)? Mam tylko nadzieję, że koński antybiotyk emka nie popsuje planów na owocne starania !!!

    Olik, z tego co na bieżąco czytałam na forum, wahania tarczycowe mają bardzo duże znaczenie. Ale poczekaj na dziewczyny bardziej obeznane w temacie - one doradzą co dalej :)!

    Femine rozumiem, że Ty tez jestes na początku staran? Ile cykli próbujecie?

    <3 synek 18.08.18

    f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Moje wyniki z dziś ( 3dzień cyklu)
    FSH 6,2
    LH 7,3
    ESTRADIOL 67
    PROGESTERON 0,28
    PROLAKTYNA 20,0 norma 4,79-23,3
    TESTOSTERON 46,68 norma 6,-82,00

    Tsh 0.28 norma od 0.28 -4,2
    FT4 1,81 norma 0,93 - 1,7
    AntyTPO 59 norma 0-34
    Ktoś mi pomoze i powie coś o tych wynikach?
    Nadczynność po lekach. Trzeba zmniejszyć dawkę. Anty tpo trochę ponad normę ale malenko.
    Progesteron jak na tą fazę ok.
    Prolaktyna w normie chociaż w górnej granicy.
    Musisz policzyć stosunek lh i fsh bo na tym się nie znam.
    Wydaje mi się ze wyniki nie są tragiczne. Tarczyce szybko ogarniesz. Trzeba sprawdzić czy jest ovu.

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • olik321 Autorytet
    Postów: 3102 4064

    Wysłany: 8 listopada 2017, 18:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Nadczynność po lekach. Trzeba zmniejszyć dawkę. Anty tpo trochę ponad normę ale malenko.
    Progesteron jak na tą fazę ok.
    Prolaktyna w normie chociaż w górnej granicy.
    Musisz policzyć stosunek lh i fsh bo na tym się nie znam.
    Wydaje mi się ze wyniki nie są tragiczne. Tarczyce szybko ogarniesz. Trzeba sprawdzić czy jest ovu.

    Dziękuję Hope :)
    Wysłałam je już do mojego endokrynologa. Ginekologa mam umówionego na przyszły wtorek.
    Cieszę się, że wyniki nie są tragiczne. Czekam jeszcze na AMH ale to tydzień ma potrwać...
    Doradzcie jeszcze jakie wyniki z krwi moge zrobić mojejmu M? Na badanie nasienia pewnie go jeszcze nie namówie..

    <3 synek 18.08.18

    f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Femine_ Przyjaciółka
    Postów: 73 26

    Wysłany: 8 listopada 2017, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Femine rozumiem, że Ty tez jestes na początku staran? Ile cykli próbujecie?

    Zaczął się 7 ... a 7 to ponoć szczęśliwa cyfra :)!

    Flowwer lubi tę wiadomość

  • Femine_ Przyjaciółka
    Postów: 73 26

    Wysłany: 9 listopada 2017, 18:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś zrobiłam badania: estradiol, fsh, lh, prolaktynę, testosteron. O niczym nie zapomniałam?
    Niestety dopiero jutro wyniki.

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 9 listopada 2017, 18:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femine_ wrote:
    Dziś zrobiłam badania: estradiol, fsh, lh, prolaktynę, testosteron. O niczym nie zapomniałam?
    Niestety dopiero jutro wyniki.
    Wejdź na styczniowy wątek tam jest opisane co i kiedy ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 18:08

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Koteczka82 Autorytet
    Postów: 3224 2738

    Wysłany: 9 listopada 2017, 20:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Nie chcę wiele na święta,
    Jest tylko jedna rzecz której potrzebuję
    Nie przejmuję się prezentami
    Pod choinką
    Chcę Cię po prostu dla siebie
    Bardziej niż możesz sobie wyobrazić
    Spełnij moje marzenie
    Wszystkim czego chcę na święta jesteś Ty.

    Nie chcę wiele na święta,
    Jest tylko jedna rzecz której potrzebuję
    Nie przejmuję się o prezentami
    Pod choinką
    Nie potrzebuję skarpetek
    powieszonych nad kominkiem
    Święty Mikołaj nie uczyni mnie szczęśliwą
    z zabawkami w świąteczny dzień.

    Chcę Cię po prostu dla siebie
    bardziej niż możesz sobie wyobrazić
    Spełnij moje marzenie,

    All I want for Christmas is you, baby :)


    Boję się, że będę słabo ogarniać bo grudzień mam w pracy mega zawalony, więc wybaczcie jeżeli wpisy będą z mini opóźnieniem ;) Będę się starać! Prośba - jeżeli ktoś chce się wpisać udostępnijcie proszę ten ten pierwszy post, żebym nikogo nie przegapiła :).


    Grudniowe testowanie będzie pełne cudów! Tradycyjnie <3 przy każdym cudzie :)

    1. Luna1993
    2. Koteczkowa
    3.
    4. kika77
    5.
    6.
    7.
    8. e_mii
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.
    17. bazylkove
    18.
    19.
    20. ania1003
    21.
    22.
    23.
    24.
    25.
    26.
    27.
    28.
    29.
    30.
    31.
    Ja poproszę o dopisanie na 10 grudnia jeśli @ nie przyjdzie to będę testować.

    Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017
    2.05.2020 Aniołek

    Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Aaeemm Ekspertka
    Postów: 181 59

    Wysłany: 9 listopada 2017, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeeej prosze zapisać mnie na 6 grudnia :) i od razu wręcz błagam o pomoc jeśli chodzi o wyniki. Robione w 2 dniu cyku.

    FSH - 5,89 mlU/ml bez podanej normy
    LH - 5,38 mlU/ml bez podanej normy
    estradiol - 46 pg/ml bez podanej normy
    prolaktyna 16,24 ng/ml norma 5,18-26,53
    testosteron 68,69 ng/dl norma 7,21 - 79,31


    Martwi mnie ten testosteron, niby w normie ale jednak wysoki :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2017, 20:41

    oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Femine_ Przyjaciółka
    Postów: 73 26

    Wysłany: 9 listopada 2017, 21:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy fsh i lh musisz obliczyć stosunek jednego do drugiego. Z tego co pamiętam, musi być w granicach 1 - a u Ciebie tak właśnie jest:) Dziewczyny jak zerkam, to na pewno powiedzą co i jak:)!

    Aaeemm lubi tę wiadomość

  • Aaeemm Ekspertka
    Postów: 181 59

    Wysłany: 9 listopada 2017, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Femine_ wrote:
    Przy fsh i lh musisz obliczyć stosunek jednego do drugiego. Z tego co pamiętam, musi być w granicach 1 - a u Ciebie tak właśnie jest:) Dziewczyny jak zerkam, to na pewno powiedzą co i jak:)!
    Tu akurat stosunek jest blisko 1 wiec jest Ok... tylko ten testosteron :( chciałabym zeby ktoś ocenił to wlasnie

    oar8yx8d1pjoogg2.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2070 1436

    Wysłany: 9 listopada 2017, 22:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane trzymam za Was kciuki, abyście zobaczyły upragnione II kreski/ piękne bety <3

    Za parę dni pewnie dołączę do tego wątku, choć wierzyłam że tym razem się uda - nie mądra ja ;(

    Ból brzucha mówi sam za siebie.

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 9 listopada 2017, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaeemm wrote:
    Heeeej prosze zapisać mnie na 6 grudnia :) i od razu wręcz błagam o pomoc jeśli chodzi o wyniki. Robione w 2 dniu cyku.

    FSH - 5,89 mlU/ml bez podanej normy
    LH - 5,38 mlU/ml bez podanej normy
    estradiol - 46 pg/ml bez podanej normy
    prolaktyna 16,24 ng/ml norma 5,18-26,53
    testosteron 68,69 ng/dl norma 7,21 - 79,31


    Martwi mnie ten testosteron, niby w normie ale jednak wysoki :(
    Masz wyniki ok ;)

    Aaeemm lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 9 listopada 2017, 22:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:

    Ból brzucha mówi sam za siebie.
    Na fasolkę też boli ;)

    Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3869

    Wysłany: 9 listopada 2017, 23:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Nie chcę wiele na święta,
    Jest tylko jedna rzecz której potrzebuję
    Nie przejmuję się prezentami
    Pod choinką
    Chcę Cię po prostu dla siebie
    Bardziej niż możesz sobie wyobrazić
    Spełnij moje marzenie
    Wszystkim czego chcę na święta jesteś Ty.

    Nie chcę wiele na święta,
    Jest tylko jedna rzecz której potrzebuję
    Nie przejmuję się o prezentami
    Pod choinką
    Nie potrzebuję skarpetek
    powieszonych nad kominkiem
    Święty Mikołaj nie uczyni mnie szczęśliwą
    z zabawkami w świąteczny dzień.

    Chcę Cię po prostu dla siebie
    bardziej niż możesz sobie wyobrazić
    Spełnij moje marzenie,

    All I want for Christmas is you, baby :)


    Boję się, że będę słabo ogarniać bo grudzień mam w pracy mega zawalony, więc wybaczcie jeżeli wpisy będą z mini opóźnieniem ;) Będę się starać! Prośba - jeżeli ktoś chce się wpisać udostępnijcie proszę ten ten pierwszy post, żebym nikogo nie przegapiła :).


    Grudniowe testowanie będzie pełne cudów! Tradycyjnie <3 przy każdym cudzie :)

    1. Luna1993
    2. Koteczkowa
    3.
    4. kika77
    5.
    6.
    7.
    8. e_mii
    9.
    10.
    11.
    12.
    13.
    14.
    15.
    16.
    17. bazylkove
    18.
    19.
    20. ania1003
    21.
    22.
    23.
    24.
    25.
    26.
    27.
    28.
    29.
    30.
    31.

    Witam sie z Wami Babeczki:) Z listopadowego testowanai wraczam na tarczy, ale w grudniu nie odpuszczamy;-) zA tydzien czyszcze rurki na HSG i planuje zatestowac w mikołajki.
    Nowa, wpisz mnie proszę na 6 grudnia:*

    Flowwer, summer86, Bocianiątko, nowa na dzielni, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
‹‹ 2 3 4 5 6 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego