GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Koteczko ja bym wzięła antybiotyk. Poronienia spowodowane infekcjami na początku ciąży są bardzo rzadkie. Zdrowej ciąży nie ruszy bomba atomowa. A jak powiesz lekarzowi ze się starasz to da bezpieczny antybiotyk.
-
Dziewczyny ja mam powalony ten tydzień...Już na listopadzie i u Amy pisałam.Pierś boli tylko jedna, non stop zgaga, a do tego od dwóch nocy cierpię na bezsenność. I to jaką! 3/4 nocy nie śpię i do tego boli mnie brzuch jakbym miała zapalenie pęcherza połączone z bólem miesiączkowym. Macam się co chwila czy mi się @ nie zaczęła. Masakra - oczy mi się kleją.
-
Hope wiem że masz rację ale ten strach po poprzednich stratach nasilił mi się teraz przy tej infekcji. Mam w domu antybiotyk który jest uważany za "bezpieczny" w ciąży i chyba od razu go wezmę. A do lekarza pójdę jutro to będę wiedziała ile zwolnienia mam wziąć. Mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualny
-
Kate a który masz dzień cyklu? Mogą to być objawy ciążowe albo okresowe. Ja we wrześniu miałam taki bardzo bolesny cykl nawet myślałam że mam zapalenie pęcherza.
Może skontaktuj się z lekarzem?Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Koteczka82 wrote:Kate a który masz dzień cyklu? Mogą to być objawy ciążowe albo okresowe. Ja we wrześniu miałam taki bardzo bolesny cykl nawet myślałam że mam zapalenie pęcherza.
Może skontaktuj się z lekarzem?
Nie jestem pewna ale prawdopodobnie dziś jest 11dpo. Okres zawsze mam 15dpo więc za wcześnie. Brzuch i zgagę olewam ale ta bezsenność w nocy odbija się teraz: wyglądam jak zombie połączone z wampirem
Od przyszłego cyklu i tak antyki więc wytrzymam jeszcze te parę dni. -
KateHawke wrote:Dziewczyny ja mam powalony ten tydzień...Już na listopadzie i u Amy pisałam.Pierś boli tylko jedna, non stop zgaga, a do tego od dwóch nocy cierpię na bezsenność. I to jaką! 3/4 nocy nie śpię i do tego boli mnie brzuch jakbym miała zapalenie pęcherza połączone z bólem miesiączkowym. Macam się co chwila czy mi się @ nie zaczęła. Masakra - oczy mi się kleją.
Trzymam kciuki, żeby to był ten lepszy z bóli
Może rozpoczniesz serduszkowe szaleństwo w grudniuKateHawke lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez dziewczynki mam powalony cykl temperatura skacze sobie jak chce brzuch już na @ pobolewa tragedia jem co popadnie i ile wlezie najwięcej słodkiego mogę jeść i jeść i jeść dobrze ze mi to nigdzie nie idzie ja przeważnie przed @ mam brak apetytu a tu widzę wszystko na odwrót i momentami ból głowy .....ehhh
Bierze któraś z was witaminę B6? I w jakich ilościach ?macie coś zgodnego do polecenia?
A może któraś z mężem suplementuje tez koenzym Q10? -
Ja biorę b6 w suplach z metylami i tam jest 10 mg.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 10:36
-
KOTECZKO ja byłam wczoraj u lekarza bo tez sie zle czuje i przepisala mi sterydy i Augmentin(antybiotyk) ale zaleciła że jesli podejrzewam ze moge byc w ciazy to zebym nie brała tego antybiotyku tylko potwierdziła ewentualna ciąże i dopiero wziela antybiotyk. Jedynie sterydy wziewne mozna bo praktycznie nie wchłaniają się do organizmu.
A "bezpiecznym" antybiotykiem w ciązy który mozna brac jest DUOMOX - tak mi wczoraj powiedziała pani dr.19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
Cześć dziewczyny
Proszę o wpisanie na 11 grudnia. No chyba, że mój cykl znowu zeświruje. Wszystko wskazuje na to, że owulacja była w 28 dc. Mam długie cykle, ale żeby w 28 dniu?!? Na 4 stycznia mam zaplanowaną histeroskopię. Jeden termin już mi przeleciał (miałam mieć 3 listopada), przez wydłużony cykl Teraz wręcz jest mi to na rękę, żeby @ była później. Zobaczymy jak to będzie. Może będzie prezent na święta... Byłoby wspaniale -
Atomowka wrote:Bierze któraś z was witaminę B6? I w jakich ilościach ?macie coś zgodnego do polecenia?
A może któraś z mężem suplementuje tez koenzym Q10?
Ja brałam przez chwilę, ale jak zbadałam poziom to miałam mocno ponad normę po kilku dniach od odstawienia więc przestałam brać.
Zbadaj sobie lepiej zanim zaczniesz go suplementować. Badanie jest co prawda drogie, ale lepiej sobie nie zaszkodzić.Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Cześć Kobietki! Tak mi się pomyślało o tych świętach, kiedy za oknem piękna zima więc dołączam do Was, może dostaniemy najpiękniejszy prezent i zobaczymy II kreseczki tuż przed nowym rokiem. proszę o dopisanie na 30.12. No i oczywiście 3mam mocno kciuki za każdą z nas!
-
Amy, Meśka, KateHawke - cały czas za Was trzymam kciuki i spodziewam się dobrych wieści w każdej chwili! Odwiedziłam wszystkie wasze wykresy - przy jednym ziewnęłam, bo teraz to bym całymi dniami najchętniej spała, przy drugim zakłuło mnie w brzuchu, przy trzecim zapiekła zgaga, haha. Oby za chwilę i na Was spadły takie atrakcje!
Moje wyniki najwcześniej o 14, a ja już sprawdzam, głupek!Bocianiątko, Karma88, KateHawke, Meśka, by7mistake lubią tę wiadomość
-
Miałam testować jutro ale nie wytrzymałam i jest pozytywny!
Lunaris, Malwas, Atomowka, StaraczkaNika, nowa na dzielni, Flowwer, Malgonia, KateHawke, by7mistake, Frelcia, Aksamitna, Maja84, Koteczka82, Cheresta, reset, Czrna 81, ANkaG, olik321, Bocianiątko, pasiasta, Bea25 lubią tę wiadomość
A ( 02.08.2018)
F ( 24.03.2020)
Aniołek 8tc ( 28.08.2017)
-
Niesamowite pierwsze Andrzejkowe przed samym progiem Grudnia to wspaniała wróżba. Gratulacje Pigułko