X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Widzę, nowe serducha się pojawiły na 1 stronie :)

Gratulacje dla Was!!!!!! :) Niech fasolki zdrowo rosną! <3

A mnie nadal na "ściance" brak... :P Jutro mam wizytę mającą potwierdzić dzisiejszą owulację. Oby była. Póki co czuję tylko delikatne napieranie na jajniki...

Mnie na "ściance" również nie ma, ale Nowa na dzielni pisała że ciężki grudzień ją w pracy czeka a tu tyle wpisów, że pewnie nie doczytała ;) staraniowa może to "na szczęście" że tam nie "wisimy". Życzę dwóch grubaśnych krech ;)

staraniowa lubi tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu, ale ponieszalam. Przepraszam ostatnio podalam wymiary jajnikow. Ale nie kumata jestem. Pęcherzyk jeszcze nie pękł. Nie cieszy mnie to bo oznacza, że musimy dostarczyć nowej armii.
    A naprawdę ostatnio to nie sprawia nam to przyjemnosci. Moglam chociaż dobrze doczytac to usg to mniej zmuszania by było.
    Ehh czemu jak chwilę juz starasz się seks traci magię? Na początku to byla radoac bo bez zabezpieczeńia. Ale teraz to jest juz nudne i mechaniczne. Dobrze, ze sie tym nie stresujemy tylko sie smiejemy:) moj M mowi, że jest ciekawy czy jak by skorzystal z uslug profesjonalnych. To czy bylo by lepiej;p ja za to mówię, ze ja to bym przynajmniej jak bym chciała to nie musiałabym placic..

Dzieki za mysli. A i mam ładne endometrium trojlinijne:) opisze dokladnie potem. Próbuje się dostać do pracy i w tramwajach nie chce wyciagac opisu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 09:50

Siwulec lubi tę wiadomość

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia? Co tam jak tam? :)

U mnie na teście owu już mocna krecha ale jeszcze nie taka moja, owulacyjna, grubaśnobordowa :D, wiec owu zapowiada się chyba jakoś wyjątkowo późno (może nawet 13, 14 dc, szaleństwo ;) - o ile w ogóle będzie.

Namówiłyście mnie chyba na ten Acard. Warto spróbować :)

Siwulec, lamka lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek85 wrote:
    Jezu, ale ponieszalam. Przepraszam ostatnio podalam wymiary jajnikow. Ale nie kumata jestem. Pęcherzyk jeszcze nie pękł. Nie cieszy mnie to bo oznacza, że musimy dostarczyć nowej armii.
    A naprawdę ostatnio to nie sprawia nam to przyjemnosci. Moglam chociaż dobrze doczytac to usg to mniej zmuszania by było.
    Ehh czemu jak chwilę juz starasz się seks traci magię? Na początku to byla radoac bo bez zabezpieczeńia. Ale teraz to jest juz nudne i mechaniczne. Dobrze, ze sie tym nie stresujemy tylko sie smiejemy:) moj M mowi, że jest ciekawy czy jak by skorzystal z uslug profesjonalnych. To czy bylo by lepiej;p ja za to mówię, ze ja to bym przynajmniej jak bym chciała to nie musiałabym placic..

Motylek, może potrzeba jakiegoś impulsu żeby było przyjemniej, masaż, bielizna, wiesz te sprawy... bo jak ciągle z tyłu głowy będzie "musimy" to faktycznie może być mniej rozkosznie :)
    To fakt, że my nie musimy płacić hahahahahahaha

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Mnie na "ściance" również nie ma, ale Nowa na dzielni pisała że ciężki grudzień ją w pracy czeka a tu tyle wpisów, że pewnie nie doczytała ;) staraniowa może to "na szczęście" że tam nie "wisimy". Życzę dwóch grubaśnych krech ;)

Oł noł :D, Ciebie zapisywałam, na pewno! Albo prawie na pewno! Przypomnij mi kochana jaki termin :D

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś wizyta o 16 trzymajcie kciuki :) będzie foteczka :) ale się denerwuje czy wszystko jest ok

f2w3k0s3plke7odf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek tak mi się kołatało, że pisałaś o jajniku wcześniej, nawet się pytałam o to później :-D

Nowa bzykaj!

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

• Motylek85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh wkozystane juz wszelkie mozliwosci.. Swiece masaz, a nawet auto;p jeszcze poki co to się tym nie przejmuje bo po jak jest czas dajemy sobie dużo czułości:) dlatego to jest ostatni cykl taki mega staraniowy. Jak nie zaskoczy to od stycznia zmieniam pracę, i znow parę mc będziemy na luzie. Oczywiście nie odpuszczę badań, ale wyrzucam wszystkie kalendarze, ani trochę seksu na zawołanie nawet jak bysmy w styczniu nic nie działali to trudno. Cgce odpocząć, bo widzę, że za dużo czasu poswiecam mysli na ciąże. Nie cgce żeby mi się zwiazek posypal.

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka szkoda, ze nie doczytalam tego bo by mi to bardzo zycie ułatwiło :)

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Oł noł :D, Ciebie zapisywałam, na pewno! Albo prawie na pewno! Przypomnij mi kochana jaki termin :D

hahahaha spoko Kochana - 16.12.2017 i 19.12.2017 bo w sumie przez ostatni cykl trochę mi się rozjechało i do końca nie jestem pewna kiedy @ powinna się NIEpojawić :)

Motylek a w sklepie? między ozdobami świątecznymi :) :) (oczywiście żartuję)
    masz rację, relacje w małżeństwie/związku jednak są bardzo ważne i trzeba je pielęgnować wspólnie :)

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane:) ja nie testuje dzisiaj ani jutro. Jak do niedzieli nie przyjdzie @ to wtedy..ale czuje że przyjdzie i to lada moment. Nie wiem. Może mam po prostu problem z prawym jajowodem. Pozostaje mi czekać na owulacje z lewego :)

• staraniowa Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Staraniowa, pominęłam Cię? :)

Niechcąco, ale tak :D niedawno się zgłaszałam, także spokojnie :)

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Anetka26 Przyjaciółka

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny ;) co myślicie o moim wykresie? Boję się że ten spadek temp dzisiejszej zapowiada @ :( kiedy powinnam już testować?

05f2ddab863bb8ed2dd5907b289c5874.png

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek85 wrote:
    Ehhh wkozystane juz wszelkie mozliwosci.. Swiece masaz, a nawet auto;p jeszcze poki co to się tym nie przejmuje bo po jak jest czas dajemy sobie dużo czułości:) dlatego to jest ostatni cykl taki mega staraniowy. Jak nie zaskoczy to od stycznia zmieniam pracę, i znow parę mc będziemy na luzie. Oczywiście nie odpuszczę badań, ale wyrzucam wszystkie kalendarze, ani trochę seksu na zawołanie nawet jak bysmy w styczniu nic nie działali to trudno. Cgce odpocząć, bo widzę, że za dużo czasu poswiecam mysli na ciąże. Nie cgce żeby mi się zwiazek posypal.
    Nam ostatnio pomogło przefarbowanie włosów. Mąż bardzo się cieszył na sex z ciemną blondynką (a ja się tak czuję beznadziejnie, a poki co nie mam jak zafarbować mimo szkaradnego siwawego odrostu). Dobrze, że w domu siedzę.
    Ogólnie też dobrze mieć jakiś sex-podręcznik, choćby kamasutrę - nie to, żeby od razu się aż tak gimnastykować, ale jak tak sobie pooglądać, podrzucić mężykowi, zeby może coś wybrał, to od razu ciekawiej się robi.
    No ale teraz to już ponad miesiać 0 <3 i jakoś wcale nikomu tego nie brakuje.

Siwulec, nowa na dzielni, Motylek85 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wpisałam Cię na 19.12, bo taki był samotny ;). I zawsze jakoś tak bardziej optymistycznie jak serduszka pokazują się szybciej niż data testowania ;).

Motylek - z tym seksem to się nie przejmuj. To tak chyba normalnie i każdy tak ma, że nie zawsze są fajerwerki. Najlepiej się właśnie nie przejmować i przeczekać. Czasami wystarczy pierdoła - my zmieniliśmy łóżko na takie, które w ogóle nie skrzypi, nie wydaje dźwięków. Magia :D, haha, nie zdawałam sobie sprawy jak mnie to wcześniej rozstrajało :D. eM też miał jakiś spadek formy w poprzednich 2 miesiącach a teraz młody bóg :D, haha

Siwulec, lamka, blue00, Motylek85 lubią tę wiadomość

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Niechcąco, ale tak :D niedawno się zgłaszałam, także spokojnie :)

To na kiedy? :) Kurde muszę sobie przytaszczyć do domu jakiegoś laptopa bo to nadrabianie i edytowanie na kom jest upierdliwe :D. Łatwo pominąć wpisy :) Albo co chwilę przez przypadek wciskam "zgłoś post" :D, nie wiem czy też tak macie ;)

pasiasta lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Siwulec wpisałam Cię na 19.12, bo taki był samotny ;). I zawsze jakoś tak bardziej optymistycznie jak serduszka pokazują się szybciej niż data testowania ;).

Dziękuję <3

relgwn15fhhth20g.png
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Bocianiątko Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś

Nika, jako że zaraz zaczynam nowy cykl to chłonę wszystkie Twoje rady, tak więc podsumowując:
    -ocet jabłkowy
    -l-arginina (może być SOLGAR L-arginina 1000 mg?) - przez cały cykl czy tylko fl?
    -ananas (jem)
    -acard (biorę)

Coś jeszcze fajnego, czego nie stosuję? W tym cyklu dorzucę po owu ocet i argininę...

Muszę robić plany na nowy cykl żeby nie zwariować ;) Teraz nie będzie monitoringu, więc nie biorę też clo, ovitrelle, ani proga... cykl na naturalsie :) ew 7 dpo zbadam i wtedy dorzucę dupka... ponadto, 7 dpo zbadam subpopulacje limfocytów, przeciwciała p-beta2glikoproteinie bo tych jeszcze nie badałam... i TSH i prolaktynę bo dawno nie robiłam ;)
    A z pozytywów to mamy urlop cały tydzień między świętami a sylwestrem i własnie wtedy szykuje mi się owu! :D

nowa na dzielni, Siwulec, Flowwer, Lunaris, Koteczka82 lubią tę wiadomość

event.png

🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
    6 dpt beta 35.4
    10 dpt beta 192
    12 dpt beta 412
    14 dpt beta 994
    18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
    7+1 CRL 1 cm FHR 136
    8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
    10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
    15+4 130g
    17+3 200g
    20+2 337g 💕córeczka
    23+2 583g
    26+4 925g
    28+4 1125g
    31+4 1764g
    34+2 2200g
    35+4 2350g
    36+4 2475g
    37+4 2840g
    38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨‍👩‍👧😍

3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
    2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
    1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
    🧪2x IUI 2018 ❌
    ⏰starania od 2016 ❌
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Cześć Kochane:) ja nie testuje dzisiaj ani jutro. Jak do niedzieli nie przyjdzie @ to wtedy..ale czuje że przyjdzie i to lada moment. Nie wiem. Może mam po prostu problem z prawym jajowodem. Pozostaje mi czekać na owulacje z lewego :)

Kochana nie czaruj tylko testuj. Obiecałas nam :( my tyle czekalysmy. Bladziocha miałaś, może warto się dziś ucieszyć i mieć dobry humor na weekend? :) jutro sobie na bete polecisz. Wiesz jak my iluwielbiamy dwie kreski. Ratuj honor

f2w3k0s3plke7odf.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 14 grudnia 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    Nika, jako że zaraz zaczynam nowy cykl to chłonę wszystkie Twoje rady, tak więc podsumowując:
    -ocet jabłkowy
    -l-arginina (może być SOLGAR L-arginina 1000 mg?) - przez cały cykl czy tylko fl?
    -ananas (jem)
    -acard (biorę)

Coś jeszcze fajnego, czego nie stosuję? W tym cyklu dorzucę po owu ocet i argininę...

Muszę robić plany na nowy cykl żeby nie zwariować ;) Teraz nie będzie monitoringu, więc nie biorę też clo, ovitrelle, ani proga... cykl na naturalsie :) ew 7 dpo zbadam i wtedy dorzucę dupka... ponadto, 7 dpo zbadam subpopulacje limfocytów, przeciwciała p-beta2glikoproteinie bo tych jeszcze nie badałam... i TSH i prolaktynę bo dawno nie robiłam ;)
    A z pozytywów to mamy urlop cały tydzień między świętami a sylwestrem i własnie wtedy szykuje mi się owu! :D

Plan rewelacyjny !!! tylko ma się skńczyć zielonym kropkiem a taki masz idealny wykers !!!

Amy co słychać ??

Lamka i Frelcia ja mam tylko bóle na @ i innych obawów brak, piesi nie istnieją. Gdybym nie miała bety pozytywnej to bym z podpaską latała a już mam tydzeń po terminie ;)

Bazylkove jak wynik histopatologiczny ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 10:44

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
‹‹ 302 303 304 305 306 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ