GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunaris, dziewczyny dobrze piszą, z zębami nie ma co zwlekać. A w ciąży można robić zęby, nawet kanałowo, nie można tylko w pierwszym trymestrze mieć prześwietleń (unika się całą ciążę, ale czasem trzeba, a tam jest mała dawka). Znieczulenie można podawać, można rwać zęby, piaskować etc. Zdrowe zęby są bardzo bardzo ważne w ciąży, próchnica może źle wpłynąć na dziecko. Ja już w pierwszym trymestrze zaliczyłam jedną wizytę, w drugim też się wybieram - kontrolnie, plus piaskowanie i korona.
-
Frelcia a jak? Tylko tak! Malgonia zawsze trzeba sprawdzić jak coś boli dłużej. Ale samo myslenie naprawdę wkreca myslenie pod tytułem jajnik idzie gdzieś tam. I ja tez tego niejednokrotnie doświadczam i daje się wkręcić. Normaluro by wyglądało tak: idziesz ulica i nagle o ja cie boli mnie coś z prawej strony. Ciekawe co to, jak nie przejdzie najwyżej coś zażyje. Zanim dojdziesz do dr goole lub zanim coś weźmiesz na to mija i nie pamiętasz o tym. A teraz szukasz po necie co to może być i wracasz myślami do tego.Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
-
Iza moj dzisiaj wyszedł pomimo, że powinnismy sie serduszkowac, ale nawet przez myśl mi nie przeszlo żeby mu powiedzieć żeby został ze względu na to. Wcześniej nie było kiedy, a teraz ide spać i nie zamierzam czekać. To jest ost sms jaki mu wysłałam :
Ja ciebie też :* tylko nie opij naszego przyszłego dziecka bo jeszcze do jajeczka nie trfi po pijaku ;p a naprawdę nie chce mi się wiecje razy bzykac na zawołanie..
Kolorowych snów wam życzęSiwulec lubi tę wiadomość
Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat -
Ja też uciekam spać, dobranocka
-
Lunaris wrote:Dobry wieczór Babeczki.
Pinkne te Wasze kotełki, piesełki, jeżełki moja hrabina coś nie bardzo chciała się dziś fotografować. Posadziła tyłek na choince i pilnuje jodełki.
A ja mam meeega ból zęba zastanawiam się czy go przetrzymać do po świętach (dam radę?) czy iść do dentysty... na żywca się nie dam a jak się udało? nie uśmiecha mi się leczenie kanałowe teraz...to bezpieczne w ewentualnej ciąży? Mam ochotę się znieczulić alko...Lunaris lubi tę wiadomość
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Dziewczyny powiedzcie czy to jest możliwe żebym tak szybko po @ miała ovu? Dzisiaj mam 6dc wczoraj bolały mnie plecy i klul jajnik ale zwaliłam to jeszcze na ból pookresowy. A teraz zauważyłam że śluz jest mega rozciagliwy!!! Jeszcze jest lekko bialawy ale się ciągnie!!! Nie pamiętam kiedy ostatnio taki miałam. I teraz trochę się stresuje bo mąż będzie w domu dopiero w sobotę rano mam nadzieję że nie będzie za późno. Co prawda przytulanki były wczoraj dwa razy więc armia czeka ale sama nie wiem co o tym myśleć. Trzymajcie za mnie kciuki.
Siwulec lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Lunaris toż to małe cudo!!!
Szkoda że mój mąż nie zgodzi się na kota w domu.Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
nick nieaktualnyDZiewczyny ale sie z M pokłóciłam, rycze jak głupia... właśnie mnie poinformował, ze jedzie se z bratem do Wawy na sobotę i jeszcze sie dziwi ze mam pretensje. Nie No swietnie cały tydzień siedzę sama to i w weekend se posiedzę a on jeszcze do mnie, ze ze mna tak zawsze ze sie go tylko czepiam. Nosz qrwa cały tydz go nie widzę to chociaż w sb bym chciała. Szczerze mam kryzys cieszę sie ze jestem w ciazy jest to największy cud jaki mogłam wymodlić sobie w moim życiu ale nie pamietam kiedy mój M mi powiedział, ze ładnie wyglądam lub cos w tym stylu a ja teraz bym chociaż 1x chciała cos takiego usłyszeć bo moja aktulalna samoocena to -15
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 00:35
-
nick nieaktualnyNormalnie bez Was juz dawno bym sie dobiła, w dodatku jeszcze tak bardzo sie denerwuje tym usg genetycznym ze strach mnie paraliżuje. Naprawdę chyba za duzo na taz. BOje sie i nie woem jak sobie juz radzić.
Aaaa i jeszcze mi wypomniał ze wozi mnie na uczelnie... w sunie to sam chciał żebym nie musiała sie stresować za kierownicą i tym podobne ale nagle to on człowiek Pan a ja zła i brzydka czarownicac. I jego jedynym zawsze argumentem jest fakt ze robi to dla Nas, cholera ja dla Nas poświęciłam figurę, przestawiła swój prog bólu i wiele innych spraw. I nie biorę tego za argument w każdej kłótni... to ja leze w lozku i nie narzekam, ja nie mam siły wyjsc z domu, ja wymiotuje po każdym posiłku a on mi powie, xe ja sie czepiam bo chce spędzić z nim sobotę... szkoda, ze on tego nie chce.
Zaczynam sie zastanawiać czy on wogole jeszcze patrzy na mnie tak jak patrzył przed ślubem totalnie sie dzis dobiłam
I moze to moje zawirowania hormonalne ale mam do tego prawo i to rownież powinien zrozumiećWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 00:30
-
Cześć dziewczęta.
W temacie mężów... u nas seks na zawołanie i tylko na zawołanie. Mechaniczny, beznamiętny, "przykry obowiązek". Dni świetności minęły. Ostatnio doszedł problem braku "zakończenia" tego jakże wspaniałego doznania. Ja już boję się kolejnego miesiąca starań...boję się owulacji.
Jutro robimy badanie nasienia, jeżeli wynik będzie kiepski to moj M będzie w rozsypce.
Gratuluje wszystkim II krech.
Zapiszcie mnie proszę na 29.12 -
Agniechaa masz prawo byc wściekła. I w cale się nie trzepiasz. Rozumiem dokładnie co czujesz. Ale faceci sa w ogóle walnieci. Nie rozumieją naszych potrzeb i zawsze jak jest juz coś ok to wszystko spier...la:( przykro mi ze cie tak potraktował. Ja już dawno zrozumiałam że jam nie powiem milion piec razy co czuje to nie zrozumie. Dla nich to nuc takiego, a dla nas jest problem.
Muliers może nir będzie, az tak źle? Moze juz sie udało? Może trzeba jeden mc odpuścić? Ja na pewno odpuszczam następny mc. Nie będę juz nic robić pod dyktando moich dni płodnych bo to droga do nikąd. Ten mc jest idealny u mnie więc jak nie zaskoczy to moj ma zrobić bafania. Co dalej nie wiem.. Zobaczymy.. Jedyne ustepsteo jakie zronie to to że zapisze ale w kalendarzu zwyklym kiesy dostałam okres i kiedy serduszka. Możliwe że mamy uch tak dość, że mc nie będziemy mieli ochotę
Koteczek pewnie, że to możliwe:) niektóre kobiety nawet podczas okresu mają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 04:01
Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, przepraszam, że ostatnio mało tu zaglądam, ale staram się Was nadrabiać wieczorami lub rano.
Ewela, cieszę się, że mimo plamień wszystko ok. Uważaj na siebie.
Izape, ja bym chyba nie zniosła takiego zachowania męża. Oczywiście na imprezę bym poszła.
Bocianiątko, Frelcia - śliczne świąteczne pazurki
Agniechaaa, przykro mi z powodu kłótni z eMkiem. Może też ma jakieś stresy i potrzebuje odreagować, a nie chce Cię tym martwić? Ale z tym wypominaniem podwożenia to bardzo nieładnie z jego strony
Życzę wszystkim miłego piątku i weekenduWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 06:13
91Ewela09, Siwulec lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySummer mało brakło i wypomniał by mi, ze do ginekologa ze mną jeździ, nie chce nie mysi napisałam mu to potem w smsie. Naprawdę to tylko i wyłącznie jego sprawa chce być tatusiem z doskoku to jego problem i jego strata. Ja mu od dzis przytakuje i o nic nie poproszę... żenujące ze tak teraz bedzie miedzy nami wyglądać...
Tylko, ze nie poznanego go i to mnie przerażaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 06:20
-
Agnieszka przykro mi że mąż dokłada ci stresu ale powiem Ci to co siostra zawsze mi powtarza Olej To!!
Może faktycznie ma coś do przegadania z bratem no chyba że co jakoś czas tak robi, to poczekaj aż wróci i powiedz mu dokładnie co o tym myślisz ale bez emocji albo mu napisz na kartce niech przeczyta, bo faceci nie są domyslni niestety to Mt kobiety umiemy się domyślać, a oni niestety nie, ale niedługo święta i twoje badania i proszę cię nie dokladaj sobie zmartwień, a może spotkaj się z koleżanką w weekend? Albo z kilkoma? Spróbuj się zrelaksować i zapomnieć o jego niefajnym zachowaniuSiwulec, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Aha no i dzień dobry dziewczyny dziś piątek, weekend za rogiem pisałam wam już ze zniknęła moja urojona ciąża?
Ale jednak sprawdzam czy aby czasem sutki nie bolą haha mało ważne że mnie nigdy nie bolały nawet w ciąży jak byłam, ale ja i tak szukam i wymyslam objawy ehh jeszcze tylko max do wtorku -
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Agnieszka przykro mi że mąż dokłada ci stresu ale powiem Ci to co siostra zawsze mi powtarza Olej To!!
Może faktycznie ma coś do przegadania z bratem no chyba że co jakoś czas tak robi, to poczekaj aż wróci i powiedz mu dokładnie co o tym myślisz ale bez emocji albo mu napisz na kartce niech przeczyta, bo faceci nie są domyslni niestety to Mt kobiety umiemy się domyślać, a oni niestety nie, ale niedługo święta i twoje badania i proszę cię nie dokladaj sobie zmartwień, a może spotkaj się z koleżanką w weekend? Albo z kilkoma? Spróbuj się zrelaksować i zapomnieć o jego niefajnym zachowaniu -
Agniechaaaa wrote:Z bratem raczej nic nie obgada bo on ma 13lat co do koleżanek to większość nie ma pojecia o ciazy wiec przy moich wymiotach o spotkaniu moge pomarzyć w dodatku w niedziele mam zajęcia eh
Aga jakbym mogła to sama bym przyjechała do ciebie żeby się pośmiać z różnych głupich rzeczy i zapomnieć o całym świecie -
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Aha myślałam że jest mniej więcej w wieku twojego męża,
Aga jakbym mogła to sama bym przyjechała do ciebie żeby się pośmiać z różnych głupich rzeczy i zapomnieć o całym świecie
A co do mówienia wprost to ja mowie i w odp slysze ze ja zawsze jestem biedna i wogole -
nick nieaktualnyAgniecha tulę Cię. Mąż chyba ma jakieś rzeczy do przemyślenia skoro się tak zachowuje, jak wróci to rozmowa się Wam na pewno przyda. A Ty mówisz że gdzie mieszkasz?
Summer daj znać co u Ciebie
Ewela - dobrze, że to nic groźnego z tymi plamieniami.