X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Ups- późno się zrobiło. Zasiedziałam się w wannie z książką :P

Pora pójść spać. Pewnie dziś mi się dentysta przyśni :D
    I jak tam przyśnil się dentysta?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiyka bardzo możliwe. Chociaż stres też nie jest bez znaczenia.

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapomniałam napisać wczoraj a ze dziś powtórka to pisze normalnie ciąża urojona trwa bo wczoraj myślałam że zemdleje jak czekałam r a no na autobus a potem w nim, a dziś powtórka, dobrze że dziś mam miejsce siedzące masakra,

Wiem wiem że w normalnej ciąży to jeszcze czas na takie coś i najpewniej to łapie mnie jakieś grypsko ale co się naciesze to moje :)

Flowwer lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wytrzymałam i poleciałam dzisiaj drugi dzień pod rząd na betę :D Zobaczymy czy po wczorajszym 4,2 bedzie jakiś przyrost. Pani pielęgniarka mnie poznała i się śmiała że taka niecierpliwa jestem... Ale powiedziała że mnie rozumie i trzyma mocno kciuki :)

Rano temperaturę miałam aż 37,12 gdzie zwykle mam max 37, więc jestem dobrej myśli.

olik321, Jeżowa, Motylek85, Bunia86, pasiasta, Lunaris, ANkaG, Koteczka82, KateHawke, JustynaG, pawojoszka lubią tę wiadomość

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:
    Ja nie wytrzymałam i poleciałam dzisiaj drugi dzień pod rząd na betę :D Zobaczymy czy po wczorajszym 4,2 bedzie jakiś przyrost. Pani pielęgniarka mnie poznała i się śmiała że taka niecierpliwa jestem... Ale powiedziała że mnie rozumie i trzyma mocno kciuki :)

Rano temperaturę miałam aż 37,12 gdzie zwykle mam max 37, więc jestem dobrej myśli.
    Tez Cię rozumiem i myślę że będzie dobrze :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:

Trzymam kciuki, żeby urosła! I całkowicie rozumiem zniecierpliwienie :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kobitki ja od 6rano nad porcelanką jest moc ;) taki sarkazm ;p

• Kiyka 123 Ekspertka

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Kiyka bardzo możliwe. Chociaż stres też nie jest bez znaczenia.

No cóż... Trzeba będzie w święta złapać troszkę tłuszczyku :) Gdzieś wkradła mi się niedowaga, muszę zadbać o siebie przed kolejnymi staraniami. Miałam robić proga 7dpo, ale za cholerę w tym cyklu nie wiem, czy owulacja już albo w ogóle była.

Tymczasem lecę na zakupki, muszę kupić miliard rzeczy. Emek w pracy, a ja z tobołkami będę wracać komunikacją miejską, wish me luck! :)

22.11.2017 -pierwsza biochem :(
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilmoregirl mam nadzieję że urosła!
    Agniechaa, nie długo 3 trymestr wiec może się uspokoi. Współczuję, ale za to male dobrze się mają.
    Tak juz z dziecmi będzie jak one zadowolone, to my juz zmęczone. A to dopiero początek;) ja tesknie do czasu gdzi moj był mały. Wie ej czasu mu trzeba było poświęconc, za to byl łatwiej.

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiyka udanych zakupów!

Kiyka 123 lubi tę wiadomość

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Cześć kobitki ja od 6rano nad porcelanką jest moc ;) taki sarkazm ;p
    zaczynam Cie rozumieć.. bardzo dobrze rozumieć ;p

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiyka123 - ja mam na zbyciu "kilka" kilogramów - z chęcią bym się podzieliła! ;)

Agniechaaaa - dopóki Cię zgaga nie łapie po gazowanym to pij Colę i nie miej wyrzutów ;)

A wiecie, że ja lubię chodzić do dentysty? :) ale oczywiście ze znieczuleniem :p

My dziś będziemy lepić pierogi i uszka. Mąż taki ambitny :p a za tydzień będziemy barszcz gotować!
    Ciekawe co z tego wyjdzie - my takie beztalencia kulinarne!

Motylek85, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiyka ja mam wieczna niedowage ale do poki sie nie denerwuje za mocno to okres jest ok . Jak jest trudny mc to od razu 25 dni ale tez ostatnio zaczęłam zauważac pewną logicznosc raz jest 25 raz 28 przedtem roznie to było. Ale moze raz z lewego raz z prawego jajnika. Prawy mam lepszy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 09:43

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzyganie i mdłości zabrały mi większość radości z ciąży. Za to przeszły w dzień porodu :) od rana jadłam słodkie rogaliki i się cieszyłam ze ani mdłości ani zgagi :D

Lunaris, olik321, Koteczka82, Karma88, KateHawke lubią tę wiadomość

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :) miłego dnia :)

Flowwer, Bocianiątko, Jeżowa lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też muszę dentystę odwiedzić, ale to w styczniu dopiero. Zawsze bez znieczulenia mam robione, raz się dałam namówić i więcej nie chciałam.

Mnie przytulanki z porcelaną ominęły, mdłości też nie były intensywne.

Wczoraj mnie natchnęło, że jak będę na L4 chyba odświeżę sobie Gilmore Girls :)

Gilmoregirl - kciuki za przyrost!

Hope, jak tam testowanie owulaków? :)

Lamka, czemu tarzan nie jest już tarzanem? ;)

Lubię weekendy, bo w końcu mogę Was czytać na bieżąco.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    I jak tam przyśnil się dentysta?

Dzień dobry :)
    Nie przyśnił mi się ale za to obudził mnie ból zęba :( muszę przetrwać weekend a potem asta la vista ósemko!

Kiyka a może to taki cykl po biochemie?

lamcia trzymam kciuki za Twoje grzejniki- niech się zazielenią :D
    Moja tempka też nadzwyczaj wysoka i stabilna ale pewnie efekt pozastrzykowy.
    Mam dziś choinkę do ubrania i trochę trzeba ogarnąć bo jutro u mnie śledzik dla dziewczyn z pracy :P a dziś parapetówa u innej koleżanki. Intensywny weekend!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiyka 123 wrote:
    Agulineczka, ja mam podobnie. Wstałam dziś rano, mąż poszedł do pracy, zrobiłam pyszne śniadanie i siadłam z kawą przed telewizorem, bo za niedługo ruszam na ostatnie zakupy prezentowe... I nagle ogarnęła mnie totalna pustka. Równo cztery tygodnie temu zobaczyłam dwie kreski. Smutno niesamowicie. Zazdroszczę, że masz chociaż synka, dla niego warto się uśmiechać :-)

Nikuś, ale Twój maluszek to wojownik!! Jestem szczęśliwa, że przyniosłaś takie dobre wieści.

Odbiorę w lutym ten cholerny dom, ogarniemy na tyle, żeby wstawić materac i wracamy do starań, nie ma bata! Aktualny cykl jest mega dziwny, za tydzień powinna być @, a śluzu płodnego brak, dopiero dziś tempka skoczyła o 0,2. Czy to możliwe, że niski poziom tkanki tłuszczowej zahamował mi owulację?
    Dziękuję.
    Ja mam znajomych, którzy długo się starali, okazy zdrowia, siłka 5 razy w tygodniu, badania extra. I w końcu lekarz jakiś poradził, żeby na chwilę odpuściła siłkę i zaczęła więcej odpoczywać, bo organizm mobilizowany do dużego wysiłku może myśleć, ze to złe, ciężkie czasy i bronić się przed ciążą. Nie wiem na ile to naukowa teoria

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris u mnie już nie ma szans bo wczorajszą beta negatywna, chociaż mnie tu dziewczyny pod wykresem przekonują, że może jednak jestem 9dpo a nie 13dpo... (?)

Summer oby tak zostało bez mdłości i wymiotów :-) Tarzan ściął dredy, teraz szukam nowego pseudonimu dla niego :-P

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer przestałam porównywać ovulaki bo ovu ani widu ani słychu. Normalnie juz bym była po pozytywie. Sikam na te zielone i marne są na maxa. Ani sluzu. Tylko szyjka sie 2 dni temu otworzyła. Ale my wszyscy chorzy. Plus może po tych antykach trochę poszukam swojego normalnego cyklu. I zastanawiam się czy to meta mi nie bruzdzi. Pierwszy cykl na mecie był bezowulacyjny, potem antyki i teraz klops.

4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
‹‹ 330 331 332 333 334 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ