GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Jacqueline, uściski dla Malutkiej! Początki nie są łatwe, więc się nie obwiniaj, będzie tylko lepiej!
Bajeczko, masz bajecznie śliczną betę!
Antonina, gratulacje!
Nika, przyrost rzeczywiście kiepski, ale przekopałam kilka anglojęzycznych stron i tam piszą, że może to mieć związek z bardzo niskim progesteronem i że beta to tylko marker, a znacznie ważniejsze jest usg. No ale z drugiej strony skądś się te normy wzięły. Trzymam kciuki za maluszka i za Ciebie!Bajkaaa, Bocianiątko lubią tę wiadomość
-
_Hope_ wrote:Nika betę produkuje jajo a nie zarodek. Może mały jest zupełnie zdrowy a ta kosmowka coś się gorzej rozwija? Może to głupie pai próbowało coś namieszać ale załatwisz je kleksa i będzie git? No myślę o Tobie bardzo intensywnie.
hehe jakie jajo?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
Czyli możliwe jest że beta rośnie a pęcherzyk pusty? Wybaczci ze pytam, ale ten mój stary ślepy ginekolog przy becie 13tys mówił ze widzi tylko pęcherzyk. Obecnie beta 44tys, u jutro USG... Mam teraz myslenice ze może jutro na USG nic nie zobacze..Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 18:14
-
Dzwonilam sie zapytac odnosnie cytologii kiedy mozna wykonac.. mowila mi polozna ze preferowane jest po @ ale ze teraz jest juz najlepsza technologia ze mozna nawet caly cykl...
To co mam wybrac, co mi radzicie? isc w tym tyg czy dopiero po @?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
_Hope_ wrote:Nika betę produkuje jajo a nie zarodek. Może mały jest zupełnie zdrowy a ta kosmowka coś się gorzej rozwija? Może to głupie pai próbowało coś namieszać ale załatwisz je kleksa i będzie git? No myślę o Tobie bardzo intensywnie.
No właśnie, beta mówi więcej o kosmówce, trofoblaście, mniej o samym maluchu. A maluch mimo niesprzyjających warunków walczy. I myślę sobie, że podkoksowanie progesteronu może ruszy tę betę z kopyta. Może też jest coś w Twoim organizmie, co zafałszowuje wyniki bety?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 18:16
-
Tak. Beta mówi o rozwoju pęcherzyka ciazowego a nie o rozwoju zarodka bo nie zarodek ja produkuje. Przy pustych jaja ch plodowych beta często przyrasta książkowe.
-
_Hope_ wrote:Tak. Beta mówi o rozwoju pęcherzyka ciazowego a nie o rozwoju zarodka bo nie zarodek ja produkuje. Przy pustych jaja ch plodowych beta często przyrasta książkowe.
ja przy becie 11 tys mialam pecherzyk i pecherzyk zoltkowyMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:Dzwonilam sie zapytac odnosnie cytologii kiedy mozna wykonac.. mowila mi polozna ze preferowane jest po @ ale ze teraz jest juz najlepsza technologia ze mozna nawet caly cykl...
To co mam wybrac, co mi radzicie? isc w tym tyg czy dopiero po @?
Mnie zawsze mówią, że między 10 a 20 dc, i tak też zawsze robiłam. Więc ja bym poczekałaYoselyn82 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLANIA90 wrote:Ja też się boje, bo gdyby nie wyszło to muszę się pożegnać z pracą - na pewno zatrudni kogoś za mnie. Ja mam grupę 3-latków. No ale z drugiej strony wszystkie wirusy i bakterie są bardzo niebezpieczne. Pojdę na l4 jak już będzie serce na USG.
Ja bym od razu szła na L4.. mam doświadczenie ze Żłobka, że dziewczyny w ciąży pracowały do 2-3 miesiąca i bardzo źle to znosiły. Jedna w ogóle z maseczką chodziła i mnie prosiła żebym przewijała wszystkie dzieci, bo nie chciała podnosić.Motylek85 lubi tę wiadomość
-
Ja bym poszła po @ Yosel. Coś źle wyjdzie i nie będziesz wiedziała czy faktycznie jest kłopot czy w złym czasie poszłaś. Jak jest np grzybica to często po @ sama znika. Jakby z ta stara krwią resztki infekcji były wyplukiwane. Może dlatego zalecają robić ja po @?
Motylek85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny_Hope_ wrote:Tak. Beta mówi o rozwoju pęcherzyka ciazowego a nie o rozwoju zarodka bo nie zarodek ja produkuje. Przy pustych jaja ch plodowych beta często przyrasta książkowe.
-
Ja tez o cytologi slyszalam, że po @ i jakoś się tego trzymam.
Nika walczcie, beta jak beta trochę słabo, ale zastanawiam się czy ona jest taka sama wiesz dużo kobiet nie robi wcale? Ja wierzę w cuda i pozytywne myślenie. Ale też jak yo Flo napisała w umiarkowany optymiz.. Ciągle o tobie myślę!
Wiecie ja nie pszlam w tym roku na L4 jak zaszłam w ciąże i żałuję. Wiem zdrowej ciąży bomba atomiwa nie ruszysz podobno jak ktoś to napisał Ale ja miałam wtedy okropny czas w pracy sama na 18 istnych demonów i ciągły stres i kłótnie. Zarzucam sobie, że wtedy nie poszłam. Ale nie ma co gdybac.
Zadtanawia mnie jedno. W sumie szybko zachodzilam w ciąże a teraz jakoś nie mogę. Nawet na 2 mc odpuscilam ale tak naprawdę bo zaczynałam nową pracę i myślałam, że w niej będzie lepiej to przepracuje ten rok i wrócę do starań. Ale. Okazuje się że dupa jest jak jest, a jeszcze tak długo dojeżdżam. A tu umowę mam na 3 lata. Ale decyzja podjęta teraz się nie uda to wypowiedzenie ide gdzie indziej. Jak to mąż powiedział z glodu nie umrzemy i możemy pozwolić sobie na drugie dziecko. Ale ja chciałam jednak mieć tą pensję.Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat -
_Hope_ wrote:Ja bym poszła po @ Yosel. Coś źle wyjdzie i nie będziesz wiedziała czy faktycznie jest kłopot czy w złym czasie poszłaś. Jak jest np grzybica to często po @ sama znika. Jakby z ta stara krwią resztki infekcji były wyplukiwane. Może dlatego zalecają robić ja po @?
czyli wymaz bakteriologiczny i trojce tak samo zrobic po @?Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:czyli wymaz bakteriologiczny i trojce tak samo zrobic po @?
-
_Hope_ wrote:Ja tego nigdy nie robiłam nie wiem
no ale wszystko na raz zrobie a nie ze teraz 2 badania a po @ bedzie 1.. chyba lepiej wszystkie od razu..Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yos ja robiłam wszystko razem.Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
-
pasiasta wrote:Eh... To mam o czym teraz myśleć
-
Yoselyn82 wrote:no ale wszystko na raz zrobie a nie ze teraz 2 badania a po @ bedzie 1.. chyba lepiej wszystkie od razu..
-
nick nieaktualny