Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Dziewczyny mądre głowy zerkniecie na mój wynik? Jakie badania najlepiej zrobić przy nieprawidłowym krwawieniu? Krzepliwość?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1225b07e0c9a.jpg

Nieprawidłowe krwawienie prawdopodobnie jest od polipa. Teraz masz min 6 mies czasu ma starania ( max rok) nim polip odrośnie.
    I jeszcze jedno musisz do końca życia kontrolować bo polipy z latami mogą się uzlośliwić

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika no beta słaba. Niech to będzie taka ciąża co łamie reguły i ma w nosie normy.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam zameldować, że u mnie w sobotę była beta 11,1, a dzisiaj dwa dni pózniej już 53,6 :D Wzrost 380%!

Chyba powoli mogę zacząć się cieszyć :)

olik321, -Monika-, Bunia86, Koteczka82, Flowwer, Anna Stesia, Yoselyn82, Motylek85, KateHawke, KateKum, Agniechaaaa, Bajkaaa, Lunaris, Bocianiątko, Emiilka, Jeżowa, Kargo31, blue00, Czrna 81, ANkaG, Morusek lubią tę wiadomość

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika trzymam kciuki, żeby rosła ta beta :*

Ja jutro też powtórzę, bo coś mnie zaczęło kłuć jakby w jajniku :/

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika mimo wszystko kciuków nie puszczam do kolejnej wizyty...

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja cały czas wierzę bo Maluszek walczy i jest serduszko. Kciuków nie puszczam :*

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lania i Golmoregirl piękne wyniki :) Gratulacje :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    No to owulacja była, mam już pewne informacje. Była w sobotę. Pękł ten pęcherzyk, na którego obie stawiałyśmy, drugi z prawego jajnika się wchłonął.

Zaczynam luteinę 300mg dziennie, Estrofem 2x1 dopochwowo, do tego dziś i w środę po połowie ampułki Ovitrelle - ma to uwrażliwić ścianę macicy na przyjęcie fasolki.

Testuję z krwi 27 i 28 grudnia i jeśli pomimo Ovitrelle będzie duża różnica między oboma pomiarami (na plus oczywiście) - to będę wtedy w ciąży. Zostaje czekać.

Jesteś bardzo dobrze obstwiona lekowo ale i tak prog bym zbadała ;) a teraz wysztsko zależy od rozdania genetycznego.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny Kochane wpadam tylko na chwile, bo praca nie pozwala narazie nadgonić forum. Zrobiłam rano przy okazji badań homocytseinę i kwas foliowy. Czy możecie mi zinterpretować co to znaczy jak mam homocysteinę 13,3? normy sa, że przy suplementami folianami powinna być niższa niż 12, a bez suplememtacji mniej niż 15. Ja kwas foliowy z zwykłej formie brałam około miesiąs. Wcześniej trochę się zaopuściłam przyznaję, więc liczmy, że od miesiąca.

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyniki kwasu foliowego jeszcze nie podali w necie.

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    4366 mlU

Przyrost tylko o 10%.
    Za 2 dni to będzie już 8 tydzień, gdzie norma jest od 7650.

Chyba jest bardzo źle

Wszystkie wierzymy w małego mocarza !!

Lania i Golmoregirl Gratuluję !!!!

LANIA90 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika kciuki cały czas trzymam!!!!

Jaqu gratuluję córci!!! Życzę spokoju i szybkiego dotarcia się. Ucałuj w stopki od e-ciotki ;-)

Bajka, Antonina gratuluję dwóch kresek!!!

Frelcia to twojego jedzonko wygląda tak smacznie!!!

I więcej nie pamiętam co miałam komu odpisać wybaczcie. Kciuki trzymam za wszystkie!!! Nasrabialam dziś z prawie całego weekendu wiecie mąż w domu to czasu nie było na czytanie ;-P

Ja dzisiaj po usg kurnika i wygląda że wszystko jest ok. Mam dziś 10dc endometrium 6,1 mm na lewym jajniku pęcherzyk 15mm. Doktor powiedziała że ovu powinno być ok 13dc czyli w czwartek. Mam nadzieję że przesunie się i będzie jednak w 14dc bo M będzie w domu jutro (11dc) a potem dopiero w piątek rano. Myślicie że jeśli ovu będzie jednak 13dc a przytulanki 11dc wieczorem to wojsko da radę?
    Tak bym chciała żeby się udało!
    Miałam się nie nakręcać ehhh....

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    Dzieczyny Kochane wpadam tylko na chwile, bo praca nie pozwala narazie nadgonić forum. Zrobiłam rano przy okazji badań homocytseinę i kwas foliowy. Czy możecie mi zinterpretować co to znaczy jak mam homocysteinę 13,3? normy sa, że przy suplementami folianami powinna być niższa niż 12, a bez suplememtacji mniej niż 15. Ja kwas foliowy z zwykłej formie brałam około miesiąs. Wcześniej trochę się zaopuściłam przyznaję, więc liczmy, że od miesiąca.

uuuuu to są b. złe wyniki jak na młodą osobę i raczej zrób sobie ten pakiet badań na testdna.pl ( 6 mutacji w tym MTHFR) bo możliwe że żle wchłaniasz witaminy.
    Jeszcze zbadaj B12

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, najwazniejsze, ze beta rośnie. Modle się, trzymam kciuki. Kiedy masz wizytę u lekarza?

Oooo, nie wiedziała ze tu więcej nauczycielek jest. ;) ja akurat prowadzenia grupę zerówki w szkole. W dodatku w klasie dzieci z niepełnosprawnością. Teraz mam L4 bo jestem przeziebiona. Tez planowałam w styczniu juz pójść, najzwyczaniej się boje. Ale zobaczymy jak się wszystko ułoży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 17:51

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    uuuuu to są b. złe wyniki jak na młodą osobę i raczej zrób sobie ten pakiet badań na testdna.pl ( 6 mutacji w tym MTHFR) bo możliwe że żle wchłaniasz witaminy.
    Jeszcze zbadaj B12
    Dzięki Flo. Jakoś mnie to nawet nie dziwi, zawsze pod górkę;/ Rozumiem, że chodzi Ci o witaminy czyli kwas foliowy? Czy że wszystkie witaminy źle wchłaniam? jak będzie wynik z kwasu to dorzucę.

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka a robisz testy ovu ? bo 15mm w/g moich obliczeń pęknie najwcześniej w piątek o ile nie w weekend

Ptysia w tych mutacjach jest dobra Sammer i Nika ale głownie to żle się wchłania kw.foliowy i wit z gr B, trzeba formę metylową jak z Solgar czy Swansona(B-200)

Koteczka82 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika trzymam dalej kciuki za wojownika! :)

Lania i Golmoregirl po cichu Gratuluję :)

Lunaris ciesze sie ze juz jestes po wszystkim :) obys teraz szybko doszla do formy :) w sensie zebys mogla normalnie jesc :D

Reset jutro podejde do sklepu i moze kupie test, chociaz lepsza beta :P ja nigdy nie robilam testu wczesniej niz bete :P

LANIA90, Lunaris lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasiasta wrote:
    Nika, najwazniejsze, ze beta rośnie. Modle się, trzymam kciuki. Kiedy masz wizytę u lekarza?

Oooo, nie wiedziała ze tu więcej nauczycielek jest. ;) ja akurat prowadzenia grupę zerówki w szkole. W dodatku w klasie dzieci z niepełnosprawnością. Teraz mam L4 bo jestem przeziebiona. Tez planowałam w styczniu juz pójść, najzwyczaniej się boje. Ale zobaczymy jak się wszystko ułoży

Ja też się boje, bo gdyby nie wyszło to muszę się pożegnać z pracą - na pewno zatrudni kogoś za mnie. Ja mam grupę 3-latków. No ale z drugiej strony wszystkie wirusy i bakterie są bardzo niebezpieczne. Pojdę na l4 jak już będzie serce na USG.

Lunaris lubi tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika betę produkuje jajo a nie zarodek. Może mały jest zupełnie zdrowy a ta kosmowka coś się gorzej rozwija? Może to głupie pai próbowało coś namieszać ale załatwisz je kleksa i będzie git? No myślę o Tobie bardzo intensywnie.

Anna Stesia, Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • staraniowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jesteś bardzo dobrze obstwiona lekowo ale i tak prog bym zbadała ;) a teraz wysztsko zależy od rozdania genetycznego.

Mam nadzieję, że tym razem nic nie zawiedzie. Żołnierzyków jest dużo i w dobrej formie, a genetyczne badania, które robiliśmy, wszystkie były super.

Lekarka mi powiedziała, żebym przestała mierzyć tempkę, bo zwariuję. I chyba jej posłucham. Jakby to miało pomóc nie wpaść w nerwice to pewnie, że to zrobię :P

Nika, moja koleżanka miała się nie urodzić a urodziła się i jest zdrowa. Mało tego: jest najmądrzejszą osobą jaką znam. Póki serducho bije to nic straconego! Wiem, łatwo mówić, wyniki nie zachwycają, ale jak nagle storpeduje HCG to się nie pozbierasz ;)

Trzymam kciuki!

I gratuluję nowym staraczkom sukcesów <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 18:05

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ