X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Dziewczyny mądre głowy zerkniecie na mój wynik? Jakie badania najlepiej zrobić przy nieprawidłowym krwawieniu? Krzepliwość?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1225b07e0c9a.jpg

Nieprawidłowe krwawienie prawdopodobnie jest od polipa. Teraz masz min 6 mies czasu ma starania ( max rok) nim polip odrośnie.
    I jeszcze jedno musisz do końca życia kontrolować bo polipy z latami mogą się uzlośliwić

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika no beta słaba. Niech to będzie taka ciąża co łamie reguły i ma w nosie normy.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam zameldować, że u mnie w sobotę była beta 11,1, a dzisiaj dwa dni pózniej już 53,6 :D Wzrost 380%!

Chyba powoli mogę zacząć się cieszyć :)

olik321, -Monika-, Bunia86, Koteczka82, Flowwer, Anna Stesia, Yoselyn82, Motylek85, KateHawke, KateKum, Agniechaaaa, Bajkaaa, Lunaris, Bocianiątko, Emiilka, Jeżowa, Kargo31, blue00, Czrna 81, ANkaG, Morusek lubią tę wiadomość

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika trzymam kciuki, żeby rosła ta beta :*

Ja jutro też powtórzę, bo coś mnie zaczęło kłuć jakby w jajniku :/

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika mimo wszystko kciuków nie puszczam do kolejnej wizyty...

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ja cały czas wierzę bo Maluszek walczy i jest serduszko. Kciuków nie puszczam :*

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lania i Golmoregirl piękne wyniki :) Gratulacje :)

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    No to owulacja była, mam już pewne informacje. Była w sobotę. Pękł ten pęcherzyk, na którego obie stawiałyśmy, drugi z prawego jajnika się wchłonął.

Zaczynam luteinę 300mg dziennie, Estrofem 2x1 dopochwowo, do tego dziś i w środę po połowie ampułki Ovitrelle - ma to uwrażliwić ścianę macicy na przyjęcie fasolki.

Testuję z krwi 27 i 28 grudnia i jeśli pomimo Ovitrelle będzie duża różnica między oboma pomiarami (na plus oczywiście) - to będę wtedy w ciąży. Zostaje czekać.

Jesteś bardzo dobrze obstwiona lekowo ale i tak prog bym zbadała ;) a teraz wysztsko zależy od rozdania genetycznego.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieczyny Kochane wpadam tylko na chwile, bo praca nie pozwala narazie nadgonić forum. Zrobiłam rano przy okazji badań homocytseinę i kwas foliowy. Czy możecie mi zinterpretować co to znaczy jak mam homocysteinę 13,3? normy sa, że przy suplementami folianami powinna być niższa niż 12, a bez suplememtacji mniej niż 15. Ja kwas foliowy z zwykłej formie brałam około miesiąs. Wcześniej trochę się zaopuściłam przyznaję, więc liczmy, że od miesiąca.

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyniki kwasu foliowego jeszcze nie podali w necie.

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    4366 mlU

Przyrost tylko o 10%.
    Za 2 dni to będzie już 8 tydzień, gdzie norma jest od 7650.

Chyba jest bardzo źle

Wszystkie wierzymy w małego mocarza !!

Lania i Golmoregirl Gratuluję !!!!

LANIA90 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika kciuki cały czas trzymam!!!!

Jaqu gratuluję córci!!! Życzę spokoju i szybkiego dotarcia się. Ucałuj w stopki od e-ciotki ;-)

Bajka, Antonina gratuluję dwóch kresek!!!

Frelcia to twojego jedzonko wygląda tak smacznie!!!

I więcej nie pamiętam co miałam komu odpisać wybaczcie. Kciuki trzymam za wszystkie!!! Nasrabialam dziś z prawie całego weekendu wiecie mąż w domu to czasu nie było na czytanie ;-P

Ja dzisiaj po usg kurnika i wygląda że wszystko jest ok. Mam dziś 10dc endometrium 6,1 mm na lewym jajniku pęcherzyk 15mm. Doktor powiedziała że ovu powinno być ok 13dc czyli w czwartek. Mam nadzieję że przesunie się i będzie jednak w 14dc bo M będzie w domu jutro (11dc) a potem dopiero w piątek rano. Myślicie że jeśli ovu będzie jednak 13dc a przytulanki 11dc wieczorem to wojsko da radę?
    Tak bym chciała żeby się udało!
    Miałam się nie nakręcać ehhh....

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    Dzieczyny Kochane wpadam tylko na chwile, bo praca nie pozwala narazie nadgonić forum. Zrobiłam rano przy okazji badań homocytseinę i kwas foliowy. Czy możecie mi zinterpretować co to znaczy jak mam homocysteinę 13,3? normy sa, że przy suplementami folianami powinna być niższa niż 12, a bez suplememtacji mniej niż 15. Ja kwas foliowy z zwykłej formie brałam około miesiąs. Wcześniej trochę się zaopuściłam przyznaję, więc liczmy, że od miesiąca.

uuuuu to są b. złe wyniki jak na młodą osobę i raczej zrób sobie ten pakiet badań na testdna.pl ( 6 mutacji w tym MTHFR) bo możliwe że żle wchłaniasz witaminy.
    Jeszcze zbadaj B12

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, najwazniejsze, ze beta rośnie. Modle się, trzymam kciuki. Kiedy masz wizytę u lekarza?

Oooo, nie wiedziała ze tu więcej nauczycielek jest. ;) ja akurat prowadzenia grupę zerówki w szkole. W dodatku w klasie dzieci z niepełnosprawnością. Teraz mam L4 bo jestem przeziebiona. Tez planowałam w styczniu juz pójść, najzwyczaniej się boje. Ale zobaczymy jak się wszystko ułoży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 17:51

• Ptysia Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    uuuuu to są b. złe wyniki jak na młodą osobę i raczej zrób sobie ten pakiet badań na testdna.pl ( 6 mutacji w tym MTHFR) bo możliwe że żle wchłaniasz witaminy.
    Jeszcze zbadaj B12
    Dzięki Flo. Jakoś mnie to nawet nie dziwi, zawsze pod górkę;/ Rozumiem, że chodzi Ci o witaminy czyli kwas foliowy? Czy że wszystkie witaminy źle wchłaniam? jak będzie wynik z kwasu to dorzucę.

• Flowwer Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka a robisz testy ovu ? bo 15mm w/g moich obliczeń pęknie najwcześniej w piątek o ile nie w weekend

Ptysia w tych mutacjach jest dobra Sammer i Nika ale głownie to żle się wchłania kw.foliowy i wit z gr B, trzeba formę metylową jak z Solgar czy Swansona(B-200)

Koteczka82 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika trzymam dalej kciuki za wojownika! :)

Lania i Golmoregirl po cichu Gratuluję :)

Lunaris ciesze sie ze juz jestes po wszystkim :) obys teraz szybko doszla do formy :) w sensie zebys mogla normalnie jesc :D

Reset jutro podejde do sklepu i moze kupie test, chociaz lepsza beta :P ja nigdy nie robilam testu wczesniej niz bete :P

LANIA90, Lunaris lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasiasta wrote:
    Nika, najwazniejsze, ze beta rośnie. Modle się, trzymam kciuki. Kiedy masz wizytę u lekarza?

Oooo, nie wiedziała ze tu więcej nauczycielek jest. ;) ja akurat prowadzenia grupę zerówki w szkole. W dodatku w klasie dzieci z niepełnosprawnością. Teraz mam L4 bo jestem przeziebiona. Tez planowałam w styczniu juz pójść, najzwyczaniej się boje. Ale zobaczymy jak się wszystko ułoży

Ja też się boje, bo gdyby nie wyszło to muszę się pożegnać z pracą - na pewno zatrudni kogoś za mnie. Ja mam grupę 3-latków. No ale z drugiej strony wszystkie wirusy i bakterie są bardzo niebezpieczne. Pojdę na l4 jak już będzie serce na USG.

Lunaris lubi tę wiadomość

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika betę produkuje jajo a nie zarodek. Może mały jest zupełnie zdrowy a ta kosmowka coś się gorzej rozwija? Może to głupie pai próbowało coś namieszać ale załatwisz je kleksa i będzie git? No myślę o Tobie bardzo intensywnie.

Anna Stesia, Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • staraniowa Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Jesteś bardzo dobrze obstwiona lekowo ale i tak prog bym zbadała ;) a teraz wysztsko zależy od rozdania genetycznego.

Mam nadzieję, że tym razem nic nie zawiedzie. Żołnierzyków jest dużo i w dobrej formie, a genetyczne badania, które robiliśmy, wszystkie były super.

Lekarka mi powiedziała, żebym przestała mierzyć tempkę, bo zwariuję. I chyba jej posłucham. Jakby to miało pomóc nie wpaść w nerwice to pewnie, że to zrobię :P

Nika, moja koleżanka miała się nie urodzić a urodziła się i jest zdrowa. Mało tego: jest najmądrzejszą osobą jaką znam. Póki serducho bije to nic straconego! Wiem, łatwo mówić, wyniki nie zachwycają, ale jak nagle storpeduje HCG to się nie pozbierasz ;)

Trzymam kciuki!

I gratuluję nowym staraczkom sukcesów <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 18:05

Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
‹‹ 364 365 366 367 368 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ