GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
bazylkove wrote:Dziewczyny mądre głowy zerkniecie na mój wynik? Jakie badania najlepiej zrobić przy nieprawidłowym krwawieniu? Krzepliwość?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1225b07e0c9a.jpg
Nieprawidłowe krwawienie prawdopodobnie jest od polipa. Teraz masz min 6 mies czasu ma starania ( max rok) nim polip odrośnie.
I jeszcze jedno musisz do końca życia kontrolować bo polipy z latami mogą się uzlośliwić
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Nika no beta słaba. Niech to będzie taka ciąża co łamie reguły i ma w nosie normy.
Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
Ja chciałam zameldować, że u mnie w sobotę była beta 11,1, a dzisiaj dwa dni pózniej już 53,6 Wzrost 380%!
Chyba powoli mogę zacząć się cieszyćolik321, -Monika-, Bunia86, Koteczka82, Flowwer, Anna Stesia, Yoselyn82, Motylek85, KateHawke, KateKum, Agniechaaaa, Bajkaaa, Lunaris, Bocianiątko, Emiilka, Jeżowa, Kargo31, blue00, Czrna 81, ANkaG, Morusek lubią tę wiadomość
Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020 -
Nika ja cały czas wierzę bo Maluszek walczy i jest serduszko. Kciuków nie puszczam :*
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
staraniowa wrote:No to owulacja była, mam już pewne informacje. Była w sobotę. Pękł ten pęcherzyk, na którego obie stawiałyśmy, drugi z prawego jajnika się wchłonął.
Zaczynam luteinę 300mg dziennie, Estrofem 2x1 dopochwowo, do tego dziś i w środę po połowie ampułki Ovitrelle - ma to uwrażliwić ścianę macicy na przyjęcie fasolki.
Testuję z krwi 27 i 28 grudnia i jeśli pomimo Ovitrelle będzie duża różnica między oboma pomiarami (na plus oczywiście) - to będę wtedy w ciąży. Zostaje czekać.
Jesteś bardzo dobrze obstwiona lekowo ale i tak prog bym zbadała a teraz wysztsko zależy od rozdania genetycznego.
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Dzieczyny Kochane wpadam tylko na chwile, bo praca nie pozwala narazie nadgonić forum. Zrobiłam rano przy okazji badań homocytseinę i kwas foliowy. Czy możecie mi zinterpretować co to znaczy jak mam homocysteinę 13,3? normy sa, że przy suplementami folianami powinna być niższa niż 12, a bez suplememtacji mniej niż 15. Ja kwas foliowy z zwykłej formie brałam około miesiąs. Wcześniej trochę się zaopuściłam przyznaję, więc liczmy, że od miesiąca.
-
StaraczkaNika wrote:4366 mlU
Przyrost tylko o 10%.
Za 2 dni to będzie już 8 tydzień, gdzie norma jest od 7650.
Chyba jest bardzo źle
Wszystkie wierzymy w małego mocarza !!
Lania i Golmoregirl Gratuluję !!!!LANIA90 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Nika kciuki cały czas trzymam!!!!
Jaqu gratuluję córci!!! Życzę spokoju i szybkiego dotarcia się. Ucałuj w stopki od e-ciotki
Bajka, Antonina gratuluję dwóch kresek!!!
Frelcia to twojego jedzonko wygląda tak smacznie!!!
I więcej nie pamiętam co miałam komu odpisać wybaczcie. Kciuki trzymam za wszystkie!!! Nasrabialam dziś z prawie całego weekendu wiecie mąż w domu to czasu nie było na czytanie ;-P
Ja dzisiaj po usg kurnika i wygląda że wszystko jest ok. Mam dziś 10dc endometrium 6,1 mm na lewym jajniku pęcherzyk 15mm. Doktor powiedziała że ovu powinno być ok 13dc czyli w czwartek. Mam nadzieję że przesunie się i będzie jednak w 14dc bo M będzie w domu jutro (11dc) a potem dopiero w piątek rano. Myślicie że jeśli ovu będzie jednak 13dc a przytulanki 11dc wieczorem to wojsko da radę?
Tak bym chciała żeby się udało!
Miałam się nie nakręcać ehhh....Bajkaaa lubi tę wiadomość
Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Ptysia wrote:Dzieczyny Kochane wpadam tylko na chwile, bo praca nie pozwala narazie nadgonić forum. Zrobiłam rano przy okazji badań homocytseinę i kwas foliowy. Czy możecie mi zinterpretować co to znaczy jak mam homocysteinę 13,3? normy sa, że przy suplementami folianami powinna być niższa niż 12, a bez suplememtacji mniej niż 15. Ja kwas foliowy z zwykłej formie brałam około miesiąs. Wcześniej trochę się zaopuściłam przyznaję, więc liczmy, że od miesiąca.
uuuuu to są b. złe wyniki jak na młodą osobę i raczej zrób sobie ten pakiet badań na testdna.pl ( 6 mutacji w tym MTHFR) bo możliwe że żle wchłaniasz witaminy.
Jeszcze zbadaj B12
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnyNika, najwazniejsze, ze beta rośnie. Modle się, trzymam kciuki. Kiedy masz wizytę u lekarza?
Oooo, nie wiedziała ze tu więcej nauczycielek jest. ja akurat prowadzenia grupę zerówki w szkole. W dodatku w klasie dzieci z niepełnosprawnością. Teraz mam L4 bo jestem przeziebiona. Tez planowałam w styczniu juz pójść, najzwyczaniej się boje. Ale zobaczymy jak się wszystko ułoży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 17:51
-
Flowwer wrote:uuuuu to są b. złe wyniki jak na młodą osobę i raczej zrób sobie ten pakiet badań na testdna.pl ( 6 mutacji w tym MTHFR) bo możliwe że żle wchłaniasz witaminy.
Jeszcze zbadaj B12 -
Koteczka a robisz testy ovu ? bo 15mm w/g moich obliczeń pęknie najwcześniej w piątek o ile nie w weekend
Ptysia w tych mutacjach jest dobra Sammer i Nika ale głownie to żle się wchłania kw.foliowy i wit z gr B, trzeba formę metylową jak z Solgar czy Swansona(B-200)Koteczka82 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Nika trzymam dalej kciuki za wojownika!
Lania i Golmoregirl po cichu Gratuluję
Lunaris ciesze sie ze juz jestes po wszystkim obys teraz szybko doszla do formy w sensie zebys mogla normalnie jesc
Reset jutro podejde do sklepu i moze kupie test, chociaz lepsza beta ja nigdy nie robilam testu wczesniej niz bete
LANIA90, Lunaris lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnypasiasta wrote:Nika, najwazniejsze, ze beta rośnie. Modle się, trzymam kciuki. Kiedy masz wizytę u lekarza?
Oooo, nie wiedziała ze tu więcej nauczycielek jest. ja akurat prowadzenia grupę zerówki w szkole. W dodatku w klasie dzieci z niepełnosprawnością. Teraz mam L4 bo jestem przeziebiona. Tez planowałam w styczniu juz pójść, najzwyczaniej się boje. Ale zobaczymy jak się wszystko ułoży
Ja też się boje, bo gdyby nie wyszło to muszę się pożegnać z pracą - na pewno zatrudni kogoś za mnie. Ja mam grupę 3-latków. No ale z drugiej strony wszystkie wirusy i bakterie są bardzo niebezpieczne. Pojdę na l4 jak już będzie serce na USG.Lunaris lubi tę wiadomość
-
Nika betę produkuje jajo a nie zarodek. Może mały jest zupełnie zdrowy a ta kosmowka coś się gorzej rozwija? Może to głupie pai próbowało coś namieszać ale załatwisz je kleksa i będzie git? No myślę o Tobie bardzo intensywnie.
Anna Stesia, Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Jesteś bardzo dobrze obstwiona lekowo ale i tak prog bym zbadała a teraz wysztsko zależy od rozdania genetycznego.
Mam nadzieję, że tym razem nic nie zawiedzie. Żołnierzyków jest dużo i w dobrej formie, a genetyczne badania, które robiliśmy, wszystkie były super.
Lekarka mi powiedziała, żebym przestała mierzyć tempkę, bo zwariuję. I chyba jej posłucham. Jakby to miało pomóc nie wpaść w nerwice to pewnie, że to zrobię
Nika, moja koleżanka miała się nie urodzić a urodziła się i jest zdrowa. Mało tego: jest najmądrzejszą osobą jaką znam. Póki serducho bije to nic straconego! Wiem, łatwo mówić, wyniki nie zachwycają, ale jak nagle storpeduje HCG to się nie pozbierasz
Trzymam kciuki!
I gratuluję nowym staraczkom sukcesówWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 18:05
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo