X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja dziś po usg dzidziuś jeden, słyszałam serduszko, ma już 11,1 mm :) termin z usg zgodny z om czyli 08.08.18 :) ulga mega

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18a590b150b1.jpg
    Gratuluję, śliczny!

A mój jest o 13 dni mniejszy niż data z OM, i o 3 dni młodszy niż ja wyliczyłam. Jakiś nieobliczalny. Ma to po mnie. Też jestem nieobliczalna.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4378e329ae95.jpg

A w ogóle to wygląda jak bałwanek z takim dużym workiem na prezenty i mąż kazał sobie wskazać "część głowową". Czasem mi wstyd.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2017, 14:05

justyna14, malka, PodwojnaMamaWdwupaku, Motylek85, KateHawke, Jadranka, Sarna84, Jeżowa, Lunaris, ANkaG, Morusek lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Gratuluję, śliczny!

A mój jest o 13 dni mniejszy niż data z OM, i o 3 dni młodszy niż ja wyliczyłam. Jakiś nieobliczalny. Ma to po mnie. Też jestem nieobliczalna.

Piękniutki ;)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Nika dziękuję :* Mam nadzieję że tak będzie, bo ile razy można jeszcze po dupie dostać :/
    Gin wczoraj powiedział że przepisze metę, ale dopiero jak wszystko się zakończy. Narazie mam nic nie łykać. I tak łykam magnez bo mam "wędrujące nogi" w nocy :P
    A Ty odpoczywaj do następnej wizyty :) Wymyśliłaś sobie jakieś zajęcie? ja wiem że będę mieć kolejne zwolnenie nie pewnie conajmniej do połowy stycznia, chyba się za puzzle zabiorę :D

Olik chyba nie muszę pisać że kciuki mam zaciśnięte :) Bęzie dobrze :)

Agulineczka a jak Ty się czujesz? Byłaś u nowego gina?

Frelcia a Ty mutacje robiłaś?

Nie. Dopiero od lipca się diagnozujemy a stymulacja dopiero 3-a, więc jeszcze poczekam. Nie zrobię czegoś co mi lekarz nie zleci :) może po laparo go oto zapytam.

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Niech mnie ktoś uszczypnie i powie, że to mi się nie śni

Beta 42,1!!!!!!!!!

Progesteron w 8 dpo 6,66
    wczoraj 11 dpo 17
    Ciężarnych się nie szczypie - gratuluję:D
    Piękny prezent na święta!

Rucola lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Ale cuda tu się dzieją :)

Malgonia gratulację <3 musisz jakiegoś dupka lub luteinę brać :)

na 20.40 zapisałam się na jakieś pogotowie ginekologiczne 24h. Niestety do 19 jestem w pracy i nie wiem jak to zniosę. Jeśli będę Was dziś zamęczać zadręczać i w ogóle i jeśli byłam jakaś niemiła czy cokolwiek takiego ostatnio to mi wybaczcie dziewczynki. No łezy mi w oczach stoją.
    Jak ja to tylko utrzymam przez Święta w tajemnicy to nie wiem.

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ciężarnych się nie szczypie - gratuluję:D
    Piękny prezent na święta!

Dla mnie Kochana Twój waleczny dzidziuś to wspaniały prezent.

age.png

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    na 20.40 zapisałam się na jakieś pogotowie ginekologiczne 24h. Niestety do 19 jestem w pracy i nie wiem jak to zniosę. Jeśli będę Was dziś zamęczać zadręczać i w ogóle i jeśli byłam jakaś niemiła czy cokolwiek takiego ostatnio to mi wybaczcie dziewczynki. No łezy mi w oczach stoją.

Dasz radę :) trzeba się cieszyć, a nie płakać :) będziesz brała luteinę albo dupka to Ci podskoczy progesteron ;)

Malgonia lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bunia86 wrote:
    Nika dziękuję :* Mam nadzieję że tak będzie, bo ile razy można jeszcze po dupie dostać :/
    Gin wczoraj powiedział że przepisze metę, ale dopiero jak wszystko się zakończy. Narazie mam nic nie łykać. I tak łykam magnez bo mam "wędrujące nogi" w nocy :P
    A Ty odpoczywaj do następnej wizyty :) Wymyśliłaś sobie jakieś zajęcie? ja wiem że będę mieć kolejne zwolnenie nie pewnie conajmniej do połowy stycznia, chyba się za puzzle zabiorę :D

Olik chyba nie muszę pisać że kciuki mam zaciśnięte :) Bęzie dobrze :)

Agulineczka a jak Ty się czujesz? Byłaś u nowego gina?

Frelcia a Ty mutacje robiłaś?
    U Ciebie meta to teraz odpowiedź na wszystkie problemy - i zacznij łykać jak tylko będziesz mogła - działa dopiero po 3 miesiącach łykania. Trzymam kciuki i wierzę, że to jest czas na takie odbicie od dna.

Co do hobby, to hmm, zaczęłam tłumaczyć książkę ;) Narazie ją czytam 2gi raz i dalej bardzo mnie cieszy. Zobaczymy co z tegk będzie - wszak porywam się z motyką na księżyc, ale przynajmniej czasami zajmuje to moje myśli.

Malgonia, Bunia86 lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    A ja w ogóle, wykres taki se, seksu prawie wale, a jak zobaczyłam wczoraj ten progesteron to się załamałam całkiem. I nawet temeraturę dziś to myślałam że z płaczu wczorajszego mi się podniosła. Z resztą miała taki układ z Panem Bogiem, że jak Nika utrzyma swojego malucha to ja się wcale nie pogniewam jak pod choinką nie będę mieć swojego i byłam już całkiem pogodzona z niepowodzeniem.
    Ktoś docenił dobre serce i pomyślał, że będziesz cudowną mamą <3
    Ja teraz biorę duphaston 3x1 i luteinę 100 mg na noc i o tej luteinie mi powiedział, że wchłania się najlepiej - poproś gina, żeby szybko tego proga podkoksować i wtedy luz, blus i święta

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ktoś docenił dobre serce i pomyślał, że będziesz cudowną mamą <3
    Ja teraz biorę duphaston 3x1 i luteinę 100 mg na noc i o tej luteinie mi powiedział, że wchłania się najlepiej - poproś gina, żeby szybko tego proga podkoksować i wtedy luz, blus i święta

Mam taką nadzieję, jak Twój dzidek wytrzymał te bety, a mój ten szatański progesteron to musi być dobrze.

Najlepsze że tak sobie wyobrażałam jak powiem o tym mężowi i w ogóle jak to będzie, a w końcu skończyło się na telefonie.
    Tak bym się chciała wszystkim pochwalić w Święta, ale wiem jak bardzo przeżywała moja mama porobienia bratowej to z moim mogłoby być i gorzej.

Powiedzcie mi tylko, ze mam się tym bólem w macicy nie martwić i nie dostanę okresu za chwilę.

age.png

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Mam taką nadzieję, jak Twój dzidek wytrzymał te bety, a mój ten szatański progesteron to musi być dobrze.

Najlepsze że tak sobie wyobrażałam jak powiem o tym mężowi i w ogóle jak to będzie, a w końcu skończyło się na telefonie.
    Tak bym się chciała wszystkim pochwalić w Święta, ale wiem jak bardzo przeżywała moja mama porobienia bratowej to z moim mogłoby być i gorzej.

Powiedzcie mi tylko, ze mam się tym bólem w macicy nie martwić i nie dostanę okresu za chwilę.
    Nie martw się - wszędzie piszą, ze takie małpowe bóle tk na początku normalka - rozkoszuj się nimi - to Twój pierwszy objaw ciąży!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    ja dziś po usg dzidziuś jeden, słyszałam serduszko, ma już 11,1 mm :) termin z usg zgodny z om czyli 08.08.18 :) ulga mega

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18a590b150b1.jpg

Tylko tydz różnicy a twoj maluszek już duży <3 mały brylant !!!

justyna14 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia super! Piekny prezent na Swieta.

Ja do lekarza ide po Swietach. Mam umowione 2 wizyty, jedna na 27 grudnia, druga na 3'stycznia i chyba pojde w styczniu, bo wciaz czekam na wyniki z testdna i chciałabym porobic jeszcze kilka badan, bo w tym tygodniu nie dalam rady bo synek w domu z katarem.
    Kusi mnie zeby jednak nie odpuścić staran w tym miesiacu. Tylko nie wiem czy przy torbieli mozna. Testy ciazowe juz negatywne wiec teotetycznie mozna, bo przeciez zabiegu tym razem nie mialam.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Tylko tydz różnicy a twoj maluszek już duży <3 mały brylant !!!
    Szybko sie wyrowna, te pierwsze tygodnie tak szybko rosna dzieci, potem zwalniaja :-)

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:

Brawo!!! Ale cuda!!!
    I tak przy takim progu to minimum 3x2 dupek, luteina dopochwowa 3x co 8h i do tego koks w zastrzykach Prolutex ( koszt 7 ampułek 170 zł).
    Ale masz graniczny progeseron ponizej 5 może zacząć się krwawienie ja bym się upierała że chce zwłaszcza że idziesz prywatnie.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia!!! <3 Takie niespodzianki są najlepsze! :). A już się tak pogniewałaś na ten cykl ;). Cuda, cuda! ;) Gratulacje!

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Gratuluję, śliczny!

A w ogóle to wygląda jak bałwanek z takim dużym workiem na prezenty i mąż kazał sobie wskazać "część głowową". Czasem mi wstyd.

Mały książę <3

kjmni09k3h9ob9x5.png
    Provita-Paliga
    ⛄⛄⛄
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa, Flower, suwaczka nie zauważyłam! Super :))))

Flowwer lubi tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Malgonia Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Brawo!!! Ale cuda!!!
    I tak przy takim progu to minimum 3x2 dupek, luteina dopochwowa 3x co 8h i do tego koks w zastrzykach Prolutex ( koszt 7 ampułek 170 zł).
    Ale masz graniczny progeseron ponizej 5 może zacząć się krwawienie ja bym się upierała że chce zwłaszcza że idziesz prywatnie.

Dziś mi podskoczył progesteron do 17, ale skoro był 6 w 8 dniu to znaczy, że szału nie ma, a może wręcz trafiłam na jakiś lepszy moment z tym badaniem.
    Zastrzyku sama sobie nie zrobię :( W pracy mam była pielęgniarkę, ale mamy Święta...
    Chociaż nie wiem może i zrobię. W sumie to wszystko zrobię dla mojego kropka :)

Nowa dziękuję pięknie, no nie ukrywam, ze niespodzianka wielka, w pierwszym momencie to zła byłam, ze beta jest na wierzchu a nie progesteron :P

Agulineczka, Dziękuję :) nie jestem lekarzem, choć ja pewnie bym chciała się starać jak najszybciej. Może jednak idź na ta wizytę 27.

age.png

• Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 22 grudnia 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika <3 love u <3 Piękne zdjęcie :* Cały czas myślami z Wami i modlitwa :*
    Może na to nie wygląda, ale cały czas jestem z Wami (dużo po cichu ;))

Bociuś masz priv.

gratuluję wszystkim pozytywów i wizyt . Wiem, że troszeczkę po czasie, ale od dziś mam szał gotowania, pieczenia i sprzątania w pojedynkę. Zaglądam tylko i wylapuje najważniejsze wydarzenia.

Buziaki

Malgonia, Bocianiątko lubią tę wiadomość

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
‹‹ 420 421 422 423 424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ