Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą, ja miałam opory przed kobietami-ginekologami - miałam w przeszłości niefajne doświadczenie, zawsze od tamtej pory chadzałam po facetach.

    I ups, jaka zmiana :D

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3868

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    A dlaczego? To fałszuje wynik? Bo ja ostatnio robiłam w takim miejscu, co właśnie przewożą a nie maja u siebie i wyszła mi 13 czyli za wysoka, to mogło wpłynąć na wynik ze nie mieli labu na miejscu?

    Ptysia ja czytalam gdzies na necie, ze to bardzo "wrazliwe" badanie i lepiej jak krew nie jest transportowana. Ale to chyba raczej chodzilo o to ze czasami moga zostac jakies normy przekroczone, np za dlugo trwal transport, albo nie taka temperatura, tak mysle.
    Jesli procedura jest zachowana, to mysle ze wynik jest miarodajny. Ja u siebie w miescie nie mam takiego labo ktory robi na miejscu, a jechac 40 km dalej mi sie kurcze nie chce. Dzisiaj mialam u siebie wlasnie robic, ale zaspalam, jutro ide. Badanie prywatnie 50zl kosztuje, wiec mam nadzieje ze lipy nie odwalą.

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Motylek85 Autorytet
    Postów: 530 224

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa hahaha:) cale szczęście, że sobie czegos noe odcinamy za każdym razem jak muslimy, że tym razem jest inaczej :D

    nowa na dzielni lubi tę wiadomość

    Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet prof debski uznaje mutacje za fanaberie i wymysły ;) a poronienia nie są z nimi związane :)

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 2627 2467

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was po świętach:-) my w końcu wracamy do domu i będę do wieczora leżała :-)
    Nie nadrobie, bo prawie całe święta mnie tu nie było :-)

    Ale gratuluję tłustych kreseczek i bet! I trzymam kciuki :-)

    Juz teraz będę na bieżąco :-D

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI (Klinika Gameta)
    18.09.2020- punkcja (15 kummulusow, 6 zaplodnionych)
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope, zawsze się trafi jaki oszołom... :D Tacy też muszą żyć, haha.

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Hope, zawsze się trafi jaki oszołom... :D Tacy też muszą żyć, haha.
    Widzisz poza tym to ja go bardzo cenię. I jednak jest sławą u nas. A tu taki klops ;)

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pamiętam, jak moja mama przez lata szukała dobrego alergologa. Pojechała do Łodzi do jakiegoś super habilitowanego boskiego profesorka, sławnego w tej dziedzinie. Dużo fajnych prac napisał. Ale na wizycie zachował się jak gbur i ignorant, a diagnoza jaką postawił - super śmieszna, nieprawdziwa oczywiście ;)

    Chyba idealnych lekarzy nie ma. Ja swojego byłego ginekologa bardzo cenię - to ordynator jednego z pobliskich szpitali i wiem, że jemu mogłabym powierzyć swoją ciążę przy porodzie. W końcu co on wykrył moją pozamaciczną, gdy reszta twierdziła, że to moje fanaberie i nic nikt nie widział. Po prostu nie jest ekspertem od niepłodności. Gdyby nie to, dalej bym do niego chodziła.

    Swoją drogą... Zamierzam do 12:30 tu być :D Czekam na te wyniki jak nastolatka.

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3033 3830

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, poczekam jeszcze aż zacznie mi się ten okres i zapisuje się do doktora gbura ;). W sumie ja jakaś specjalnie wrażliwa nie jestem jeżeli chodzi o lekarzy. Ważniejsza jest wiedza niż ogłada ;).

    staraniowa, Karma88, Motylek85 lubią tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3868

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za piękne bety!

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3033 3830

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą mój brat jest teraz na praktykach na ginekologii (ale nie będzie ginekologiem, przerzucają go tylko po oddziałach) i mówi, że jest śmiesznie ;). Tzn co druga starsza kobieta wstydzi mu się powiedzieć w ogóle z czym przychodzi ;). Większość niezależnie od wieku nie umie odpowiedzieć nawet mniej więcej kiedy miała ostatnio okres itd., więc my tutaj jesteśmy normalnie chyba promilem kobiet jeżeli chodzi o samoświadomość ;).

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni, może jest na to wytłumaczenie. Części kobiet wydaje, że ... zabrzmi to głupio, ale że ginekolog będzie oceniać to co zobaczy od strony wizualnej. Tyle co się chłopina naogląda w swoim życiu to przestaje to być dla niego czymkolwiek zjawiskowym :P

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 10:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kur....

    Mam wyniki.

    Beta = 20,1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy jest duża szansa, że Ovitrelle tak bardzo fałszuje wynik? Była podana 7 dni temu, pół ampułki, drugie poł - 9 dni temu.

    To mój 11 dpo.

    Siwulec, KateHawke, gilmoregirl, problemik, Motylek85, innamorata88, Flowwer, blue00, KateKum, Amy333, Czrna 81, Barbarka1984, pawojoszka, Lena21, JustynaG, Koteczka82, Lunaris lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3033 3830

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tzn on tylko zbiera wywiad, nie ogląda bo nie chce babek stresować :D, że taki młody, na praktykach.

    Głupie to jest to, że ja też właśnie mam opory przed facetami ginekologami a tylu facetów lekarzy w rodzinie. Może właśnie dlatego :D - jakoś mi się może tak głupio z rodziną kojarzy.

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane po dłuższej nieobecności :) gratuluję wszystkim zafasolkowanym <3 i trzymam kciuki za kolejne testy, bety, szczególnie za dzisiejszą Problemik :*
    Wrzucam Wam mój dzisiejszy quixx, około 6/7 dni po owu. Rozebrany - zdj robione od razu, drugie jak wysechł. Ja juz nie wiem, czy na każdym teście wychodzą takie bladziochy czy wreszcie się udało:/

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/474290d6b807.jpg

    nowa na dzielni, KateHawke, Siwulec, problemik, blue00, KateKum, Czrna 81 lubią tę wiadomość

  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3033 3830

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    O kur....

    Mam wyniki.

    Beta = 20,1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy jest duża szansa, że Ovitrelle tak bardzo fałszuje wynik? Była podana 7 dni temu, pół ampułki, drugie poł - 9 dni temu.

    To mój 11 dpo.


    Oooooo.. nie znam się z tym ovirelle ale wydaje mi się, że nie może tak trzymać. Trzymam mega kciuki!

    staraniowa lubi tę wiadomość

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Chryste !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Aż boję się cieszyć!

    Zwariuję do jutra... :D

    Jeśli ktokolwiek coś wie o tym jak długo i jak bardzo Ovitrelle może fałszować to czym prędzej proszony jest o sprowadzenie mnie na ziemię!

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    O Chryste !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Aż boję się cieszyć!

    Zwariuję do jutra... :D

    Jeśli ktokolwiek coś wie o tym jak długo i jak bardzo Ovitrelle może fałszować to czym prędzej proszony jest o sprowadzenie mnie na ziemię!

    Ja miałam 7 dni po Ovitrelle betę 11 a 11 dni po spadła do 3. Więc można przypuszczać że ciąża ;) Za 48h będzie wiadomo ;)

    staraniowa lubi tę wiadomość

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze wszystkim po świętach - postanowiłam zmienić troszkę swoje zdjęcie - może pomoże w staraniach :)
    Staraniowa !!!! kciukasy zaciśniete aby beta nie była wynikiem niczego innego jak fasolki !!!!

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie lubię bab ginekologow wolę facetów i nie krępuje mnie to... Muszę dzisiaj zadzwonić do kliniki i zapisać się może na luty żeby coś zacząć działać powoli w temacie.

    Dziewczyny już nie mogę wysiedziec w pracy!!! Chcę do domu :(

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
‹‹ 453 454 455 456 457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciążooporna - historia kobiety, która pragnie zostać Mamą ♡

Emilia mówi o sobie, że jest ciążooporna. Jej walka o bycie Mamą trwa już kilka lat, więc sama zaczęła nazywać siebie dinozaurem ciążooporności. Przeczytaj prawdziwą historię kobiety starającej się o dziecko. Kobiety, która pomimo wielu trudnych doświadczeń nie poddaje się i nie traci nadziei. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego