Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11615

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tymbardziej mój emek ma dziś wolne a ja w robocie :(

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Ja nie lubię bab ginekologow wolę facetów i nie krępuje mnie to... Muszę dzisiaj zadzwonić do kliniki i zapisać się może na luty żeby coś zacząć działać powoli w temacie.

    Dziewczyny już nie mogę wysiedziec w pracy!!! Chcę do domu :(


    Ja też nie wiem po co przychodziłam dzisiaj do pracy... w domu źle mi było? czy jak? dobrze że ten tydzień taki krótki będzie...

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Ja miałam 7 dni po Ovitrelle betę 11 a 11 dni po spadła do 3. Więc można przypuszczać że ciąża ;) Za 48h będzie wiadomo ;)

    A miałaś podaną całą ampułkę? Ja tak wyjątkowo tylko pół. 2 dni wcześniej - też pół.

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    A miałaś podaną całą ampułkę? Ja tak wyjątkowo tylko pół. 2 dni wcześniej - też pół.

    Wtedy była cała, a co lepsze, tą trójkę z bety wyłapał mi Nordtest :D
    I krecha była solidna, dlatego poleciałam na betę.
    Teraz musisz poczekać czy wzrośnie. Jak tak, to na pewno ciąża.
    Bo przy Ovitrelle raczej nie rośnie już w tym momencie.
    No i robić testy, patrzeć czy będą ciemnieć.

  • gilmoregirl Ekspertka
    Postów: 152 347

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, odnośnie badań genetycznych - ja nie miałam żadnych wskazań (poza pół roku nieudanych starań), ale moja pani dr stwierdziła, że dobrze je zrobić. Okazało się, że mam dużo niekorzystnych mutacji - zaczęłam przyjmować Acard, teraz w ciąży robię sobie zastrzyki z Clexane i wszystko powinno być w porządku :)

    Nawet nie chcę sobie myśleć, jak dużym ryzykiem byłaby obciążona ta ciąża, gdybym nie zrobiła wcześniej tych badań...

    Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze jedno.
    Ja robiłam ciążowe przy Ovitrelle co 2 dni, żeby sobie popatrzeć jak zaczyna stężenie spadać. I na bobo było już biało, i pech chciał że miałam Nordtest a tam krecha wyszła.
    Więc beta wszystko wyjaśniła, bo miałam już raz wcześniej wtedy też robioną i tendencja była spadkowa.

  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Wtedy była cała, a co lepsze, tą trójkę z bety wyłapał mi Nordtest :D
    I krecha była solidna, dlatego poleciałam na betę.
    Teraz musisz poczekać czy wzrośnie. Jak tak, to na pewno ciąża.
    Bo przy Ovitrelle raczej nie rośnie już w tym momencie.
    No i robić testy, patrzeć czy będą ciemnieć.

    Jutro idę na betę za poleceniem lekarki i o 13 mam wizytę. Oby dziad urósł...

    No ale, Monia, spokojnie, wdech-wydech... wdech-wydech... :D

    Tak, jestem Monika ;)

    Motylek85 lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Widzisz poza tym to ja go bardzo cenię. I jednak jest sławą u nas. A tu taki klops ;)

    A ja wyjątkowo Dębskiego nie cenię. Facet może i ma wiedzę, ale już mu się w dupie z tej sławy przewróciło.
    Na pewno wielu parom pomogl, ale nie ma ten typ szacunku do ludzi, a ja takich nie szanuję.


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    O Chryste !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Aż boję się cieszyć!

    Zwariuję do jutra... :D

    Jeśli ktokolwiek coś wie o tym jak długo i jak bardzo Ovitrelle może fałszować to czym prędzej proszony jest o sprowadzenie mnie na ziemię!
    To ja niestety będę sprowadzać... :( to jak długo utrzymuje się ovitrelle jest bardzo indywidualne... Mnie w jednym cyklu sikańce wychodziły i 10 dni po zastrzyku. W ulotce podają 14. Więc 7 dni po zastrzyku to ja niestety mówię że to zastrzyk a nie ciąża :( chociaż bardzo mocno trzymam kciuki żeby było inaczej :***

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:
    Dziewczyny, odnośnie badań genetycznych - ja nie miałam żadnych wskazań (poza pół roku nieudanych starań), ale moja pani dr stwierdziła, że dobrze je zrobić. Okazało się, że mam dużo niekorzystnych mutacji - zaczęłam przyjmować Acard, teraz w ciąży robię sobie zastrzyki z Clexane i wszystko powinno być w porządku :)

    Nawet nie chcę sobie myśleć, jak dużym ryzykiem byłaby obciążona ta ciąża, gdybym nie zrobiła wcześniej tych badań...

    Mam to samo... i mam nadzieję, że zainwestowane pieniądze uchroniły nas od rozczarowań i żalu... a to mała cena (mówiąc o testach na mutacje) za życie drugiego Człowieka...

    gilmoregirl lubi tę wiadomość

  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    To ja niestety będę sprowadzać... :( to jak długo utrzymuje się ovitrelle jest bardzo indywidualne... Mnie w jednym cyklu sikańce wychodziły i 10 dni po zastrzyku. W ulotce podają 14. Więc 7 dni po zastrzyku to ja niestety mówię że to zastrzyk a nie ciąża :( chociaż bardzo mocno trzymam kciuki żeby było inaczej :***

    No właśnie... Dlatego koniecznie muszę zrobić betę jutro. Wtedy będzie coś już może wiadomo.

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    To ja niestety będę sprowadzać... :( to jak długo utrzymuje się ovitrelle jest bardzo indywidualne... Mnie w jednym cyklu sikańce wychodziły i 10 dni po zastrzyku. W ulotce podają 14. Więc 7 dni po zastrzyku to ja niestety mówię że to zastrzyk a nie ciąża :( chociaż bardzo mocno trzymam kciuki żeby było inaczej :***

    Tak, Bocianek ma rację. Mówią że należy się wstrzymywać do 14dpo.
    Ale wiadomo jak staraczkom ciężko wytrzymać, dlatego ja dla świętego spokoju i mniejszego rozczarowania, robiłam sobie te ciążowe testy co dwa dni po zastrzyku, żeby mniej więcej widzieć jak kreska zanika.

    Ale nawet jak jutro będzie przyrost, to będzie duża szansa że się udało.
    Tylko pamiętaj, nie licz na spektakularny wzrost, bo nie minie magiczne 48h ;) Ale każdy wzrost będzie dawał nadzieję ;)

  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Tak, Bocianek ma rację. Mówią że należy się wstrzymywać do 14dpo.
    Ale wiadomo jak staraczkom ciężko wytrzymać, dlatego ja dla świętego spokoju i mniejszego rozczarowania, robiłam sobie te ciążowe testy co dwa dni po zastrzyku, żeby mniej więcej widzieć jak kreska zanika.

    Ale nawet jak jutro będzie przyrost, to będzie duża szansa że się udało.
    Tylko pamiętaj, nie licz na spektakularny wzrost, bo nie minie magiczne 48h ;) Ale każdy wzrost będzie dawał nadzieję ;)

    Gdyby nie to, że mi lekarka zleciła wykonanie bet dziś i jutro to bym pewnie poczekała jeszcze. Twierdziła, że jeśli jutro będzie wzrost a nie spadek to będzie to dobrze wróżyć.

    Póki co jestem w szoku, że mam aż 20stkę :P Ale pukam się w głowię i powtarzam, żeby zwolnić. Tyle razy się już rozczarowałam, że nie chcę więcej.

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10021 10841

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie po swietach :)


    Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i wysokie bety!!

    Malgonia, Flowwer, KateHawke, Czrna 81, pilik lubią tę wiadomość

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Gdyby nie to, że mi lekarka zleciła wykonanie bet dziś i jutro to bym pewnie poczekała jeszcze. Twierdziła, że jeśli jutro będzie wzrost a nie spadek to będzie to dobrze wróżyć.

    Póki co jestem w szoku, że mam aż 20stkę :P Ale pukam się w głowię i powtarzam, żeby zwolnić. Tyle razy się już rozczarowałam, że nie chcę więcej.
    A proga badałaś? On też mógłby sporo powiedzieć. Niby lekarka ma racje ze jak będzie rosło to dobrze wróży ale po co tak wcześnie.? Może chciała mieć wyniki przed wizytą? A ja ostatnio robiłam tak jak Ania żeby mieć pełen ogląd sytuacji :)

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bocianiątko wrote:
    A proga badałaś? On też mógłby sporo powiedzieć. Niby lekarka ma racje ze jak będzie rosło to dobrze wróży ale po co tak wcześnie.? Może chciała mieć wyniki przed wizytą? A ja ostatnio robiłam tak jak Ania żeby mieć pełen ogląd sytuacji :)


    Ja to kiedyś gdzieś wyczytałam u jednej staraczki, że w klinice tak jej zalecili.
    Posypały się na nią takie hejty że o matko... po co robić, lepiej poczekać...
    A ja uważam, że wtedy jest mniejsze rozczarowanie i można sobie samemu sprawdzić ile się utrzymuje zastrzyk i kiedy warto zrobić pierwszą betę.
    Jeśli zastrzyki będą co cykl, to taka wiedza bardzo się przydaje. Ja miałam raz i to przez pomyłkę zalecone Ovitrelle. Zrobiła się do tego torbiel.
    Ale na swoim przykładzie wiem, że każda wiedza daje pogląd na przyszłe cykle i warto sprawdzać.

    Lunaris lubi tę wiadomość

  • staraniowa Autorytet
    Postów: 781 719

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurdę, proga nie badałam... jutro poproszę o badanie progesteronu przy okazji. Na wizytę będzie jak znalazł. Będziemy mieć szersze spojrzenie na sytuację.

    Sprawdziłam i zastrzyki podawane do uwolnienia jajca już na pewno nie działają, minęło ponad 10 dni. Jedyne co może działać to te pół ampułki podane 9 dni temu i pół - z 7 dni temu.

    summer86 lubi tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
    03.2016 - ciąża pozamaciczna
    07.2017 - ciąża biochemiczna
    01.2019 - poronienie w 9 tc...
    Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11449 12939

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    O kur....

    Mam wyniki.

    Beta = 20,1 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Czy jest duża szansa, że Ovitrelle tak bardzo fałszuje wynik? Była podana 7 dni temu, pół ampułki, drugie poł - 9 dni temu.

    To mój 11 dpo.
    Raczej to ciąża a za 48h zrób kolejną. Po cichu gratuluję :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 11:39

    staraniowa lubi tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane,a powiedzcie mi,czy beta robiona w 9 dpo da już jakiś wynik?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 27 grudnia 2017, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    My juz po wizycie :) z dziećmi wszystko super :) wyniki papa dobre :) iiii co najwazniejsze znamy juz płeć jednego rozrabiaki :) chłopczyk! A drugi wsydnis sie nie pokazuje :D

    blue00, staraniowa, Yoselyn82, Flowwer, Motylek85, problemik, Sanka, Bocianiątko, Bunia86, KateHawke, Karma88, gilmoregirl, Siwulec, PodwojnaMamaWdwupaku, Madżka89, Jeżowa, JuicyB, Malgonia, Morusek, KateKum, ANkaG, Izape_91, Bergo2, Anna Stesia, Karolina90, Amy333, Czrna 81, E_w_c_i_a, bazylkove, Kaczorka, agulineczka, Bajkaaa, carolla90, pilik, Barbarka1984, pawojoszka, summer86, Lena21, Sarna84, Koteczka82, Izolda90, Lunaris lubią tę wiadomość

‹‹ 454 455 456 457 458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego