Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    Dziewczyny a czy któraś z Was brała coś takiego: https://www.aptekagemini.pl/jarrow-methyl-b12-methyl-folat-x-100-past.html Przy tych mutacjach? Tu jest wszystko metylowane i mogliby pomoc zbić homocysteine, ale ta ilość b12 mnie przeraża:p

Ja brałam miesiąc czasu Dr's Best B Complex i tam chyba jest więcej w składzie procentowym. Nic mi nie było. Wystarczy sprawdzać wyniki i ewentualnie zejść z dawki. Brałam codziennie. Niektórzy biorą co 2-3 dni a niektórzy 1x na tydzień.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim!
    Miło spojrzeć na pierwszą stronę i zobaczyć że serduszek przybyło. Gratulujeeee! :* :* :*

Jak się czujecie po Świętach? ;)

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gilmoregirl wrote:
    Firma Solgar, wieczorem sprawdzę skład :)
    Wygooglałam to - ma te same witaminy b, które ja mam w b-complexie, a nie ma w składzie TMG, które sobie łykałam przed ciążą. Czyli mogę zostać przy tym co mam, a betaina pewnie faktycznie w ciąży nie jest wskazana, skoro mi kazał odstawić, a Tobie zaleciła modulator bez tego składnika. Dzięki za informacje, bo dobrze wiedzieć, czy się dobre rzeczy łyka.

Ptysia ja miałam homocysteinę 11.17 w połowie października - a od 3 miesięcy brałam femibion natal i miovarian, które mają też folian i powinny obniżać homo. Zrobiłam test dna i wyszły mutacje. Na początku grudnia było chyba 9.57 i martwię się, że to za wysoko w ciąży.
    Wcześniej brałam b-complex i folian firmy Aliness i do tego TMG chyba swansona. Teraz biorę właśnie te witaminy B z Jarrow - biorę je co 2-3 dni, bo mają bardzo duże ilości witamin i tak wystatczy, więc wychodzi ekonomicznie. Ostrzegam - kapsuły są ogromne. Mam nadzieję że w połączeniu z folianem dalej obniżą mi homocysteinę, ale to zbadam dopiero pod koniec stycznia (immunolog zaleciła kontrolować co 6 tygodni).

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png

Wysłany: 27 grudnia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    U mnie owulka chyba była wczoraj, bo tak mnie lewy jajnik bolał że to chyba to :) także myśle że w piątek zacznę kurację, będzie od 16 dc :)

W ogóle nigdy wcześniej nie brałam dupka, ma się po tym jakieś skutki uboczne? Bo tempki chyba nie zaburza?
    Cyce mogą bardziej boleć

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pawojoszka Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Problemik strasznie to przykre ale nie możesz tracić nadziei znam tyle przypadków par którym się udało cudem kiedy już całkiem zrezygnowali kuzynka mojego M dopiero w szóstym mies. Się dowiedziała o ciąży po latach starań przestała sprawdzać okres miała w miarę normalnie poszła do rodzinnego bo ja brzuch niepokoił że tak ja wysadziło choć brzuszek miała malutki jak na ciążę podejrzewała problemy z wątroba a tu się dowiedziała że za trzy miesiące rodzi ,znam parę która wyjechała na zarobek do Anglii a kolejne invitro bo też wydali już majątek po kilku podejściach a po pół roku okazało się że ciąża zupełnie naturalnie bez leków nic, pracowałam z kobitka która adoptowała półtora rocznego chłopca po kilkunastu latach walki z bezpłodnością po kilku miesiącach szła na zwolnienie ciążowe ,cuda się zdarzają częściej niż myślisz na ciebie też gdzieś czeka twój cud

problemik lubi tę wiadomość

cf409fc7e7.png
  • gilmoregirl Ekspertka

Wysłany: 27 grudnia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Wygooglałam to - ma te same witaminy b, które ja mam w b-complexie, a nie ma w składzie TMG, które sobie łykałam przed ciążą. Czyli mogę zostać przy tym co mam, a betaina pewnie faktycznie w ciąży nie jest wskazana, skoro mi kazał odstawić, a Tobie zaleciła modulator bez tego składnika. Dzięki za informacje, bo dobrze wiedzieć, czy się dobre rzeczy łyka.

Ptysia ja miałam homocysteinę 11.17 w połowie października - a od 3 miesięcy brałam femibion natal i miovarian, które mają też folian i powinny obniżać homo. Zrobiłam test dna i wyszły mutacje. Na początku grudnia było chyba 9.57 i martwię się, że to za wysoko w ciąży.
    Wcześniej brałam b-complex i folian firmy Aliness i do tego TMG chyba swansona. Teraz biorę właśnie te witaminy B z Jarrow - biorę je co 2-3 dni, bo mają bardzo duże ilości witamin i tak wystatczy, więc wychodzi ekonomicznie. Ostrzegam - kapsuły są ogromne. Mam nadzieję że w połączeniu z folianem dalej obniżą mi homocysteinę, ale to zbadam dopiero pod koniec stycznia (immunolog zaleciła kontrolować co 6 tygodni).

Ja jestem dobrej myśli z tą homocysteiną, biorę leki i liczę na to, że wszystko bedzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 18:48

Pierwsze dziecko - córka - sierpień 2018
    Druga ciąża - 24.03 (11 dpo) beta 45, przewidywany TP 3.12.2020
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Tez znam taki przypadek tylko lekarz skomentował ale Pani dzis odświętna ;D
    Od tylu osób słyszałam o tym przypadku, że zastanawiam się czy to nie jakaś legenda opowiedziana i powtarzana. Szczególnie, że bardzo często słyszę "Koleżanka opowiadała, że jej koleżanka miała taką sytuację"

Bergo2 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się moimi dzisiejszymi wynikami bety :)
    W piątek mam wizytę u gina. Pewnie nic nie będzie widać ale będę się czuła spokojniej jak pójdę :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bbf6fb5c40fd.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 19:10

Yoselyn82, olik321, problemik, Motylek85, Agniechaaaa, agulineczka, ANkaG, Siwulec, Kaczorka, Flowwer, Czrna 81, Selina, Sanka, KateHawke, Bunia86, carolla90, blue00, Koteczka82, Bocianiątko, Morusek, Karma88, Lunaris lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny dopiero wróciliśmy do domu po świętach...
    Wstawiam właśnie pierwsze pranie ;p

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Od tylu osób słyszałam o tym przypadku, że zastanawiam się czy to nie jakaś legenda opowiedziana i powtarzana. Szczególnie, że bardzo często słyszę "Koleżanka opowiadała, że jej koleżanka miała taką sytuację"
    Ja tez :) to urban legend :)

A beta piękna!

JustynaG lubi tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • problemik Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pawojodszka nasze szanse na naturalna ciaze sa rowne 0. Wiec takich cudow nie bedzie.

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Pawojodszka nasze szanse na naturalna ciaze sa rowne 0. Wiec takich cudow nie bedzie.

Czytałam że w tym roku były refundacje np w Częstochowie na invitro..może nie poddawajcie się jeszcze! A może maluszek adoptowany? Strasznie mi przykro :(

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:

Przykro mi, że tak długo czekacie na maluszka i nic nie wychodzi...
    Ale cuda się zdarzają i chodzą po tym forum...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • problemik Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z naszymi warunkami mieszkaniowymi adopcja odpada.

Refundacja jest w kilku wielkich miastach. Najblizej w Warszawie ale trzeba w niej mieszkac 3 lata.

Justyna nawet z pustego Salomon nie naleje. Do zaplodnienia naturalnego potrzeba plemnika i komorki. U nas brak tego i tego :/

dr9Ip2.png[/url]
    07.2016 Crio :(
    II ICSI - ⛄⛄⛄⛄⛄⛄
    11.2016 et 4tc :(
    02;07;09.2017 crio :(
    11.2017 leczenie immuno
    12.2017 crio ☃☃4tc :(
    III ICSI ⛄⛄
    4.2018 crio :(
    07.2018 pożegnanie z Novum
    10.2018 telefon do OA (tylko tel...)
    07.2021 IV ICSI nowa nadzieja <3
    07.2021 💔🥺
    08.2021 💔🥺
    10.2021💔💔🥺
    12.2021 V ICSI ⛄⛄⛄
    01.2022 ET... czekamy
    7dpt - 27,5
    10dpt - 151
    16dpt - 1478
    27dpt <3
    04.2022 - poznaliśmy płeć - synek <3
    05.2022 - 21tc usg połówkowe 340g <3
    09.2022 💙🤱3500g 55cm zdrowy synek 🥰❤️🍼
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    problemik wrote:
    Z naszymi warunkami mieszkaniowymi adopcja odpada.

Refundacja jest w kilku wielkich miastach. Najblizej w Warszawie ale trzeba w niej mieszkac 3 lata.

Justyna nawet z pustego Salomon nie naleje. Do zaplodnienia naturalnego potrzeba plemnika i komorki. U nas brak tego i tego :/

przykro mi,tule :(.. a moze jednak warto zorientowac sie o adopcje maluszka? moze zadzwon do osrodka i popytaj jakie warunki trzeba spelniac?

p.s z tego co pisza na necie to nie trzeba miec wlasnego domu. Mozna mieszkac z rodzicami. Ile ludzi wynajmuje mieszkanie bo nie ma wlasnego i maja dzieci.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 grudnia 2017, 21:28

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Pochwalę się moimi dzisiejszymi wynikami bety :)
    W piątek mam wizytę u gina. Pewnie nic nie będzie widać ale będę się czuła spokojniej jak pójdę :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bbf6fb5c40fd.jpg

gratuluje :)

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn! Jaki piękny amigo ;)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny. Napisałam im reklamację, zobaczymy co wyjdzie. Jutro jeszcze mają dzwonic z labu. Najgorsze ze teraz zbliżają mi się dni płodne więc nie będzie 3 dniowe abstynencji. A myślałam że da to już mi jakiś obraz ehh jak zwykle pod górkę.

Problemik nie mam słów, żadne słowa nie będą pocieszające.

Yosel jak awatarek :D

Justyna gratki :)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jakbyś się tylko zameldowała u kogoś znajomego rodziny jak masz np w Warszawie ? 3 lata to i długo i nie długo..

Motylek85 lubi tę wiadomość

Wysłany: 27 grudnia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam dziś takie czarne myśli - ja to już wiem, dlaczego w mózgach mamy szare komórki a nie takie ładne różowe. Jak tak dalej pójdzie, to moje będą smoliste.

Taki dżołk z mózgidm znam, może mi podniesie morale...

Pokłóciły się okrutnie części ciała. No, bo kto tu rządzi?
    - Toż jasne jest, że ja - burknął mózg - to ja tu myślę i wszystko kontroluję.
    - Bzdura! - zaprotestowały ręce - my tu robimy najwięcej - zarabiamy na wasze utrzymanie.
    - Ech - westchnęły nogi - to nasza rola rządzić, to my decydujemy, jaki kierunek obrać i dążyć w słusznym kierunku.
    - My - odparły oczy - myśmy szefami - my wszystko widzimy i naprawdę nic nam nie umyka.
    - Bzdura - odparł żołądek - to ja tu rządzę, wytwarzam wam wszystkim energię, ciężko pracuję i trawię. Beze mnie zginiecie...
    - JA BĘDĘ SZEFEM - nagle odezwała się milcząca dotąd dupa - I JUŻ. Śmiech ogólny, że całe ciało się nie może pozbierać.
    - DOBRA - odpowiedziała dupa - jak tak, to STRAJK.
    I przestała robić cokolwiek. Minęło kilka godzin. Mózg dostał gorączki. Ręce opadły. Nogi zgięły się w kolanach Oczy wyszły na wierzch. Żołądek wzdęło i spuchł z wysiłku. Szybko zawarto porozumienie. Szefem została... dupa.
    I tak to już jest drodzy moi:
    Szefem może zostać tylko ten, co gówno robi.

staraniowa, Flowwer, Amy333, -Monika-, summer86, Bajkaaa, pawojoszka, blue00, Izape_91, Motylek85, KateKum, Koteczka82, Karolina90, Morusek lubią tę wiadomość

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ