Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
Odpowiedz

GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Izape- ja tak samo jak Koteczka :-D

Właśnie sobie zamówiłam stafy w aptece internetowej - femibion, acard, krem vianek, vigantoletten (lek). Nic tylko w ciążę zachodzić :-D

Czekam jeszcze na rozpatrzenie mojej reklamacji z ALABu i tak planuję:
    - poziom D3
    - kwas foliowy
    - homocysteina
    - bHCG w 10dpo

Co tam jeszcze ciekawego mogę zbadać dziołszki?

Amy SIKAAAAAJ!

Lamka ja własnie tez zrobiłam zamówienie, K2 MK7 jak poleca Flo, omega-3 i fembiona natan 1 ;)
    apteki mają za nas utarg nie ma co

lamka, Flowwer lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraniowa wrote:
    Hej!
    Długo się nie odzywałam, ale czekałam na wyznaczenie terminu owulacji. Myślałam, że nastąpi to lada moment - niestety...

W tym cyklu brałam Lamettę po dwie tabletki dziennie - efektem było kilka pęcherzyków ok. 10 mm (to dane sprzed tygodnia). Wczoraj miały być już dużo większe, ale niestety coś nie zagrało i nie urosły praktycznie w ogóle, podobnie endometrium ani trochę nie wzrosło... Lekarka włączyła mi znów Lamettę przez 4 dni po 2 tabletki dziennie, a w 20 dc. mam wziąć Menopur. Od wczoraj dodatkowo mam podawać sobie zatrzyki z neoparyną, a wizyta kontrolna w nadchodzący piątek.

Czy kiedykolwiek słyszałyście o takich przypadkach, gdzie dwukrotnie w danym cyklu babeczki brały Lamettę? Czy tak można? Czy to w ogóle może pomóc? Nie wiem czemu, ale mam dziwne przeczucie, że to walka z wiatrakami w tym cyklu... Ale może się mylę? Jak sądzicie?

Swoją drogą zauważyłam 3 serduszka w tym miesiącu! Gratulacje Flowwer, olik i piguła! Strasznie Wam zazdroszczę - ale tak pozytywnie :D :*

Ja po Lamettcie w 11 dc miałam tylko 12mm potem w 14dc 15mm i też myślałam że nic z tego aż tu w 17 dc 21mm! i zastrzyk z ovitrelle. Może po prostu Tobie też się tak wolno rozkręca?

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się nieśmiało po kilku tygodniach podczytywania forum :) trafiłam tu niechcący szukając informacji o interpretacji wykresów temperaturowych, no i cóż… zostałam na dłużej :) oficjalnie z mężem zaczynamy starać się o dziecko dopiero od Nowego Roku, ale sam mnie namówił, żebym już coś napisała i przestała się ukrywać, skoro i tak cały czas Was czytam, haha :)

Gratuluję wszystkim już zafasolkowanym i trzymam kciuki za każdy pozytywny test i betę w grudniu! Niech Mikołaj przyniesie wymarzone prezenty <3

Kotowa, Koteczka82, nowa na dzielni, StaraczkaNika, Femine_, lamka, Bea25, Flowwer, Amy333, KateHawke, KateKum, Lena21, Czrna 81, blue00, Aksamitna, pawojoszka, ANkaG, Sarna84 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

9.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    2.10 mamy dwa serduszka ❤️❤️
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych 🥰

preg.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi jaki może być powód bolacych piersi w 8 dc? Bo czuję się skolowana :/ moze to być wpływ Ovarinu? Biorę pierwszy cykl.
    Bea hormonki działają :) mnie się zwykle zaczyna taki intensywny ból piersi 7-8dpo i utrzymuje aż do @ objaw może być zarówno na okres jak i na ciążę. Życzę Ci tej drugiej!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wrote:
    Cześć dziewczyny, witam się nieśmiało po kilku tygodniach podczytywania forum :) trafiłam tu niechcący szukając informacji o interpretacji wykresów temperaturowych, no i cóż… zostałam na dłużej :) oficjalnie z mężem zaczynamy starać się o dziecko dopiero od Nowego Roku, ale sam mnie namówił, żebym już coś napisała i przestała się ukrywać, skoro i tak cały czas Was czytam, haha :)

Gratuluję wszystkim już zafasolkowanym i trzymam kciuki za każdy pozytywny test i betę w grudniu! Niech Mikołaj przyniesie wymarzone prezenty <3

czesc Jezowa ;) zapraszamy

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, do całej listy supli polecam dorzucić jeszcze coś z wysoką zawartością DHA i EPA. Jakieś dobre Omega 3 da radę, ale są też inne preparaty.
    Niby wiele mówi się o suplementacji DHA w ciązy, ale w wielu źródłach piszą, że warto zacząć już przed.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Koteczka82 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie lepiej brać omega-3 czy omega-3-6 czy omega-3-6-9? Bo się zastanawiam które zamówić i w jakiej dawce? 1000mg?

Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓

ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.

Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • matkapatka Przyjaciółka

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o jej dziewczyny piszecie jak szalone :)

Gratuluję bardzo <3
    Flower wzruszyłam się bardzo jak zobaczyłam wyniki bety i to ile czasu się staracie. Rośnijcie zdrowo!

Któraś dziewczyna pytała co to RB - Rodzicielstwo Bliskości filozofia wychowania. Dużo bym musiała pisać, ale polecam książkę Agnieszki Stain Dziecko z bliska.

Ja mam dzisiaj 12dpo i kuszą mnie testy... oj bardzo, ale muszę wytrwać do 6.12 :)

Proponuje Wam czytać składy witamin, które jecie. Wiele ma sporo niezdrowych dodatków jak np. stearynian magnezu czy polisorbat.

Amy333, Flowwer lubią tę wiadomość

• Bea25 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Bea hormonki działają :) mnie się zwykle zaczyna taki intensywny ból piersi 7-8dpo i utrzymuje aż do @ objaw może być zarówno na okres jak i na ciążę. Życzę Ci tej drugiej!
    Po owulacji i przed @ to wiem. Ale u mnie dopiero co @ sie skonczyla bo dopiero 8 dzień cyklu i mąż też mówi że mam jakieś takie pełniejsze piersi, więc jestem zdziwiona bo nigdy tak nie miałam :/

Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
    Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 wrote:
    Po owulacji i przed @ to wiem. Ale u mnie dopiero co @ sie skonczyla bo dopiero 8 dzień cyklu i mąż też mówi że mam jakieś takie pełniejsze piersi, więc jestem zdziwiona bo nigdy tak nie miałam :/
    Ja tak miałam przy braniu castagnusa - cyce bolały dosłownje od @ do @. I brałam to za dobry znak - że cośtam się reguluje :) Może Tobie akurat ten ovarin podrasował hormony? Trzymam kciuki, żeby tak było!

Bea25 lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Motylek85 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam takie dziwne pytania. Czy w czasie staran jak sie człowieka denerwuje to utrudnia to zagniezdzenie? Bo moja praca to pasmo nerwow i to takich konkretnych.
    Dziewczyny jeszcze raz bardzo dziękuję za cieple przyjęcie. Nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy. W końcu nie jestem sama, a juz rozne mysli miałam. Wybieram sie do psychiatry, ale moze jak tu sie wygadam to moze uda mi się tego uniknac. Aha a Nika pytala o hgs, moze jeszcze tego unikne skoro w kwietniu zaszlam w ciąże?

Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek85 wrote:
    A ja mam takie dziwne pytania. Czy w czasie staran jak sie człowieka denerwuje to utrudnia to zagniezdzenie? Bo moja praca to pasmo nerwow i to takich konkretnych.
    Dziewczyny jeszcze raz bardzo dziękuję za cieple przyjęcie. Nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy. W końcu nie jestem sama, a juz rozne mysli miałam. Wybieram sie do psychiatry, ale moze jak tu sie wygadam to moze uda mi się tego uniknac. Aha a Nika pytala o hgs, moze jeszcze tego unikne skoro w kwietniu zaszlam w ciąże?
    No właśnie to po tej ciąży mogło się coś przyblokować, dobrze by to było sprawdzić za jakis czas.
    A stres podnosi prolaktynę, kortyzol i ogólnie źle działa na hormony. Ja musiałam się zaprzyjaźnić z neopersenem, bo też uznałam, że nigdy nie zajdę, jak się tak będę przejmować robotą, staraniami, rodziną - i właśnie musiałam zerwać tę przyjaźń i się martwię jak by się tu teraz nauczyć mieć wylane :/

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek85 wrote:

Motylek nerwy napewno nie pomagają
    Idź na początek do lekarza rodzinnego lub gin na NFZ i zrób badania, na pierwszej stronie jest umieszczona rozpiska, od których należy zacząć,
    a lekarzy którzy mówią, że jest wszystko ok omijaj szerokim łukiem

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika dziś ja schizuje beta miała być max o 14.30 a nadal nie ma.. już paznokcie obgryzam

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylek, przeczytałam Twoją stopkę i nie pidoba mi się Twoje TSH - do zajścia w ciążę powinno być ok 1. Spróbuj zagadać do lekarza, albo iść do endokrynologa i wyjaśnić, jaka jest sytuacja. A tymczasem może jod? Maca?

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Amy - ale jutro sikniesz?

Mowy nie ma, jestem obrazona na testy za tego minusa sprzed paru dni ;-)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    a testowałas?
    Jeszcze nie, ale byłam na krupowkach i zakupiłam facelle. Dzisiaj chyba 13 albo 14 dpo nie wiem dokładnie, ale miałam dwa tygodnie temu krew w śluzie i straszny bol w dole brzucha który trwał jako pol godziny, to chyba była owulka. Nie mierzyłam temperatury ani nie byłam na monitoringu, wiec nie wiem ale ostatnie cykle miałam 25-27 dniowe. Test mam, moze sikne. Moze Zakopane jest moim szczęśliwym miejscem: )

Amy333, lamka, KateKum, Koteczka82 lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Nika dziś ja schizuje beta miała być max o 14.30 a nadal nie ma.. już paznokcie obgryzam
    Ja jeszcze nie miałam spóźnionych wyników, ale jak mają być od 14 do 17 to od 1ej sprawdzam i chodzę po ścianach. Myślę, że takie świrowanie jest normalne! Czekam na wynik razem z Tobą! Obstawiam przyrost conajmniej o 150%!

[*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Dziewczyny nie było mnie tu wczoraj bo cały dzień w biegu. Wchodzę i co ja widzę nasza kochana Flowwer w ciąży!!!!!!!! Serdecznie Ci gratuluję kochana!!! <3 <3 aż musiałam mężowi powiedzieć że nasza bohaterka w końcu w ciąży po tylu latach <3 Pierwszy bladzioch i beta pozytywna :D

Jutro się okaże czy beta rośnie i fasola zostanie ale z takim wsparciem nie może być inaczej !!!!
    Koteczka82 wrote:
    Flowwer mam pytanie Ty masz zalecona wit C w takiej dużej dawce przez lekarza? Czytałam że przy staraniach to mężczyzna powinien brać wit. C bo poprawia starań nasienia a kobieta nie powinna bo zakwasza śluz szyjkowy. Zastanawiam się czy to prawda.
    Pytałam się guru od immunologi i nie ma wpływu i można w tej dawce śmiało brać. Pierwsze słyszę o zakwaszeniu śluzu przez wit C bo ona zakwasza żołądek a nie organizm.

staraniowa wrote:
    Hej!
    Długo się nie odzywałam, ale czekałam na wyznaczenie terminu owulacji. Myślałam, że nastąpi to lada moment - niestety...

W tym cyklu brałam Lamettę po dwie tabletki dziennie - efektem było kilka pęcherzyków ok. 10 mm (to dane sprzed tygodnia). Wczoraj miały być już dużo większe, ale niestety coś nie zagrało i nie urosły praktycznie w ogóle, podobnie endometrium ani trochę nie wzrosło... Lekarka włączyła mi znów Lamettę przez 4 dni po 2 tabletki dziennie, a w 20 dc. mam wziąć Menopur. Od wczoraj dodatkowo mam podawać sobie zatrzyki z neoparyną, a wizyta kontrolna w nadchodzący piątek.

Czy kiedykolwiek słyszałyście o takich przypadkach, gdzie dwukrotnie w danym cyklu babeczki brały Lamettę? Czy tak można? Czy to w ogóle może pomóc? Nie wiem czemu, ale mam dziwne przeczucie, że to walka z wiatrakami w tym cyklu... Ale może się mylę? Jak sądzicie?

Swoją drogą zauważyłam 3 serduszka w tym miesiącu! Gratulacje Flowwer, olik i piguła! Strasznie Wam zazdroszczę - ale tak pozytywnie :D :*

Tak Efta brała jak pęcherzyki słabo rosły a w kolejnym cyklu powinna dr rozważyć większą dawkę plus menopur w 9 dc tak na ostateczne dojrzewanie pecherzyka. Częto przy IUI taki zestaw się zalec jak jajca leniwe.

staraczka1111, Bocianiątko, ANkaG lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 3 grudnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Jeszcze nie, ale byłam na krupowkach i zakupiłam facelle. Dzisiaj chyba 13 albo 14 dpo nie wiem dokładnie, ale miałam dwa tygodnie temu krew w śluzie i straszny bol w dole brzucha który trwał jako pol godziny, to chyba była owulka. Nie mierzyłam temperatury ani nie byłam na monitoringu, wiec nie wiem ale ostatnie cykle miałam 25-27 dniowe. Test mam, moze sikne. Moze Zakopane jest moim szczęśliwym miejscem: )

ooo to trzymam kciukasy za porządnego sika!:)

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
‹‹ 74 75 76 77 78 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ