GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
lamka wrote:Izape- ja tak samo jak Koteczka
Właśnie sobie zamówiłam stafy w aptece internetowej - femibion, acard, krem vianek, vigantoletten (lek). Nic tylko w ciążę zachodzić
Czekam jeszcze na rozpatrzenie mojej reklamacji z ALABu i tak planuję:
- poziom D3
- kwas foliowy
- homocysteina
- bHCG w 10dpo
Co tam jeszcze ciekawego mogę zbadać dziołszki?
Amy SIKAAAAAJ!
Lamka ja własnie tez zrobiłam zamówienie, K2 MK7 jak poleca Flo, omega-3 i fembiona natan 1
apteki mają za nas utarg nie ma colamka, Flowwer lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnystaraniowa wrote:Hej!
Długo się nie odzywałam, ale czekałam na wyznaczenie terminu owulacji. Myślałam, że nastąpi to lada moment - niestety...
W tym cyklu brałam Lamettę po dwie tabletki dziennie - efektem było kilka pęcherzyków ok. 10 mm (to dane sprzed tygodnia). Wczoraj miały być już dużo większe, ale niestety coś nie zagrało i nie urosły praktycznie w ogóle, podobnie endometrium ani trochę nie wzrosło... Lekarka włączyła mi znów Lamettę przez 4 dni po 2 tabletki dziennie, a w 20 dc. mam wziąć Menopur. Od wczoraj dodatkowo mam podawać sobie zatrzyki z neoparyną, a wizyta kontrolna w nadchodzący piątek.
Czy kiedykolwiek słyszałyście o takich przypadkach, gdzie dwukrotnie w danym cyklu babeczki brały Lamettę? Czy tak można? Czy to w ogóle może pomóc? Nie wiem czemu, ale mam dziwne przeczucie, że to walka z wiatrakami w tym cyklu... Ale może się mylę? Jak sądzicie?
Swoją drogą zauważyłam 3 serduszka w tym miesiącu! Gratulacje Flowwer, olik i piguła! Strasznie Wam zazdroszczę - ale tak pozytywnie :*
Ja po Lamettcie w 11 dc miałam tylko 12mm potem w 14dc 15mm i też myślałam że nic z tego aż tu w 17 dc 21mm! i zastrzyk z ovitrelle. Może po prostu Tobie też się tak wolno rozkręca? -
Cześć dziewczyny, witam się nieśmiało po kilku tygodniach podczytywania forum trafiłam tu niechcący szukając informacji o interpretacji wykresów temperaturowych, no i cóż… zostałam na dłużej oficjalnie z mężem zaczynamy starać się o dziecko dopiero od Nowego Roku, ale sam mnie namówił, żebym już coś napisała i przestała się ukrywać, skoro i tak cały czas Was czytam, haha
Gratuluję wszystkim już zafasolkowanym i trzymam kciuki za każdy pozytywny test i betę w grudniu! Niech Mikołaj przyniesie wymarzone prezenty
Kotowa, Koteczka82, nowa na dzielni, StaraczkaNika, Femine_, lamka, Bea25, Flowwer, Amy333, KateHawke, KateKum, Lena21, Czrna 81, blue00, Aksamitna, pawojoszka, ANkaG, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Bea25 wrote:Dziewczyny powiedzcie mi jaki może być powód bolacych piersi w 8 dc? Bo czuję się skolowana moze to być wpływ Ovarinu? Biorę pierwszy cykl.
-
Jeżowa wrote:Cześć dziewczyny, witam się nieśmiało po kilku tygodniach podczytywania forum trafiłam tu niechcący szukając informacji o interpretacji wykresów temperaturowych, no i cóż… zostałam na dłużej oficjalnie z mężem zaczynamy starać się o dziecko dopiero od Nowego Roku, ale sam mnie namówił, żebym już coś napisała i przestała się ukrywać, skoro i tak cały czas Was czytam, haha
Gratuluję wszystkim już zafasolkowanym i trzymam kciuki za każdy pozytywny test i betę w grudniu! Niech Mikołaj przyniesie wymarzone prezenty
czesc Jezowa zapraszamy -
Dziewczyny, do całej listy supli polecam dorzucić jeszcze coś z wysoką zawartością DHA i EPA. Jakieś dobre Omega 3 da radę, ale są też inne preparaty.
Niby wiele mówi się o suplementacji DHA w ciązy, ale w wielu źródłach piszą, że warto zacząć już przed. -
Dziewczyny mam pytanie lepiej brać omega-3 czy omega-3-6 czy omega-3-6-9? Bo się zastanawiam które zamówić i w jakiej dawce? 1000mg?Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
o jej dziewczyny piszecie jak szalone
Gratuluję bardzo
Flower wzruszyłam się bardzo jak zobaczyłam wyniki bety i to ile czasu się staracie. Rośnijcie zdrowo!
Któraś dziewczyna pytała co to RB - Rodzicielstwo Bliskości filozofia wychowania. Dużo bym musiała pisać, ale polecam książkę Agnieszki Stain Dziecko z bliska.
Ja mam dzisiaj 12dpo i kuszą mnie testy... oj bardzo, ale muszę wytrwać do 6.12
Proponuje Wam czytać składy witamin, które jecie. Wiele ma sporo niezdrowych dodatków jak np. stearynian magnezu czy polisorbat.
Amy333, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Lunaris wrote:Bea hormonki działają mnie się zwykle zaczyna taki intensywny ból piersi 7-8dpo i utrzymuje aż do @ objaw może być zarówno na okres jak i na ciążę. Życzę Ci tej drugiej!Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
Bea25 wrote:Po owulacji i przed @ to wiem. Ale u mnie dopiero co @ sie skonczyla bo dopiero 8 dzień cyklu i mąż też mówi że mam jakieś takie pełniejsze piersi, więc jestem zdziwiona bo nigdy tak nie miałam
Bea25 lubi tę wiadomość
-
A ja mam takie dziwne pytania. Czy w czasie staran jak sie człowieka denerwuje to utrudnia to zagniezdzenie? Bo moja praca to pasmo nerwow i to takich konkretnych.
Dziewczyny jeszcze raz bardzo dziękuję za cieple przyjęcie. Nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy. W końcu nie jestem sama, a juz rozne mysli miałam. Wybieram sie do psychiatry, ale moze jak tu sie wygadam to moze uda mi się tego uniknac. Aha a Nika pytala o hgs, moze jeszcze tego unikne skoro w kwietniu zaszlam w ciąże?Ciążą pozamaciczna 3 lata temu, dół psychiczny na około 2 lata i zawieszenie staran. . 2 poronienia ostatnie w kwietniu. Komentarze lekarzy- mloda pani jest wszystko ok. Badania dopiero rozpoczęte kwas ok wit D poniżej normy.Tsh skaczące aktualnie 2,4. Nie mam hashimodo. Syn 13 lat -
Motylek85 wrote:A ja mam takie dziwne pytania. Czy w czasie staran jak sie człowieka denerwuje to utrudnia to zagniezdzenie? Bo moja praca to pasmo nerwow i to takich konkretnych.
Dziewczyny jeszcze raz bardzo dziękuję za cieple przyjęcie. Nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy. W końcu nie jestem sama, a juz rozne mysli miałam. Wybieram sie do psychiatry, ale moze jak tu sie wygadam to moze uda mi się tego uniknac. Aha a Nika pytala o hgs, moze jeszcze tego unikne skoro w kwietniu zaszlam w ciąże?
A stres podnosi prolaktynę, kortyzol i ogólnie źle działa na hormony. Ja musiałam się zaprzyjaźnić z neopersenem, bo też uznałam, że nigdy nie zajdę, jak się tak będę przejmować robotą, staraniami, rodziną - i właśnie musiałam zerwać tę przyjaźń i się martwię jak by się tu teraz nauczyć mieć wylane -
Motylek85 wrote:A ja mam takie dziwne pytania. Czy w czasie staran jak sie człowieka denerwuje to utrudnia to zagniezdzenie? Bo moja praca to pasmo nerwow i to takich konkretnych.
Dziewczyny jeszcze raz bardzo dziękuję za cieple przyjęcie. Nawet nie wiecie ile to dla mnie znaczy. W końcu nie jestem sama, a juz rozne mysli miałam. Wybieram sie do psychiatry, ale moze jak tu sie wygadam to moze uda mi się tego uniknac. Aha a Nika pytala o hgs, moze jeszcze tego unikne skoro w kwietniu zaszlam w ciąże?
Motylek nerwy napewno nie pomagają
Idź na początek do lekarza rodzinnego lub gin na NFZ i zrób badania, na pierwszej stronie jest umieszczona rozpiska, od których należy zacząć,
a lekarzy którzy mówią, że jest wszystko ok omijaj szerokim łukiem -
Motylek, przeczytałam Twoją stopkę i nie pidoba mi się Twoje TSH - do zajścia w ciążę powinno być ok 1. Spróbuj zagadać do lekarza, albo iść do endokrynologa i wyjaśnić, jaka jest sytuacja. A tymczasem może jod? Maca?
-
Rucola wrote:a testowałas?
Amy333, lamka, KateKum, Koteczka82 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
olik321 wrote:Nika dziś ja schizuje beta miała być max o 14.30 a nadal nie ma.. już paznokcie obgryzam
-
staraczka1111 wrote:Dziewczyny nie było mnie tu wczoraj bo cały dzień w biegu. Wchodzę i co ja widzę nasza kochana Flowwer w ciąży!!!!!!!! Serdecznie Ci gratuluję kochana!!! aż musiałam mężowi powiedzieć że nasza bohaterka w końcu w ciąży po tylu latach Pierwszy bladzioch i beta pozytywna
Jutro się okaże czy beta rośnie i fasola zostanie ale z takim wsparciem nie może być inaczej !!!!
Koteczka82 wrote:Flowwer mam pytanie Ty masz zalecona wit C w takiej dużej dawce przez lekarza? Czytałam że przy staraniach to mężczyzna powinien brać wit. C bo poprawia starań nasienia a kobieta nie powinna bo zakwasza śluz szyjkowy. Zastanawiam się czy to prawda.
staraniowa wrote:Hej!
Długo się nie odzywałam, ale czekałam na wyznaczenie terminu owulacji. Myślałam, że nastąpi to lada moment - niestety...
W tym cyklu brałam Lamettę po dwie tabletki dziennie - efektem było kilka pęcherzyków ok. 10 mm (to dane sprzed tygodnia). Wczoraj miały być już dużo większe, ale niestety coś nie zagrało i nie urosły praktycznie w ogóle, podobnie endometrium ani trochę nie wzrosło... Lekarka włączyła mi znów Lamettę przez 4 dni po 2 tabletki dziennie, a w 20 dc. mam wziąć Menopur. Od wczoraj dodatkowo mam podawać sobie zatrzyki z neoparyną, a wizyta kontrolna w nadchodzący piątek.
Czy kiedykolwiek słyszałyście o takich przypadkach, gdzie dwukrotnie w danym cyklu babeczki brały Lamettę? Czy tak można? Czy to w ogóle może pomóc? Nie wiem czemu, ale mam dziwne przeczucie, że to walka z wiatrakami w tym cyklu... Ale może się mylę? Jak sądzicie?
Swoją drogą zauważyłam 3 serduszka w tym miesiącu! Gratulacje Flowwer, olik i piguła! Strasznie Wam zazdroszczę - ale tak pozytywnie :*
Tak Efta brała jak pęcherzyki słabo rosły a w kolejnym cyklu powinna dr rozważyć większą dawkę plus menopur w 9 dc tak na ostateczne dojrzewanie pecherzyka. Częto przy IUI taki zestaw się zalec jak jajca leniwe.
staraczka1111, Bocianiątko, ANkaG lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Izape_91 wrote:Jeszcze nie, ale byłam na krupowkach i zakupiłam facelle. Dzisiaj chyba 13 albo 14 dpo nie wiem dokładnie, ale miałam dwa tygodnie temu krew w śluzie i straszny bol w dole brzucha który trwał jako pol godziny, to chyba była owulka. Nie mierzyłam temperatury ani nie byłam na monitoringu, wiec nie wiem ale ostatnie cykle miałam 25-27 dniowe. Test mam, moze sikne. Moze Zakopane jest moim szczęśliwym miejscem: )
ooo to trzymam kciukasy za porządnego sika!