GRUDNIOWE **CUDA** - testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
Koteczka82 wrote:Dziewczyny mam pytanie lepiej brać omega-3 czy omega-3-6 czy omega-3-6-9? Bo się zastanawiam które zamówić i w jakiej dawce? 1000mg?
Ja biorę dokładnie ten omega-3 65% bo są tej samej firmy w niższych dawkach ja biorę dwie kapsułki dziennie.
https://aptekazawiszy.pl/omega-3-1000-mg-65-kwasow-60-kapsulek-naturell.html
1 kapsułka zawiera:
Substancje czynne:
Olej z ryb 1000 mg, w tym:
EPA - kwas eikozapentaenowy 330 mg (33%),
DHA - kwas dokozaheksaenowy 220 mg (22%),
inne kwasy tłuszczowe z rodziny omega-3 100 mg (10%).
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Grudzień się pięknie zaczął Flowwer a twój Emek w szoku pewnie?
-
Jeżowa wrote:Cześć dziewczyny, witam się nieśmiało po kilku tygodniach podczytywania forum trafiłam tu niechcący szukając informacji o interpretacji wykresów temperaturowych, no i cóż… zostałam na dłużej oficjalnie z mężem zaczynamy starać się o dziecko dopiero od Nowego Roku, ale sam mnie namówił, żebym już coś napisała i przestała się ukrywać, skoro i tak cały czas Was czytam, haha
Gratuluję wszystkim już zafasolkowanym i trzymam kciuki za każdy pozytywny test i betę w grudniu! Niech Mikołaj przyniesie wymarzone prezenty
Witam serdecznie -
nick nieaktualny
-
Nika mam, sierota ze mnie, trzeba było pobrać hasło a ja czekałam na maila jak kretynka..
319,47Lunaris, nowa na dzielni, StaraczkaNika, Bocianiątko, PodwojnaMamaWdwupaku, Koteczka82, 91Ewela09, Flowwer, lamka, Maja84, Lena21, Anna Stesia, staraczka1111, Frelcia, Izape_91, Czrna 81, panan12, Rucola, reset, Malgonia, Madżka89, blue00, Bajkaaa, pawojoszka, pasiasta, by7mistake, Kargo31, Jedna_z_Wielu, Sarna84, Kaczorka, Karma88 lubią tę wiadomość
-
Bea nie zrozumiałam sorka myślałam że już jesteś po owulce. Z doskoku dziś podczytuje OF na telefonie.
Sikaj, sikaj Iza warto wiedzieć czy szaleć z pysznymi grzańcami z Zakopca
Olik piękna betka a co Ty jeszcze nie zaznaczyłaś jej na wykresie! Toż to zieleń na finale trzeba ją światu pokazać!Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2017, 15:33
olik321 lubi tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:Jeszcze nie, ale byłam na krupowkach i zakupiłam facelle. Dzisiaj chyba 13 albo 14 dpo nie wiem dokładnie, ale miałam dwa tygodnie temu krew w śluzie i straszny bol w dole brzucha który trwał jako pol godziny, to chyba była owulka. Nie mierzyłam temperatury ani nie byłam na monitoringu, wiec nie wiem ale ostatnie cykle miałam 25-27 dniowe. Test mam, moze sikne. Moze Zakopane jest moim szczęśliwym miejscem: )
Uwielbiam góry i Zakopane, trzymam kciuki żeby Ci przyniosło szczęście
Amy, olik z niecierpliwością czekam również na wieści z pięknego Wrocławia
Nika jak się czujesz?olik321, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
-
olik321 wrote:Nika mam, sierota ze mnie, trzeba było pobrać hasło a ja czekałam na maila jak kretynka..
319,47
A to działa u Ciebie progesteron - to on jest winowajcą za ospałość umysłową!olik321, Flowwer, Maja84 lubią tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Pięknie rośnie!
A to działa u Ciebie progesteron - to on jest winowajcą za ospałość umysłową!
Nika to chyba działa na potęgę bo podobno dostałam do ręki karteczkę z instrukcją, ale nawet tego nie pamiętam, zakręciło mi się w głowie i tyle wiem ;p -
KateKum wrote:Nika jak się czujesz?
W kolejności dominacji uczuć:
Przerażenie
Panika
Przeszczęśliwość
Otępienie
Senność
Ogólnie huśtawka nastrojów, bo nie umiem uwierzyć, że będzie dobrze i po każdym wybryku wyobraźni, kiedy już się nastawiam, ze to prawdziwe, to mam taki napad realizmu, że zaczynam się dusić ze strachu.
A fizycznie jest ok, trochę za szybko się męczę. -
olik321 wrote:Nika to chyba działa na potęgę bo podobno dostałam do ręki karteczkę z instrukcją, ale nawet tego nie pamiętam, zakręciło mi się w głowie i tyle wiem ;p
No jeszcze raz Ci gratuluję, piękny wynik -
Koteczka82 wrote:Dziewczyny mam pytanie lepiej brać omega-3 czy omega-3-6 czy omega-3-6-9? Bo się zastanawiam które zamówić i w jakiej dawce? 1000mg?
Ja kupuję Gold Omega 3 Plus - 2 tabletki dziennie to odpowiednia dawka kwasów Omega 3. Kwasów Omega 6 i 9 bym nie podawała, bo je dostarczamy z pożywieniem dużo łatwiej, a i badania wykazują, że przez to mamy znaczną dysproporcję w dostawach kwasów Omega 3 i 6/9 - tych drugich mamy znacznie więcej, a one nie przynoszą takich spektakularnych rezultatów zdrowotnych.
Flowwer wrote:Tak Efta brała jak pęcherzyki słabo rosły a w kolejnym cyklu powinna dr rozważyć większą dawkę plus menopur w 9 dc tak na ostateczne dojrzewanie pecherzyka. Częto przy IUI taki zestaw się zalec jak jajca leniwe.
Dziękuję za odpowiedź! Menopur też dostaję, zazwyczaj 1-2 dawki. Cieszę się, że może jednak nie wszystko jeszcze stracone
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Wrócę do tematu wit c. Ja teraz biorę 8 dziennie na zakwaszenie moczu, zeby zabić wszystkie bakterie
Olik gratuluje ❤
Amy i Izaped czekam na +. Inaczej byc nie może. ❤
Miłego dniaAmy333 lubi tę wiadomość
-
Izape_91 wrote:sylwester w Zakopanem musi być udany wiec jedz : ) my zaraz ruszamy na Krupówki, szkoda ze tak mglisto jest przez ten śnieg i mało co widać. Za to widok z okna mam na Kasprowy : ) a tam mi sie maz oświadczył wiec sobie patrzę w tamta stronę z rozrzewnieniem hehe : ) pamiętam to jakby było wczoraj ! Moze gdzieś po drodze wstąpię do Rossman a haha :p i po ciupage!
Wracam do nadrabianiaLunaris, staraczka1111, nowa na dzielni, Flowwer, Izape_91, KateKum, Sarna84 lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
nick nieaktualny
-
Nika może i tak jest i byłoby fajnie, jakby mi sie udało zakończyć rok z pozytywkiem
Lunaris nic się nie dzieje,ja też dzisiaj nie nadążam
Zima wreszcie zagościła i do mnie Rzeszów sparaliżowany nie wspominając już o moim mieście. Zima zaskoczyła drogowcówEdometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
olik321 wrote:Nika mam, sierota ze mnie, trzeba było pobrać hasło a ja czekałam na maila jak kretynka..
319,47
Ale suma sumarów jest beta rewelacyjnaolik321 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
staraczka1111 wrote:Grudzień się pięknie zaczął Flowwer a twój Emek w szoku pewnie?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄