Grudniowe✨Czary-Mary✨, przynoszą płodne dary🤰
-
WIADOMOŚĆ
-
Simons_cat wrote:😱 A czy takie naciskanie brzucha jest legalne? 🤣 Obawiam się, że bym ją kopnęła 🤣
Ktg wychodziło wtedy bardzo źle, Mała się nie chciała obudzić po wodzie ani po słodyczach, skoki tętna były za małe przy ruchach. Strasznie długo już trwało badanie i to naciskanie było za moją zgodą. Ta położna ogólnie jest bardzo miła i do rany przyłóż, powiedziała że to ostatnia deska ratunku. Wolałam to niż odsyłkę na patologię ciąży 🙈 a jak tak kurewsko bolało to sobie pomyślałam że na bank poród i tak boli bardziej 😂 takie tam przyjemności 😂Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zdrowych Świat kochane 🧸🎄💪🏻
Simons_cat, Skorek, Magdalena29, Milka85, Natka95 lubią tę wiadomość
👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
🔺MTHFR_677C>T homo 🔺PAI-1 4G hetero
💊acard od 1dc i 💉heparyna od transferu
🔺ryzyko celiakii - dieta bg
- 5 transfer poronienie w 8tc.
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🔹reszta parametrów w normie
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
16.06- 6 transfer blaski 4BB
22.06.20 6 dpt- beta 43,33 prog.33
24.06.20 8 ddpt- beta 113,9 prog.35
16.07.20 - ❤️ Serduszko nasze bije!
25.07.20- 2 cm Kluseczka tętno 167/min
18.02.21- nasz Chłopczyk już na świecie 😍
Litania do św Józefa 🙏🏻 -
Frelciu, tobie też wszystkiego co najlepsze!🎅Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simons jak słodko 🥰 ja uwielbiam pakować prezenty, lubię ładnie papiery itp
Mężowi w tym roku zrobiłam za to trolla xd
Zamówiłam mu ta oneblade i odrazu kupiłam ostrze.
Ostrze wyciągnęłam z opakowania i włożyłam w takie jak do pierścionka xd i tak karton w karton aż do takiego dużego jak od mopa viledy z wiaderkiem. 😂 Po drodze oczywiście na pojedyncze kartony wjechały tytyrytki, taśma izolacyjna, folia stretch i bąbelkowa. Wszystko wypełniane sztucznym śniegiem, kulkami z gazet, jakimiś brokatowymi kulkami i oczywiście słodyczami 😂😂😂
Sama maszynkę spakowałam osobno i mam schowana w szafie 😂
Co do psiulków, moja już olała choinkę 😂 jedynie wącha szyszki często. Teraz ma focha bo jest po fryzjerze i ciągle śpi pod kocem 😂
Noelle, Magdalena29, Simons_cat, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Zielone.Slońce wrote:Gdzie można kliknąć " nie lubię"? 🙄
-
Muszę się Wam poskarżyć - chociaż wiem, że to nie wątek od tego ale komu jak nie Wam. 🤷🏻♀️
Właśnie wróciłam z wizyty u gina, z której wyszłam bez badania, bez USG, bez zleconych badań krwi i moczu za to z odstawionym duphastonem i zaleceniem „weź se pani magnez”. 🤦🏻♀️
Ostatnie badanie krwi i moczu miałam w październiku. 👍🏻
USG jak to USG ostatnio były prenatalne początkiem miesiąca a kolejne 08.02 - dopiero na nich zobaczę dzidzie bo „poprzednie prenatalne wyszły dobrze więc mogę zaczekać”..... Nieważne, że idą święta i chciałabym upewnić się co do stanu dzidzi.
Nie wspomnę już, że na skurcze ulokowane mega, mega nisko nie pomoże badanie i sprawdzenie czy wszystko okej tylko magnez. 🙄
A duphaston mam odstawić tu i teraz. 😓
Obsrany Enelmed - nikomu nigdy nie polecam.
Trzymajcie mnie ludzie.Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Noelle wrote:Muszę się Wam poskarżyć - chociaż wiem, że to nie wątek od tego ale komu jak nie Wam. 🤷🏻♀️
Właśnie wróciłam z wizyty u gina, z której wyszłam bez badania, bez USG, bez zleconych badań krwi i moczu za to z odstawionym duphastonem i zaleceniem „weź se pani magnez”. 🤦🏻♀️
Ostatnie badanie krwi i moczu miałam w październiku. 👍🏻
USG jak to USG ostatnio były prenatalne początkiem miesiąca a kolejne 08.02 - dopiero na nich zobaczę dzidzie bo „poprzednie prenatalne wyszły dobrze więc mogę zaczekać”..... Nieważne, że idą święta i chciałabym upewnić się co do stanu dzidzi.
Nie wspomnę już, że na skurcze ulokowane mega, mega nisko nie pomoże badanie i sprawdzenie czy wszystko okej tylko magnez. 🙄
A duphaston mam odstawić tu i teraz. 😓
Obsrany Enelmed - nikomu nigdy nie polecam.
Trzymajcie mnie ludzie.
Kochana, chodzisz prywatnie czy na NFZ. ? Bo to dosłownie cyrk z tym magnezem... I jak to bez badań ? Przecież to podstawa ! -
To chyba podobnie jest w luxmedzie. Chyba bym przebolała na twoim miejscu i poszła jeszcze gdzieś prywatnie poza enelmedem, żeby mieć spokojne święta, a nie się stresować.
Też mam prywatną opiekę. Trochę inaczej to działa niż w luxmedni enelmed, ale kategoria lekarza podobna 🤣 dlatego wykonuje tam tylko badania laboratoryjne , a biorę faktury od prywatnych i uzyskuje sobie zwrot części kosztów.Czarek już z nami 🥳 24.11.2021 3270/56
Rozalka już z nami 🥳 24.11.2023 3480/54
👩❤️💋👨Starania od września 2017r. z przerwą na cały 2019r.
💔Poronienie zatrzymane - 11.2017, 09.2018
💔Ciąża biochemiczna - 05.2018, 06.2018, 12.2018, 07.2020, 11.2020, 12.2020, 02.2023
😷PCOS, IO, niedoczynność tarczycy, brak ochrony zarodka
💉Szczepienia limfocytami męża -> alloMLR 0% -> szczepienia pullowane -> alloMLR obcy 84,6%/ mąż 60,6% -
Simons możesz wpisać drinka, okres się już rozkręca, za to ból jest okropny. Zaraz się naćpam przeciwbólowymi, ale jutro nie będzie zmiłuj. Tyle zostało jeszcze do zrobienia, w ja umieram. Dobrze, że mój gotuje i od święta też posprząta to nie będzie tak źle.
Patrzyłam ostatnio na poprzednie wątki i zazwyczaj były 3 ciążę w miesiącu, także dziewczyny testujące przed końcem roku - proszę nie psuć statystyk
Noelle ja też bym pewnie poszła gdziekolwiek prywatnie, byle by się uspokoić. -
Noelle a nie można "wymienić lekarza" ? Personalnie, w ramach tego pakietu ? Ja bym chyba to poważnie rozważyła...
Miska ja testuje za tydzień, ale powiem Ci, że mam zle przeczucia. Ani na okres się nie czuje ani na ciążę...
A jak reszta przyszłych testerek ? Jak się czujecie ? -
Noelle zmień prędko lekarza... Co miesiąc robi się morfologię i mocz, powinno się też skontrolować glukozę i tsh ft3 ft4... A badanie długości szyjki to co? Rentgena ma ten ciul w oczach? Czy w tym kraju trzeba mieć co najmniej dwa poronienia w historii, żeby lekarze się "zajęli" i otoczyli opieką? Dupka nie odstawia się ot tak a stopniowo. 14tc ciąży to dobry moment na powolne schodzenie z niego- ja miałam stopniowo odstawiany szybciej.👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
🤰🏼Zarodeczku nasz malutki rośnij duży, okrąglutki. Pięknie się zagnieżdżaj i na 9 miesięcy w moim brzuszku zamieszkaj”👩❤️👨
Justyna da się ale mam przeczucie, że to wina durnej polityki firmy i zmiana lekarza nic tu nie da..... 😔
Frelcia na całe szczęście jestem w miarę kumata i część badań robię na własną rękę - łącznie z konsultacją u endokrynologa po tym jak cudowny gin kazał odstawić witaminę D3 przy chorobie autoimmunologicznej.... Mam wrażenie, że jak nie zapłacę miliony monet to nikt się mną nie zajmie.
Co do tych skurczy to właśnie boję się, że to szyjka albo jakaś infekcja chociaż nie mam objawów. 🤷🏻♀️
Zostało mi jeszcze jedno opakowanie dupka - już jakiś czas temu zeszłam do 2 tabletek dziennie, może zejść do 1 do końca opakowania? 😩Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 19:29
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Teraz doczytałam że masz skurcze to tym bardziej badanie szyjki... A magnez swoją drogą, bo owszem jest ważny w suplementacji u ciężarnych. Gdzie dokładniej masz te skurcze?👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Frelcia na samiusieńkim dole - obrazowo to w pochwie od samego wejścia i to dosłownie i idą w górę gdzieś tak do wysokości standardowego położenia szyjki. 🤷🏻♀️
Zdarzają się ze dwa, trzy razy dziennie po kilka sekund i tak od około tygodnia.
Magnez biorę już trzy tygodnie. 🙄Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 grudnia 2020, 19:37
Klara 14.06.2021 ❤️ 3250 gram i 51 cm ❤️ -
Zapytam dobitniej czy bardziej to są skurczowe uciskowe bóle czy raczej kłucia? Bo ja na tym etapie mniej więcej też miałam i to szyjka się po prostu wydłużała.👩🏻🦰 29l.
🔺endometrioza IIIst.,
🔹kir BX
👨🏽33l.
🔺HBA 58%
Litania do św Józefa 🙏🏻