Ile dni po owulacji wyszedł wam pozytywny test?
-
WIADOMOŚĆ
-
U mnie w dniu wczorajszym 9 dpo bardzo jasna ale dobrze widoczna kreska, a dzisiaj mam 10 dpo, powtórzyłam test i kreska nadal jest także pozostaje zrobić betę👩❤️👨
Starania od 2021
👱🏼♀️27l.
TSH, ft4, antyTPO ✅
Cytologia ✅
Cykle owulacyjne ✅
Na chwilę obecną brak przyczyny niepłodności 😔
👨🏻🦱38l
Badanie nasienia ✅
TSH ❌ antyTPO ❌
Hashimoto 🙊
28.05 - moje pierwsze w życiu ⏸️🥹
31.95 - beta 101,5
02.06 - beta 302
14.06 - USG, pęcherzyk ciążowy 17mm, brak pęcherzyka żółtkowego 😞
28.06 - zarodek z bijącym ❤️
31.07 - prenatalne OK✅
23.08 - mamy chłopca 🥰 -
94Magda wrote:Tak jak w temacie. Ciekawa jestem kiedy najwcześniej można testować żeby nie robić sobie złudnych nadziei
10.2020r - początek starań o rodzeństwo 🤞
02.08.16 r 💓Wiktoria👧🏼👨👩👦
10.06.17 r 💏👰🏼♂️👨💼
09.11.22 r --- ⏸️
10.11.22 r --- beta 343,40
28.11.22 r --- mamy serduszko 🩷
04.01.23 r --- I prenatalne 🩷 niskie ryzyka, prawdopodobnie dziewczynka - Oliwia 🩷
01.03.23 r --- II prenatalne, 330g dziewczynki 🩷
26.04.23 r --- ✅️ 1 100g dziewczynki
12.05.23 r --- ✅️ III prenatalne, 1 600g Oliwii 🩷
24.05.23 r --- ✅️ 1 900 g niuńki 🩷
14.06.23 r --- ✅️ 2 400 g 🩷
05.07.23 r --- ✅️ niecałe 3 000 g 🩷
19.07.23 r --- ostatnia wizyta ✊️ - nie dotrwaliśmy
09.07.23 r --- Oliwia, 50 cm, 3120 g 🫶🩷 SN (z OM 39+0, z USG 38+3) -
Jedynym objawem jaki mnie skłonił do zrobienia testu to była dwudniowa biegunka, która na szczęście chyba już minęła 😅 poza tym jedynym objawem jaki mam to ból piersi:)👩❤️👨
Starania od 2021
👱🏼♀️27l.
TSH, ft4, antyTPO ✅
Cytologia ✅
Cykle owulacyjne ✅
Na chwilę obecną brak przyczyny niepłodności 😔
👨🏻🦱38l
Badanie nasienia ✅
TSH ❌ antyTPO ❌
Hashimoto 🙊
28.05 - moje pierwsze w życiu ⏸️🥹
31.95 - beta 101,5
02.06 - beta 302
14.06 - USG, pęcherzyk ciążowy 17mm, brak pęcherzyka żółtkowego 😞
28.06 - zarodek z bijącym ❤️
31.07 - prenatalne OK✅
23.08 - mamy chłopca 🥰 -
Ja od 5 dni mam bol podbrzusza niby jak na miesiączkę ale to nie to sam i bol w pachwinie, bol krzyża jak w pierwszej ciąży. Zwykle mam bol brzucha w dzień spodziewanej miesiączki a tu jeszcze tydzień i już mnie boli. Spać mi się chce mam katar kaszel i wyskoczyła mi opryszczka (3 raz w życiu może) nie chce sobie wmawiać ale ten cykl jest jakiś inny niż zawsze. Na dodatek śniło mi się dziś ze wnoszę po schodach synka i na ostatnim mam już taki duży brzuch ze nie mogę iść już dalej. Do testowania jeszcze tydzień a ja już świruje
-
LillY wrote:Ja od 5 dni mam bol podbrzusza niby jak na miesiączkę ale to nie to sam i bol w pachwinie, bol krzyża jak w pierwszej ciąży. Zwykle mam bol brzucha w dzień spodziewanej miesiączki a tu jeszcze tydzień i już mnie boli. Spać mi się chce mam katar kaszel i wyskoczyła mi opryszczka (3 raz w życiu może) nie chce sobie wmawiać ale ten cykl jest jakiś inny niż zawsze. Na dodatek śniło mi się dziś ze wnoszę po schodach synka i na ostatnim mam już taki duży brzuch ze nie mogę iść już dalej. Do testowania jeszcze tydzień a ja już świruje
świrowanie jest mi bardzo bliskie. Ja jestem jakieś 11dpo, zrobiłam test i nic, żadnego nawet cienia. Może jeszcze za wcześnie?? Ale objawy mam jak na okres. Mogę ryczec na zawołaniePaniGeneral lubi tę wiadomość
28.10.2022 pierwsze II
3.11 💔
18.01.2023 ponownie II
22.01 💔
kwiecień/maj/czerwiec kolejne starania
27.06.2023 kolejne II
28.06 beta 24
30.06. beta 66
06.07 beta 1018
Acard+duphaston -
Ja dziś 24 dc, zwykle mam 28 dniowe, trudno mi ocenić kiedy była owu bo ten cykl jest jakiś dziwny, śluz płodny zaobserwowałam odrazu po miesiączce która była mega skąpa i miała jednodniowa przerwę. Było dużo ❤️❤️❤️ wiec mam nadzieje. Robiłam kilka testów owulacyjnych w różnych terminach i wszystkie były pozytywne. Wiec już sama nie wiem. Ale od tygodnia mam różne objawy typu bóle jajników ciągniecie w podbrzuszu dziwne kłucie bóle krzyża, piersi bolesne twarde ciężkie powiększyły się, a dziś te objawy ustępują. Po szklance wody chodzę 3 razy do toalety jakbym wypila litr wody. Do tego mleczno wodnisty śluz i wrażenie ciągłej wilgoci co chwila sprawdzam czy to nie okres. Zwykle mam bóle okresowe w dzien w którym dostaje okres a nie 11 dni przed, ale mówię ten cykl jest jakiś inny. Prócz tego zrobiły mi się zajady może 3 raz w życiu i mam mokry kaszel niewiadomo skąd a pamietam ze w pierwszej ciąży pierwszym objawem był dziwny bol pleców i mokry kaszel.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 czerwca 2023, 09:35
-
LillY wrote:Ja dziś 24 dc, zwykle mam 28 dniowe, trudno mi ocenić kiedy była owu bo ten cykl jest jakiś dziwny, śluz płodny zaobserwowałam odrazu po miesiączce która była mega skąpa i miała jednodniowa przerwę. Było dużo ❤️❤️❤️ wiec mam nadzieje. Robiłam kilka testów owulacyjnych w różnych terminach i wszystkie były pozytywne. Wiec już sama nie wiem. Ale od tygodnia mam różne objawy typu bóle jajników ciągniecie w podbrzuszu dziwne kłucie bóle krzyża, piersi bolesne twarde ciężkie powiększyły się, a dziś te objawy ustępują. Po szklance wody chodzę 3 razy do toalety jakbym wypila litr wody. Do tego mleczno wodnisty śluz i wrażenie ciągłej wilgoci co chwila sprawdzam czy to nie okres. Zwykle mam bóle okresowe w dzien w którym dostaje okres a nie 11 dni przed, ale mówię ten cykl jest jakiś inny. Prócz tego zrobiły mi się zajady może 3 raz w życiu i mam mokry kaszel niewiadomo skąd a pamietam ze w pierwszej ciąży pierwszym objawem był dziwny bol pleców i mokry kaszel.
ściskam 🤗 wtorkovo🧔🏼Mąż 40 l ❌️ 🪱🪱🪱❓️
👩🏼🦰moì 40 l ✅ owulacje, etc. wszystko si qu'a la font 😁
I 🤰✝️ Faustynka 👼🏼
II 🤰❤️ 17maj'05 Wiktoria 👧🏼
III 🤰✝️ Daniel 👼🏻
IV 🤰✝️ Rita 👼 -
widziałam u Dziewczyn pozytywne testy hcg nawet w 9dpo — dlatego robiąc dziś test facielle (czułość >10mlU) mam w głowie że w tym cyklu już wynik przesądzony...😔
korci mnie żeby zrobić testy lh; wiem że mają inne przeznaczenie ale fakty mowia same za siebie: testy lh często wychodzą przy okazji ciąży!
to chyba takie harakiri dla głowy a z drugiej strony lata starań robią swoje🤷🏻♀️🧔🏼Mąż 40 l ❌️ 🪱🪱🪱❓️
👩🏼🦰moì 40 l ✅ owulacje, etc. wszystko si qu'a la font 😁
I 🤰✝️ Faustynka 👼🏼
II 🤰❤️ 17maj'05 Wiktoria 👧🏼
III 🤰✝️ Daniel 👼🏻
IV 🤰✝️ Rita 👼 -
aldonaviktoria wrote:i co z tego wynikło? (nie udostępniasz wykresu więc pozostaje mi zapytać tutaj..?)
ściskam 🤗 wtorkovo
Co z tego wynikło ?! W tamtym cyklu nic. Objawy urojone 🤣 ale za to w tym cyklu jestem po teście i są dwie kreski. Okres spóźnia się trudno ocenić ile bo ostatni zaczął się 3 dniowym plamieniem i nie wiem czy mam to zaliczyć do miesiączki czy nie. Jeśli chodzi o objawy to od ponad tygodnia mam straszne bóle krzyża i miednicy, po nocy ledwo wstaje z łóżka, później ten bol ustaje. Nasila się jeśli dłużej posiedzę nieruchomo. Czuje tez ciągniecie w pachwinach i takie dziwne rozciąganie. Trochę jak pierwsze skurcze porodowe ale bardzo delikatne. Śluz od owu biały gesty i dość sporo. W dzień spodziewanej miesiączki lekko żółty i ciągnący ale tylko przez chwile. Szyjka twarda dość wysoko ale jeszcze nie do końca zamknięta. Piersi zawsze bolały od owu i ustępowały w dniu miesiączki, tym razem bolały mnie tylko jeden dzień a do teraz nie mogę tego nazwać bólem. Są mozw ciut większe i sutki delikatnie wrażliwe ale jedynie przy dotyku. Do toalety latam stanowczo zbyt często. Śpię całkiem dobrze ale jak na mnie zbyt wcześnie budzę się wyspana. Zmęczenia w dzień jeszcze nie odczuwam. Mdłości czy jakieś dziwne zachcianki narazie tez mnie nie dotyczą. Chociaż ogórki w każdej postaci jem od tygodnia codziennie. Jutro zrobię drugi test dla pewności, a betę dopiero w poniedziałek bo jestem na urlopie i w polsce nie mam za bardzo jak zrobić badań.
🥰🤗Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lipca 2023, 19:25
-
nick nieaktualny
-
Hejka! Mi wyszła 8, 9 dni po blada kreseczka, a ok 13 dni po już taka wyraźna, beta w tym dniu ok 400 . Mam nadzieję, że teraz wszystko będzie dobrze. Ostatnio była ciąża biochemiczna. A wcześniej bardzo długo nicEwwww
Ja 33, on 35
starania od ok 3 lat
1ciaza- maj 2023 💔 6tc
28.07.2023- ⏸️ bHCG 5,52
02.08.2023 bHCG 395,66
09.08.2023 bHCG 8096,58 ; USG- pęcherzyk ciążowy 5tc0d
25.08.2023 - mamy serduszko [7t2d]
02.10.2023 - usg prenatalne [12t+5d] -
kejti_m wrote:U mnie w dniu wczorajszym 9 dpo bardzo jasna ale dobrze widoczna kreska, a dzisiaj mam 10 dpo, powtórzyłam test i kreska nadal jest także pozostaje zrobić betę
Ja też jestem 9 dpo i strasznie się boje że jak zrobię to się rozczaruje 🥺 jutro 10dpo chce spróbować 😁 -
Ja dziś mam termin miesiączki. Testuje już od kilku dni i cały czas jedna kreska. Mam krótkie cykle 25-26 dni. Czy test pink 10 powinien już pokazać ciążę? Czytałam że kreski na tych testach są bardzo blade. U mnie biało jak śnieg 😕