Jednodniowy okres a ciąża?
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam 28-dniowe cykle, bardzo regularne. W tym miesiącu dostałam okres 30dc i trwał 1 dzień... Był bardzo skąpy. Od tego 1-dniowego okresu mija już 3 dzień i nie ma krwawienia nic a nic. Nigdy wcześniej mi się to nie zdarzyło - miesiączkę mam zawsze 5-7 dni, dość obfitą. Dodam, że pół roku staramy się o dziecko. Czy może to być znak, że się udało?
-
A robiłaś już test? Jak nie to szybciutko zrób bo coś może być na rzeczy trzymam kciukiNasz cud ANTOŚ 24.06.2018 (33tc +2) 52cm, 2200g
trombofilia-niedobór białka S, dodatnie ANA
Aniołki 06.2016 9tc, 12.2016 9tc , 03.2017 9tc
"Dla Boga bowiem nie ma nic niemożliwego" ŁK 1,37 -
Powiem Wam, że co miesiąc doszukiwałam się objawów przeszukując fora czy to już teraz... tym razem zakładałam, że na pewno znów spojrzę na negatywny test, a tu taka niespodzianka! Mam nadzieję, że to nie zwidy czy felerny test i że ta kreska naprawdę tam jest!
-
nick nieaktualny
-
Kreska ciut sciemniała, dzisiejsze hcg na poziomie 22,5, co mnie zmartwiło, bo opinie na temat wyniku poniżej 25 są różne... Szybko pojechałam do gina i powiedział, że nei może wykluczyć ciąży ani jej potwierdzić - usg jednoznacznie nie wskazywało na 100% ciążę. Okresu nie ma już 4 dzień. Nie wiem co myśleć
-
Kolejny test https://zapodaj.net/images/b7e4f4432ce00.jpg
czy ja mam zwidy? juz nie wiem o co tu chodzi...Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 11:00
-
nick nieaktualnyTwój ginekolog powinien Ci powiedzieć, że ciążę na usg widać najwcześniej ok 6-7 tygodnia licząc od daty OM. Przy dłuższych cyklach ten moment jeszcze się przesuwa.
Około 14 dni po pozytywnym teście możesz iść do lekarza, powinien już wtedy być pęcherzyk ciążowy albo już nawet zarodek z serduszkiem.
Pozdrawiam i powodzenia -
nick nieaktualnyPoczekaj spokojnie. Nerwy nic Ci nie pomogą Jeśli bardzo chcesz, to po 48h sprawdź ponownie betę we krwi. Tylko że to by wypadało jutro, skoro wczoraj było te 22. Tylko nie wpadaj potem w pętlę betową, bo to tylko na nerwy szkodzi, a gwarancji nie daje absolutnie żadnej.
Czy robiłaś ponownie pre-test, jak radziłam Ci chyba 2 dni temu w innym temacie, żeby porównać kreski na teście takiej samej firmy?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2016, 11:35
-
Malwinka miałaś robione USG i jesteś pewna kiedy była owulka? Bo jak robisz testy owu to zapomnij o tym, ja robiłam w cykle bezowulki i za każdym razem miałam pozytywy, wiem bo od roku chodze na monitoring i dokładnie wiem kiedy mam owulke a kiedy nie. Pozatym beta na początku ciąży bardzo szybko przyrasta, wczoraj miałaś 22 dziś możesz już być dużo więcej