Jednodniowy okres a ciąża?
-
WIADOMOŚĆ
-
Malwika29 wrote:Z owulacja strzelam liczac dnie cyklu wg aplikacji wiec tez nie wiem na 100%Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Pozatym się zastanawiam jak test Ci wykrył ciąże przy becie 22 skoro są od 25? Może jest błąd na wydruku i powinno być 220. Ja miałam bete 89 i kreska była taka słaba że nawet mąż ledwo co widział także na razie poprostu o tym nie myśl, zobaczysz co się będzie działo, co ma być to i tak będzie na tym etapie nikt nie może nic zrobić i tu nie chodzi o straszenie Cię tylko o to że dopuki nie będziesz miała potwierdzenia od lekarza to Twój stres i myślenie i tak idzie na marne. Żyj tak jak wcześniej, i cokolwiek by się nie wydażyło pamiętaj że ciąża to taka troche loteria. Wiesz że się udało i teraz to jest najważniejsze naprawde z całego serca życze Ci sie udało :*
-
AniaMania wrote:Pozatym się zastanawiam jak test Ci wykrył ciąże przy becie 22 skoro są od 25? Może jest błąd na wydruku i powinno być 220. Ja miałam bete 89 i kreska była taka słaba że nawet mąż ledwo co widział także na razie poprostu o tym nie myśl, zobaczysz co się będzie działo, co ma być to i tak będzie na tym etapie nikt nie może nic zrobić i tu nie chodzi o straszenie Cię tylko o to że dopuki nie będziesz miała potwierdzenia od lekarza to Twój stres i myślenie i tak idzie na marne. Żyj tak jak wcześniej, i cokolwiek by się nie wydażyło pamiętaj że ciąża to taka troche loteria. Wiesz że się udało i teraz to jest najważniejsze naprawde z całego serca życze Ci sie udało :*Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
innamorata88 wrote:Mi testy wychodziły nawet przy becie 8 - także czy test od 25 czy 10 zbytniej róźnicy nie ma. Poza tym są testy, które potrafią wykryć naprawdę niziutką betę.
-
Znalazłam w sieci taką informację:
"Test ciążowy uważa się za dodatni, jeżeli stężenie HCG wynosi > 25 mIU/ml. Ciążę natomiast można wykluczyć, jeżeli ilość jednostek HCG nie przekracza 5 mIU/ml. Jeżeli wynik mieści się w granicach 5-25 mIU/ml, uznaje się go za wątpliwy i badanie należy powtórzyć.
W domowych testach ciążowych (badanie moczu) wykorzystuje się podobną metodę. Jeżeli w moczu obecna jest wystarczająca ilość HCG, po połączeniu z przeciwciałami na płytce testowej wybarwia się odpowiedni pasek. Taki wynik można zyskać, gdy stężenie HCG przekracza 25 mIU/ml."
-
nick nieaktualny
-