X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • Salome Autorytet
    Postów: 3113 4529

    Wysłany: 16 września 2019, 09:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Maria co tam u Ciebie słychać? 😘

    W tym cyklu byłam stymulowana aromkiem, potem wstrzyknęłam sobie ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. Dziś 9dpo i od kilku dni zauważam na papierze albo lekkie plamienie, albo niteczki śluzu w kolorze kawa z mlekiem (raz-dwa razy dziennie). W sumie to co cykl na to czekałam, bo chciałam mieć plamienie implantacyjne, a teraz jak W końcu do tego doszło, to się martwię, że coś nie tak - nie dogodzisz ;) A, no i kręci mi się w głowie z rana i zastanawiam się, czy to skutek uboczny progesteronu? Poprzednio tak nie było.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2019, 09:40

    szona, Pati96, aeiouy, Ochmanka, Magduullina, nuśka91, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6-2
    niby wszystko ok, ale coś jest nie tak


    👦
    wyniki ok, oprócz podwyższonej fragmentacji DNA

    1 procedura - 4 pęcherzyki, stymulacja przerwana

    2 procedura - 13 komórek, 10 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 5.1.1 i 3.2.2 - transfery nieudane

    3 procedura - 9 komórek, 6 dojrzałych, 3 się zapłodniły, słaby 4.3.3 z 7 doby - nie rozmroził się

    Przygotowania do AZ w Reprofit.

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 16 września 2019, 09:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Dziewczyny w ciąży, czy miewacie na późniejszych etapach bóle troche jak miesiączkowe? Megs jak silne były Twoje skurcze?

    Z badaniem pH to tak jak pisze reset, niestety jedna z przypadlosci ciążowych jest często nietrzymanie moczu, nawet takie kropelkowe i już wtedy wynik będzie fałszywie dodatni.
    Ja nie mam takich bólów, ale słyszałam ze niektóre dziewczyny miewają. Mimo wszystko najlepiej wspomnieć o tym lekarzowi na wizycie.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3799 532

    Wysłany: 16 września 2019, 09:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina ja w pierwszej ciąży mialam delikatne pobolewanie. Lekarz kazał brać więcej magnezu, można ew też nospe. To są skurcze przepowoadajace. One wystepuja cała ciąże tylko pod koniec są odczuwalne a wcześniej można odczuwać napięcie brzucha. Jak też jesteś w ok 30 Tc to raczej nie masz czego się obawiać ale zgłoś lekarzowi dla spokoju. Ew idź do położnej na ktg

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    dxomanli5dlutv4a.png
  • szona Autorytet
    Postów: 7585 16782

    Wysłany: 16 września 2019, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    W tym cyklu byłam stymulowana aromkiem, potem wstrzyknęłam sobie ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. Dziś 9dpo i od kilku dni zauważam na papierze albo lekkie plamienie, albo niteczki śluzu w kolorze kawa z mlekiem (raz-dwa razy dziennie). W sumie to co cykl na to czekałam, bo chciałam mieć plamienie implantacyjne, a teraz jak W końcu do tego doszło, to się martwię, że coś nie tak - nie dogodzisz ;) A, no i kręci mi się w głowie z rana i zastanawiam się, czy to skutek uboczny progesteronu? Poprzednio tak nie było.

    O rany, jak bardzo trzymam kciuki, żeby to było TO ✊✊

    Salome, Iseko, Magduullina, Ochmanka, Kittinka83 lubią tę wiadomość

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 16 września 2019, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    W tym cyklu byłam stymulowana aromkiem, potem wstrzyknęłam sobie ovitrelle na pęknięcie pęcherzyka. Dziś 9dpo i od kilku dni zauważam na papierze albo lekkie plamienie, albo niteczki śluzu w kolorze kawa z mlekiem (raz-dwa razy dziennie). W sumie to co cykl na to czekałam, bo chciałam mieć plamienie implantacyjne, a teraz jak W końcu do tego doszło, to się martwię, że coś nie tak - nie dogodzisz ;) A, no i kręci mi się w głowie z rana i zastanawiam się, czy to skutek uboczny progesteronu? Poprzednio tak nie było.

    W takim razie trzymam bardzo,bardzo mocno kciuki, żeby to było plamienie implantacyjne. ✊

    Salome lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 września 2019, 10:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 08:35

    agge lubi tę wiadomość

  • Girl25 Autorytet
    Postów: 3799 532

    Wysłany: 16 września 2019, 10:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Kłopot w tym że jesteśmy setki kilometrów od domu, ból złapał mnie w nocy, obudziłam się i teraz cały czas czuje taki ból jak przed miesiączka. Chyba jak dojedziemy do większego miasta pójdę na IP dla świętego spokoju, tydzień 26 bez 1 dnia.
    To jak jest mocny to do lekarza jedź

    [link=https://www.suwaczki.com/]f2wlj44jhzx0jd7c.png[/link]

    dxomanli5dlutv4a.png
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1294 2149

    Wysłany: 16 września 2019, 10:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 kciuki żeby to było TO plamienie! Ja też jestem 9dpo :D, kiedy testujesz?

    Jakie ja miałam dzisiaj posrane sny... śniła mi się moja mama (a ona mi się śni na prawdę rzadko), że była na mnie o coś obrażona, ja też się na nią obraziłam i wyszłam z pokoju. Później pokazywałam mojej cioci moje testy ciążowe, w ogóle robiłam ich jakieś duże ilości, dobrze że się w łóżko nie spompowałam! Jeden nawet pokazał trzy kreski, z kolei inny pokazywał dwie, ale jak go rozebrałam to okazało się że ta druga kreska to element testu, jakaś naklejka czy coś. No masakra. Obudziłam się zdyszana normalnie ze stresu. To chyba stres przed dzisiejszym badaniem Starego. Nie dość że sam chce iść się zbadać to jeszcze jutro zabiera mnie do kina na Downton Abbey <3 coś czuję że po takim maratonie to najbliższą dekadę będziemy oglądać tylko Marvela w kinie ;)

    Magduullina, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

    💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

    Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Salome Autorytet
    Postów: 3113 4529

    Wysłany: 16 września 2019, 10:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu, testowałam już wczoraj i dziś, żeby zobaczyć, jak długo utrzymuje się zastrzyk ;)
    Ale tak serio to powinnam zatestować w środę - czwartek. A Ty? Oprócz dziwnych snów masz jakieś objawy? :)

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6-2
    niby wszystko ok, ale coś jest nie tak


    👦
    wyniki ok, oprócz podwyższonej fragmentacji DNA

    1 procedura - 4 pęcherzyki, stymulacja przerwana

    2 procedura - 13 komórek, 10 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 5.1.1 i 3.2.2 - transfery nieudane

    3 procedura - 9 komórek, 6 dojrzałych, 3 się zapłodniły, słaby 4.3.3 z 7 doby - nie rozmroził się

    Przygotowania do AZ w Reprofit.

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 16 września 2019, 10:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Kłopot w tym że jesteśmy setki kilometrów od domu, ból złapał mnie w nocy, obudziłam się i teraz cały czas czuje taki ból jak przed miesiączka. Chyba jak dojedziemy do większego miasta pójdę na IP dla świętego spokoju, tydzień 26 bez 1 dnia.
    To idź sprawdzić, przynajmniej będziesz spokojniejsza. Bierzesz magnez? Mi lekarz zalecił Aspargin 3x2.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 września 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 08:35

    agge lubi tę wiadomość

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 16 września 2019, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Nie nie miałam wcześniej takich zaleceń, nie bylo też żadnych kłopotów. Starałam się nie forsowac na wyjeździe(wjezdzalismy gondolami, kolejkami), mieliśmy zgodę lekarza. Ale zastanawiam się czy to może być też kwestia wysiłku bo na pewno był odrobinę większy niz zazwyczaj. Stachu cały czas jest mocno aktywny, dlatego nie chve iść do szpitala tutaj - zakład pogrzebowy budynek obok idealnie wpisuje się w jego stan. Jesli będzie gorzej zjedziemy gdzieś z trasy wcześniej, jak nie to będę próbować we Wrocławiu.
    To kup sobie najpierw jakiś dobry magnez i weź, to możesz zrobić już od razu. Może pomoże :)

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1294 2149

    Wysłany: 16 września 2019, 10:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    moyeu, testowałam już wczoraj i dziś, żeby zobaczyć, jak długo utrzymuje się zastrzyk ;)
    Ale tak serio to powinnam zatestować w środę - czwartek. A Ty? Oprócz dziwnych snów masz jakieś objawy? :)
    I jak? Zastrzyk jeszcze działa? Ja myślałam żeby jutro sobie siknąć, ale to jeszcze zdecyduję rano. Co do objawów... ja objawy jakieś mam co miesiąc, więc nie przywiązuje już zbytnio uwagi do bolących piersi itd., narazie nic więcej nie zaobserwowałam. Nie mam jakoś specjalnie nadziei na ten cykl, jakoś nie mogliśmy się zgrać z seksami przed owulacją i w zasadzie tylko dwa razy w dniach płodnych, więc wiadomo. Moja nadzieja jest teraz w badaniach męża i możliwości mojej dalszej diagnostyki na NFZ 😀

    30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

    💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

    Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • Salome Autorytet
    Postów: 3113 4529

    Wysłany: 16 września 2019, 10:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moyeu wrote:
    I jak? Zastrzyk jeszcze działa? Ja myślałam żeby jutro sobie siknąć, ale to jeszcze zdecyduję rano. Co do objawów... ja objawy jakieś mam co miesiąc, więc nie przywiązuje już zbytnio uwagi do bolących piersi itd., narazie nic więcej nie zaobserwowałam. Nie mam jakoś specjalnie nadziei na ten cykl, jakoś nie mogliśmy się zgrać z seksami przed owulacją i w zasadzie tylko dwa razy w dniach płodnych, więc wiadomo. Moja nadzieja jest teraz w badaniach męża i możliwości mojej dalszej diagnostyki na NFZ 😀

    A jaki masz teraz plan? Myślałaś o HSG?

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6-2
    niby wszystko ok, ale coś jest nie tak


    👦
    wyniki ok, oprócz podwyższonej fragmentacji DNA

    1 procedura - 4 pęcherzyki, stymulacja przerwana

    2 procedura - 13 komórek, 10 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 5.1.1 i 3.2.2 - transfery nieudane

    3 procedura - 9 komórek, 6 dojrzałych, 3 się zapłodniły, słaby 4.3.3 z 7 doby - nie rozmroził się

    Przygotowania do AZ w Reprofit.

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 16 września 2019, 11:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinka jedz to sprawdzic, dla sw spokoju.
    Mnie boli spojenie, ale skurcze mam tylko te bezbolesne.
    Lekarka mi w poprzrdniej ciazy radzila jak jest bol to polozyc sie z rekoma na brzuchu na 15 min. Potem nospa i znow lezenie. Jesli nie mija to do lekarza.
    Ja biore jeden magnez od poczatku ciazy a jak zbyt czesto mi sie spina brzuch to dwa i nospe dokladam.

    Maria az sie wzruszam na mysl o Twoim testowaniu.

    Salome lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 września 2019, 11:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 08:35

    agge, Malgonia lubią tę wiadomość

  • Iseko Autorytet
    Postów: 2259 4186

    Wysłany: 16 września 2019, 11:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Maria, fajnie że wróciłaś! Trzymam kciuki żeby plamienie było dobrym znakiem! :D

    Salome lubi tę wiadomość

    31 lat | starania od stycznia 2017

    IUI - 3.02.2021 ❌ 3.03.2021 ❌

    💉Szczepienia limfocytami
    12.01.2022 Allo-mlr 54,5%

    06.2022 - start IVF
    21.07 - punkcja - 10🥚dojrzałych, 8 zapłodnionych (ICSI), 3 blastocysty
    26.07 - ET 1🐣 4AA (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, luteina, duphaston)🤰
    8tc 💔 3.09.2022 🖤

    27.10 - FET 1❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP, zivafert) ❌️😓

    22.11 - Transfer ostatniej ❄️ 4BB (EmbryoGlue, metypred 16mg, acard 75, estrofem, utrogestan, duphaston, heparyna, wit. PP) 🤰
    10dpt - beta 91,19 mlU
    13dpt - beta 358,61 mlU

    🍀rośnij Nasz Cudzie🍀
  • Guśka Debiutantka
    Postów: 11 2

    Wysłany: 16 września 2019, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje Drogie, czytam Was regularnie, ale jakoś brakuje czasu na udzielanie się. Tak jak kiedyś pisałam jestem przebadana wzdłuż i wszerz :) i wszystko ok. M ma dobre wyniki więc nie mamy żadnego punktu zaczepienia. Od dłuższego czasu podejrzewam że nasze problemy wynikają z braku śluzu płodnego. Ostatnio "białko jajka" widizalam u siebie chyba w liceum. Lekarze bagatelizują to mówiąc że teraz nie przekłada się do tego wagi. Oczywiscie lykam wiesiołek (póki co dwa cykle, zaraz zacznę kolejny), pije wodę i nie obserwuje żadnych zmian. Powiedzcie proszę, czy ktorejs z Was udało się bez śluzu? Czy polecacie coś oprócz wiesiołka? Dodam że z owulacjami nie mam problemu, progesteron tez mam książkowy (w poprzednim cyklu 8dpo 26,9, w tym cyklu 7dpo 24,9). Poradzicie coś. Tonący brzytwy się chwyta :)

    26l.
    16CS
    Hashimoto, TSH 1,97, Letrox 6x75, 1x0

    Progestoron :
    13.08 (8 dpo) - 26,9
    11.09 (7 dpo) - 24,9
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 16 września 2019, 11:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guśka , ja też nie mam śluzu. A tego słynnego kurzego białka to nigdy u siebie nie widziałam. W cyklu ,w którym mi się udało też nie miałam śluzu. Teraz używam żelu fertilsafe plus . Używam go przede wszystkim ze względu na komfort ❤ ,a nóż może pomoże i w dotarciu plemników do celu.😊

    Guśka, Magduullina lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • Salome Autorytet
    Postów: 3113 4529

    Wysłany: 16 września 2019, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Guśka, u mnie też brak typowego śluzu. Ratowaliśmy się żelem.

    👩 zero ciąż
    AMH 1,6-2
    niby wszystko ok, ale coś jest nie tak


    👦
    wyniki ok, oprócz podwyższonej fragmentacji DNA

    1 procedura - 4 pęcherzyki, stymulacja przerwana

    2 procedura - 13 komórek, 10 dojrzałych, 6 zapłodnionych, 5.1.1 i 3.2.2 - transfery nieudane

    3 procedura - 9 komórek, 6 dojrzałych, 3 się zapłodniły, słaby 4.3.3 z 7 doby - nie rozmroził się

    Przygotowania do AZ w Reprofit.

    Brak jednoznacznej przyczyny niepowodzeń.

‹‹ 49 50 51 52 53 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ