X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Luuna Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    A to ja z drugiej strony, bo ja z Grodziska Mazowieckiego :)
    No to nie az tak daleko ;-) mam klientke ktora raz w miesiacu do mnie przyjezdza z Grodziska ;-)

Karolina90 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73391.png
    Mam 3 skarby

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luuna jakoś przeoczyłam Twój post o szyjce. Ja miałam konizację szyjki macicy bo też miałam zmiany, ale lekarze teraz mówią, że szyjka jest ładna i generalnie może to utrudnić, ale na pewno nie blokuje w zupełności zajścia w ciąże.

Uważam, że powinnaś teraz skupić się na sobie. Wiesz jakie mogą być skutki ignorowania tego... :(

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
    💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
    22dpt ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytam gina co jeszcze mogę zbadać. Fajnie że mam owulacje z obydwu jajników. Szkoda że teraz cykl bez stymulacji ale znam przypadki że właśnie po odstąpieniu Clo się udało. Może coś innego dostanę na pęcherzyki. Zobaczę we wtorek. Jak będę coś wiedziała to napisać?

• Luuna Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Luuna jakoś przeoczyłam Twój post o szyjce. Ja miałam konizację szyjki macicy bo też miałam zmiany, ale lekarze teraz mówią, że szyjka jest ładna i generalnie może to utrudnić, ale na pewno nie blokuje w zupełności zajścia w ciąże.

Uważam, że powinnaś teraz skupić się na sobie. Wiesz jakie mogą być skutki ignorowania tego... :(
    Rozumiem. Postanowiłam że jeszcze to skonsultuje z innym lekarzem. A długo po takiej konizacji trzeba czekać z ciaza ?

https://www.maluchy.pl/li-73391.png
    Mam 3 skarby

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczęta :) ,dziś dzień oczekiwania,dostałam leki poronne,do wieczora ma coś ruszyć,szczerze mówiąc boję się tego zabiegu,a i starać się o kolejne chciałabym szybko.Katemogłabyś mi napisać jak to u Ciebie wyglądało?

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Zapytam gina co jeszcze mogę zbadać. Fajnie że mam owulacje z obydwu jajników. Szkoda że teraz cykl bez stymulacji ale znam przypadki że właśnie po odstąpieniu Clo się udało. Może coś innego dostanę na pęcherzyki. Zobaczę we wtorek. Jak będę coś wiedziała to napisać?
    Jasne że napisać. My tu jesteśmy od wspierania, pomagania a także podglądania i pogadania :D

StaraczkaNika, Frelcia lubią tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna właśnie mi się przypomniało że była ze mną w szpitalu taka Pani, która ileś lat temu była w ciąży i okazało się że w szyjce miałaś jakieś zmiany, lekarze pytali męża kogo mają ratowąć, czy matkę czy dziecko, maż oczywiście powiedział że dziecko, ale udało się i urodziła chłopczyka, lekarze ogólnie mówili że syn będzie rośliną i była już umówiona na łyzeczkowanie, ale coś ją tkneło i nie poszła. Ma teraz zdrowe dziecko, lekarz przepraszał. :-( ale u Nam nie pierwszy taki przypadek że chceli usunąc ciąże bo dziecko urodzi się chore.

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luuna wrote:
    Rozumiem. Postanowiłam że jeszcze to skonsultuje z innym lekarzem. A długo po takiej konizacji trzeba czekać z ciaza ?

Tzn, ja miałam tą konizację w 2012 roku i wtedy nie myślałam jeszcze o dziecku, więc nie wiem. U nas decyzja o konizacji zapadła po badaniu HPV - miałam wysokogenne 39 i 51.
    Dodatkowo Pani dr powiedziała, że wie, że jestem młoda i chce mieć dzieci, więc krzywdy mi nie zrobi :)

Ja robiłam zabieg na Madalińskiego w Warszawie.

Luuna lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    22dpt ❤️
  • Karolina90 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Lunna właśnie mi się przypomniało że była ze mną w szpitalu taka Pani, która ileś lat temu była w ciąży i okazało się że w szyjce miałaś jakieś zmiany, lekarze pytali męża kogo mają ratowąć, czy matkę czy dziecko, maż oczywiście powiedział że dziecko, ale udało się i urodziła chłopczyka, lekarze ogólnie mówili że syn będzie rośliną i była już umówiona na łyzeczkowanie, ale coś ją tkneło i nie poszła. Ma teraz zdrowe dziecko, lekarz przepraszał. :-( ale u Nam nie pierwszy taki przypadek że chceli usunąc ciąże bo dziecko urodzi się chore.

Nie wiem, może jestem dziwna...ale dlaczego mąż chciał ratować dziecko, a nie żonę...

A błędy lekarskie to ja mam wrażenie, że teraz norma ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 11:44

Karma88 lubi tę wiadomość

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    22dpt ❤️
  • Aaeemm Ekspertka

Wysłany: 11 października 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luuna wrote:
    Jasne że możemy razem :-) zawsze to raźniej:-) mi tempka lekko spadła brzuch co i raz pobolewa humor do dupy . Jeśli chodzi o znajomych to doskonale rozumiem moja koleżanka jest w 10 tyg z czego dowiedziała się całkiem niedawno bo się nie spodziewała to jej 3 dziecko ale niestety jej facet poszedł siedzieć i długo nie wyjdzie także szczęsliwa nie jest z ciazy:-/
    Jestem z Wami dziewczyny, też testuję...w sobotę ma nadejść @, betę juz robiłam w poniedziałek, ale nic z tego nie wyszlo. Poza tym owulację jednak miałam raczej 2 dni później, więc wszystko się przesuwa. Dziś niby 10 dpo i negatywny test.

oar8yx8d1pjoogg2.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunna bardzo dobrze postąpiłaś że zapisałaś się jeszcze do innego lekarza, nigdy nie mozna opierać się na jednej opinii.

• KateHawke Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Nie wiem, może jestem dziwna...ale dlaczego mąż chciał ratować dziecko, a nie żonę...
    I dlaczego pytali męża skoro to JEJ szyjka... Ale i tak straszne taki wybór

Karolina90 lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:

A błędy lekarskie to ja mam wrażenie, że teraz norma ;/
    Przepraszam, oczywiście że chciał żonę ratować, powiedział że dzieci jeszcze można mieć.

• Karolina90 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Przepraszam, oczywiście że chciał żonę ratować, powiedział że dzieci jeszcze można mieć.

Aaaa :) już się wystraszyłam i przeraziłam. Myślę, że mój by postąpił tak samo :)

👶 1.03.2023 synek 💓
    VIII - FET 4.2.1
    27 dpt ❤️

👶 30.05.2021 synek 💓
    22dpt ❤️
  • myssss Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina90 wrote:
    Myssss mi zawsze gin kazał brać 10 dni :) i dopiero zrobić bete. Jak wydłużysz to nic się nie stanie, najwyżej wydłużysz sobie II fazę.

Dzieki :) Jescze jedno pytanko. Owulka byla przedwczoraj albo wczoraj przed wizyta. Lekarz kazal mi jeszcze <3 z mezem, ale wczoraj nir mielismy sily wiec dzisiaj z rana zadzialalismy. Od kiedy wziac luteine? Lekarz mowil ze od razu po wizycie albo dzisiaj ale teraz tak mysle ze skoro jescze jest szansa na zaplodnienie bo moze komorka jajowa od wczoraj jeszcze zyje to czy luteina dopochwowa nie bedzie przeszkadzac plemnikom? Kiedy ja wziac?

gyxwqps6hogdm1kg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    I dlaczego pytali męża skoro to JEJ szyjka... Ale i tak straszne taki wybór
    Tak mi opowiadała, także każda z Nas ma jakieś problemy jak nie zajściem w ciąże, to z samą ciąża, życie stawia nas przed ciężkimi wyborami.
    Tylko nikt o tym głośno nie mówi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No teraz taka klucha się zrobiłam że istna masakra. Nic tylko siedzę na tym forum, a w domu nic nie zrobione.
    No po prostu tak sie wkręciłam że muszę chyba sobie odwyk od forum zrobić. :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    No teraz taka klucha się zrobiłam że istna masakra. Nic tylko siedzę na tym forum, a w domu nic nie zrobione.
    To tak jak ja. Rok temu po ślubie miałam niedowage a teraz czuje się jak modelka plus size.

Wiecie co przewartosciowalam sobie wszystko i może tak ma być. Najpierw otworzę Żłobek a w międzyczasie może zdąży się cud ciąży. Po tym cyklu lekarz już widzi że coś jest nie hallo i na pewno nie zbagatelizuje tego i coś zaradzi. Mojej siostrze w niecaly rok pomógł a ona na prawdę miała duże problemy przez cukrzycę

KateHawke, -Monika- lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Mam tak samo XD Okna nie pomyte, obiad na 3 dni zrobiłam a forum na bieżąco :D

-Monika- lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny, ja dzisiaj odebrałam badania robiłam w 8dpo prolaktyna ponad norme ale nie dużo a progesteron mam 35ng/ml (z normą do 24) wiem że to świadczy że owu była ale mam nadzieje że za duży nie robi nic złego?

Czrna 81 lubi tę wiadomość

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ