Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Karolina90 wrote:A to ja z drugiej strony, bo ja z Grodziska Mazowieckiego
Karolina90 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73391.png
Mam 3 skarby
-
Luuna jakoś przeoczyłam Twój post o szyjce. Ja miałam konizację szyjki macicy bo też miałam zmiany, ale lekarze teraz mówią, że szyjka jest ładna i generalnie może to utrudnić, ale na pewno nie blokuje w zupełności zajścia w ciąże.
Uważam, że powinnaś teraz skupić się na sobie. Wiesz jakie mogą być skutki ignorowania tego...👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
nick nieaktualnyZapytam gina co jeszcze mogę zbadać. Fajnie że mam owulacje z obydwu jajników. Szkoda że teraz cykl bez stymulacji ale znam przypadki że właśnie po odstąpieniu Clo się udało. Może coś innego dostanę na pęcherzyki. Zobaczę we wtorek. Jak będę coś wiedziała to napisać?
-
Karolina90 wrote:Luuna jakoś przeoczyłam Twój post o szyjce. Ja miałam konizację szyjki macicy bo też miałam zmiany, ale lekarze teraz mówią, że szyjka jest ładna i generalnie może to utrudnić, ale na pewno nie blokuje w zupełności zajścia w ciąże.
Uważam, że powinnaś teraz skupić się na sobie. Wiesz jakie mogą być skutki ignorowania tego...https://www.maluchy.pl/li-73391.png
Mam 3 skarby
-
nick nieaktualny
-
Frelcia wrote:Zapytam gina co jeszcze mogę zbadać. Fajnie że mam owulacje z obydwu jajników. Szkoda że teraz cykl bez stymulacji ale znam przypadki że właśnie po odstąpieniu Clo się udało. Może coś innego dostanę na pęcherzyki. Zobaczę we wtorek. Jak będę coś wiedziała to napisać?
StaraczkaNika, Frelcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunna właśnie mi się przypomniało że była ze mną w szpitalu taka Pani, która ileś lat temu była w ciąży i okazało się że w szyjce miałaś jakieś zmiany, lekarze pytali męża kogo mają ratowąć, czy matkę czy dziecko, maż oczywiście powiedział że dziecko, ale udało się i urodziła chłopczyka, lekarze ogólnie mówili że syn będzie rośliną i była już umówiona na łyzeczkowanie, ale coś ją tkneło i nie poszła. Ma teraz zdrowe dziecko, lekarz przepraszał. ale u Nam nie pierwszy taki przypadek że chceli usunąc ciąże bo dziecko urodzi się chore.
-
Luuna wrote:Rozumiem. Postanowiłam że jeszcze to skonsultuje z innym lekarzem. A długo po takiej konizacji trzeba czekać z ciaza ?
Tzn, ja miałam tą konizację w 2012 roku i wtedy nie myślałam jeszcze o dziecku, więc nie wiem. U nas decyzja o konizacji zapadła po badaniu HPV - miałam wysokogenne 39 i 51.
Dodatkowo Pani dr powiedziała, że wie, że jestem młoda i chce mieć dzieci, więc krzywdy mi nie zrobi
Ja robiłam zabieg na Madalińskiego w Warszawie.Luuna lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
-Monika- wrote:Lunna właśnie mi się przypomniało że była ze mną w szpitalu taka Pani, która ileś lat temu była w ciąży i okazało się że w szyjce miałaś jakieś zmiany, lekarze pytali męża kogo mają ratowąć, czy matkę czy dziecko, maż oczywiście powiedział że dziecko, ale udało się i urodziła chłopczyka, lekarze ogólnie mówili że syn będzie rośliną i była już umówiona na łyzeczkowanie, ale coś ją tkneło i nie poszła. Ma teraz zdrowe dziecko, lekarz przepraszał. ale u Nam nie pierwszy taki przypadek że chceli usunąc ciąże bo dziecko urodzi się chore.
Nie wiem, może jestem dziwna...ale dlaczego mąż chciał ratować dziecko, a nie żonę...
A błędy lekarskie to ja mam wrażenie, że teraz norma ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 11:44
Karma88 lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Luuna wrote:Jasne że możemy razem zawsze to raźniej:-) mi tempka lekko spadła brzuch co i raz pobolewa humor do dupy . Jeśli chodzi o znajomych to doskonale rozumiem moja koleżanka jest w 10 tyg z czego dowiedziała się całkiem niedawno bo się nie spodziewała to jej 3 dziecko ale niestety jej facet poszedł siedzieć i długo nie wyjdzie także szczęsliwa nie jest z ciazy:-/
-
nick nieaktualny
-
Karolina90 wrote:Nie wiem, może jestem dziwna...ale dlaczego mąż chciał ratować dziecko, a nie żonę...
Karolina90 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina90 wrote:Nie wiem, może jestem dziwna...ale dlaczego mąż chciał ratować dziecko, a nie żonę...
A błędy lekarskie to ja mam wrażenie, że teraz norma ;/
-
-Monika- wrote:Przepraszam, oczywiście że chciał żonę ratować, powiedział że dzieci jeszcze można mieć.
Aaaa już się wystraszyłam i przeraziłam. Myślę, że mój by postąpił tak samo👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
22dpt ❤️ -
Karolina90 wrote:Myssss mi zawsze gin kazał brać 10 dni i dopiero zrobić bete. Jak wydłużysz to nic się nie stanie, najwyżej wydłużysz sobie II fazę.
Dzieki Jescze jedno pytanko. Owulka byla przedwczoraj albo wczoraj przed wizyta. Lekarz kazal mi jeszcze z mezem, ale wczoraj nir mielismy sily wiec dzisiaj z rana zadzialalismy. Od kiedy wziac luteine? Lekarz mowil ze od razu po wizycie albo dzisiaj ale teraz tak mysle ze skoro jescze jest szansa na zaplodnienie bo moze komorka jajowa od wczoraj jeszcze zyje to czy luteina dopochwowa nie bedzie przeszkadzac plemnikom? Kiedy ja wziac? -
nick nieaktualnyKateHawke wrote:I dlaczego pytali męża skoro to JEJ szyjka... Ale i tak straszne taki wybór
Tylko nikt o tym głośno nie mówi. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny-Monika- wrote:No teraz taka klucha się zrobiłam że istna masakra. Nic tylko siedzę na tym forum, a w domu nic nie zrobione.
No po prostu tak sie wkręciłam że muszę chyba sobie odwyk od forum zrobić.
Wiecie co przewartosciowalam sobie wszystko i może tak ma być. Najpierw otworzę Żłobek a w międzyczasie może zdąży się cud ciąży. Po tym cyklu lekarz już widzi że coś jest nie hallo i na pewno nie zbagatelizuje tego i coś zaradzi. Mojej siostrze w niecaly rok pomógł a ona na prawdę miała duże problemy przez cukrzycęKateHawke, -Monika- lubią tę wiadomość
-
-Monika- wrote:No teraz taka klucha się zrobiłam że istna masakra. Nic tylko siedzę na tym forum, a w domu nic nie zrobione.
No po prostu tak sie wkręciłam że muszę chyba sobie odwyk od forum zrobić.-Monika- lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny, ja dzisiaj odebrałam badania robiłam w 8dpo prolaktyna ponad norme ale nie dużo a progesteron mam 35ng/ml (z normą do 24) wiem że to świadczy że owu była ale mam nadzieje że za duży nie robi nic złego?
Czrna 81 lubi tę wiadomość
Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka