X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    Dzisiaj w końcu pozytywne wieści z pracy. Zus klepnal mi l4 i dał nowy okres zasiłkowy, nie musze wracać do tego pierdolnika. No i udało mi się namierzyć jednego detektorem tętna. Z minusów mam duży cukier i białko w moczu ;(

Ooo, to takie słodko-gorzkie wieści! Fajnie, że masz już właściwie zamknięta sprawę zwolnienia, ale źle, że wyniki się trochę pogorszyły. No ale masz 2 lokatorów i fabryka musi działać z podwójną wydajnością, co nie zawsze jest możliwe. Zobaczysz, lekarz na pewno coś temu zaradzi. Miałaś już krzywą?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Miałam dzisiaj:-) Widziałam pikające serduszko w 11-milimetrowym ciałku. Powiem Wam, że nie jestem specjalnie tkliwą osobą, ale się wzruszyłam!
    Jak by nie patrzeć w końcu to wasze dziecko ;-) Wasze Pykające Serduszko :D

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Jak by nie patrzeć w końcu to wasze dziecko ;-) Wasze Pykające Serduszko :D

Że moje to wiadomo, ale mąż musi mi wierzyć na słowo ;-)

-Monika-, Sarna84, Rucola, Maja84, Luuna, Czrna 81, summer86 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Ooo, to takie słodko-gorzkie wieści! Fajnie, że masz już właściwie zamknięta sprawę zwolnienia, ale źle, że wyniki się trochę pogorszyły. No ale masz 2 lokatorów i fabryka musi działać z podwójną wydajnością, co nie zawsze jest możliwe. Zobaczysz, lekarz na pewno coś temu zaradzi. Miałaś już krzywą?
    no wlasnie nie, mam IO i odstawiam metę teraz. Jak zeszlam z 1000 do 250 to tak cukier skoczył. Dalej czekam na i do od giną, odrzuca mnie od słodkiego więc chyba zdechnie jak bede miała wypić glukoze

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Czuje się jak matka chrzestna ♡

Kochana!!! <3 <3 <3 Ja też czuję, że nią w pewien sposób jesteś! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    poczekaj aż zobaczysz jak sie rusza <3 u nas w 8 tc juz bylo widać jak sie wiercą.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    no wlasnie nie, mam IO i odstawiam metę teraz. Jak zeszlam z 1000 do 250 to tak cukier skoczył. Dalej czekam na i do od giną, odrzuca mnie od słodkiego więc chyba zdechnie jak bede miała wypić glukoze

Mnie też się robi słabo gdy myślę o tym badaniu. No nic, trzeba czekać, nie martw się może na razie, być może to tylko jakiś sygnał, że coś trzeba zmienić, niekoniecznie, że coś złego się dzieje.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    poczekaj aż zobaczysz jak sie rusza <3 u nas w 8 tc juz bylo widać jak sie wiercą.

:-D :-D Nie mogę się doczekać!

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Mnie też się robi słabo gdy myślę o tym badaniu. No nic, trzeba czekać, nie martw się może na razie, być może to tylko jakiś sygnał, że coś trzeba zmienić, niekoniecznie, że coś złego się dzieje.
    babka mówiła ze jak smoczy cukier to dostane insulinę. Zresztą we krwi na czczo tez podskoczyl z 79 do 95

• Karma88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia :* ściskam, szkoda, że @ przyszła. :* Walczcie dalej!

Ja dziś lecę do reumatolog. Oczywiście ANA3 nie będzie dzisiaj... Super, ale zobaczymy co na resztę powie.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lulame Przyjaciółka

Wysłany: 11 października 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Miałam dzisiaj:-) Widziałam pikające serduszko w 11-milimetrowym ciałku. Powiem Wam, że nie jestem specjalnie tkliwą osobą, ale się wzruszyłam!
    Pięknie:)

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aksamitna wrote:
    babka mówiła ze jak smoczy cukier to dostane insulinę. Zresztą we krwi na czczo tez podskoczyl z 79 do 95

No tak, to pewnie bez insuliny się nie obejdzie :-( Ale przynajmniej masz wszystko pod kontrolą, to ważne.

• malka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia cudownie <3

Lunaris ale pech, trzymaj się jakoś!

Frelcia przykro mi, ale to znaczy że zaczął się nowy cykl i jesteś w 1 dniu ciąży przecież ;)

Aksamitna nie dobrze z tym cukrem, musisz kontrolować, jak trzeba będzie to jakoś przeżyjesz ta insulinę. Najważniejsze Wasz zdrowie!

Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:

Ty wynosisz, urodzisz a młode będzie podobne do tatusia ;) i wiara nie będzie potrzebna :p

A glukoza nie jest straszna. O ile pozwolą Wam dodać cytryny. Mi smakowała jak trochę słodsza lemoniada :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak myślicie, jest szansa na późną owulację w cyklu naturalnym, jeśli w 15dc mam jeden pęcherzyk 11mm, endo 4,8mm ... ? Lekarz kazał mi brać dupka dopiero od przyszłego tygodnia.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze mialam późne owu koło 16/19dc. A zupka mialam brać dopiero 4 dpo, bo wcześniej blokuje implantacje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 14:28

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Ty wynosisz, urodzisz a młode będzie podobne do tatusia ;) i wiara nie będzie potrzebna :p

A glukoza nie jest straszna. O ile pozwolą Wam dodać cytryny. Mi smakowała jak trochę słodsza lemoniada :p

:-D Coś w tym jest! Ale ja to bym bardzo chciała, żeby było podobne do męża, bo mój mąż jest wyjątkowo urodziwy.

Mówisz, że można przyjść ze swoją cytryną? :-)

malka lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:
    Jak myślicie, jest szansa na późną owulację w cyklu naturalnym, jeśli w 15dc mam jeden pęcherzyk 11mm, endo 4,8mm ... ? Lekarz kazał mi brać dupka dopiero od przyszłego tygodnia.
    Jasne ze tak :) u mnie to normalka ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia cudownie :)gratuluje serduszka :)

Lunaris trzymaj się jakoś!

Aksamitna nie dobrze z tym cukrem i bialkiem ale moze nie bedzie tak zle. Czyli odstawiac metformine powoli od teraz tak? i podniosl sie tobie cukier?

Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:

Aksamitna nie dobrze z tym cukrem i bialkiem ale moze nie bedzie tak zle. Czyli odstawiac metformine powoli od teraz tak? i podniosl sie tobie cukier?

tak zchodzę powoli z niej całkiem, i po 2 tygodniach mialam powtórzyć wynik i cukier wyszedł 266 ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 14:33

‹‹ 165 166 167 168 169 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ