X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
Odpowiedz

Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017

Oceń ten wątek:
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka powiedz mi proszę Ty jesteś 4 miesiące po poronieniu, wniskuję ze stopki. Pytam, bo zastanawiam się co zrobić ze swoją przyszłością :)

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeeju!Chyba dobrze zrobiłam rejestrując się na tym forum!Tyle pozytywów! Oby i mnie niebawem się udało dzięki waszym dobrym fluidom♡♡♡
    Mam ochotę na testowanie, ale u mnie dopiero 23dc poczekam z tym chociaż do piątku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 20:05

-Monika-, Lulame lubią tę wiadomość

• KateKum Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue cieszę się, że jesteś już po wszystkim. Widzisz co szpital to inne leki i procedury. Najważniejsze, że masz to już za sobą. Myślę, że jak wrócę do pracy, to poczuję się jeszcze lepiej.

blue00 lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • malka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum wrote:
    Malka powiedz mi proszę Ty jesteś 4 miesiące po poronieniu, wniskuję ze stopki. Pytam, bo zastanawiam się co zrobić ze swoją przyszłością :)

Tak poroniłam w czerwcu. Niestety tabletki na mnie nie zadziałały i musiałam mieć łyżeczkowanie. Niby w szpitalu lekarze powiedzieli że 3miesiace muszę odpocząć, ale na kontrolnej wizycie po pierwszej @ mój lekarz powiedział że jak przypadkiem by wyszło to się nic nie stanie ;) czyli pozwolił działać! Co byś jeszce chciała wiedzieć?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 20:08

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny biorę dupka, myślę że nie zaszkodzi. A mam dość silne bóle jak na @ i mnie stresują. Co prawda krwi nie ma ale dużo mlecznego śluzu i mam wrażenie że zaraz nadejdzie :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lejka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, ja zawsze tak robię, że czekam do północy i daję prezent... Mówiłam, że do cierpliwych nie należę, więc i tak podziwiałam Cię za to, że chcialaś czekać do jutra :-)

Najpiękniejszy prezent na świecie dostanie :-D

Ps. A utrzymanie tego do jutra w tajemnicy to i tak mega wyzwanie! Mój czyta we mnie jak w otwartej książce, więc i tak pewnie by się domyślił...

Summer, a Ty? Już powiedziałas?

19.10.2017 - nasz drugi cud <3 <3 <3
    zem3x1hpg5sqvgam.png
    5.02.2017 - poronienie w 6 tc, ale... równocześnie początek szczęśliwego cyklu...
    27.11.2015 - nasze największe szczęście <3 <3 <3
    1usaj44jdjzlowlt.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też by się zaraz domyślił że coś jest nie tak, ale od 3 dni go w domu nie ma i wraca dzisiaj koło 22. Te dwie godziny może jakoś wytrzymam ;)

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze jednak nie wezmę dupka bo są ostatnie 3 tabletki. Ale lutki mam całe opakowanie. Też chyba może być nie?

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lejka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa no chyba, że tak! To wszystko tłumaczy :-) To dasz rade! Bo Twoje rozentuzjazmowanie zwalisz na karb radości z tego, że wrócił :-)

malka lubi tę wiadomość

zem3x1hpg5sqvgam.png
    5.02.2017 - poronienie w 6 tc, ale... równocześnie początek szczęśliwego cyklu...
    1usaj44jdjzlowlt.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Tak poroniłam w czerwcu. Niestety tabletki na mnie nie zadziałały i musiałam mieć łyżeczkowanie. Niby w szpitalu lekarze powiedzieli że 3miesiace muszę odpocząć, ale na kontrolnej wizycie po pierwszej @ mój lekarz powiedział że jak przypadkiem by wyszło to się nic nie stanie ;) czyli pozwolił działać! Co byś jeszce chciała wiedzieć?

Ja nie miałam zabiegu. Kazał mi odczekać teraz do @. Następny normalny cykl do @ i później mogę się starać. Ale nic nie mówił o braniu dupka itd. Zastanawiam się też czy powinnam iść na kontrolę przed rozpoczęciem starania, bo nie ukrywam, ze na razie mam uczulenie na fotel ginekologiczny. Trafiłam do szpitala na weekend, wiec badało mnie 6 różnych lekarzy plus stado studentów.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Lejka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do lutki, to mój lekarz zawsze woli mi dać luteine, ale fakt, że jak zaszłam w ciąże zaraz po poronieniu, to wtedy dostałam dupka, jednak nie pamiętam już dlaczego... Ale tylko jedno opakowanie przepisał, a potem od razu wróciliśmy do luteiny.

Ale są dziewczyny co na bank Ci zaraz wyjaśnią co i jak... Ja pewnie bym brała to co bym miała, w końcu to i to ma pomóc w utrzymaniu!

zem3x1hpg5sqvgam.png
    1usaj44jdjzlowlt.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też byłam w weekend w szpitalu. Miałam być tylko na sobotę bo wtedy był mój lekarz, ale tabletki nie podziałały więc zostałam do niedzieli i wieczorem mi inny lekarz robił zabieg. Miałam z zaleceniach na wypisie kontrolę po 2tyg od zabiegu z wynikiem hist-pat. Ale skoro nie miałaś zabiegu to pewnie nie musisz mieć kontroli. Żadnych innych zaleceń nie miałam. Żadnych leków, nic. Dupek i luteina mi zostały z poprzedniej ciąży.

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja sie tak rozentuzjazmowalam Waszymi testami ze sama kupiłam i teraz bedzie mnie męczył, ale trzymam sie ostro przynajmniej do soboty hehe : ) Malka kreska piękna!

malka lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frelcia wrote:
    Gratulacje dziewczyny <3 bardzo się cieszę.

Cały dzień płacze z przerwami i nie jem. Depreche mam przez ten okres...
    Trzymaj sie dzielnie : * podopinaj sprawy ze żłobkiem i bierz sie za fasolkę i testowanie listopadowe : ) wypłacz sie jeśli czujesz ze to pomoże, ale zbieraj tyłek i wracaj do nas : ) jak to sie tutaj mówi kto nie walczy ten nie niańczy : )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2017, 20:34

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracam po paru godzinach a tu szal!
    Summer pisalam Ci pod wykresem ze jednak bede trzymac kciuki i sprawdziło sie :) dalej nie puszczam :)
    Malka mialas byc ze mna jutro ! Ale wybaczam Ci :) super wiesci ! Gratuluje Wam obu :*

Nika jestes niezawodna :)

malka lubi tę wiadomość

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja mam pytanie, bo cały czas mnie gnebi ten mój progesteron. Przy jakich poziomach bralyscie leki? Mnie wyszedł 7 dni po owu potwierdzone monitoringiem 16, i zastanawiam się czy to nie mało, biorąc pod uwagę krótka fl.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 października 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrobiłam zapomniałam co komu miałam napisać ale napewno Małka graaaaatki!!!

Z teściowa Ok :) nastraszyli ja niepotrzebnie :) po konsultacji okazało sie ze fałszywy alarm :)

Będąc na mieście wpadłam do rosmana ;D

Anna Stesia, malka, KateHawke lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CzeresniowaMama wrote:
    Dziewczyny, a ja mam pytanie, bo cały czas mnie gnebi ten mój progesteron. Przy jakich poziomach bralyscie leki? Mnie wyszedł 7 dni po owu potwierdzone monitoringiem 16, i zastanawiam się czy to nie mało, biorąc pod uwagę krótka fl.

U mnie w sierpniu było 15, też 7 dpo i doktor mi powiedziała, że jest ok.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Nadrobiłam zapomniałam co komu miałam napisać ale napewno Małka graaaaatki!!!

Z teściowa Ok :) nastraszyli ja niepotrzebnie :) po konsultacji okazało sie ze fałszywy alarm :)

Będąc na mieście wpadłam do rosmana ;D

Lepszy fałszywy alarm niż przeoczenie, ale pewnie najedliście się stresu. Jak Twoje emocje przed piątkiem?

• malka Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka wrote:
    Wracam po paru godzinach a tu szal!
    Summer pisalam Ci pod wykresem ze jednak bede trzymac kciuki i sprawdziło sie :) dalej nie puszczam :)
    Malka mialas byc ze mna jutro ! Ale wybaczam Ci :) super wiesci ! Gratuluje Wam obu :*

Nika jestes niezawodna :)

Wiem Meśka! Ale tak mnie brzuch rozbolał na @ że nie mogłam się powstrzymać. Ale sikając myślałam o Tobie ;) za to teraz mogę w pełni skupić się na zaciskaniu kciuków za Twoje jutrzejsze testowanie!

Meśka lubi tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
‹‹ 172 173 174 175 176 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ